Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Under wspolczuje tego dolka psychicznego. Pewnie Cie to nie pocieszy, ale a urodzilam w 41+6. Ostatni tydzień lezalam w szpitalu naprzeciwko sali porodowej. Ryczalam jak głupia, dlaczego inne kobiety mogą rodzic a ja się tyle męczę. I to jeszcze słuchając co chwile innego porodu...
Cisza musi się zakończyć, jesteś juz coraz bliżej końca. Dasz rade musisz!
Dziewczyny cieszę się, ze Wasze pociechy super się rozwijają i rosną szybciutko
Anielle, niestety choroby u dzieci są najgorszym doświadczeniem. Dobrze, ze juz jesteście po kryzysie i teraz z górki do pełni zdrowia. -
Matko, mam nadzieje, ze az tyle Mela nie kaze mi czekac licze, ze na nastepny weekend bedziemy juz we trojke, a raczej w czworke, bo wroci psiakmatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.
-
A z racji zbliżającej sie jesieni, wszystkim życzę duzo zdrowia! Przede wszystkim maluszkom, ale tez mamusiom zeby sie nie męczyły chore! Trzymajmy sie z dała od chorób
-
Torba i paczka pampersow juz w samochodzie jezdzi od czwartku, takze jestem gotowa, tylko moja corka sie pinzdrzy przed wyjsciem
rah lubi tę wiadomość
matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
My dalej w dwupaku. Na wizycie nic nowego, rozwarcie nie postepuje, wody na granicy normy. Dostalam scopolan na przyspieszenie rozwarcia, tyle, ze nigdzie go nie ma, jutro dopiero maja mi go zamowic.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Chyba po mnie, maz tak twierdzi. Juz sie na nic nie nastawiam nawet, wpqdlam w taki "wszystkomijednizm", siedze i rozwiazuje krzyzowki na czas.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
A ja w nocy przezylam stresa na maksa. Nie umiałam spac. O 2w nocy pranie wieszalam, bo wstawiłam wieczorem pralkę (mamy weekendowa taryfę z tańszym prądem). A o 3 rano zlapaly mnie skurcze (twardnienie brzucha plus silny ból miesiączkowy) i to co 3 minuty każdy (raz nawet byly tylko 2minuty przerwy). Od razu wzięłam 2 nospy. Jeszcze posiedziałam sobie na toalecie, bo cos mnie pogonilo. Gdy byłam gotowa budzić męża, żeby zawiozl mnie na IP, to skurcze zaczely slabnac i czas między nimi się wydluzal. W końcu zasnęłam o 5 rano. Przed 7 wstalam Nadie do szkoły wyszykowac a później mężuś ja zawiozl na autobus. A najgorsze jest to, ze mąż miał być w domu do środy a o 9tej mu z pracy zadzwonili, ze dzisiaj kolo 13tej ma wyjazd. I zostalam znów sama i to w takim nieciekawym momencie..
Na razie ciągle leżę. Co wstane to brzuch twardy jak skała. Na szczęście nic nie boli, ale co trochę ląduje w wc. -
Mysle, ze to jednak nie jelitowka, bo nic związanego z układem pokarmowym mi nie dolega a w wc pozostawiam konsystencję raczej zbitą ale oczywiście dmucham na zimne i pije dużo, jem normalnie. Mam nadzieje, ze dzisiejsza noc będzie spokojna. W końcu Ala musi grzecznie czekać aż tata wróci z trasy;-) niech nawet nie próbuje się buntować wystarczająco mnie juz nastraszyla. Jutro wizyta położnej. Chyba muszę sobie od rana listę z pytaniami zrobić.
-
Nie chce zapeszac, ale od rana raz na jakis czas lapia mnie takie lekko bolesne skurcze. Moze cos sie rozkreci wreszcie. Lece po czopki i po wiesiolek i bedziemy brac!matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
-
Ewwiel uważaj na siebie, na Ciebie jeszcze za wcześnie! Odpoczywaj jak tylko możesz, poproś kogoś odpompowanie ze starsza córka nawet, nie ryzykuj nic. I melduj sie nam tutaj, oczywiście melduj ze nic sie nie dzieje
Under no to sie ruszyło coś, teraz juz poleci, urodzisz tego 15 września jak nicewwiel lubi tę wiadomość
-
Coś się dzieje dziewczyny, skurcze niby nie przybierają na sile ale są cały czas. Jeszcze zauważyłam dużo przekrwionego śluzu na wkładce, także chyba szyjka się rozszerza. Zadzwoniłam do męża, żeby był gotowy na nagle pozostawienie pacjentów i przyjazd do żonymatko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy