Ciężarne '86
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Jak juz oblize kolka od wozka lub podeszwy od butow to czlowiek luzuje z pilnowaniem, zeby nic nie bralo do buzi pilnuje sie tylko tego co toksyczne, mozliwe do polkniecia i grozace zadlawieniem. Moj gagatek zdemolowal zabezpieczenia szafek, chwilowo nie umie jeszcze pokonac chochelki takiej zwyklej do zupy i szczypvow od grilla. agatka196 lubi tę wiadomość agatka196 lubi tę wiadomość
- 

Ja przestałam myć smoczek który spada na podłogę od czasu gdy Pola zaczęła ją lizać. Tak,liże podłogę. Koła od wózka też by polizala gdyby tylko mogła, liże podeszwy w moich klapkach. Dzisiaj zjadła kawałek piłki takiej piankowej. Gryzie wannę, łóżeczko, książeczki i co tylko się da.
 Jak spotkałam sie z koleżankami z dziecmi w tym samym wieku to wszyscy sobie wymyli zęby tą samą szczoteczką, a potem jeszcze zabierali sobie smoczki z buzi i wkladali do swojej paszczęki agatka196, szpilka, Ewik lubią tę wiadomość agatka196, szpilka, Ewik lubią tę wiadomość
- 

Gosia dobre u nas tez daja sobiw gryza i te sprawy. Zwyklymi zarazkami sie juz nie przejmuje mam tylko nadzieje, ze zadnej opryszczki tak nie zlapie, bo my z mezem nie mielismy nigdy, ale wuadomo roznie tobywa i czasem juz male dzieci maja a to na cale zycie gosia86 lubi tę wiadomość gosia86 lubi tę wiadomość
- 

U nas też wszytko do buzi leci. Już też powoli odpuszczam, bo to się nie da. Musiałabym chyba ją związać, albo zakneblować.matko-polko-rodzicielko.blog.pl - o macierzynstwie i ciazy
 Mama w Krakowie - fanpage na facebooku dla krakowskich Mam i nie tylko.

- 

U nas to samo. Co prawda Ala dopiero uczy sie chwytania, ale jak już cos jej sie uda zlapac, to od razu w buzi jest. A najczęściej to piąstki lub pielucha tetrowa, wiec na razie kulturka Ale wszystko przed nami. Z Nadia ten czas przetrwalysmy, to i z Ala przetrwamy. Dopiero przy raczkowaniu czlowiek zdaje sobie sprawę, ze nie da sie upilnować, zeby dziecko nic "zakazanego" nie polizalo Ale wszystko przed nami. Z Nadia ten czas przetrwalysmy, to i z Ala przetrwamy. Dopiero przy raczkowaniu czlowiek zdaje sobie sprawę, ze nie da sie upilnować, zeby dziecko nic "zakazanego" nie polizalo 

A mnie szydelkowanie wciągnęli na maxa i kazda wolna chwile temu poświęcam  Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:04  gosia86 lubi tę wiadomość gosia86 lubi tę wiadomość
- 

Anielle, no czasem jakąś chwilę znajde Najczęsciej jak Ala zaśnie gdy Nadia jest w szkole a zaplanuję sobie szybki obiad Najczęsciej jak Ala zaśnie gdy Nadia jest w szkole a zaplanuję sobie szybki obiad 
 Pod koniec ciąży robiłam na drutach kocyk dla Ali
 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f3e58241944.jpg

więc Ania kombinuja druty i włóczki, bo taki kocyk to fajna sprawa a kosztuje niemało Jeszcze w komplecie do wózka mamy poduszkę z minky. Jeszcze w komplecie do wózka mamy poduszkę z minky.

I jeszcze przed samym porodem uszyłam czapeczkę i apaszkę, ale mam fotkę tylko czapki (apaszka jest w jednej strony z minky a z drugie ze zwykłego różowego polaru
 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eed0ca05c61.jpg

A teraz zrobiłam jej czapę, bo z poprzedniej wyrosła
 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30d5505f9621.jpg

Do kompletu kozaczki (bo kupiłam jedne w sklepie na gumce i ciągle mi je skopuje)
 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5fa5d81ea8b.jpg

Nadia chciała sowe, więc jest i maskotka
 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef235437016d.jpg

No i jeszcze uszyłam Ali taką szmatkę sensoryczną, szeleszczącą ze wstazkami po bokach, ale fotki nie mam 

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 13:04  szpilka, Anielle, Ania_1986, agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość szpilka, Anielle, Ania_1986, agatka196, gosia86 lubią tę wiadomość
- 

Ale pieeeeekne! Moje dziecie uwielbia sowy wiec pokochalaby poduszke odrazu Czapeczka biala sliczna z kokardka! I kocyk tez sliczny! Wszystko sliczne Czapeczka biala sliczna z kokardka! I kocyk tez sliczny! Wszystko sliczne   Kurde zmotywowalas mnie, moze cos pokombinuje tez, tylko jak znam zycie na slomianym zapale sie skonczy. Dzisiaj jestem w pracy 8-18, jutro tez... Wiec narazie chyba skonczy sie na podziwianiu Twoich prac Kurde zmotywowalas mnie, moze cos pokombinuje tez, tylko jak znam zycie na slomianym zapale sie skonczy. Dzisiaj jestem w pracy 8-18, jutro tez... Wiec narazie chyba skonczy sie na podziwianiu Twoich prac  
- 

ewwiel wrote:Ania z głowy tez bym tego nie zrobila. Szukam wzorów lub filmików na youtube.
 Ten material to polar minky kupowalam w sklepie z materialami, ale na allegro tez jest, tylko zwróć uwagę na jakość, bo niektóre to tańsze podróbki.
 Dzięki poszukam. Pod warunkiem że najpierw zorganizuje te druty. ewwiel lubi tę wiadomość ewwiel lubi tę wiadomość
- 

Ewieel cuda cudeńka robisz i podziwiam że  masz na to czas. i podziwiam że  masz na to czas.
 U Nas dopiero teraz Olivia potrafi się sobą zająć. Robię jej plac zabaw na podłodze i mam chwile by odsapnac i napić się ciepłej kawy Wcześniej to graniczyło z cudem. Wcześniej to graniczyło z cudem.

Po za tym malutka zaczęła wyciągać do mnie rączki jak coś chce zęby dalej w lesie choć jeździ wszystkim co jej wpadnie w rączki po dziaslach. A a  najlepszy jest mój  palec zęby dalej w lesie choć jeździ wszystkim co jej wpadnie w rączki po dziaslach. A a  najlepszy jest mój  palec 
  ewwiel lubi tę wiadomość ewwiel lubi tę wiadomość
- 

A ja dziś przebrałam ubranka dla dzidzi które dostałam od siostry po jej synku i wybrałam te mniejsze. Nie wiem jak ja to zrobiłam bo wybrałam 60 i 80 a 70 zostawiłam. Jutro chyba znowu przebiorę i wybiorę te 70 a potem spiszę co mam żeby wiedzieć co później dokupić   ewwiel lubi tę wiadomość ewwiel lubi tę wiadomość
- 

Bronię nas przed degradacją na trzecią stronę tematów 

Nasz Synek dzisiaj o 19.45 skończy miesiąc! Aż trudno uwierzyć, że to już  Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:48  under_the_snow, agatka196, szpilka, ewwiel lubią tę wiadomość
                                grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :* under_the_snow, agatka196, szpilka, ewwiel lubią tę wiadomość
                                grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*