X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia-dziękuję za to, że dajesz mi nadzieję! Każdy kolejny taki wpis mnie uspokaja i pozwala wierzyć, że będzie dobrze....

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia poproszę ☺ no u nas jest taki uparciuch i przekorniak ze on nie ma czasu na nocnik i te sprawy nie u siedzi za nic w świecie już nie wiem co mam zrobić żeby go jakoś zachęcić bo np. Jemu nie przeszkadza ze się osika i ma mokro. I czasami mam już serdecznie dość bo czuję że mi na złość robi a na meza nie ma co liczyć bo ma taką pracę a nie inna ze ja wszystko musze ogarnąć sama.

Kora a jaka metodę Ty miałaś?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja też jestem skazana sama na siebie w opiece nad dziecko bo męża praltycznie nje ma w domu, pomaga mi mama ale wiadomo że to nie to samo i te ważne rzeczy są na mojej głowie.

U nas było tak że dwa dni sikala wszedzie tylko nie do nocnika,a pampetsa założyć juz nie chciała, kolejny dzień bylismy u tesciow woec tam caly czas w pampetsie,kolejny dzien.był taki pół na pół, w końcu wyczytalam w necie żeby wydrukowac obrazki z ulubioną postacia/ zwierzakiem, wybrałam pieska. Jeden obrazek był z wesołym pieskiem, a drugi ze smutnym. Gdy zeobila siku lub kupe do nocnika dostawala wesołego pieska i przyklejalysmy klejem do dużej kartki, a gdy przytrafila sie wpadka to piesek był smutny i kleilysmy smutnego pieska. Ma wieczór przed snem rozmawialysmy ile bylo wesolych a ile smutnych piesków. Najwieksza frajda dla niej to oczywiście klej ;) i zalezalo jej żeby piesek był wesoły. Jak przytrafila sie wpadka ro nie krzyczalam na nią tylko ją tulilam i mowilam ze nic sie nie stało,że niedługo bedzie czuła kiedy chce siusiu.
    Jak dlugo nie woła to sama ją wysadzam.
    Zdarzają się jej jeszcze wpadki, ale daję jej jeszcze czas. Na noc zakladam jej pieluche jeszcze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dziękuję za rady od poniedziałku ściągamy pampersach i juz ☺ oby było dobrze bo się wykończenia nerwowo.

A jeszcze zapomniałam się dopytać może mi podpowiecie tez jak poprawić wyniki mam za mało białych krwinek biorę ferovit i dalej mi skaczą raz jest juz w miarę ok za chwilę od nowa pod koniec kwietnia miałam 3,8 a teraz mam 2,8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 23:27

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj już Miki bez pieluchy tylko do spania oczywiście jeszcze nie czuje sam potrzeby ze chce musi itp. Albo ma inne sprawy na głowie wiec pochwalam część zabawek którymi ciągle się bawi. Na razie czytamy książeczkę nocnik nad nocnikami tłumacze co i jak i sadzam sama. Jak na pierwszy dzień nie było źle 3 razy siku na dywany 2 razy do nocnika razem z fee jak to sam mówi do siebie. Pewnie było by łatwiej troszkę gdyby juz mówił.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - moją Michalinę wysadzałam na nocnik po każdym posiłku jak skończyła 8 miesięcy. Na tym nocniku oglądałyśmy książki, filmiki z jej udziałem na telefonie, zdjęcia. Jak udało jej się coś zrobić to było UUU-brawo, brawo :-) Jak nie to ubieralam w pieluchę i koniec. Jak miała niecałe 1,5 roku (kończyła w czerwcu, a my zaczęliśmy od początku maja) puszczać ją w domu bez pieluchy. Pytałam milion razy czy chce siku - oczywiście mówiła, że nie i sikała po3 minutach. Też miałam wrażenie, że złośliwie. Byliśmy już na dobrej drodze, ale pojechaliśmy na wakacje i przestała wołać. Po powrocie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki wróciła jej pamięć co to nocnik i co się z nim robi. Od września zaczęłam ją puszczać do żłobka bez pieluchy i tylko pierwszego dnia zasikała cały komplet ubrań, potem już nic. Od grudnia nie zakładam jej też pieluchy na noc. Zdarzyły nam się do tej pory 2 wpadki.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora dziękuję za rady ☺ mam nadzieje ze moc będzie ze mną.

Jak się czujesz?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się cały czas dobrze. Plamień nie mam już wcale. Dzisiaj zaczyna znowu działać psychika i zaczynam się stresować przed jutrzejszą wizytą. Oczywiście ktoś na forum mi napisał, że to dramatycznie mała ilość progesteronu... no i znowu załamka, a już było naprawdę super. Cierpliwa, pełna nadziei czekałam.

Na razie jeśli chodzi o objawy to tylko jestem nadmiernie senna - przy Michalinie też tak miałam. Mogłabym co chwilę ucinać sobie drzemki. A nie - mam jeszcze jeden objaw - chcicę, ale w obecnej sytuacji mogę tylko wypić szklankę wody zamiast :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 10:47

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora nie słuchaj innych pamiętaj co pisała Gosia ☺ tez miała niski ja też nie powalający. A dzieciaki rosną jak na drożdżach. Przewertowalam jeszcze raz wyniki i mój wynik wynosił 18 w 6 tyg.ciąży i tak samo było w 5 miesiącu tez i ginekolog mówiła ze to wynik w normie i nie jest niski.

Byłam dziś na kontroli na razie mamy się zabezpieczać musze iść do hematologa z tymi wynikami białych krwinek na biopsję juz mam stres ze hej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2017, 21:10

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - mam nadzieję, że skończy się tylko na strachu i okaże się, że to nic groźnego! Trzymam mocno kciuki!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby bo do wizyty chyba zwariujesz już psychika działa. My bez pieluchy różnie jest przeważnie siku wszędzie kiedy nie pilnuje non stop bo ma nocnik w nosie i sam nie woła bo pewnie nie czuje ze chce. Za to super komunikuje ze zrobił gdzieś na podłogę.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli Twoje wyniki :-)

Ale masz rację - ja dzisiaj już powoli wariuję. Byle do 15 - wyjdę z pracy i jadę prosto do lekarza.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora no ja też swiruje w dodatku cykl coś mi się rozwala bo temp.różna a owulacja była z moich obserwacji wczoraj bo jajniki bolały śluz był.

Powodzenia na wizycie trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 11:32

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora i jak wizyta?

Ewik jak Wam idzie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawy mają się tak:

Pęcherzyk ciążowy urósł, pojawiło się ciałko ciążowe i zarodek. Niestety zarodek i ciałko tak nałożyły się na siebie, że ciężko je było pomierzyć. Na tyle na ile się udało wyszło 6t0d+/- 4 dni. Pani doktor mówi, że powinna się pojawić praca serduszka, a nie było na razie nic widać ani słychać.

W związku z zaistniałą sytuacją mam jutro powtórzyć betę i progesteron (zadzwonić z wynikiem)i pokazać się znowu we wtorek na usg. Z tego wszystkiego wynika, że przesunięcie owulacji to miałam co najmniej o jakieś 2 tygodnie. Nadal mam brać duphaston 3xdziennie.

Poszperałam wczoraj w wynikach i zdjęciach z pierwszej ciąży. Przy Michalinie jak byłam pierwszy raz to pęcherzyk ciążowy był większy niż teraz przy pierwszej wizycie, a serduszko usłyszeliśmy jak na zdjęciu z usg pisało 7t. Mam nadzieję, że teraz będzie tak samo i za tydzień usłyszę, ze wszystko jest ok.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora myślę, że wszystko będzie dobrze. Wiesz jak to jest za kilka dni dzidziuś może pogonić i wszystko będzie w normie.

Gosia staram się żeby jak najwięcej chodził bez pampersa. Nie komunikuje ze chce sam na nocnik i to jest najgorsze bo jak ja chce go posadzić to jest wojna ciężka sprawa. Wczoraj był bez pampersa na placu zabaw ponad 3 godz. I sucho nic nie zrobił robiliśmy kilka podejść na trawkę i pod drzewo żeby się oswoił mam nadzieje ze złapie za niedługo i będzie coraz lepiej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Miśka wczoraj przed spaniem pojadła arbuza i zsikała się w nocy.... niestety zauważyliśmy to rano jak wstała....

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj rano śluz jest znowu podbarwiony krwią.... rano zrobiłam betę i progesteron, ale chyba przestaje liczyć na to, że utrzymam tą ciążę....

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora myśl pozytywnie ja wierze i trzymam mocno kciuki. U mnie było zupełne krwawienie jak skąpa miesiączka tez kazali tylko czekać. Daj znać w miarę możliwości jak wyniki.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać jak tylko je dostanę. Mają być dzisiaj wieczorem lub jutro rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 09:51

km5s8iik5ptfpdrq.png

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ