X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie babies! Wylazic! Tzn Korowy i Martynowy, inne babies niech jeszcze siedza spokojnie :)

Martynaaa, Kor_a lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki doping to ja lubie :)

Anielle lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkoooo, rozstępy... Ja mam tak tyłek poorany, że patrzeć na siebie nie mogę ;( Nigdy w życiu żaden rozstęp mi się nie zrobił,a miesiąc przed porodem tyłek mi się zrobił popękany jak ziemia na pustyni :/ Już rodzinka coś przebąkuje, że zrobią zrzutę na laser. Masakraaaaaaa!

A co do dodatkowych kg - miałam 23kg na plusie. Jako że jestem po cc, to nie mogę jeszcze żadnej aktywności fizycznej podejmować i wiecie ile mi zostało do zrzucenia? 2-3kg :) Także niczym się nie przejmujcie - przy karmieniu piersią kilogramy lecą jak szalone! A pamiętacie mój wypęk? :) Oto co z niego zostało (zdjęcia robione dzień przed porodem i dokładnie 3 miesiące później):
    10zsh2e.jpg
    Więc używajcie sobie do woli, to jedyny taki czas, kiedy bezkarnie można!

LadyMK, Martynaaa, Ida, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaspamuję Was :) Jeszcze Mati wita się z Ciociami!
    2v3k58m.jpg

LadyMK, Martynaaa, szpilka, Kor_a, Mon123, Ida, gosia86 lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, bożesz Ty mój, ale ciacho z Ciebie !! <3

Witaj Mateuszku, powiedz no...co Ty robisz tej swojej mamusi, że ona taka laska w mig się zrobiła?? i jak Ci się żyje w ogóle na tym świecie??

:))

Martynka i Kor_a, dawajcie tu do nas z kolejnymi pociechami :))!!

Kor_a, betinka lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, jaka jest dieta przy karmieniu piersią? mogłabyś opisać?

3523x2t.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, ale slodka Kruszynke nam tu podsylasz! Mati jest przekochany. Moze to zmobilizuje inne dzieci do wyjscia :)
    A faktcznie, latwo Ci poszlo z ta waga. Ale widac po Twoim ciezarnym zdjeciu ze wszystko Ci poszlo w brzuch, pupa i udo szczuplutkie. Mi wczoraj kuzynka powiedziala ze moje 8 kilo na plusie to juz pewnie po porodzie strace. Ciezarnej nie dogodzisz, martwi mnie ze tak malo przybralam, moze dzidzusiowi czegos brakuje?

Przypomnialo mi sie wczoraj cos smiesznego co polozna powiedziala na szkole. Mowi ze czasem lozysko nie chce wyjsc i ze polozna musi reka ja pociagnac i wyciagnac. I wyglada to przerazajaco bo prawie po lokiec ma reke w kobiecie i tam grzebie. I mowila ze wielu partnerow jak to widzi to sa przerazni i popadaja w kompleksy bo mysla sobie "jak ona tam reke do lokcia wlozyla to co ja z moim penisem tam wogole moge zdzialac" :) Zwrocila sie tutaj do dwoch tatusiow obecnych na kursie :) Bardzo mnie to rozsmieszylo :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko po Tobie nie widać że kiedykolwiek w ciąży byłaś!! Świetnie wyglądasz :-) a jak rodzinka chce robić zrzutke na laser to niech robi heh

Zakochałam się w Mateuszku <3 co za przystojniak! Jeszcze Betinka tak fajnie go ubierasz. Ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mego Boryska ubierać w szeleczki i koszule :-)

betinka lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - chodząca reklama karmienia piersią :-) Synek ślicznie rośnie, tak się zmienia!

Ewik - robiłam ciasteczka z oczkiem tylko ze nie przekładałam ich żadnym kremem - po prostu potraktowałam je jako herbatniki. Moja Teściowa tak robi. Strasznie lubię te ciasteczka i oczywiście wczoraj się nimi objadłam :-)

Anielle-rozśmieszyłaś mnie ta historią z łożyskiem :-)

Ja mam na plusie 15 kg. Niestety przybrałam tez w udach i pupie - taką mam tendencję i nic na to nie poradzę. Smutno mi tylko, bo pojawił się dość spory cellulit ale będę z nim walczyć po porodzie :-) Żadnych nowych rozstępów ciąża nie przyniosła.

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a dziękuje wypróbuje bo mam taką ochotę na słodkie dzisiaj,że coś okropnego. Cellulitem się nie przejmuj mi też się pojawił na udach i tyłku ale co tam :) polecam zakupić bańkę chińską w aptece i będziesz się masować w kąpieli po porodzie, przed ciążą stosowałam i byłam bardzo zadowolona

Betinka Twój synuś jest obłędny :) przystojniak mały. A Ty wyglądasz świetnie.

U mnie jest w tym momencie prawie 9 kg na plusie ale każdy mówi,że nic nie widać, wszystko idzie w obrębie brzuszka bo pije okropnie duże ilości wody ze względu na nerkę i jestem tak napita, że od razu brzuchalek mi wywala większy i jest takie uczucie ciężkości. Dzisiaj już wypiłam 2,5 litra i mam dość a przykazanie codziennie do dobijać do 5,6 litrów. Dla urozmaicenia zrobiłam sobie wodę z dużą ilością cytryny bo nie wchodzi mi zwykła niegazowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 12:52

Kor_a, betinka lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kilogramy tez w brzuszku, slysze ze wygladam jak pilka na patyku :)

Dziewczyny, ja teraz to bym tylko ciastka, ciasta i czekolady jadla, nie wiem co mnie opetalo. Przez pierwsze 4 miesiace ciazy nie moglam nic slodkiego wziac do ust a teraz tego slodkiego nie moge z ust sobie wyjac heh

Na cellulit tez peeling z kawy i soli. Pomaga bardzo, ale trzeba byc systematycznym.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za wszystkie rady odnośnie radzenia sobie z przeziębieniem. Postaram się maksymalnie każdą wykorzystać, bo katarek jednak mnie dopadł, zatem dzisiejsze wyjście z koleżankami odpada. Nie chciałabym doprawić się bardziej.

Batinka - wyglądasz rewelacyjnie, pozazdrościć figury po 3 miesiącach. Czekamy na dobre rady jak osiągnąć taki efekt po takim czasie. Mateuszek jest przesłodkim przystojniakiem :)

Ja w przyszłym roku mam dwa wesela i tylko 5 miesięcy czasu na dojście w miarę do siebie aby coś na siebie założyć :)

U mnie pierwszy rozstęp pojawił się dwa dni temu na biodrze, brzuch bardzo mocno nawilżam więc narazie jest ok.
    No coż dziewczyny, taki nasz urok, dajemy nowe życie więc musimy ponieść straty. Brzuch rozciąga się do sporych rozmiarów i nie pojawienie się żadnego rozstępu to chyba mało prawdopodobne ;/

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi sie przypomnialo zeby sie kapac w wodzie maka ziemiaczana i masowac brzuszek i cale cialo.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Matkoooo, rozstępy... Ja mam tak tyłek poorany, że patrzeć na siebie nie mogę ;( Nigdy w życiu żaden rozstęp mi się nie zrobił,a miesiąc przed porodem tyłek mi się zrobił popękany jak ziemia na pustyni :/ Już rodzinka coś przebąkuje, że zrobią zrzutę na laser. Masakraaaaaaa!

A co do dodatkowych kg - miałam 23kg na plusie. Jako że jestem po cc, to nie mogę jeszcze żadnej aktywności fizycznej podejmować i wiecie ile mi zostało do zrzucenia? 2-3kg :) Także niczym się nie przejmujcie - przy karmieniu piersią kilogramy lecą jak szalone! A pamiętacie mój wypęk? :) Oto co z niego zostało (zdjęcia robione dzień przed porodem i dokładnie 3 miesiące później):
    10zsh2e.jpg
    Więc używajcie sobie do woli, to jedyny taki czas, kiedy bezkarnie można!
    Wow, Betinko - dajesz nadzieję! Ale myślę, że to pewnie też jakaś sprawka genów. Bo są kobiety, które mają wielkie trudności co do zrzucenia tych kg po ciąży... Mam wielką nadzieję, że ja nie będę się tak męczyć...

Gratulacje Betinko!!! Synuś przecudny :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Kochane, za wszystkie miłe słowa!!!

Sama nie wiem, jak to się dzieje z tymi kilogramami. Opycham się ciasteczkami, żadnej diety i samo leci. To chyba dzięki karmieniu. No i faktycznie geny mam spoko, bo moja mama przytyła prawie 30kg w ciąży i w kilka miesięcy zleciała do 46kg!

A co do diety przy karmieniu - sprawdziłam na Matim - i nie ma czegoś takiego :D Potrafię zjeść pierogi z kapustą i grzybami, domową chińszczyznę z groszkiem, kiełkami mun, grzybami, zupę ogórkową, leczo z cebulą, dodaję czosnek, jem smażone i żadnych bóli brzuszka :) Jedyne, czego unikam, to nabiał - surowe mleko tragedia, żadnych twarogów itd. Ogólnie nabiał to zło i wbrew tym bzdurom, co wszędzie mówią o źródle wapnia - wcale nie jest dobrym jego źródłem (mleko pogłębia osteoporozę np., bo zakwasza krew, przez co przyczynia się do wyciągania wapnia z kości wlasnie do krwi, żeby zneutralizowac jej odczyn). No, także nie ma się czego bać w diecie przy kp. Jedyne, na co trzeba uważać to potencjalne alergeny. A tu zasada taka: jemy jednego dnia alergen (np. orzeszki) i przez 3 dni nie eksperymentujemy z żadnym nowym jedzeniem, żeby sprawdzić reakcję skórną. Jak nic się nie dzieje, to możemy ten alergen wdrożyć do stałej diety. Uboga i okrojona dieta u matki karmiącej to więcej złego, niż dobrego. Bo dziecko trzeba przyzwyczajać do alergizujących rzeczy już własnie na etapie karmienia piersią - to działa jak szczepionka. Jeśli będziemy jeść gotowane mięso z marchewką, to potem, kiedy dziecko zacznie rozszerzać dietę - mogą się pojawić mega problemy, bo wszystko będzie 'nowe'. A tak - podcczas kp zapoznajemy organizm dziecka z obcymi białkami (bo nimi są alergeny).
    Ufff, ale wywód ;)

Ida, Kor_a, Martynaaa lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Betinko, że myślałam, że to zdjęcie po prawej to jest sprzed ciąży? :) No super wyglądasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 16:59

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja położna ma takie same zdanie jeśli chodzi o dietę karmiącej :-) U Betinki przetestowane i działa :-)

betinka, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora 41tydzien lecisz!!!!

Betinka, dziekuje Ci ogromnie za odpowiedz:)

betinka, Kor_a lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, dziękuję za dobre rady. Na pewno przyda się taka wiedza już podczas karmienia.

Kora, właśnie... co tam u Ciebie? nadal nic się nie dzieje i nie ma żadnych oznak?

betinka, Kor_a lubią tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co, to dla mnie przyjemność :)

Kurrrrcze, właśnie przechodzimy kolejny skok rozwojowy. Apokalipsa! Mati nie może zasnąć od 19:30 :/

Kora - jak tam jak tam??? Skurcze? Czop? Mdłości? Cokolwiek? ;)

Kor_a lubi tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ