X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Co do termometru bezdotykowego to mam takie samo zdanie co Konwalia.
    Fakt temperatura mierzona jest w ułamku sekundy, ale co pomiar, to wskazuje inną temperaturę. Bardzo mało precyzyjny sprzęt.
    Nie kupiłabym teraz takiego termometru. Zatem nie polecam.

A ja przeciwnie. Mam i polecam. Temperatury porównywałam ze zwykłym i były te same, kilka pomiarów pod rząd też to samo. Także ja akurat jestem bardzo zadowolona.

justa1234, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki;)
    Ja też nie kupiłam termometru bezdotykowego z Patrykiem mi się kompletnie nie sprawdził wiec teraz tez będę mierzyć zwykłym.

Konwalia właśnie jak tam
    Lilcia się sprawuje?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae a jaki masz ten termometr?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że mi znajome chwalily te termometry ale to może zależy od firmy :-o ja kupiłam w aptece i ma 2 lata gwaracji :-) fakt jest taki że każdy kupuje co chce i każdemu podpasuje co innego ;-) :-)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Danae a jaki masz ten termometr?

O taki:
    www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-bezdotykowy-non-contact.html

Dzisiaj noc dobroci dla matki. Mały spał od 24 do 5 i potem od 5:30 do teraz :)

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    O taki:

My też taki zakupiliśmy właśnie dwa dni temu dostaliśmy przesyłkę i miły gratis od apteki Gemini :)
    Super że jest godny polecenia tak jak mówisz sprawdzaliśmy na sobie dwoma i temperatury się zgadzają :)

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się zastanawiałam właśnie nad tym ale póki co zostane przy normalnym. Jak będzie to uciążliwe to może się skuszę skoro mówicie ze mierzy prawidłowo;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak tam u ciebie? Zapowiada cos niedługo poród? Czy cisza?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka my mieliśmy przez całą ciążę zakaz..może jak już ten tydzień się skończy będzie można sobie pozwolić na małe co nieco :D Najlepiej tak jak dziewczyny radzą wstrzymaj się w I trymestrze i zapytaj się lekarza :)

justa1234 oj tak kochana aż ciężko mi uwierzyć że zostało 25 dni albo i mniej także robimy przemeblowanie i czekamy na synusia torba już spakowana :)

Konwalia prawda już tuż tuż czuję to po sobie..:)

justa1234, aneczka2015, Konwalia lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Marta jak tam u ciebie? Zapowiada cos niedługo poród? Czy cisza?

Teraz to już beznadziejnie się czuję boli mnie kręgosłup i czasami mam bóle miesiączkowe..noc to istna katorga jak nie bezsenność to brzuch się napina..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mam te same dolegliwości co i ty także łącze się z tobą w bólach ;-) w kupie raźniej ;-) nogi jak balony, w nocy ciężko się jest przekręcić ech uroki ciąży, no ale nie długo maluszki nam wynagrodzą te cierpienie swoim istnieniem i miłością <3 <3 pomimo tylu niedogodnień w ciąży to ten okres będę wspominała jako najpiękniejszy że wszystkich chwil jakie przeżyłam :-D <3 oczywiście na jednym dzidziaku się to nie kończy :-P bo jeszcze chce w przyszłości poczuć kopniaczki maleństwa <3

Konwalia, Viki26 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    O taki:

E to syn dał mamuśce trochę odpocząć ;-)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co ani ręce ani nogi nie spuchły ale inne dolegliwości dają się we znaki..Ale nie ma co narzekać wszystko jest do przeżycia ..
    Moje początki ciążowe nie należały do spokojnych i poprzednie przejścia nie dały zapomnieć..
    Ja niestety nie mam żadnych mrozaczków więc raczej Kubuś nie będzie miał rodzeństwa :(

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Monia ja swoją wagę startową wziełam z 8tc:) jak bylam u dr:) chyba nie brałaś tej sprzed stymulacji;p?
    Justa ty z 3ką z przodu już nie musisz, wcinaj słodycze i na co tam jeszcze masz ochotę;)
    Viki hehe no jasne że wpisywałam wagę sprzed stymulacji :)
    no jako tako mieszczę się jak wpiszę 76... ale raczej jestem w tej górnej granicy :)

A muszę Wam powiedzieć, że od dziś belly mi pokazuje 6 miesiąc :)
    Ależ akcja, coraz bardziej zaczyna do mnie dochodzić że będę mamą, brzuchozo staje się widoczniejszy czym upewnia mnie że to wszystko co się dzieje to nie jakaś bajka :)

Anko:-), Marta1986, Kava, justa1234, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html ja mam taki termometr, czy się sprawdzi to się okaże :)
    Czytam Was regularnie, ale nie mam weny pisać... leżakuję i czekam na magiczną granicę 38tc :) niestety szyjka ni chce za bardzo współpracować i muszę się przygotować na wcześniejszy poród. Cieszę się, że nasze forum się rozrasta i są w większości dobre wiadomości :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No superek, już 6 miesiąc:)

A ja dzisiejszą noc miałam ciężką, nie wiedziałam,że początki są takie ciężkie... ból jak na @ męczy mnie co noc.... nie dość że wczoraj zasnąć nie mogłam, to potem dziś rano pobudka o 5 rano, bo ciągnęło mnie bardzo mocno...

jigt0hs.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia niestety u mnie tak wyglądała cala ciąża:( mam nadzieję że u ciebie tylko poczatek bo mnie bóle minęły dopiero w 9tym mc a tak cały czas nospa luteina i dupek no i leżenie:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) znowu mam pytanie. Jeśli badanie genetyczne mam w 13 tc to czy mogę wcześniej na własną rękę ( oczywiście od 12-13+6) wykonać badania Pappa z krwi żeby przy USG był już wynik? Jest to adekwatne do siebie mimo że wcześniej wykonane?

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Cześć Mamusie :) znowu mam pytanie. Jeśli badanie genetyczne mam w 13 tc to czy mogę wcześniej na własną rękę ( oczywiście od 12-13+6) wykonać badania Pappa z krwi żeby przy USG był już wynik? Jest to adekwatne do siebie mimo że wcześniej wykonane?
    zalecane jest robienie PAPPA i wolnej betaHCG w ten sam dzień, porównanie wyników z krwi do obrazu usg. Najlepiej robić to w 1 ośrodku w ramach prenatalnych plus PAPPA, wychodzi troche drożej ale w 1 miejscu robimy wszystko w ten sam dzień, a później tylko odbiór wyniku i ewentualna konsultacja.

mrth666, Kava lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    http://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-nc-150-b-kontakt-1szt.html ja mam taki termometr, czy się sprawdzi to się okaże :)
    Czytam Was regularnie, ale nie mam weny pisać... leżakuję i czekam na magiczną granicę 38tc :) niestety szyjka ni chce za bardzo współpracować i muszę się przygotować na wcześniejszy poród. Cieszę się, że nasze forum się rozrasta i są w większości dobre wiadomości :)
    Agus czemu 38tc?
    Przecież urodzenie w 37 jest juz normalnym urodzeniem?
    Ja tam do 37 czekam i niech się dzieje wola nieba;-)!!!

dfe01f0225.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ