Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesia2569 wrote:w moim popiep...szpitalu ciąża donoszona jest dop.w 38tc
Myślę, że każdy lekarz potwierdzi, ze dopiero po ukończonym 37 tc płuca dziecka są w pełni wykształcone.
Dlatego nawet w 37 tc podaje sie jeszcze sterydy (oczywiście jeśli kobieta leży w szpitalu).
Tak czy owak życzę by szyjka dała radęaszka, agniesia2569 lubią tę wiadomość
-
mrth666 wrote:Anko Ty juz 31 tc
ale ten czas zleciał
Czyli zaczynam 32....
coraz lżej mi na sercu,choć dziś rano użyłam detektora bo mała nie przeszkadzała całą noc, i była grzeczna rano. Ale serce waliło jak dzwon,widać spala bo poczułam ja z godzinę po detektorze.
Dziś trochę poszalam z mężem wiec teraz znowu leżę plackiem i tez wsluchuje się w ciało i w mała - jakiś strach towarzyszy cały czas.
Ale gdy patrzę jak wasze suwaki zapierdzielaja to aż mam lezke w oku,serio. Wiele tu przeszlysmy razem. Oby nasze życie już było łatwiejsze, bez stresów, płaczu i dramatów.
Czy będę mieć jedno dziecko czy troje - bez roznicy, dziękuję Bogu za szanse na jedną zdrowa Hanie.
Ogromnie się ciesze ze jest nam dane zostać rodzicami - oczywiście strach jest dalej ale wierzę że córka jest zdrowa i tak będzie przez dziesiątki lat:-)aszka, Konwalia, agniesia2569, Kava, mia6, Marta1986, Viki26, mrth666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Widać co lekarz i szpital to opinia inna..Ja w środę będę zaczynała 38 tydzień czyli 37t0d i położna mi powiedziała że to już ciąża donoszona żeby się nie martwić gdyby coś..A czasem są sytuacje gdzie ciążę trzeba rozwiązać wcześniej ale na tym etapie to już dzidziusia są silne..
Kava a nie do skończonego 34 tygodnia z tymi płuckami u malucha ?Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Widać co lekarz i szpital to opinia inna..Ja w środę będę zaczynała 38 tydzień czyli 37t0d i położna mi powiedziała że to już ciąża donoszona żeby się nie martwić gdyby coś..A czasem są sytuacje gdzie ciążę trzeba rozwiązać wcześniej ale na tym etapie to już dzidziusia są silne..
Kava a nie do skończonego 34 tygodnia z tymi płuckami u malucha ?Marta1986 lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Konwalia zleciało nawet niewiem kiedy
A jak Twoja Królewna?
mocno daje w kość?
a karmisz cycusiem?
Justa, Ginger84 - Lilcia z każdym dniem ujawnia jakieś nowe umiejętności. Wkłada już paluszki do buzi, maca wszystko, kurczowo trzyma już zabawki i głośno gaworzy. Jest bardzo pogodnym dzieckiem. Nie mogę narzekać. Najbardziej mnie cieszy jak się głośno śmieje. Dźwięk nie do opisania. Justa już nie karmię cycem. Lilcia źle tolerowała moje mleko i musieliśmy przejść całkowicie na mm.
Viki ja mam taki termometr: http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-termometr-bezdotykowy.html Dlaczego nie polecam? Bo mimo, że przykładam od 5 do 15 cm od czoła za każdym razem pokazuje inną temperaturę. Testowaliśmy również na sobie. Wolę mierzyć temperaturę Lilce tradycyjnie.
Marta nigdy nic nie wiadomo. Może jednak Kubuś będzie miał rodzeństwo.justa1234, Kava, mia6, Marta1986, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Aga a jak szyjka ostatnio? Moja prawie 4cm,wiec na razie dobrze. A miałam już sporo niemiłych skurczy i spodziewałam się gorszych wiadomości na wizycie...
Na moim przykładzie nie zawsze skurcze oznaczają skracanie szyjki u mnie przez całą ciążę były częste i bolesne a szyjka ładnie trzymała. A niektóre dziewczyny nie miały wcale skurczy a szyjka się skracala. Więc nie ma reguły trzeba kontrolować
Ciesze się ze u ciebie ładna długa;)
Mi właśnie odszedł kawałek czopa czyli coś się dzieje ale pewnie jeszcze dwa tyg wytrzymamy w dwupaku.
Konwalia, Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość