X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna myślę że za wcześnie na takie akcje u ciebie, większości z nas twardnienie zaczęło się 17 20 tydzień.
    Twardnieje cały brzuch. Tzn macica,wraz ze skurczem - specyficzne odczucie.

Anna255 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    życzę wszystkim miłej niedzieli. Ja swoją rozpoczęłam pobudką o 5 rano i już z powodu głodu i burczenia w brzuchu musiałam podnieść się z wyrka.
    Za oknem ciemno... leje deszcz aż czekać kiedy przyjdzie jesienna deprecha hehe
    Choć myślę że się nie dam bo moje usposobienie jest zbyt wesołe

Kava, justa1234, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Anna myślę że za wcześnie na takie akcje u ciebie, większości z nas twardnienie zaczęło się 17 20 tydzień.

Anko ja miałam praktycznie od początku twardnienie i skurcze zaczęło się ok 6tyg.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kochana a jak Ty się czujesz i Twoje maleństwa <3 ? a co do kompletowania to wcale sie nie dziwię że jesteś pochłonięta bo to wciąga :-) :-)

Maluszki ok., ja ogólnie też dobrze, dziękuję <3
    Dokuczają mi okropnie nocne skurcze łydek. Biorę tonę Magne B6, ćwiczę, rozgrzewam, masuję-czasem pomaga, a niekiedy jak chwyci...dramat. Na szczęście dziewczętom to nie przeszkadza, owszem, budzą się jak krzyczę z bólu i jeszcze mamusię po pęcherzu...makabra :(
    Przetrwam to wszystko, byleby rosły, i rozwijały się, wiadomo!
    A jak u Ciebie, Ty już 34 tyg :0 NIE WIERZĘ!!!

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger serio? Ja pierdziele.
    Laski co zrobić z zaciasnym poerscionkiem-innego niż przecięcie?

dfe01f0225.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w ten ponury deszczowy dzionek :-)
    Ja troche mam teraz problemy z budzeniem sie w nocy bo nie wiem juz w jakiej pozycji spac a brzyszek jeszcze nie taki duzy :-(
    Suwaczek pokazuje mi dzis ze juz polowa ciazy :-) kiedy to zlecialo nie wiem :-)
    W czwartek jad na usg polowkowe juz sie nie moge doczekac spotkania z synusiami :-)
    Biala, Justa nie dziwie sie ze wyprawka wciaga , ja dopiero zaczynam ogladac i spisywac co mi potrzebne ale czuje ze jak zaczne kupowac to konca nie bedzie :-P

Kava, justa1234, Biała lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

nie mam nic takiego, ale chcialam was zapytac, poki jestescie, bo wiekszosc z was juz ma zaawansowana ciaze. Potem po porodzie bedziecie rzadko tu bywac i nie bede sie miala kogo doradzic w razie czego :)

justa1234, Anko:-) lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    nie mam nic takiego, ale chcialam was zapytac, poki jestescie, bo wiekszosc z was juz ma zaawansowana ciaze. Potem po porodzie bedziecie rzadko tu bywac i nie bede sie miala kogo doradzic w razie czego :)

Anna, ja też nie mam twardnienia brzucha.
    A może mam ale nie wiem, ze to to :/
    No ale chyba aż tak to by mi ciąża nie wyjadła rozumu, co?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Serio serio u mnie wszystko na odwrót bo teraz mam spokój w porównaniu do tego jakie bóle miałam wcześniej.
    A to masz założony pierscionek i nie umiesz ściągnąć? Próbowałas mydłem?

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja tak samo z tym twardnieniem. Może mam a nie wiem że mam. Nawet nigdzie nie czytałam o tym aby zbędnie się nie stresować :P
    Anko nie pomogę co do pierścionka... ja mimo wczesnej ciąży a może już nie aż tak wczesnej bo jednak 6 miesiąc od około 2-3 tygodni nie zakładam pierścionków. W dzień paluszki są ok, ale właśnie zauważyłam że w nocy mi puchną. Na noc zdejmuję a w dzień po prostu zapominam zakładać :)

Kava lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Anna, ja też nie mam twardnienia brzucha.
    A może mam ale nie wiem, ze to to :/
    No ale chyba aż tak to by mi ciąża nie wyjadła rozumu, co?

Hehe myślę że nie;) spokojnie byś to zauważyła. U mnie np skurcz zaczynał się od braku tchu i potem taka skorupa się robiła. Oprócz tego wystarczyło kilka kroków żeby brzuch twardy jak kamień i strasznie go ciąglo w dół. Wszystko ok było więc chyba po prostu mój organizm tak reagował na ciążę. Ale psychicznie było ciężko bo przy poprzednim poronieniu miałam takie same objawy wiec strach przez całą ciążę.

Anna myślę że jednak będziemy zaglądać a zawsze możesz napisać na priv jak będziesz miała pytania;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Dokuczają mi okropnie nocne skurcze łydek. Biorę tonę Magne B6, ćwiczę, rozgrzewam, masuję-czasem pomaga, a niekiedy jak chwyci...dramat. Na szczęście dziewczętom to nie przeszkadza, owszem, budzą się jak krzyczę z bólu i jeszcze mamusię po pęcherzu...makabra :(
    To kochana współczuję z tymi skurczami :-( a u mnoe też jakoś leci :-D już ledwo chodzę hm w zasadzie to się tocze jak kula sniegowa hihi :-D ale powiem to co i ty że dla tej istotki jestem w stanie wszystko znieść <3 Buziaki dla ciebie i Twoich księżniczek :-D :-* <3

Biała lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Hej dziewczyny
    życzę wszystkim miłej niedzieli. Ja swoją rozpoczęłam pobudką o 5 rano i już z powodu głodu i burczenia w brzuchu musiałam podnieść się z wyrka.
    Za oknem ciemno... leje deszcz aż czekać kiedy przyjdzie jesienna deprecha hehe
    Choć myślę że się nie dam bo moje usposobienie jest zbyt wesołe
    Monia u mnie typowa jesień za oknem ale w sercu lato i radość ;-) skąd ja znam ten napad głodu hihi :-P

Moniaa lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko myślę że pierścionek odłożyć na czas ciąży ;-) bo szkoda będzie go rozcinac :-( ja nie noszę od początku ciąży bo paluszki mi puchną.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witam sie i ja w ten ponury deszczowy dzionek :-)
    Ja troche mam teraz problemy z budzeniem sie w nocy bo nie wiem juz w jakiej pozycji spac a brzyszek jeszcze nie taki duzy :-(
    Suwaczek pokazuje mi dzis ze juz polowa ciazy :-) kiedy to zlecialo nie wiem :-)
    W czwartek jad na usg polowkowe juz sie nie moge doczekac spotkania z synusiami :-)
    Biala, Justa nie dziwie sie ze wyprawka wciaga , ja dopiero zaczynam ogladac i spisywac co mi potrzebne ale czuje ze jak zaczne kupowac to konca nie bedzie :-P
    Hahah Mycha ja też zrobiłam listę co mam kupić dla małej i co lista w koszu a ja kupuje dalej jak głupia :-P choć każdy mi tłumaczy że już starczy to ja i tak swoje robię :-P no kurna mać opanować się nie mogę :-P ale ty trzymj sie tej listy dzielnie :-P ;-)

mycha28 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Ah to musi się dziać w tym twoim brzuniu <3 uwielbiam czytać wpisy mam bkizniaków to takie piękne dla mnie że w brzuniu wiertaszą się dwie istotki <3

mycha28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    od jakiego tygodnia ciazy lekarze zaczynaja zwracac uwage na dlugosc szyjki czy czasem nie zaczyna sie juz skracac? <3
    mi od 18 tygodnia zaczał sprawdzac. A brzuch to mi tez twardnieje i boli, ja jade na nospie i magnezie non stop jak Ginger.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Anko myślę że pierścionek odłożyć na czas ciąży ;-) bo szkoda będzie go rozcinac :-( ja nie noszę od początku ciąży bo paluszki mi puchną.
    o kurcze teraz ja spojrzalam na swoje palce i nie moge ich zdjac o.O

justa1234 lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te wasze suwaczki powariowały. Tu lada moment będzie poród za porodem. Nie wiem kiedy to minęło, bo pamiętam każdą z Was jak dowiadywałyście się, że będziecie mamami. I wydaje się, że to było tak niedawno.

A u mnie na wyniku wymazu była nowa bakteria. Tak więc biorę kolejny antybiotyk i żyję nadal nadzieją, że tym razem ją wytępie. We wtorek szyjka nadal trzymała się na poziomie 27mm.
    W najbliższy wtorek mam usg połówkowe. I lekarz pobierze kolejny wymaz - oby tym razem wyszedł prawidłowy.
    Bardzo dokuczają mi skurcze łydek. Na pewno nie są one spowodowane brakiem magnezu. Biorę go w gigantycznych dawkach aż od niego mam biegunke.

Konwalia, mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wpolczuje bakterii, ale jak jest to wiadomo ze trzeba leczyc.

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ