Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
życzę wszystkim miłej niedzieli. Ja swoją rozpoczęłam pobudką o 5 rano i już z powodu głodu i burczenia w brzuchu musiałam podnieść się z wyrka.
Za oknem ciemno... leje deszcz aż czekać kiedy przyjdzie jesienna deprecha hehe
Choć myślę że się nie dam bo moje usposobienie jest zbyt wesołeKava, justa1234, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Anna myślę że za wcześnie na takie akcje u ciebie, większości z nas twardnienie zaczęło się 17 20 tydzień.
Twardnieje cały brzuch. Tzn macica,wraz ze skurczem - specyficzne odczucie.
Anko ja miałam praktycznie od początku twardnienie i skurcze zaczęło się ok 6tyg.
-
justa1234 wrote:Kochana a jak Ty się czujesz i Twoje maleństwa
? a co do kompletowania to wcale sie nie dziwię że jesteś pochłonięta bo to wciąga
Maluszki ok., ja ogólnie też dobrze, dziękuję
Dokuczają mi okropnie nocne skurcze łydek. Biorę tonę Magne B6, ćwiczę, rozgrzewam, masuję-czasem pomaga, a niekiedy jak chwyci...dramat. Na szczęście dziewczętom to nie przeszkadza, owszem, budzą się jak krzyczę z bólu i jeszcze mamusię po pęcherzu...makabra
Przetrwam to wszystko, byleby rosły, i rozwijały się, wiadomo!
A jak u Ciebie, Ty już 34 tyg :0 NIE WIERZĘ!!!
-
Witam sie i ja w ten ponury deszczowy dzionek
Ja troche mam teraz problemy z budzeniem sie w nocy bo nie wiem juz w jakiej pozycji spac a brzyszek jeszcze nie taki duzy
Suwaczek pokazuje mi dzis ze juz polowa ciazykiedy to zlecialo nie wiem
W czwartek jad na usg polowkowe juz sie nie moge doczekac spotkania z synusiami
Biala, Justa nie dziwie sie ze wyprawka wciaga , ja dopiero zaczynam ogladac i spisywac co mi potrzebne ale czuje ze jak zaczne kupowac to konca nie bedzieKava, justa1234, Biała lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Anna myślę że za wcześnie na takie akcje u ciebie, większości z nas twardnienie zaczęło się 17 20 tydzień.
Twardnieje cały brzuch. Tzn macica,wraz ze skurczem - specyficzne odczucie.
nie mam nic takiego, ale chcialam was zapytac, poki jestescie, bo wiekszosc z was juz ma zaawansowana ciaze. Potem po porodzie bedziecie rzadko tu bywac i nie bede sie miala kogo doradzic w razie czegojusta1234, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
Anna255 wrote:nie mam nic takiego, ale chcialam was zapytac, poki jestescie, bo wiekszosc z was juz ma zaawansowana ciaze. Potem po porodzie bedziecie rzadko tu bywac i nie bede sie miala kogo doradzic w razie czego
Anna, ja też nie mam twardnienia brzucha.
A może mam ale nie wiem, ze to to
No ale chyba aż tak to by mi ciąża nie wyjadła rozumu, co?Anna255 lubi tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Ginger serio? Ja pierdziele.
Laski co zrobić z zaciasnym poerscionkiem-innego niż przecięcie?
Serio serio u mnie wszystko na odwrót bo teraz mam spokój w porównaniu do tego jakie bóle miałam wcześniej.
A to masz założony pierscionek i nie umiesz ściągnąć? Próbowałas mydłem? -
Kava ja tak samo z tym twardnieniem. Może mam a nie wiem że mam. Nawet nigdzie nie czytałam o tym aby zbędnie się nie stresować
Anko nie pomogę co do pierścionka... ja mimo wczesnej ciąży a może już nie aż tak wczesnej bo jednak 6 miesiąc od około 2-3 tygodni nie zakładam pierścionków. W dzień paluszki są ok, ale właśnie zauważyłam że w nocy mi puchną. Na noc zdejmuję a w dzień po prostu zapominam zakładaćKava lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:Anna, ja też nie mam twardnienia brzucha.
A może mam ale nie wiem, ze to to
No ale chyba aż tak to by mi ciąża nie wyjadła rozumu, co?
Hehe myślę że nie;) spokojnie byś to zauważyła. U mnie np skurcz zaczynał się od braku tchu i potem taka skorupa się robiła. Oprócz tego wystarczyło kilka kroków żeby brzuch twardy jak kamień i strasznie go ciąglo w dół. Wszystko ok było więc chyba po prostu mój organizm tak reagował na ciążę. Ale psychicznie było ciężko bo przy poprzednim poronieniu miałam takie same objawy wiec strach przez całą ciążę.
Anna myślę że jednak będziemy zaglądać a zawsze możesz napisać na priv jak będziesz miała pytania;)Anna255 lubi tę wiadomość
-
Biała wrote:Maluszki ok., ja ogólnie też dobrze, dziękuję
Dokuczają mi okropnie nocne skurcze łydek. Biorę tonę Magne B6, ćwiczę, rozgrzewam, masuję-czasem pomaga, a niekiedy jak chwyci...dramat. Na szczęście dziewczętom to nie przeszkadza, owszem, budzą się jak krzyczę z bólu i jeszcze mamusię po pęcherzu...makabra
A jak u Ciebie, Ty już 34 tyg :0 NIE WIERZĘ!!!a u mnoe też jakoś leci
już ledwo chodzę hm w zasadzie to się tocze jak kula sniegowa hihi
ale powiem to co i ty że dla tej istotki jestem w stanie wszystko znieść
Buziaki dla ciebie i Twoich księżniczek
:-*
Biała lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Hej dziewczyny
życzę wszystkim miłej niedzieli. Ja swoją rozpoczęłam pobudką o 5 rano i już z powodu głodu i burczenia w brzuchu musiałam podnieść się z wyrka.
Za oknem ciemno... leje deszcz aż czekać kiedy przyjdzie jesienna deprecha hehe
Choć myślę że się nie dam bo moje usposobienie jest zbyt wesołeskąd ja znam ten napad głodu hihi
Moniaa lubi tę wiadomość
-
mycha28 wrote:Witam sie i ja w ten ponury deszczowy dzionek
Ja troche mam teraz problemy z budzeniem sie w nocy bo nie wiem juz w jakiej pozycji spac a brzyszek jeszcze nie taki duzy
Suwaczek pokazuje mi dzis ze juz polowa ciazykiedy to zlecialo nie wiem
W czwartek jad na usg polowkowe juz sie nie moge doczekac spotkania z synusiami
Biala, Justa nie dziwie sie ze wyprawka wciaga , ja dopiero zaczynam ogladac i spisywac co mi potrzebne ale czuje ze jak zaczne kupowac to konca nie bedziechoć każdy mi tłumaczy że już starczy to ja i tak swoje robię
no kurna mać opanować się nie mogę
ale ty trzymj sie tej listy dzielnie
mycha28 lubi tę wiadomość
-
Biała wrote:Maluszki ok., ja ogólnie też dobrze, dziękuję
A jak u Ciebie, Ty już 34 tyg :0 NIE WIERZĘ!!!uwielbiam czytać wpisy mam bkizniaków to takie piękne dla mnie że w brzuniu wiertaszą się dwie istotki
mycha28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:od jakiego tygodnia ciazy lekarze zaczynaja zwracac uwage na dlugosc szyjki czy czasem nie zaczyna sie juz skracac?
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny te wasze suwaczki powariowały. Tu lada moment będzie poród za porodem. Nie wiem kiedy to minęło, bo pamiętam każdą z Was jak dowiadywałyście się, że będziecie mamami. I wydaje się, że to było tak niedawno.
A u mnie na wyniku wymazu była nowa bakteria. Tak więc biorę kolejny antybiotyk i żyję nadal nadzieją, że tym razem ją wytępie. We wtorek szyjka nadal trzymała się na poziomie 27mm.
W najbliższy wtorek mam usg połówkowe. I lekarz pobierze kolejny wymaz - oby tym razem wyszedł prawidłowy.
Bardzo dokuczają mi skurcze łydek. Na pewno nie są one spowodowane brakiem magnezu. Biorę go w gigantycznych dawkach aż od niego mam biegunke.Konwalia, mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny