X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało sie zjac pierscionek, za pomoca zimnej wody i mydla ale teraz palec mam jak baniak :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa odłożyć odłożyć....rozumiem.
    Ja nie noszę pierścionków jako ozdobę ale każdy coś znaczy, zaręczynowy, obrączka, prezent od męża, prezent od taty i tak mam 4 które nosiłam zawsze. Lewa rękę rozebralam miesiąc temu,sprawdziłam wtedy jak te z prawej - były okej, wiec dziś zostały mi dwa na prawej,obrączkę zdjelam, a pierścionek który nosiłam za obrączka został. Palec mam opuchnięty jeszcze bardziej przez próby ściągania go.
    Ku....wa!

mycha28 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 18 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej jutro podjade go uciąć i zostawię do naprawy i powiększenia od razu....
    Miłej niedzieli kochane mamy!

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko oby pod poszło bez cięcia :)

co do twardnienia to mi czasam twardnieje cały brzuch, a czasem mam uczucie jakby właśnie zaczynał twardnieć a jest miękki i tylko w dole brzuch i nie wiem czy to przypadkiem maluch się nie wypina i tak to czuje, no albo czasem twarde mam z jednej strony tylko i myślę że może to też od jelit bo odkąd biorę żelazo to mam jazdy z jelitami jak myślicie?

no i pytanie do tych bardziej obeznanych czym się różni wymaz od bicenozy?

Ginger ja pamiętam jak na początku ciąży pisałaś już o skurczach i bólach brzucha a tu już końcówka :D

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Roletka sama nie mogę uwierzyć że jeszcze dwa tyg i będę tulic mojego drugiego Skarba.
    Ale też nie ukrywam ze jestem wykończona ta ciąża i czekam na rozwiązanie jak na zbawienie.
    Wy też się ani nie obejrzyjcie i będziecie czekać na godz 0 ;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia oby się udało wytepic ta bakterie. Też kilka razy brałam antybiotyk bo wychodziły jakieś badziewia;/

aszka lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nie szkoda ci przecinac tych pierscionkow? Już ci dużo nie zostało to może dasz rade wytrzymać bez? Ja też już teraz chodzę bez obrączki i pierscionka zaręczynowego.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger też czekam na luty jak na zbawienie, moje biodra będą do wymiany jestem tego pewna bo od leżenia już mnie tak bolą że czasem nie wiem co zrobić

Madzią dobrze że szyjka się trzyma i obyś się pozbyła tego świństwa żeby nic nie stało na przeszkodzie do założenia pessaru :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png

Wysłany: 18 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Anko nie szkoda ci przecinac tych pierscionkow? Już ci dużo nie zostało to może dasz rade wytrzymać bez? Ja też już teraz chodzę bez obrączki i pierscionka zaręczynowego.

Ale ja ich nie ściągalam całą ciążę, po prostu teraz chciałam ściągnąć i jeden nie chce się dać sciagnac:-)
    Ja nic zakładać nie będę, po prostu stwierdziłam ze do 8m pochodzę w pierścionkach...
    Mogłam to zrobić miesiąc temu. Juz żałuję!

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hehe myślę że nie;) spokojnie byś to zauważyła. U mnie np skurcz zaczynał się od braku tchu i potem taka skorupa się robiła. Oprócz tego wystarczyło kilka kroków żeby brzuch twardy jak kamień i strasznie go ciąglo w dół. Wszystko ok było więc chyba po prostu mój organizm tak reagował na ciążę. Ale psychicznie było ciężko bo przy poprzednim poronieniu miałam takie same objawy wiec strach przez całą ciążę.

Anna myślę że jednak będziemy zaglądać a zawsze możesz napisać na priv jak będziesz miała pytania;)
    Uffff, to i dobrze ze jeszcze mam spokój.
    Na pewno też bym sie denerwowała..

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hehe myślę że nie;) spokojnie byś to zauważyła. U mnie np skurcz zaczynał się od braku tchu i potem taka skorupa się robiła. Oprócz tego wystarczyło kilka kroków żeby brzuch twardy jak kamień i strasznie go ciąglo w dół. Wszystko ok było więc chyba po prostu mój organizm tak reagował na ciążę. Ale psychicznie było ciężko bo przy poprzednim poronieniu miałam takie same objawy wiec strach przez całą ciążę.

Anna myślę że jednak będziemy zaglądać a zawsze możesz napisać na priv jak będziesz miała pytania;)

no wlasnie - zagladajcie tu potem w wolnej chwili ;D super, ze juz niedlugo bedziecie mialy swoje malenstwa w ramionach <3 :)

dzieki wszystkim za odp :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko spróbuj palec wlożyc pod zimną wode i mydłem wysmarowac, mi sie udało bo obkurczyło napuchniecie, troche bolało ale zeszło.

Wzajemnie miłej niedzieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka z tego co ja się oreintuję, to wymaz pobiera sie z przedsionka pochwy lub odbytu w celu wykluczenia stanów zapalnych (bakterii itd), a biocenoza ma na celu okreslenie srodowiska w pochwie (czystosci), np. powinno byc kwasne i zawierac paleczki własnie kwasotworcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 14:34

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia polubilam za pierwszą część posta.

Widzę, że dzisiaj dzień zdejmowania pierścionków i obrączek. Polecam zdjąć za wczasu. U mnie w szpitalu przyjmowali obowiązkowo bez biżuterii. W okresie połogu, po porodzie jeszcze gorzej spuchlam i nawet jak teraz nie macie problemów to możecie później je mieć.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Viera Yves Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :*
    Też jestem ciężarówką metodą iui i troszki Was podczytuję...

Anko chciałam Ci podpowiedzieć jak ściągnąć ten nieszczęsny pierścionek i wklejam Ci poniżej linka jak to bezpiecznie zrobić za pomocą tasiemki...

http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-sciagnac-obraczke-ze-spuchnietego-palca

Pozdrawiam :*

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

starania od 11.2013 I IUI 19.04.2015 :( II IUI 02.07.2015 :D
    Marcel :D
    dqpr73sb94pdetrw.png[/link]
    ponowne starania
    I IUI 22.03.2017 :D
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mieliśmy intensywny dzionek przemeblowanie pokoi no i łóżeczko dla smyka złożone stoi już :D Jeszcze mam plan żeby pozmieniać ale to już jutro bo dzisiaj padam..

Ginger kochana mam pytanko kiedy będziesz kładła te wszystkie rzeczy do łóżeczka bo tak się zastanawiam..bym chciała sama z mężem to zrobić żeby nikt mi nic nie robił po swojemu jak mnie nie będzie..

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Ginger kochana mam pytanko kiedy będziesz kładła te wszystkie rzeczy do łóżeczka bo tak się zastanawiam..bym chciała sama z mężem to zrobić żeby nikt mi nic nie robił po swojemu jak mnie nie będzie..

Ja mam włożony juz materac z prześcieradłem i przykryte to kocem. Czekam jeszcze na pościel od aparatki I tez juz ubiore żeby było gotowe mam nadzieję że jutro albo we wtorek juz dojdzie
    Ale np w ciąży z Patrykiem ubieral wszystko mąż jak byłam w szpitalu.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka dzięki za komentarze <3 :-)

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Ja mam włożony juz materac z prześcieradłem i przykryte to kocem. Czekam jeszcze na pościel od aparatki I tez juz ubiore żeby było gotowe mam nadzieję że jutro albo we wtorek juz dojdzie
    Ale np w ciąży z Patrykiem ubieral wszystko mąż jak byłam w szpitalu.

Dziękuję za odpowiedź kochana :)

Też chyba pod koniec tygodnia wszystko przygotuje i przykryje..

Konwalia, agulas lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego rana.
    Nie spałam cała noc :-( jestem padnieta a oczy niechcą się zamknąć :-( boli mnie każdy gnatek od leżenia,już niewiem jaką pozycje przyjąć :-( ostatnio rzadko co śpię w nocy :-( czy tylko ja tak mam? :-(

Anko:-) lubi tę wiadomość

‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ