X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga witam wśród bliźniaczych ciężarówek :)i życzę zdrówka :)

Anko no to duża dziewczyna :)

justa1234 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Agga super!
    A u mnie szok. Dziewczyna!:-)
    Hahaha było mi to obojetne ale w szpitalu mówili o chłopcu. A moja lekarka ostrzegała ze do 14 15 tygodnia cipeczki są szpiczaste.
    Mega radość lecz teraz to ciężko mi w coś uwierzyć. Na 100% uwierzę jak się urodzi.
    Ładnie rośnie. Jest o tydzień większe. Waga 225gram i piękna buzia. Zostanę kolekcjonerka jej filmów chyba;-)
    Anko gratuluję pipulki :-D ;-)

Konwalia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga1984 wrote:
    Justa i to dluzej trwalo, tak? (No bo ja pappa nie chce wlasnie)
    U mnie usg trwało bardzo długo bo w klinice zapomnieli mi powiedzieć że muszę mieć pełny pęcherz :-( do usg miała cztery podejścia bo za
    pierwszym i drugim za mało płynu a za trzeci dzidzia niechciala współpracować ;-) dopiero za czwartym razem się pokazała ;-)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiesci dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt napewno jesteście szczęśliwe;)

U mnie usg trwało ok 25 min a pappa to tylko pobranie krwi i po ok 10 dniach są wyniki

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    U mnie usg trwało bardzo długo bo w klinice zapomnieli mi powiedzieć że muszę mieć pełny pęcherz :-( do usg miała cztery podejścia bo za
    pierwszym i drugim za mało płynu a za trzeci dzidzia niechciala współpracować ;-) dopiero za czwartym razem się pokazała ;-)

Ja nie musiałam mieć pełnego. Zawsze raczej babka się pytała czy pusty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Agga super!
    A u mnie szok. Dziewczyna!:-)
    Hahaha było mi to obojetne ale w szpitalu mówili o chłopcu. A moja lekarka ostrzegała ze do 14 15 tygodnia cipeczki są szpiczaste.
    Mega radość lecz teraz to ciężko mi w coś uwierzyć. Na 100% uwierzę jak się urodzi.
    Ładnie rośnie. Jest o tydzień większe. Waga 225gram i piękna buzia. Zostanę kolekcjonerka jej filmów chyba;-)

Gratulacje!
    Na innym forum też kilka chłopców stało się dziewczynkami na połówkowym :) Ja płeć poznałam dopiero na połówkowym, bo moja gin mówiła, że wcześniej są często pomyłki i ona mi wcześniej nie powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Super wiesci dziewczyny. Gratuluję udanych wizyt napewno jesteście szczęśliwe;)

U mnie usg trwało ok 25 min a pappa to tylko pobranie krwi i po ok 10 dniach są wyniki

Zależy gdzie. U mnie wynik był po dwóch dniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, gratulacje! :D

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga u mnie usg genetyczne trwało 50 minut ale było bardzo dokładne. A pappa to krew i wynik po 5 dniach.
    Powiem Ci tak. Ja pappa zrobiłam by mieć troszkę więcej spokój gdy wyjdą dobrze.
    Ale też nie chciałam z początku go wykonywać.

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko no to będzie mała akrobatka <3

Agga gratuluje dwóch serduszek :) :D

Anko:-) lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja nie musiałam mieć pełnego. Zawsze raczej babka się pytała czy pusty.
    No u mnie wymagali pełnego pecherze i podejścia do usg trwały jakieś 3godz,ze względu pustego pęcherza a później dzidzia niechciala się pokazać :-)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko super ze poznalas płeć juz nie takiej zmowu kruszynki:p
    Agga gratuluje dwoch maluszkow i lekko zazdroszcze:)
    My dzis idziemy na Usg,moze w koncu uda sie karte ciazy zalozyc, jakby niepatrzec to juz 9tc:) polozne sa u mnie jakies dziwne. I tez skierowanie na prenatalne na nas czeka.

Anko:-) lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    No u mnie wymagali pełnego pecherze i podejścia do usg trwały jakieś 3godz,ze względu pustego pęcherza a później dzidzia niechciala się pokazać :-)

Co lekarz to obyczaj. Ważne żeby wszystko udało się sprawdzić :) U mnie bym problem przy połówkowym, bo dzieć sie źle ułożył i istniało ryzyko czegoś z żołądkiem. Babka się jeszcze konsultowała z innym lekarzem i też nie był pewny. I musiałam dwa tygodnie żyć w stresie czy mam zdrowe dziecko :(

Dzisiaj mega dzień lenia :( A miałam zamówić wanienkę i przewijak, bo wszystko inne już jest.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko gratuluję córuni kochana <3

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko,ja pappa nie chce bo przy blizniakach podobno moze wyjsc przeklamane... Tak czytalam. Zreszta dr zapytam :)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie Pappa bywa zawodne.
    Potrafi się mylić na niekorzyść. Zdrowym dzieciom wychodzi czasami źle.
    Dlatego się bałam. Stwierdziłam ze najpierw pappa a później jak coś nimfy. No ale skoro wyszło ładnie to olalam dalsze stresujące badania.
    Im mniej tym zdrowiej. To na pewno.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mowicie ze trzeba miec pełny pecherz do usg?

Aga gratulacje dwóch serduszek :)

Anko gratulacje córuni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 21:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Anko super ze poznalas płeć juz nie takiej zmowu kruszynki:p
    Agga gratuluje dwoch maluszkow i lekko zazdroszcze:)
    My dzis idziemy na Usg,moze w koncu uda sie karte ciazy zalozyc, jakby niepatrzec to juz 9tc:) polozne sa u mnie jakies dziwne. I tez skierowanie na prenatalne na nas czeka.
    A Ty poza Pl mieszkasz? :)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją właśnie jestem przykładem że pappa potrafi namieszac. Jutro z tego powodu jadę oddać krew na Nifty
    Ginger mam pytanie bo Ty jesteś z GynC, czy miałas na pierwsze prenatalne skierowanie i robilas je bezpłatnie? Jeśli tak to czy połówkowe również w takim wypadku jest na NFZ?

Bliźniaki są z nami :*
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai tak polowkowe tez jest bezpłatne w Gyncentrum. Ja miałam jedno skierowanie od dr M. I się okazało ze to na oba badania.

zai2014 lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ