Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia82 wrote:Ginger jeszcze raz gratuluje. Masz piękne maleństwo. Dbaj o ten Skarb najlepiej jak potrafisz.
będę napewno:) moje drugie oczko w głowie;) jestem zakochana bez pamięci w tych moich chłopakach
Anko:-), Viki26, aszka, Madzia82, basiurka, Konwalia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Viki26 wrote:Dziewczyny jak radzicie sobie z depilacją Tam ?
Ja spróbowałam ostatnio golarką no i podrażniłam tylko skórę i mam wypryski;/ wcześniej robiłam trymerem ale to za dużo gimnastykowania się jak na taki brzuszek. Macie jakieś sprawdzone kremy?
Mnie goli maz:-) bo sama nie widzę nic a przed lustrem i tak ciężko....
Ale robi to swoim sprzętem wiec nie jest to efekt jak golarka i zelem-ale wygląda ładnie i estetycznie.
Ale w tym tyg pójdę na wosk, chociaż na pachwiny i tyle ile wytrzymam, bo przed porodem tez chciałabym woskiem-wiec teraz musze iść raz a przed samym porodem 2 raz.Viki26 lubi tę wiadomość
-
A...i powiem Wam jeszcze jedno a propos ciemnogordu i pogladow Ludzi i mowienia, ze in vitro to wynalazek sztana. Glupota ludzka polega ma tym, ze nie mysla i powtarzaja brednie...wrrrr
Mam Kolezanke, ktora przeszla chorobe nowotworowa. Nadal przyjmuje leki i jej szanse na macierzynstwo sa dzisiaj znikome.
Przed choroba nawrocila sie, napisala swoje swiadectwo, zawierzyla.....Bardzo jest teraz zwiazan z Kosciolem. I wiecie co ...powiedzila pare dni temu, ze zaluje, ze przed leczeniem nie zamrozila swoich komorek bo to jest moc medycyny pomagac Ludziom.
Wiec niech wszystkie ciotki i wujki schowaja sie do swoich norek - szczegolnie Ci, ktorzy od swieta chodza do Kosciola aby kozuch i norki przewietrzyc.aszka, szałwia, Anko:-), basiurka, mia6, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyGinger ale ma włosy!!!!! Piekny
Viki ja mam depilator i wymienna koncowke na golarke i sobie gole co jakis czas, nie przesadzam z tym, tyle, zeby bylo higienicznej. Mnie to rozłożyły babki w szpitalu jak brzuchy powyzej nosa, a kazda stała przed lustrem i sie goliła bo co to bedzie jak lekarz zobaczy ze ma włosy, jakby ich to obchodziłoZawsze sadzilam ze czlowiek usuwa włosy dla higieny np. a nie po to zeby lekarz zobaczył goła pipke (jak i tak mu wisi, hehe
). U mnie nawet lekarz powiedział moj gin ze lepiej na całkiem łyso sobie nie golic, bo jak jest troche włosow to bakterie maja utrudnione wnikanie, a tak gola pipka to szybciej sie łapie bakterie. Aja w ogole miałam w szpitalu włosy na nogach i kurde kazdy przezył ten widok
hahahaa.
Antonelka tak masz racje, ale ludzkiego charakteru nie zmienisz wg siebie. Ja dopuszczam ze ktos ma zdanie, nawet z ciemnogrodu-jego sprawa. Czasami lepiej pewne sprawy zostawic dla siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 11:21
basiurka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ginger, jakie on ma długie włoski. Cudny jest.
Aż mi sie łzy zakręciły :*
Eliz - uważam identycznie jak Moniaa. Przy takim obciążeniu powinnaś koniecznie zrobić usg i test pappa. Zrobisz oczywiście jak zechcesz, bo to Twój wybór. Wiem jednak, ze nawet przy chorobach genetycznych, które nie są dziedziczne ryzyko ich wystąpienia w rodzinie jednak minimalnie wzrasta.
Trochę miałał kontaktu z lekarzami genetykami i niestety tak jest
Po ivf wzrasta ryzyko wystąpienia wady genetycznej o 0,5-1%.
Nie jest to dużo, ale lepiej być spokojną.
A na amniopunkcje, harmony czy nifty zawsze w razie czego przyjdzie czas (oby nie).
Szałwia, Moniaa - może są różne programy komputerowe wyliczające prawdopodobieństwo choroby i stąd te różnice. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.. -
Kava co to te harmony i nifty? U nas aminopunkcję lub pobranie komórek z łożyska zalecają jak przy skombinowaniu PAPPA, bety i przezerności wyjdzie prawdopodobieństwo Downa 1 na 100.
Ginger piękny jest, gratuluję!
Dziewczyny wszystkie chciałyście znać płeć? My postanowiliśmy, że nie chcemy, ale nie wiem, czy mi nie zaczną hormony buzować i nie zmienię zdania -
Ginger cudowny
Aszka u mnie też tak było na patologii, do meża żartowałam że robią miss bez łoniakówA mnie w ogóle lekarz powiedział żeby odpuścic bo jak jest krwawienie itd. to leżeć i się w ogóle włosami nie przejmować. A te z krwiakiem co miały nakaz leżenia to codziennie golenie, nie wiem czy te babki takie głupie czy coś.
Szałwia ja chciałam znać płeć, nie wytrzymałabym. A te badania nifty albo harmony to badania nieinwazyjne (z krwi) w Polsce kosztują około 2.500zł. Wykonuje się je od 18 do 24 tygodnia, teraz już dobrze nie pamiętam bo ze względu na mój wiek też miałam obniżone niby parametry, ale lekarz po teście Pappa i usg wyliczył, że wyszły dobre więc nie robiłam.
U mnie 8 kg na plusie, więc znośnie.
Kava, Viki26 lubią tę wiadomość
-
szałwia wrote:Kava co to te harmony i nifty? U nas aminopunkcję lub pobranie komórek z łożyska zalecają jak przy skombinowaniu PAPPA, bety i przezerności wyjdzie prawdopodobieństwo Downa 1 na 100.
Ginger piękny jest, gratuluję!
Dziewczyny wszystkie chciałyście znać płeć? My postanowiliśmy, że nie chcemy, ale nie wiem, czy mi nie zaczną hormony buzować i nie zmienię zdania
Ja nie chciałam znać, ale w szpitalu 2 lekarzy powiedziało ze chłopiec. To był 12 14tydz, później moja lekarka robiła mi usg w 16 tyg i przemilczala sprawę, na początku 19tyg powiedziała ze nie ma tu żadnego chłopca, że ona nie lubi wczesnych ocen bo dziewczynki mają bardzo szpiczaste pipki które wyglądają jak mały siusiak. A nie chciała bym żyła w błędzie. I ta wiadomość o dziewczynce,nie wiem...tak się ucieszyłam ze pozniej juz co wizyte zagladamy tam Hance:-)
Teraz raczej nie ma mowy o pomylce
Ale na początku ciąży bardzo nie chciałam znam jaka płeć.basiurka lubi tę wiadomość
-
Szałwia przy pierwszym dziecku chciałam znać płeć. A teraz było mi to totalnie obojętne. Płeć poznałam dopiero 1,5 tygodnia temu. Jak dla mnie mógłby lekarz mi nie mówić. Bardziej chyba mąż chciał wiedzieć.
Ja w domu od początku wszystkim mówiłam, że płeć nie ma znaczenia, byle urodziło się zdrowe.szałwia, basiurka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:To u nas tak jak i u ciebie są badania połówkowe od 18 do 22 tygodnia i jeszcze zalecają usg w 30 tygodniu.
-
justa1234 wrote:
Dziś byliśmy u rodziny mojego chłopa, no i byli tam sami starsi ludzie więc weszli na temat polityki a w między czasie przeszło do rozmowy o ivf,więc tak się wkur...am że głowa mała!!!! bo wujek mojego chłopa odpalił że dobrze że ivf nie będzie refundowane bo,ona to nie zamierza płacić podatki na takie cholerstwo!!!!! tak się znerwicowalam tą jego wypowiedzią że aż Zosia zaczęła tak się kręcić że aż byłam w szoku,wyczuła moje nerwy!!! Gdyby to była moja rodzina to odpalilabym bym mu taka rakietę że z krzesła by spadł, ale oczywiście mój chłop nawet palcem na to nie kiwną!!!! będę miała mu to za złe do końca życia!!!!a nie co teściowa lub teść powie. Oni zyja oddzielnie, my oddzielnie i nie musimy się widywać często.
justa1234 lubi tę wiadomość
-
U nas lekarz zapytał czy chcemy wiedzieć i najpierw powiedział, że według niego chłopak ale może się kiedyś pomylić chociaż mu się nie zdarzyło. Później ladowalam w szpitalu często i za każdym razem był inny lekarz który robił usg i jak już 3 czy 4 powiedział, że według niego chłopak to chyba się nie mylą.i na każdym usg mówią że facecik. A mi obojetne niech tylko wszystko będzie dobrze i urodzi się zdrowy
aszka, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My chcemy zdrowe, a dla dziewczynki nie mamy jeszcze opcji imienia
Mąż mówi, że wolałby, żeby szlaki przecierał syn, bo faceci mają łatwiej w życiu i rodzice się o córki bardziej boją, ale tak naprawdę chodzi ciągle i rozkminia imię dla dziewczynki
Dla mnie to jeszcze oby do końca pierwszego trymestru
aszka, justa1234 lubią tę wiadomość