X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za kciuki :)
    My już jesteśmy w domku. Tak jak Anko napisała, moja gin chyba troszkę nie potrzebnie mnie nastraszyła, ale wole to niż olewanie. Poleżałyśmy 4dni, dostałyśmy sterydy na płucka, przebadali nas i jest względnie dobrze, chociaż szyjka się skraca i zrobiła się miękka, co przy moich ciągłych skurczach może być groźne. Leżałam tyle to i te parę tyg.jeszcze wytrzymam :) za tydzień mam wizytę to zobaczymy co i jak.

Anko:-), aszka, mycha28, justa1234, wiecznie, Viki26, Madzia82, mia6 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger synek cudny. Piękne długie włoski.

Moja Lilcia wozi się Tako Moonlight Carbon. Wózek super na wiejskie drogi.

Co do depilacji to ja zapytałam o preferencje położnej z którą rodzilam. Stwierdziła, że jej ulatwie pracę jak zgole wszystko na 100%, więc też tak zrobiłam. Jednak powiedziała, że jeżeli ktoś sobie nie życzy to ona sobie poradzi. Ja mimo preferencji bardziej naturalnych posluchalam położnej i lepsza widoczność się przydała, bo byłam nacinana.

Agniesia dasz radę. Ja też w tym samym okresie ciąży byłam w szpitalu i Lilcia dostała sterydy na plucka. Potem tylko lezalam i dotrwalam z szyjką 0,5 cm i rozwarciem na 1,5 palca do 37 tc. Będzie dobrze. Kciukam.

Viki26 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek dzięki za dokładne informacje, jesteś kochana! Amnio w Czechach jest chyba darmowa, jeśli jest wskazanie, ale wolelibyśmy zainwestować i nie ryzykować.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do depilacji ja od 10 lat mam maszynkę elektryczną specjalną do depilacji sfer intymnych Philipsa, uwielbiam! Zero zacinania się i nieprzyjemnego wrażenia przy odrastaniu owłosienia, ani wrastania, które miałam po depilacji. To jednak na dłuższą metę opcja dobra dla kobiet, które nie mają problemu z nadmiernym owłosieniem i szybkim wzrostem, bo odrastają szybciej niż po depilatorze czy wosku.

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Wiedzą???? To nie kumam czemu nie zwrociliscie im uwagi:-)
    Nie mowie o awanturze, dymie itp, wystarczyło o inteligentna riposte.
    U nas wie rodzina, z którą mamy kontakt, przyjaciele i bliscy znajomi. Na szczescie wszyscy to ludzie wyedukowani i każdy jest pro ivf....ale zawsze staje w obronie gdy pojawia się temat budzący kontrowersje jak ivf. Czy to kwestia wiary,polityki, rasizmu, orientacji seksualnej itp.
    I cóż taki mam charakter, nie pozwolę obrażać w swoim towarzystwie żadnej odmiennosci-a ze zawsze mam dużo do powiedzenia, a swoje poglądy potrafię uargumentowac, to nie boje się wejść głębiej w żaden taki temat.
    Dziwię się też ze obecni tam rodzice nie zareagowali, nigdy nie stworzysz ty z nimi prawdziwej więzi, będziesz miała też Justys niechęć by twoja córcia z nimi zbyt wiele czasu spedzala-bo nie da się stworzyć rodziny idealnej bez stabilnego fundamentu.
    Ja bynajmniej nie potrafilabym udawać ze kocham takich teściów, którzy nie mają odwagi obronić poniekąd mnie i swojego syna.
    U nas wszyscy gramy do tej samej bramki, kiedys daleki wujek po kilku drinkach powiedział mojemu bratu ze gdyby mój tato wiedział ze będzie miał syna geja na pewno cofnalby czas. Rodzice kulturalnie zwrócili mu uwagę ze jest skonczonym durniem i nie życzą sobie aby więcej przyjeżdżał do ich domu. Mogą sie z nim spotkać i porozmawiać na imprezach rodzinnych - ale naruszył ich zaufanie, głupim gadaniem skrzywdził dziecko moich rodziców, a matkę mam jak lwica, a ojciec jest jej równym partnerem.
    Mam nadzieje ze będę tworzyć równie mocny dom jak moi rodzice w przyszłości.
    Być dobrym dla bliskich, ale gdy ktokolwiek skrzywdzi moje dzieci,męża lub rodziców - to mieć odwage usunąć taka osobę ze swoje życia.
    Ja mu delikatnie zwróciłam uwagę.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Wiedzą???? To nie kumam czemu nie zwrociliscie im uwagi:-)
    Nie mowie o awanturze, dymie itp, wystarczyło o inteligentna riposte.
    U nas wie rodzina, z którą mamy kontakt, przyjaciele i bliscy znajomi. Na szczescie wszyscy to ludzie wyedukowani i każdy jest pro ivf....ale zawsze staje w obronie gdy pojawia się temat budzący kontrowersje jak ivf. Czy to kwestia wiary,polityki, rasizmu, orientacji seksualnej itp.
    I cóż taki mam charakter, nie pozwolę obrażać w swoim towarzystwie żadnej odmiennosci-a ze zawsze mam dużo do powiedzenia, a swoje poglądy potrafię uargumentowac, to nie boje się wejść głębiej w żaden taki temat.
    Dziwię się też ze obecni tam rodzice nie zareagowali, nigdy nie stworzysz ty z nimi prawdziwej więzi, będziesz miała też Justys niechęć by twoja córcia z nimi zbyt wiele czasu spedzala-bo nie da się stworzyć rodziny idealnej bez stabilnego fundamentu.
    Ja bynajmniej nie potrafilabym udawać ze kocham takich teściów, którzy nie mają odwagi obronić poniekąd mnie i swojego syna.
    U nas wszyscy gramy do tej samej bramki, kiedys daleki wujek po kilku drinkach powiedział mojemu bratu ze gdyby mój tato wiedział ze będzie miał syna geja na pewno cofnalby czas. Rodzice kulturalnie zwrócili mu uwagę ze jest skonczonym durniem i nie życzą sobie aby więcej przyjeżdżał do ich domu. Mogą sie z nim spotkać i porozmawiać na imprezach rodzinnych - ale naruszył ich zaufanie, głupim gadaniem skrzywdził dziecko moich rodziców, a matkę mam jak lwica, a ojciec jest jej równym partnerem.
    Mam nadzieje ze będę tworzyć równie mocny dom jak moi rodzice w przyszłości.
    Być dobrym dla bliskich, ale gdy ktokolwiek skrzywdzi moje dzieci,męża lub rodziców - to mieć odwage usunąć taka osobę ze swoje życia.
    Kochana to nie byli moi teściowie bo mam tylko teściową ,a to był wujek mojego chłopa który wcześniej wypił alkohol,to człowiek wredny i zawsze ma coś głupiego do powiedzenia a z głupimi czasem nie ma co walczyć bo to nie przynosi efektów pozytywnych tylko odwrotnie .Moja ,rodzina,przyjaciele,znajomi,szefostwo z pracy wszyscy oni wiedzą że jesteśmy po ivf i nikt nie dał nam odczuć że nasze dziecko będzie inne,każdy się cieszy że nam się udało i wręcz podziwiają nas za upór w dążeniu do celu :-) :-) czasem trafi się właśnie taki jeden baren jak ten wujek mojego jacka niestety!!no ale doszłam do wniosku że widuję się z tym dziadem raz do roku i nie ma co sobie nerw psuć :-) :-)

Antonelka, Viki26, aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Kochane wam też muszę wstawić zdjęcie mojego Skarba bo to z wami zaczynała się ta cała przygoda na końcu której czekał najwspanialszy prezent ;)

33kt935.jpg
    Ale cudny przystojniaczek :-) :-)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A jak lutowe dziewczyny kupowały albo już mają na oku wozek? Ja w tym tygodniu kupiłam :-D teraz tylko czekam na przesyłkę. I jednak kupiłam na allegro :-P bo porównania cen są duże jak bym miała kupić tutaj.
    My kupilismy już miesiąc temu, była okazja, więc szybka się zdecydowaliśmy:) w sumie dużo rzeczy już mamy, ciuszki też, teraz tylko muszę zrobić miejsce w szafach, no w oczekiwaniu na synka zaczynam bawić się w pranie i prasowanie:)

aszka, aszka, kmb, justa1234 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb tez mam, w sumie oprocz drobiazgow to juz mam wszystko.

justa1234 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś o seksie :D

Młode małżeństwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkoś pyta:
    - Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie?
    Lekarz:
    - W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
    - A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka?
    - Leżysz pan koło nory i wyjesz.

szałwia, Antonelka, Konwalia, Madzia82, mycha28, Kava, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz coś o przedszkolu ;D

Pani przedszkolanka pomaga dziecku założyć wysokie, zimowe butki. Szarpie się, męczy, ciągnie...
    - No, weszły!
    Spocona siedzi na podłodze, dziecko mówi:
    - Ale mam buciki odwrotnie...
    Pani patrzy, faktycznie! No to je ściągają, mordują się, sapią... Uuuf, zeszły! Wciągają je znowu, sapią, ciągną, ale nie chcą wejść..... Uuuf, weszły!
    Pani siedzi, dyszy a dziecko mówi:
    - Ale to nie moje buciki....
    Pani niebezpiecznie zwężyły się oczy. Odczekała i znowu szarpie się z butami... Zeszły!
    Na to dziecko :
    -...bo to są buciki mojego brata ale mama kazała mi je nosić.
    Pani zacisnęła ręce mocno na szafce, odczekała, aż przestaną jej się trząść, i znowu pomaga dziecku wciągnąć buty. Wciągają, wciągają..... weszły!.
    - No dobrze - mówi wykończona pani - a gdzie masz rękawiczki?
    - W bucikach.

szałwia, Antonelka, Konwalia, Madzia82, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta pieknego dnia dla Ciebie :-)

Kava lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o Wasze pierwsze objawy. Ja panikara jestem i taki maly klebek nerwowo.
    Otoz na razie czuje sie dobrze - tzn chodze spieca, mam lekki mdlosci chwilami z odruchem do "halo wisla" i wieksze piersi ( ale nie duzo - generalnie i tak mam duze). Czasami tylko boli mnie brzuch - tak przez kilkanascie sekund. Potem przechodzi. Plamienia nie mam. Tez tak mialyscie? Dajcie mi kopniaka aby nie wymyslala i nie panikowala.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ale z czym wymyslasz? Bo nie skumalam:-)
    O pisałaś wszystko jakby było ok i prawidłowo. Co budzi twoje watpliwosci:)?

dfe01f0225.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o ten brzuch, ze troche mnie chwilami boli. Nie umiem nawet go opisac. Jest taki od srodka, nie jest uklucie, jakby rozpierajacy ale lekko przypominajacy bol @ ale tez nie do konca...

Anko:-) lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 listopada 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko spoko kochana. Ciebie trochę - mnie bolal miesiączkowo mocno czasami - a nikiedy lekko - no a zupełnie sporadycznie były dni ze nie bolal. Magnez i nospa 1 trymestr były ze mną wszędzie i zawsze:-)
    Ja miałam trudne początki bo mi objawy znikały wiec do 9 11 tyg co chwile bałam się ze po ciąży....
    Laski z abonamentem premium - co jest napisane w serduszkach po 34 tygodniu? Jakby chciało się komuś mi podac:-*

kmb, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    35+0 posiew na paciorkowce
    36+0 znajdź najkrótsza drogę do szpitala
    36+6 spakuj torbę do szpitala
    37+0 ciąża donoszona
    40+0 termin porodu :-D

Wysłany: 2 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbę spakuje juz do połowy listopada, bo mój M mnie pospiesza -w sensie chce mieć wszystko pod ręką gdyby się zaczęło - on widzę panikuje bardziej niż ja:-)
    Dziękuję KMB

kmb, Viki26, aszka, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - u mnie było bardzo podobnie. Tak jak dziewczyny piszą - nospa i magnez i odpoczynek ! Bedzie ok !!! :)

basiurka, Viki26 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia a Ty jak się czujesz?

Antonelka mnie do tego jeszcze kręgosłup w części lędzwiowej bolał. A magnez i nospę łykam codziennie.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ