Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Dziewczyny....na razie chodze do pracy aby nie zwariowac...plan mam teraz taki zeby bete zrobic w srode i jak bedzie ok to umowie sie do lekarza na przyszly tydzien. Moze juz cos bedzie widac na usg.
Wg kalendarza ciazy belly to jest 6 tydzien, skonczony 5 tydzien + 2 dni.basiurka lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Chodzi o ten brzuch, ze troche mnie chwilami boli. Nie umiem nawet go opisac. Jest taki od srodka, nie jest uklucie, jakby rozpierajacy ale lekko przypominajacy bol @ ale tez nie do konca...
Jak ja tutaj czytam to chyba ogólnie wiekszość lekko przchodzi, ja ciągle latam po szpitalach bo to albo boli tak że zejść z łożka nie mogę, albo coś znowu itd. U mnie nospa i magnez to idzie w ruch kilka razy dziennie.
-
Antonelka wrote:Chodzi o ten brzuch, ze troche mnie chwilami boli. Nie umiem nawet go opisac. Jest taki od srodka, nie jest uklucie, jakby rozpierajacy ale lekko przypominajacy bol @ ale tez nie do konca...
-
Madzia82 - u mnie coraz lepiej
Paskudne mdłości odpuszczają powolutku i siły coraz więcej i energii do życia
Na całe szczęście bo wcześniej nawet nie umiałam sie do konca cieszyć z tej ciąży, wiecznie nad muszlą albo w łożku...
Dzidziol na ostaniej wizycie miał 3,5 cm i wszystko książkowo, jak to określił pan dr
Dostałam tez antybiotyk na pęcherz i dolegliwości zniknęły, wiec teraz nic tylko sie cieszyć
No i L4 dostałam wiec wypoczywam!
A u Ciebie jak ? Juz bliżej niż dalejJak sie czujesz fiz / psych ?
Kava, Madzia82 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
nick nieaktualny
-
Właśnie !
W temacie wózków - kompletnie nie mam pojęcia czym kierować i na co zwracać uwagę...
Wiem ze lekki powinien byc bo mieszkamy na wysokim 1 piętrze i to w zasadzie tyle. I zeby sie składał sprytnie i łatwy w przewożeniu był... I tyle wiem.
Kompletnie nie mam pojęcia czym sie kierować...
Ostatnio oglądałam peg perego book plus - miała któraś z Was z nim do czynienia?
Na co zwrócić uwagę jesli termin mam na maj, a chciałabym kupić najlepiej 3w1 ?
Jaka gondola / jaka spacerówka?
Pomożecie ?05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
Aszka - to mnie tym nawrotem mdłości pocieszyłaś...
Ja to, szczerze sie przyznam, nigdy nie czułam sie tak źle, jak na początku ciąży (przez te mdłości i wymioty właśnie). Mam nadzieje, że mam jeszcze trochę szczęścia w zapasie i juz do mnie nie wrócąaszka lubi tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
Aszka nie jesteś sama u mnie też wróciły wymioty i mdłości do tego mega ból biodra ( ale to po operacji może tak być,)
Dzisiaj robiłam test glukozy i wiecie co to co mi dali do picia było dobre jak koktajl owocowy.aszka, Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Antonelka - ja też bez nospy bym nie przetrwała pierwszego trymestru...
A co do wózków to dowiadujcie sie dziewczyny, bo na niektóre się długo czeka.
Mój przyjdzie w tym tygodniu a zamawiany był w połowie września!!!
6 tygodni...aszka lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:Antonelka - ja też bez nospy bym nie przetrwała pierwszego trymestru...
A co do wózków to dowiadujcie sie dziewczyny, bo na niektóre się długo czeka.
Mój przyjdzie w tym tygodniu a zamawiany był w połowie września!!!
6 tygodni... -
nick nieaktualnyLamia mi lekarz mówil ze nie wroca, a z kolei mam kolezanke ktora cala ciaze na wymiotach i mdłosciach przeszla wiec i tak co lekarz mowil to brałam z przymruzeniem oka. I wyszlo na moje, nie mam teraz codziennie, ale bywa ze np dwa dn pod rzad, dzien przerwy trzy dni itd. Wiadomo ze sobie ponarzekam ale co zrobię, tak moj organizm reaguje i wpływu na to nie mam.
Kmb mnie tez wszystko boli,łączmy siewe wspolnych objawach
A wyniki kiedy masz? Mi wyniki dali bez norm bo wg mojego laboratorium to lekarz ocenia czy sie ma cukrzyce. Ale zapytałam sie kolezanki jakie sa normy co przechodzila cukrzyce w ciazy teraz jest w 38 tyg i juz sie szykuje do porodu i powiedziala a moj lekarz potwierdził na sczescie to mnie omineło. Moge sie objadac slodyczami bezkarnie
-
nick nieaktualnyLamia a co do wozkow to zalezy co Ci pasuje, ja najpeirw miałam kupowac drozszy ale taki zgrabny i jakby lekki, natomiast na moim osiedlu spotkałam babke z podobnym wozkiem i jak zaczeła przeklinac
ze nie nadaje sie na te drogi, niby mamy polozona kostke, ale jest kawałek bez chodnika do takiego mini lasku to jednak juz nie patrzylam zeby wozek byl zgrabny czy lekki, tylko po 1) stabilny z amortyzacja, zeby dziecko sie nie obijało, po 2) głeboka gondola zeby tez nie bylo ryzyka wylecenia dziecka przez gondole. Kazdy wybiera wg siebie, np. znajoma znajomych wziela quinny niby nie jest to drogi wozek bo około chyba 2 tys, czy do 2.500 i leciutki ale wystarczy popatrzec na gondole i na podwozie, wyglada jakby sie miał złąmac na wiekszym wietrze a do tego matki na forach mowia, ze beznadzieja bo dziecko ma wykrzywiony kregoslup bo ta gondola i spacerowka jest taka plaska ze wypycha dziecko, zamiast dacstabilna podstawe dla kregoslupa. Ale wozek wizualnie super.
-
Quinny z wyglądu rewelka, ale spacerówka wyglada na średnio wygodną (w modelu modd, bo taki brałam pod uwagę), a przecież to w spacerówkę dziecko jeździ najdłużej...
Poza tym w quinny budka jakaś taka mała i generalnie ta spacerówka taka megaotwarta, a my pewnie sie przesiadziemy na spacerówkę zimą/wczesną wiosną...05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
La mia ja myślałam na per pergo bo bardzo wizualnie mi pasują i jakoś tez bardzo fajna. Ale pan w sklepie gdy mąż zapytał o firmę teutonia powiedział ze warto dołożyć kilka stów więcej bo takie wózki jak teutonia - one są niezniszczalne. Zdaniem askot we Wrocławiu to najlepsza firma. Śmieją się ze niemiecka jakość i precyzja:-):-*
A ze była tam seria limitowana (kolor i styl bardziej na lata 60 te to mój stary się zakochał i on wiedział ze chce ten i koniec). Wynegocjowal 700zl zniżki wiec powiedzmy ze był zadowolony.
U mnie 2 bliskie przyjaciółki mają teutonie i są niezawodne. Jedna ma Quinny mod?-jakoś tak i tez chwali.
Ja myślę że każdemu podoba się co innego.
Ja szukałam dobrej jakości bo marzy mi się ze 2 dzieciaka w nim będę wozic:-) -
Viki26 wrote:coś o seksie
Młode małżeństwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkoś pyta:
- Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie?
Lekarz:
- W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
- A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka?
- Leżysz pan koło nory i wyjesz.ja pierdzielę dobre to było
Anko:-), aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny mam pytanie o Wasze pierwsze objawy. Ja panikara jestem i taki maly klebek nerwowo.
Otoz na razie czuje sie dobrze - tzn chodze spieca, mam lekki mdlosci chwilami z odruchem do "halo wisla" i wieksze piersi ( ale nie duzo - generalnie i tak mam duze). Czasami tylko boli mnie brzuch - tak przez kilkanascie sekund. Potem przechodzi. Plamienia nie mam. Tez tak mialyscie? Dajcie mi kopniaka aby nie wymyslala i nie panikowala.nie żartuję, przecież to normalne że się denerwujesz myślę jak każda z nas się denerwowalysmy
ja miałam mdłości, cycochy mnie bolały a i plecy a tak po za tym było ok
aszka lubi tę wiadomość
-
Witam Was. Nie wiem gdzie szukać pomocy a boje się że gdzie indziej mnie wysmieja
a nikt nie zrozumie kobiety długo walczącej o dziecko jak inna taka kobieta. Wczoraj obracając się w łóżku czułam "kulkę" w brzuchu. Jest to dziecko bo zawsze w niej jest wyczuwalne tętno. No i stało się że obracając się wbiłam sobie łokieć w to miejsce. Dość mocno. No i teraz panikuje czy mogłam uszkodzić rączkę albo główkę dziecka? Tetno jest normalnie wyczuwalne tylko dzieciątko się przesuneło troche niżej...Nie wybaczę sobie jeśli zrobiłam mu krzywdę...
-
La-mia wrote:Madzia82 - u mnie coraz lepiej
Paskudne mdłości odpuszczają powolutku i siły coraz więcej i energii do życia
Na całe szczęście bo wcześniej nawet nie umiałam sie do konca cieszyć z tej ciąży, wiecznie nad muszlą albo w łożku...
Dzidziol na ostaniej wizycie miał 3,5 cm i wszystko książkowo, jak to określił pan dr
Dostałam tez antybiotyk na pęcherz i dolegliwości zniknęły, wiec teraz nic tylko sie cieszyć
No i L4 dostałam wiec wypoczywam!
A u Ciebie jak ? Juz bliżej niż dalejJak sie czujesz fiz / psych ?
U mnie różnie. Często odczuwam skurcze, boli mnie kręgosłup. Czuje się jak słonica. Coraz gorzej sypiam, w każdej pozycji niewygodnie.
I walcze już od dobrych paru tygodni z bakteriami. W środę idę na kolejny wymaz i życzę sobie, by wyszedł prawidłowy.
Z dobrych informacji to cieszę się, że już jestem w 23tc, a szyjka jeszcze trzyma. Ja nie liczę na dotrwanie do 40tc, ale może uda się osiągnąć 30tc. To dla mnie będzie i tak mega długa ciąża.
Ja na razie nic nie kupuje dla dziecka. Niektóre rzeczy córeczka odziedziczy po braciuszku, a resztę kupimy jak się mała urodzi, albo tuż przed rozwiązaniem.aszka, agulas lubią tę wiadomość