X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny....na razie chodze do pracy aby nie zwariowac...plan mam teraz taki zeby bete zrobic w srode i jak bedzie ok to umowie sie do lekarza na przyszly tydzien. Moze juz cos bedzie widac na usg.
    Wg kalendarza ciazy belly to jest 6 tydzien, skonczony 5 tydzien + 2 dni.

basiurka lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Chodzi o ten brzuch, ze troche mnie chwilami boli. Nie umiem nawet go opisac. Jest taki od srodka, nie jest uklucie, jakby rozpierajacy ale lekko przypominajacy bol @ ale tez nie do konca...
    to normalny ból, się ciesz ze nie masz za duzych objawów :) Jak ja tutaj czytam to chyba ogólnie wiekszość lekko przchodzi, ja ciągle latam po szpitalach bo to albo boli tak że zejść z łożka nie mogę, albo coś znowu itd. U mnie nospa i magnez to idzie w ruch kilka razy dziennie.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb wózek w tym tygodniu byc może kupię, ale za duzo rzeczy nie mam jeszcze.

kmb lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Chodzi o ten brzuch, ze troche mnie chwilami boli. Nie umiem nawet go opisac. Jest taki od srodka, nie jest uklucie, jakby rozpierajacy ale lekko przypominajacy bol @ ale tez nie do konca...
    Spokojnie, takie bóle podobno są normalne. Ja podobnie jak Anko, prawie cały I trymestr przeżyłam na magnezie i no-spie.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 - u mnie coraz lepiej :) Paskudne mdłości odpuszczają powolutku i siły coraz więcej i energii do życia :)
    Na całe szczęście bo wcześniej nawet nie umiałam sie do konca cieszyć z tej ciąży, wiecznie nad muszlą albo w łożku...

Dzidziol na ostaniej wizycie miał 3,5 cm i wszystko książkowo, jak to określił pan dr :)
    Dostałam tez antybiotyk na pęcherz i dolegliwości zniknęły, wiec teraz nic tylko sie cieszyć :)
    No i L4 dostałam wiec wypoczywam!

A u Ciebie jak ? Juz bliżej niż dalej ;) Jak sie czujesz fiz / psych ?

Kava, Madzia82 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja takie bóle mam cały czas i wymioty znowu itd,wiec jedna przechodzi lekko inna średnio a jeszcze inne gorzej. Sie ciesz ze mdłosci nie masz i wymiotow :p

Lamia i dobrze ze wziełas antybiotyk,lepiej infekcje wyleczyc :)

• La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie !
    W temacie wózków - kompletnie nie mam pojęcia czym kierować i na co zwracać uwagę...
    Wiem ze lekki powinien byc bo mieszkamy na wysokim 1 piętrze i to w zasadzie tyle. I zeby sie składał sprytnie i łatwy w przewożeniu był... I tyle wiem.
    Kompletnie nie mam pojęcia czym sie kierować...

Ostatnio oglądałam peg perego book plus - miała któraś z Was z nim do czynienia?

Na co zwrócić uwagę jesli termin mam na maj, a chciałabym kupić najlepiej 3w1 ?
    Jaka gondola / jaka spacerówka?

Pomożecie ?

• La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka - to mnie tym nawrotem mdłości pocieszyłaś...

Ja to, szczerze sie przyznam, nigdy nie czułam sie tak źle, jak na początku ciąży (przez te mdłości i wymioty właśnie). Mam nadzieje, że mam jeszcze trochę szczęścia w zapasie i juz do mnie nie wrócą ;)

aszka lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka nie jesteś sama u mnie też wróciły wymioty i mdłości do tego mega ból biodra ( ale to po operacji może tak być,)

Dzisiaj robiłam test glukozy i wiecie co to co mi dali do picia było dobre jak koktajl owocowy.

aszka, Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - ja też bez nospy bym nie przetrwała pierwszego trymestru...

A co do wózków to dowiadujcie sie dziewczyny, bo na niektóre się długo czeka.
    Mój przyjdzie w tym tygodniu a zamawiany był w połowie września!!!
    6 tygodni...

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Antonelka - ja też bez nospy bym nie przetrwała pierwszego trymestru...

A co do wózków to dowiadujcie sie dziewczyny, bo na niektóre się długo czeka.
    Mój przyjdzie w tym tygodniu a zamawiany był w połowie września!!!
    6 tygodni...
    Wow to rzeczywiście długo. A co za wózek wybraliście?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia mi lekarz mówil ze nie wroca, a z kolei mam kolezanke ktora cala ciaze na wymiotach i mdłosciach przeszla wiec i tak co lekarz mowil to brałam z przymruzeniem oka. I wyszlo na moje, nie mam teraz codziennie, ale bywa ze np dwa dn pod rzad, dzien przerwy trzy dni itd. Wiadomo ze sobie ponarzekam ale co zrobię, tak moj organizm reaguje i wpływu na to nie mam.

Kmb mnie tez wszystko boli,łączmy sie :) we wspolnych objawach :D A wyniki kiedy masz? Mi wyniki dali bez norm bo wg mojego laboratorium to lekarz ocenia czy sie ma cukrzyce. Ale zapytałam sie kolezanki jakie sa normy co przechodzila cukrzyce w ciazy teraz jest w 38 tyg i juz sie szykuje do porodu i powiedziala a moj lekarz potwierdził na sczescie to mnie omineło. Moge sie objadac slodyczami bezkarnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia a co do wozkow to zalezy co Ci pasuje, ja najpeirw miałam kupowac drozszy ale taki zgrabny i jakby lekki, natomiast na moim osiedlu spotkałam babke z podobnym wozkiem i jak zaczeła przeklinac :D ze nie nadaje sie na te drogi, niby mamy polozona kostke, ale jest kawałek bez chodnika do takiego mini lasku to jednak juz nie patrzylam zeby wozek byl zgrabny czy lekki, tylko po 1) stabilny z amortyzacja, zeby dziecko sie nie obijało, po 2) głeboka gondola zeby tez nie bylo ryzyka wylecenia dziecka przez gondole. Kazdy wybiera wg siebie, np. znajoma znajomych wziela quinny niby nie jest to drogi wozek bo około chyba 2 tys, czy do 2.500 i leciutki ale wystarczy popatrzec na gondole i na podwozie, wyglada jakby sie miał złąmac na wiekszym wietrze a do tego matki na forach mowia, ze beznadzieja bo dziecko ma wykrzywiony kregoslup bo ta gondola i spacerowka jest taka plaska ze wypycha dziecko, zamiast dacstabilna podstawe dla kregoslupa. Ale wozek wizualnie super.

• La-mia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quinny z wyglądu rewelka, ale spacerówka wyglada na średnio wygodną (w modelu modd, bo taki brałam pod uwagę), a przecież to w spacerówkę dziecko jeździ najdłużej...
    Poza tym w quinny budka jakaś taka mała i generalnie ta spacerówka taka megaotwarta, a my pewnie sie przesiadziemy na spacerówkę zimą/wczesną wiosną...

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La mia ja myślałam na per pergo bo bardzo wizualnie mi pasują i jakoś tez bardzo fajna. Ale pan w sklepie gdy mąż zapytał o firmę teutonia powiedział ze warto dołożyć kilka stów więcej bo takie wózki jak teutonia - one są niezniszczalne. Zdaniem askot we Wrocławiu to najlepsza firma. Śmieją się ze niemiecka jakość i precyzja:-):-*
    A ze była tam seria limitowana (kolor i styl bardziej na lata 60 te to mój stary się zakochał i on wiedział ze chce ten i koniec). Wynegocjowal 700zl zniżki wiec powiedzmy ze był zadowolony.
    U mnie 2 bliskie przyjaciółki mają teutonie i są niezawodne. Jedna ma Quinny mod?-jakoś tak i tez chwali.
    Ja myślę że każdemu podoba się co innego.
    Ja szukałam dobrej jakości bo marzy mi się ze 2 dzieciaka w nim będę wozic:-)

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    coś o seksie :D

Młode małżeństwo u ginekologa dowiaduje się, że będą mieli dziecko. Młody żonkoś pyta:
    - Panie doktorze a jak z "tymi" sprawami w czasie ciąży można czy nie?
    Lekarz:
    - W pierwszym trymestrze można bez obaw, normalnie po bożemu, w drugim trymestrze proponuje na pieska - od tyłu bo bezpiecznie dla przyszłej mamusi, a w trzecim trymestrze to tylko i wyłącznie na wilka.
    - A można wiedzieć panie doktorze jak to jest na wilka?
    - Leżysz pan koło nory i wyjesz.
    Ale się uśmiałam z chłopem z tego kawału :-D :-D :-D ja pierdzielę dobre to było

Anko:-), aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o Wasze pierwsze objawy. Ja panikara jestem i taki maly klebek nerwowo.
    Otoz na razie czuje sie dobrze - tzn chodze spieca, mam lekki mdlosci chwilami z odruchem do "halo wisla" i wieksze piersi ( ale nie duzo - generalnie i tak mam duze). Czasami tylko boli mnie brzuch - tak przez kilkanascie sekund. Potem przechodzi. Plamienia nie mam. Tez tak mialyscie? Dajcie mi kopniaka aby nie wymyslala i nie panikowala.
    Antonelka uważaj daje kopniaka hihii :-D nie żartuję, przecież to normalne że się denerwujesz myślę jak każda z nas się denerwowalysmy ;-) ja miałam mdłości, cycochy mnie bolały a i plecy a tak po za tym było ok ;-)

aszka lubi tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was. Nie wiem gdzie szukać pomocy a boje się że gdzie indziej mnie wysmieja :( a nikt nie zrozumie kobiety długo walczącej o dziecko jak inna taka kobieta. Wczoraj obracając się w łóżku czułam "kulkę" w brzuchu. Jest to dziecko bo zawsze w niej jest wyczuwalne tętno. No i stało się że obracając się wbiłam sobie łokieć w to miejsce. Dość mocno. No i teraz panikuje czy mogłam uszkodzić rączkę albo główkę dziecka? Tetno jest normalnie wyczuwalne tylko dzieciątko się przesuneło troche niżej...Nie wybaczę sobie jeśli zrobiłam mu krzywdę...

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic kochana nie zrobiłaś. W 12 tyg tam tyle miejsca ze dziudzis przeplynal dalej!:-)

aszka, agulas, mrth666, Konwalia, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Madzia82 - u mnie coraz lepiej :) Paskudne mdłości odpuszczają powolutku i siły coraz więcej i energii do życia :)
    Na całe szczęście bo wcześniej nawet nie umiałam sie do konca cieszyć z tej ciąży, wiecznie nad muszlą albo w łożku...

Dzidziol na ostaniej wizycie miał 3,5 cm i wszystko książkowo, jak to określił pan dr :)
    Dostałam tez antybiotyk na pęcherz i dolegliwości zniknęły, wiec teraz nic tylko sie cieszyć :)
    No i L4 dostałam wiec wypoczywam!

A u Ciebie jak ? Juz bliżej niż dalej ;) Jak sie czujesz fiz / psych ?

U mnie różnie. Często odczuwam skurcze, boli mnie kręgosłup. Czuje się jak słonica. Coraz gorzej sypiam, w każdej pozycji niewygodnie.
    I walcze już od dobrych paru tygodni z bakteriami. W środę idę na kolejny wymaz i życzę sobie, by wyszedł prawidłowy.
    Z dobrych informacji to cieszę się, że już jestem w 23tc, a szyjka jeszcze trzyma. Ja nie liczę na dotrwanie do 40tc, ale może uda się osiągnąć 30tc. To dla mnie będzie i tak mega długa ciąża.
    Ja na razie nic nie kupuje dla dziecka. Niektóre rzeczy córeczka odziedziczy po braciuszku, a resztę kupimy jak się mała urodzi, albo tuż przed rozwiązaniem.

aszka, agulas lubią tę wiadomość

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ