X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak lutowe dziewczyny kupowały albo już mają na oku wozek? Ja w tym tygodniu kupiłam :-D teraz tylko czekam na przesyłkę. I jednak kupiłam na allegro :-P bo porównania cen są duże jak bym miała kupić tutaj.

aszka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A co do opinii o Ivf.szkoda czasem gadać zwłaszcza o starszych osobach. Ale myślę, że już młodsze pokolenia nie będą tak uposledzone ba medycynę naukę itd.
    Ciężko macie dziewczyny z tym ivf w Polsce. U nas rodzina wie, że mamy problemy i wiedzą, że na ivf się może skończyć i teściowa była pierwszą osobą, która tłumaczyła nam, że to nic takiego i że najważniejsze, że jest szansa ciąży. Teraz nikt nie wie o tym, że to już za nami, poza moją mamą, którą trafia bardziej niż mnie, jak słyszy wypociny w tv o ivf. Trzymam kciuki za Was, olejcie te durne gadki!

• kmb Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat ja w Belgii. I 6 IUI u nas następne miało być Ivf ale odpocząć chciałam psychicznie najpierw. Tu wręcz przeciwnie wszyscy kibicowali zresztą w tym kraju pomoc medyczna to norma. Może dlatego, że decydują się na dzieci dość w późnym wieku 35+ przeważnie.

Nie mówię o pochodzeniu np. Maroko albo Żydowskim. Bo oni nadrabiaja tutaj akurat. Chociaż spotkałam nie raz w klinice czy u lekarza i kobiety tego pochodzenia :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 12:16

aszka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb to masz łatwiej rzeczywiście, tutaj też późne ciąże i opieka medyczna na porządku dziennym.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger maluszek cudowny <3

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, harmony i nifty to tak jak aszka (chyba) napisała. Jeśli w teście pappa wychodzi wysokie ryzyko choroby można zdecydować sie na amniopunkcje, nifty albo harmony. Te 2 ostatnie są nieinwazyjne i nie zagrażają przedwczesnym porodem.

Marta - jak samopoczucie?
    Jest stresik jakiś?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A jak lutowe dziewczyny kupowały albo już mają na oku wozek? Ja w tym tygodniu kupiłam :-D teraz tylko czekam na przesyłkę. I jednak kupiłam na allegro :-P bo porównania cen są duże jak bym miała kupić tutaj.
    I na jaki wózek się zdecydowałas? Ja oglądam te wozki i mam mętlik w głowie

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu po synku (w ubiegłym roku kupowałam) BabyDesign Lupo Komfort. Jestem z tego wózka bardzo zadowolona.

kmb lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, Śliczny dzieciaczek :D. I jakie ma boskie długie włoski :D

Co do płci, to z niecierpliwością czekam aż nasz malec zechce pokazać co ma między nogami ;). Ale wiadomo, najważniejsze zeby bylo zdrowe, a czy chłopiec czy dziewczynka to obojętne :).

Aaaaa właśnie kalendarz belly uświadomił mi ze od wczoraj zaczęliśmy 5 miesiąc :D. Czas leci coraz szybciej ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:19

basiurka, justa1234, Kava, Viki26, Lilou1984 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam research testów prenatalnych w Czechach i harmony i nifty też robią, poza tym jeszcze 2, ale ceny zabójcze, 2-3 tysie.

Przy okazji researchu obejrzałam stronę naszej kliniki, w której będziemy robić PAPPę i spółkę i mają tam kalkulator tygodnia i ważnych terminów ciąży (wszystkich badań, które zalecają i terminu porodu itp.). Wpisuje się datę ostatniej miesiączki, termin pierwszego usg i CRL. Wg daty miesiączki wyliczyli mi, że jestem 6+1, a wg CRL 7+5 :-O

basiurka lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    I na jaki wózek się zdecydowałas? Ja oglądam te wozki i mam mętlik w głowie

Riko brano Ecco. :-D że względu na wymiary i to jak się go składa. Muszę myśleć o spakowaniu bagaży i psa i wózka do samochodu. Często gdzieś jeździmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2015, 13:40

basiurka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Riko brano Ecco. :-D że względu na wymiary i to jak się go składa. Muszę myśleć o spakowaniu bagaży i psa i wózka do samochodu. Często gdzieś jeździmy
    Wygooglowałam, piękne te wózki! :)

kmb lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava samopoczucie dobrze póki co się nie stresuje ale zapewne jutro mnie dopadnie teraz cieszę się dobrym nastrojem :) Co ma być to będzie stres mi w niczym nie pomoże :)

Wczoraj dałam radę odwiedzić groby bo dzisiaj nie chciałam się pchać w te tłumy dzisiaj mszę w kościele zaliczyliśmy teraz mała kawka i niedługo obiadek :)

kmb, Antonelka, basiurka, justa1234, Kava lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• kmb Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam na żywo i mi podpasowal. A że od zamówienia do tego by był u nas to mi 4 tygodnie minie więc wolę już mieć z głowy i nie myśleć. Zamierzam już wszystko kupić oprócz kosmetyków dla dzidzi. Kosmetyki po nowym roku. Chcę spokojnie już czekać i nie myśleć, że czegoś nie ma :-D

basiurka, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:

Wczoraj dałam radę odwiedzić groby bo dzisiaj nie chciałam się pchać w te tłumy dzisiaj mszę w kościele zaliczyliśmy teraz mała kawka i niedługo obiadek :)
    a ja nigdzie niestety nie wychodzę ale na kawkę też się skuszę :)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, Agnieszka wspieram i trzymam kciuki :)

Ginger gratulacje! :) Śliczny synuś :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Nifty i Harmony to ja jestem po Harmony wlasnie. Różnicy duzej w testach nie ma. My zrobilismy Harmony, bo od poczatku mozna nim bylo badac bliznieta, a Nifty dopiero od roku mozna. Cena okolo 2500zl w Polsce. Zwykle pobieranie krwi, probki ida Nifty do Warszawy, HArmony do Arizony w USA. Wynik mialam po 8 dniach roboczych. Badanie mialam zrobione 14t1d. Oba pokazuja od razu plec w ciazach jednoplodowych. Najczulsze sa na trisomie

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Co do Nifty i Harmony to ja jestem po Harmony wlasnie. Różnicy duzej w testach nie ma. My zrobilismy Harmony, bo od poczatku mozna nim bylo badac bliznieta, a Nifty dopiero od roku mozna. Cena okolo 2500zl w Polsce. Zwykle pobieranie krwi, probki ida Nifty do Warszawy, HArmony do Arizony w USA. Wynik mialam po 8 dniach roboczych. Badanie mialam zrobione 14t1d. Oba pokazuja od razu plec w ciazach jednoplodowych. Najczulsze sa na trisomie
    Hej, dzięki za szczegóły. To cena podobna do tych tutaj. Wy robiliście tylko to badanie czy też przezierność i PAPPa? Mieliście wskazanie, czy zdecydowaliście się sami? Ja idę na przezierność, PAPPę i betę (tam nas wysyła lekarz i mamy to za darmo), jak to wyszłoby podejrzanie jakoś to chyba podejdziemy do harmony.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, u nas z badań usg plus wyszło ryzyko trisomii 21 1:144, ae po dodaniu pappa wyszlo 1:44. W Polsce wskazaniem do dalszej diagnostyki jest ryzyko powyzej 1:300. A ryzyko wyszlo takie duze, bo przeziernosc karkowa wynosila 2,2, no i in vitro. Mam 30 lat, wie wiek nie zwiekszal znacznie ryzyka. Oprocz tego nic. Mielismy wskazanie do amniopunkcji, ale nie zdecydowalismy sie, bo na amnio trzba czekac do skonczonego 15tc i na wyniki, jezlei zaplacisz to trzy dni-trst FISH 1000 zl, a jezlei nie zaplacisz to kolo 4 tygodni. Oprocz tego, przy bliznietach zwieksza sie szansa poronienia. Jezeli vhodzi o inne metody to jest jeszcze biopsja kosmowki, ale ona tez jest obarczona ryzykiem i stosunkowo czesto pobrany mateial nie jets wystarczjaacy do wykonania badania.
    Jezeli chodzi o Nifty albo Harmony, to czeka sie do tego 14 tc, zeby ilosc dna dziecka w Twojej krwi byla wystarczajaca.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze jedno-nie ma wystarczajacych badan, jednak jest to czesto spotykane,ze u kobiet, ktore sa po in vitro wychodzi zbyt male bialko pappa. Do tego stosunkowo wysoka wychodzi wolna beta hcg, wiec czasem wyniki zaburzaja obliczenia. U mnie tez tak bylo. Prawdopodobnie wplyw na to ma przyjmowany progesteron

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ