X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • magic1 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka to faktycznie miałaś grubą niespodziankę hihi

4c3tugpjetqoi3k1.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ciężaroweczki kochane, zwłaszcza te w późniejszej ciąży, w którym tygodniu lekarz powiedział wam o płci bobasa ? Czytałam że niby w 16tc już może być wiadomo.
    Mi w 18 tyg :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Ja nie umiałam sobie wyobrazić, jak ten zarodek transferowany wygląda, czy przezroczysty jest, dopóki magic nie wrzuciła tego opisu dokładnego. Wiedziałam, że zauważyliby, gdyby na szkiełku pojawiły się dwa zarodki, ale nie wiedziałam, czy nie ma opcji, że zaczęły się już dzielić w środku blastki, a jeszcze nie rozpadły na dwa :-) A Ty też masz jednojajową? :) No ciekawam co mi się pokaże albo nie za tydzień ;-)

Ja mialam podane 2 blastocyty. Jedna postanowila dodatkowo sie podzielic I stad moje 3 malenstwa. Dwa beda jednojajowe ale sa w osobmym worku owodniowym co jest duzo bezpieczniejsza opcja :) wszystkie trzy maja osobny domek, co do lozyska to bedziemy wlasnie 19 stego wiedziec :) Mam nadzieje, ze te rowniez beda osobne :)

magic1, justa1234, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze skarby

Danae - 07.09.2015 Szymek 3.690kg 55 cm 10/10 :):):):)

Asiapoli - 22.10.2015 Olivka :):):):)

Ginger84 - 30.10.2015 Marcel 3410 kg 55 cm. 10/10 :):):):)

Marta1986 - 04.11.2015 Kubuś 4.000 kg. 57 cm. 10/10 :):):):)

Lista naszych dzielnych ciężarówek

Justa1234-30.11.2015-córcia-Zosia :) Novum Warszawa ICSI -ś

Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania :)

Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia :)

Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki :)

Cynnia - 05.01.2016 -synek-???????:) Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)

Lila84-11.01.2016-córcia - Lenka :) Invicta Warszawa

Duza-02.02.2016- córcia?-????? :) Novum Warszawa

Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i Bruno :) Gyncentrum Katowice IMSI -Ś

Aszka-12.02.2016- córcia -Alicja :) Invicta Warszawa

Viki26-20.02.2016- synek - Zac :) ISCI -ś

Kmb-21.02.2016-synek- Jaś :) Belgia 6 IUI :)

Madzia82-26.02.2016- córcia -??????:) Invimed Warszawa IMSI -ś

Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina :)

Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta - Marcel i Olek :) Provita Katowice

Moniaa -27.02.2016 -córcia-Marika :) Kriobank Białystok

Mycha28-02.03.2016- bliźnięta- Wojtuś - Szymek :) Novum

Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -??????? :) Gyncentrum Katowice

Lilou1984 - 26.03.2016 -córcia - Iga :) Invimed -IMSI

Wiecznie - 09.04.2016 -????? -?????? :) Artemida Białystok - ICSI

Agulas - 18.04.2016 -?????? -?????? :) Invicta Warszawa

Pragnaca-dzidziusia - 30.05.2016 -?????-?????. :)

Aneczka2015 - 06.06.2016-?????? -?????? :) Invicta Wrocław - ICSI

Mia6 - 14.06.2016 -?????? -????? :) Gyncentrum

Pola7 - 20.06.2016 -????? -?????? :) Bocian - ICSI

Alincia - 22.06.2016 -?????? -?????- :) Invicta Wrocław - ICSI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:03

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Hej dziewczynki przepraszam że tak późno pisze ale z samopoczuciem jeszcze różnie u mnie ale też tragicznie nie jest da się przeżyć :)

O 8.45 przez CC przyszedł na świat nasz synuś Kubuś waży 4 kg i 57 cm dostał 10 punktów i zakochałam się na zabój <3
    Kochana serdeczne gratulację :-) :-) duuuużo zdrówka dla Was :-) <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa niedługo kolej na Ciebie :p:p
    Już się doczekać nie mogę :-) :-) :-)

kmb, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Marta dużo zdrówka dla was <3

A ja proszę na jutro kciuki, na 12 mamy połówkowe :-)
    Bardzo moooocno trzymam kciuki za połówkowe :-) :-)

• Eliz Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jeszcze na płeć muszę poczekać :) no i pytanie czy bobas będzie chciał się rodzicom pokazać ;)

justa1234, kwiatek8608 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dopisuje sie do Waszej listy. Obecnie 9+6 tc , dumna przyszla mama trojaczkow ivf- trowych :) Podczytuje Was od jakiegos czasu, ale oficjalnie dolacze 19 stego po wizycie :) Gratuluje wszystkim mamusia tym z malenstwami jak I tym zaciazonym ktotr oczekuja na malenstwa. :)
    A zapraszamy te trzy serdulka <3 <3 <3 a czwarte szczęśliwej mamusi <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka weszłam dopiero teraz a tu takie nieciekawe info :-( trzymam mocno kciuki za Was <3 wierzę że będzie dobrze <3 daj znać jak najszybciej...

• roletka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ja miałam dwa zarodki podane, moja ciaza jest dwukosmowkowa :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Szałwia to nie możliwe żeby zarodek się na szkiełku podzielił, na pierwszym usg mógł spokojnie nie zauważyć drugiego zarodka, znam dziewczyny która rodziła ok 5 lat temu i bliźniaki dopiero przy porodzie się okazały mimo opieki przez całą ciąże w dzisiejszych czasach a jednak, u mnie w 6t3d pokazał się jeden zarodek z serduszkiem a 7t2d mieliśmy niespodziankę bo pokazał się jeszcze drugi :)
    Przypadek równie interesujący z Czech :-) Dziewczyna na naszym forum opowiadała, że jej bratowa dziwnie się czuła, akurat u niej była i poprosiła ją o test ciążowy, bo wiedziała, że ma zapas, a akurat zaszła i jej niepotrzebne. Pokazały się 2 kreski, zdziwiona, bo brała antyki, ale w sumie zadowolona poszła do gina. Tydzień później laska nam pisze, że pomaga bratowej wyprawkę robić, bo się okazało, że była jakoś chyba w 7 miesiącu, jeśli dobrze pamiętam. Co się okazuje, laska brała antyki, cały czas miała krwawienia z odstawienia, łożysko miała ułożone wyjątkowo jakoś z przodu, więc dziecko kopało w łożysko i ona tego nie czuła. Wg lekarza to się rzadko, ale zdarza. Oczywiście dziwiło ją to, że przytyła i jest zmęczona, ciągała się po lekarzach, którzy dali jej leki na tarczycę (ta jej w ciąży poszła trochę) i mówili, że to od tarczycy skok wagi i wszystkie objawy. W maju urodziła małego, ale zdrowego synka :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Szałwia ja miałam dwa zarodki podane, moja ciaza jest dwukosmowkowa :-)
    A już myślałam, że tu taki wysyp jednojajowych :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ciężaroweczki kochane, zwłaszcza te w późniejszej ciąży, w którym tygodniu lekarz powiedział wam o płci bobasa ? Czytałam że niby w 16tc już może być wiadomo.
    u mnie również poznałam płec w 16t3dc :) jasne że dziewczynka... i dziś moja była sąsiadka wmawiała mi usilnie że lekarze już trzyktotnie na usg się pomylili, bo za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę.
    haha aż faktycznie sama zaczęłam w to powątpiewać :P
    i trzeba będzie chyba dać na imię Marian a nie Marika haha

Viki26, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    u mnie również poznałam płec w 16t3dc :) jasne że dziewczynka... i dziś moja była sąsiadka wmawiała mi usilnie że lekarze już trzyktotnie na usg się pomylili, bo za ładnie wyglądam jak na dziewczynkę.
    haha aż faktycznie sama zaczęłam w to powątpiewać :P
    i trzeba będzie chyba dać na imię Marian a nie Marika haha
    Monia ja też mam taką znajoma co na siłę mi wpiera że będzie chłopak bo za ładnie wyglądam :-) trochę mnie wkurza taka paplanina no ale cóż ciężko czasem walczyć z takimi mądrusiami :-)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    No ja właśnie nie wiem. Wtedy rozkminiałam, bo rozkminiałam, czy jest szansa na mniejsze ryzyko, takie jak macie Wy. Wiem, że jeśli chodzi o płeć to jest bez problemu widoczna w labce, nie wiem czy się przyglądają za każdym razem, ale wiem, że nie mogą mówić z powodów etycznych. U nas w klinice jedna dziewczyna ma męża z chorobą genetyczną i powiedzieli im, że jeśli będą chcieli, to im płeć mogą powiedzieć, bo ich choroba genetyczna jest przekazywana w linii męskiej i wtedy prawo zezwala na dokonanie wyboru (tzn. nawet jeśli wybiorą dziewczynkę to męskie zarodki są zamrażane i mogą po nie wrócić). Jak to jest z bliźniakami have no idea, ale lekarze niektórzy nie mówią o bliźniaczej podobno przy pierwszych usg ze względu na niepewność, czy utrzymają się oba zarodki, żeby matki nie stresować, więc może w labce jest podobnie? Jeśli mielibyście dwukosmówkową, to musiały podzielić się w labce, ale nie wiem czy embriolog musiał zauważyć :-)
    Szałwia chyba ci ludzie mieli robione PGD czy jakoś tak to sie zwie.... tam można się dowiedzieć jakiej płci są zarodki i czy sa prawidłowe genetycznie... no ale sorry nie w zwykłym embrioskopie....

pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Monia ja też mam taką znajoma co na siłę mi wpiera że będzie chłopak bo za ładnie wyglądam :-) trochę mnie wkurza taka paplanina no ale cóż ciężko czasem walczyć z takimi mądrusiami :-)
    Justa może daje takie wrażenie bo:
    1... zawsze jestem uśmiechnięta, jakoś nie kojarzę siebie chodzącej jak nabormuszona damulka
    2... nie wychodzę nigdy niepomalowana z domu... uważam że po to są kosmetyki aby móc zatuszowac lekko swe niedoskonałości,
    a nie oszukujmy sie ... często kobiety już uważając ze sa w ciąży zapominają trochę o tej swojej kobiecości, machając ręką i mówiąc JESTEM W CIĄŻY BĘDZIE MI TO WYBACZONE...
    jak ja mam gorszy dzień to po prostu nie wyłaniam się z chaty i nie wychodzę aby straszyć udzi hehe

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Szałwia chyba ci ludzie mieli robione PGD czy jakoś tak to sie zwie.... tam można się dowiedzieć jakiej płci są zarodki i czy sa prawidłowe genetycznie... no ale sorry nie w zwykłym embrioskopie....
    Monia u nas się za PGD dopłaca, nie mieli, bo by wiedzieli. Nie wiem, co mieli, ale przekazuje, co im embriolog powiedział i za nic dodatkowego nie płacili.

Edit: Znalazłam teraz w necie, że w przypadku choroby genetycznej związanej z płcią, można wybrać plemniki z odpowiednim chromosomem. Czyli po plemniorach poznają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:16

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia na pewno mieli pgd.
    Owszem aby wykluczyć chorobę jednej płci to właśnie robi się pgd by nie podawać zarodków płci obciazonej.
    Plemniki decydują o płci dziecka ale nie ma to nic wspólnego z tym ze przy klasycznym ivf, bez specjalistycznych badań embriolog zna płeć zarodka. Nie ma takiej możliwości.

justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde gdzie Antonelka. Martwie się tu o nią.

dfe01f0225.png
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ