X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, poczekaj, jeszcze przyjdą :D a jak nie, to nic tylko się cieszyć :)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ... tak jak mówi Szałwia nie ma co zazdraszczać... bo jak dopadną to będzie kalapitus :P
    Ja na początku ubolewałam wręcz płakałam że mi nic nie dolega. A pamiętam że jak jakoś rano raz rzygnęłam to byłam w siódmym niebie!!!
    Ale teraz mi tak błogo. Brak objawów pozwala mi normalnie funkcjonować :)
    Fakt czasami mnie teraz zgaga je_bie haha ale to jak poobżeram się mandarynkami :P

sylwiaśta159, Anko:-), szałwia, Viki26, justa1234, agulas, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po mandarynkach zgaga? O kurcze :)) wiecie to chodzi o sam ten fakt, że zemdliłoby mnie to bym sobie pomyślała- o super, chyba wszystko ok, a tak jak nic nie dolega to same wiecie, jakie nachodzą okrutne myśli ;)

swoją drogą, macie piękne suwaczki :) całe dwa lata marzyłam, by móc sobie taki ustawić :) a teraz się boję o ironio :P

agulas lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie laski -cieszyć się ciaza bezobjawowa :-*:-)

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia po tych słodziutkich nie za bardzo mnie męczy, ale po takich kwaśniejszych rypie mnie jak refluksowca!! Ale nadal uważam że mandaryny są warte grzechu :)
    I co do objawów to tak samo myślałam jak Ty teraz ... ale niestety dopiero usg mnie uspokajało :) i zawsze z niecierpliwością oczekiwałam tych 4 tygodni do kolejnego.
    A suwak to chyba jakoś po prenatalnych w 12 tygodniu ustawiłam... też wszystko z obawy :) Także my rozumiemy o czym tu piszesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego to forum jest wspaniałe :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja się też bałam suwaczka, w końcu po usg stwierdziłam, że raz się żyje :) Ja zgagi nie mam, ale niedobrze mi prawie od wszystkiego, a słodkiego (nawet słodkich owoców) to już w ogóle w siebie nie wcisnę, a jak pisze Monia, i tak uspokaja mnie tylko usg, ja mam tymczasem co 2 tygodnie, więc spoko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no 2 tyg można jeszcze przeżyć. Najbardziej stresuję się jutrzejszą betą i potem tym, czy będzie serdunio. Może potem troszeczkę się uspokoję i uwierzę :) Pierwszą wizytę będę miała chyba w granicach 1-4.12 :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę straszyć... ale wiara w to co się dzieje zaczyna się wraz z ruchami maleństwa... ale wtedy pojawiają się kolejne obawy o coś zupełnie innego :)
    Ale kto tego nie zniesie jak MY !!! :)

sylwiaśta159, Viki26, justa1234, Kava, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno masz rację :) że cały czas się o coś martwi :) nawet jak już jest ciąża donoszona to np o poród :)) no nic, póki co czekam do jutra. Miłego dnia mamusie :)

Moniaa, Viki26 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia wtedy dochodza obawy, typu za mało się rusza, dziwnie się rusza, za bardzo się rusza i krzywdę sobie zrobi :-)

Sylwia moja ciaza bezobjawowa, miałam dwa.dni mdłości że stresu przed wizytą serduszkowa i powiem Ci szczerze dziękuję że nie miałam ich cały czas, dopiero teraz dopada mnie często zgaga no i latanie do WC często a tak to poza brzuchem który ciąży nie wiedzialabym że w ciąży jestem, a to bliźniacza i wszyscy straszyli że podwójne objawy będą :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:05

sylwiaśta159, Anko:-), Moniaa lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak jak dziewczyny piszą ciesz się że na razie nic Ci nie dolega. Ja na początku oprócz bólu brzucha nie miałam nic, a teraz gdziekolwiek idę musze brać reklamowke na ewentualne wymioty. Nie wspomnę o swoich odruchach wymiotnych które do miłych też nie należą. Dlatego modlę się żeby mdłości poszły w niepamięć ale jak czytam że mogą się utrzymywać do 20tc albo i dłużej to mi się słabo robi. ;)

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, niektore z Was moze mnie kojarza, przez ponad rok bylam na watku ivf, 1 podejsie nieudane, crio nieudane i cykl po rowny rok temu ciaza naturalna. Dzis Was podczytywalam i tam milo widziec, ze tyle z Was przeszlo na fioletowa strone. Serdecznie Wam gratuluje. Tym co maja ciaze bezobjawowa zycze, aby tak zostalo, choc sama swirowalam jak w jakis dzien mnie nie mdlilo, a potem w 9tc zaczelam wymiotowac dalej niz widziec i tak do 26tc ;) Potem strach o ruchy dziecka, czemu tak malo, czemu tak duzo nigdy nie dogodzisz i do konca zycia juz tak bedzie. Mimo iz moja corka byla wymodlona i wyczekana te miesiace daly nam mocno w kosc, mimo to kocham ja nad zycie i Wam zycze, abyscie urodzily zdrowe i silne dzieciaczki.

Madzia niedawno ogladalam 600g szczescia i lzy same cisnely do oczu, trzymam mocno kciuki za Twoje 800gramow szczescia.

Lenus Tobie raz jeszcze serdecznie gratuluje i wspieram :*

Powodzenia dziewczyny!

Konwalia, sylwiaśta159, aneczka2015, mia6, Viki26, agulas, justa1234, Moniaa, Lenuś, Kava, Inska lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam dosc wymiotow i mdlosci. Jak sobie pomysle ile moglabym w domu porobic np. drobne porzadki w szafach.. A tu nic. Sa dni ze leze od rana do wieczoraj z przerwami na wymioty co godzine. Jednego dnia jest ciut lepiej innego wrecz tragicznie. Dzis nie jest najgorzej ale strach przed wymiotami jest na tyle silny ze boje sie jesc to na co mam ochote. Oby to minelo niebawem bo moj dzidzius bedzie glodny jak mama bedzie co chwile wymiotowac...

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Viki ja też dziś bezsenna noc. Co chwila śnił mi się poród, pełno krwi, później prawie mdlalam i błagalam o cc. Budziłam się, zasypialam i miałam dalszą kontynuację snu...
    Agulas tez kiedys mialam sen o porodzie, kilka miesięcy temu, a teraz na szczęście lub na nieszczęście nie mam żadnych snów chyba że erotyczne M9.gif

justa1234, Moniaa, agulas, Justyś11 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Viki powiem Ci ze kawa tu raczej nie ma znaczenia... ja codziennie pijam rano jedną słabszą... czasami wypiję popołudniu z ekspresu albo ze stacji benzynowej albo gdzieś w knajpce. Zauważyłam że moja młoda tak jak miała na początku równomierny tryb ruszania się tak teraz o której się zbudzi o tej fika. Myślałam wcześniej że swoją aktywność rozpoczyna od 8, ale dzisiaj wstałam przed 7, nie to że sama z siebie tylko budzik zadzwonił :P i od razu czułam jak fika w brzuchu. A myślę że część aktywności dzieciorów po prostu przesypiamy, bo jeszcze nie są az tak duże aby ich rozpychanie budziło nas ze snu :)
    Monia to pocieszyłaś mnie że to nie od kawy Soif07.gif synek chyba właśnie zmienia godz aktywności i coraz mocniej kopie, mam nadzieję że to nie są początek nie przespanych nocy hailm.gif

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • agulas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    po mandarynkach zgaga? O kurcze :)) wiecie to chodzi o sam ten fakt, że zemdliłoby mnie to bym sobie pomyślała- o super, chyba wszystko ok, a tak jak nic nie dolega to same wiecie, jakie nachodzą okrutne myśli ;)

swoją drogą, macie piękne suwaczki :) całe dwa lata marzyłam, by móc sobie taki ustawić :) a teraz się boję o ironio :P

ja też bałam się suwaczka :) założyłam dopiero coś około 12 tygodnia :) czułam się pewniej. Jeśli Ci to pomoże uspokoić się, to zrób podobnie :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta - cholernie miło Cie tu wreszcie widzieć!
    A jakbyś chciała trochę objawów to z przyjemnością Ci oddam chociaż trochę moich mdłości !
    I ból głowy! I wymioty! O ! ;)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Kava Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - miło, że nas odwiedziłaś. Jasne, ze Cię pamiętamy.
    Wszystko u Was ok?
    Jak płynie życie pełnoetatowej mamy?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Niecierpliwa - miło, że nas odwiedziłaś. Jasne, ze Cię pamiętamy.
    Wszystko u Was ok?
    Jak płynie życie pełnoetatowej mamy?

Straszyc Was nie bede ;) Latwo nie jest, szczegolnie jak male dzieci widywala na obrazkach ;) Ten kto nazwal to urlopem macierzynskim byl na bank facetem ;)

Inska, justa1234, Kava, Moniaa, Konwalia, Viki26, Lilou1984, basiurka lubią tę wiadomość

‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ