Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w szpitalu jak krwawilam dawali najpierw 8 duphaston ów później 6 i ta kilka tygodni. Miałam wtedy zakaz tydzień wkładania czegokolwiek do pipki bo miałam krwawienie i podraznianie środka nie było najlepszym pomysłem.
Co pacjentka to inna szkoła. -
Ja jak tylko krwawienie miałam to kazali odstawić luteine i został mi sam duphaston ale to już w 11 tc było, a jak wróciłam do szpitala z krwawieniem to miałam całą podpaske we krwi to im pokazałam że to nie tylko plamienie i wtedy mnie zostawili
-
Eliz wrote:Ja już po wizycie, czuje ogromną ulgę, wszystko jest w porządku. Mój krasnalek był tak skoczny, robił takie fikołki że aż łzy w oczach miałam. Pani doktor musiała uzbroić się w cierpliwość bo czasami nie mogła go zmierzyć. A na sam koniec tak się ładnie ustawial, doktor się śmiała że nam pozuje. Na szczęście te wszystkie choroby downa,patau czy edwardsa wykluczyła.
A dodatkowo powiedziała ze według niej to dziewczynkamąż lekko zawiedziony bo myślał że bedzie synuś i na mecze będą chodzić
Kmb także proszę i mnie oficjalnie dopisać do listy : córcia Ines termin przewidziany na 9.06 Invicta Wrocław
Sylwia mój pęcherzyk tez nie bardzo się lekarzom podobał, nie był okrągły tylko taki bardziej płaski i rozciągnięty, a może to plamienie to okolice miesiączki? Poczytaj o tym na necie, może Ty też jesteś takim przypadkiem.ależ się cieszę i gratuluję!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:39
Eliz lubi tę wiadomość
-
Takanijaka wrote:Zdrowa córcia
ależ się cieszę i gratuluję!
Dziękuję teraz trzymam kciuki za ciebie kochana
Justa gratuluję bo z tych dzisiejszych emocji całkiem zapomniałamZosia jest przeurocza. Życzę wam zdrówka kobietki :*
justa1234 lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualny
-
A mam pytanko...pomozcie.
Odebralam dis wynik progesteronu. Wyszedl 55 a badalam w 10t4d. Biore od samego poczatku luteine dowcipnie 200x3 w dniu i luteine pod jezyk 2x50 x 3 w dniu. I mysle zeby odkladac powoli ta pod jezyk bo juz mi nie wchodzi i bleee mi sie chce...co myslicie. Czy ten progesteron 55 jest bezpieczny i moge powoli odkladac? Jak wy bierzecif lub bralyscie? Do ktorego tyg?Anko:-) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlincia wrote:A mam pytanko...pomozcie.
Odebralam dis wynik progesteronu. Wyszedl 55 a badalam w 10t4d. Biore od samego poczatku luteine dowcipnie 200x3 w dniu i luteine pod jezyk 2x50 x 3 w dniu. I mysle zeby odkladac powoli ta pod jezyk bo juz mi nie wchodzi i bleee mi sie chce...co myslicie. Czy ten progesteron 55 jest bezpieczny i moge powoli odkladac? Jak wy bierzecif lub bralyscie? Do ktorego tyg?
Ja bralam do 12 tc tak jak klinika kazala. -
nick nieaktualnyAlincia wrote:A mam pytanko...pomozcie.
Odebralam dis wynik progesteronu. Wyszedl 55 a badalam w 10t4d. Biore od samego poczatku luteine dowcipnie 200x3 w dniu i luteine pod jezyk 2x50 x 3 w dniu. I mysle zeby odkladac powoli ta pod jezyk bo juz mi nie wchodzi i bleee mi sie chce...co myslicie. Czy ten progesteron 55 jest bezpieczny i moge powoli odkladac? Jak wy bierzecif lub bralyscie? Do ktorego tyg?
ja też brałam do 12 tc -
nick nieaktualny
-
Witam się z rana mega zakochana w swojej Zosieńce
jest cudowna
Astra wczoraj już wstałam się kąpac pomagał mi mój najdroższy
a dziś to latam już sama od rana
Zosia całą noc spała że mną
jest cudowna i ładnie ssie cycusia
Anatolka, kmb, Moniaa, Astra, Kava, aszka, mycha28, myszaaa, agulas, Viki26, pragnaca dzidziusia, Marta1986, Inska, wiecznie, Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość
-
Sylwiaśta ... Anko świetnie napisała ...
Moim zdaniem na tym etapie kładzenie się w szpitalu nic nie da. Ciąża jest na tyle malutka że nawet sami lekarze jej jeszcze za bardzo nie widzą, chodzi mi o zarodek. To co można robić w szpitalu to tak samo i w domu.
Zwiększ sobie ten duphaston, lezenie przed TV, uzbrajanie się w cierpliwość i tyle. Skoro zarodek od początku był w stanie przetrwać krwawienia trzeba być dobrej myśli i mu zaufać że nadal będzie pięknie się rozwijał.
Każda z nas ma schizy... bo ciąża wystarana, wyczekiwana. Ale muszę napisać Tobie że to dopiero początek... ona trwa 9 miesięcy. Wpędzisz się w jakieś schizy, a to tez nie działa zbyt dobrze dla zarodka. Zawsze jest coś co budzi nasze obawy, ale musimy myśleć pozytywnie bo inaczej te nasze grochy urodzą się meega zestresowane.
Wierzę w Ciebie i Twojego kropka... ale czas wrzucić na luz.
Kava, Inska, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Sylwiaśta ... Anko świetnie napisała ...
Moim zdaniem na tym etapie kładzenie się w szpitalu nic nie da. Ciąża jest na tyle malutka że nawet sami lekarze jej jeszcze za bardzo nie widzą, chodzi mi o zarodek. To co można robić w szpitalu to tak samo i w domu.
Zwiększ sobie ten duphaston, lezenie przed TV, uzbrajanie się w cierpliwość i tyle. Skoro zarodek od początku był w stanie przetrwać krwawienia trzeba być dobrej myśli i mu zaufać że nadal będzie pięknie się rozwijał.
Każda z nas ma schizy... bo ciąża wystarana, wyczekiwana. Ale muszę napisać Tobie że to dopiero początek... ona trwa 9 miesięcy. Wpędzisz się w jakieś schizy, a to tez nie działa zbyt dobrze dla zarodka. Zawsze jest coś co budzi nasze obawy, ale musimy myśleć pozytywnie bo inaczej te nasze grochy urodzą się meega zestresowane.
Wierzę w Ciebie i Twojego kropka... ale czas wrzucić na luz.
Dla dobra małej Kruszynki mieszkającej w Tobie
Choć wiem, że nerwy są ogromneInska, Moniaa lubią tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Witam się z rana mega zakochana w swojej Zosieńce
jest cudowna
Justa,jak cudownie czytać takie słowa.
Aż nie mogę się doczekać mojego Szkrabika..justa1234, Anko:-), Inska, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Witam się z rana mega zakochana w swojej Zosieńce
jest cudowna
a wypis kiedy?
justa1234, Inska lubią tę wiadomość
-
Alincia wrote:A mam pytanko...pomozcie.
Mi po pewnym czasie lekarz zmniejszył progesteron, ale podobnie jak Dziewczyny, brałam do 12 tygodnia. Wg mnie musisz to skonsultować z lekarzem.aszka lubi tę wiadomość