X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu jak krwawilam dawali najpierw 8 duphaston ów później 6 i ta kilka tygodni. Miałam wtedy zakaz tydzień wkładania czegokolwiek do pipki bo miałam krwawienie i podraznianie środka nie było najlepszym pomysłem.
    Co pacjentka to inna szkoła.

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tylko krwawienie miałam to kazali odstawić luteine i został mi sam duphaston ale to już w 11 tc było, a jak wróciłam do szpitala z krwawieniem to miałam całą podpaske we krwi to im pokazałam że to nie tylko plamienie i wtedy mnie zostawili

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa...suuuper cuuudo. No udala Wam sie w 100%:) jest przesliczna... powodzonka w karmieniu...przewijaniu itp...super

justa1234 lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Ja już po wizycie, czuje ogromną ulgę, wszystko jest w porządku. Mój krasnalek był tak skoczny, robił takie fikołki że aż łzy w oczach miałam. Pani doktor musiała uzbroić się w cierpliwość bo czasami nie mogła go zmierzyć. A na sam koniec tak się ładnie ustawial, doktor się śmiała że nam pozuje. Na szczęście te wszystkie choroby downa,patau czy edwardsa wykluczyła.
    A dodatkowo powiedziała ze według niej to dziewczynka :) mąż lekko zawiedziony bo myślał że bedzie synuś i na mecze będą chodzić ;)

Kmb także proszę i mnie oficjalnie dopisać do listy : córcia Ines termin przewidziany na 9.06 Invicta Wrocław

Sylwia mój pęcherzyk tez nie bardzo się lekarzom podobał, nie był okrągły tylko taki bardziej płaski i rozciągnięty, a może to plamienie to okolice miesiączki? Poczytaj o tym na necie, może Ty też jesteś takim przypadkiem.
    Zdrowa córcia :) ależ się cieszę i gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:39

Eliz lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu, śliczna Kruszynko, witamy! Ciocia całuje mocno <3 Justa szybkiego powrotu sił!!! Niech nic nie boli :*

justa1234, Anko:-) lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Zdrowa córcia :) ależ się cieszę i gratuluję!

Dziękuję teraz trzymam kciuki za ciebie kochana <3

Justa gratuluję bo z tych dzisiejszych emocji całkiem zapomniałam ;) Zosia jest przeurocza. Życzę wam zdrówka kobietki :*

justa1234 lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz gratulacje coreczki :)

Eliz lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz wszystkim za wszystkie piękne słowadivers2285.gifcórcia śpi sobie koło mnie <3 <3 Kocham ją przeogromnie <3 <3

agulas, Astra, pragnaca dzidziusia, mycha28, aszka, Marta1986, Kava, Viki26, Inska, Idgie lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko...pomozcie.
    Odebralam dis wynik progesteronu. Wyszedl 55 a badalam w 10t4d. Biore od samego poczatku luteine dowcipnie 200x3 w dniu i luteine pod jezyk 2x50 x 3 w dniu. I mysle zeby odkladac powoli ta pod jezyk bo juz mi nie wchodzi i bleee mi sie chce...co myslicie. Czy ten progesteron 55 jest bezpieczny i moge powoli odkladac? Jak wy bierzecif lub bralyscie? Do ktorego tyg?

Anko:-) lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Justa nie oddajesz jej na noc? a możesz już wstać, czy rano dopiero?

Alincia, ja nie pomogę, bo u mnie progesteron był do d* i brałam długo

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    Odebralam dis wynik progesteronu. Wyszedl 55 a badalam w 10t4d. Biore od samego poczatku luteine dowcipnie 200x3 w dniu i luteine pod jezyk 2x50 x 3 w dniu. I mysle zeby odkladac powoli ta pod jezyk bo juz mi nie wchodzi i bleee mi sie chce...co myslicie. Czy ten progesteron 55 jest bezpieczny i moge powoli odkladac? Jak wy bierzecif lub bralyscie? Do ktorego tyg?

Ja bralam do 12 tc tak jak klinika kazala.

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia ładny progesteron.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:

ja też brałam do 12 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Pokaze Wam ten moj pecherzyk. Rzeczywiscie wg was jest on "nieregularny"? Wasze byly okragle?

b38123e51ae813a6med.jpg

mój też był coś w podobie do Twojego :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana mega zakochana w swojej Zosieńce <3 <3 jest cudowna :-D Astra wczoraj już wstałam się kąpac pomagał mi mój najdroższy :-D a dziś to latam już sama od rana :-D Zosia całą noc spała że mną :-D jest cudowna i ładnie ssie cycusia :-D

Anatolka, kmb, Moniaa, Astra, Kava, aszka, mycha28, myszaaa, agulas, Viki26, pragnaca dzidziusia, Marta1986, Inska, wiecznie, Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta ... Anko świetnie napisała ...
    Moim zdaniem na tym etapie kładzenie się w szpitalu nic nie da. Ciąża jest na tyle malutka że nawet sami lekarze jej jeszcze za bardzo nie widzą, chodzi mi o zarodek. To co można robić w szpitalu to tak samo i w domu.
    Zwiększ sobie ten duphaston, lezenie przed TV, uzbrajanie się w cierpliwość i tyle. Skoro zarodek od początku był w stanie przetrwać krwawienia trzeba być dobrej myśli i mu zaufać że nadal będzie pięknie się rozwijał.
    Każda z nas ma schizy... bo ciąża wystarana, wyczekiwana. Ale muszę napisać Tobie że to dopiero początek... ona trwa 9 miesięcy. Wpędzisz się w jakieś schizy, a to tez nie działa zbyt dobrze dla zarodka. Zawsze jest coś co budzi nasze obawy, ale musimy myśleć pozytywnie bo inaczej te nasze grochy urodzą się meega zestresowane.
    Wierzę w Ciebie i Twojego kropka... ale czas wrzucić na luz.

Kava, Inska, Konwalia lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Sylwiaśta ... Anko świetnie napisała ...
    Moim zdaniem na tym etapie kładzenie się w szpitalu nic nie da. Ciąża jest na tyle malutka że nawet sami lekarze jej jeszcze za bardzo nie widzą, chodzi mi o zarodek. To co można robić w szpitalu to tak samo i w domu.
    Zwiększ sobie ten duphaston, lezenie przed TV, uzbrajanie się w cierpliwość i tyle. Skoro zarodek od początku był w stanie przetrwać krwawienia trzeba być dobrej myśli i mu zaufać że nadal będzie pięknie się rozwijał.
    Każda z nas ma schizy... bo ciąża wystarana, wyczekiwana. Ale muszę napisać Tobie że to dopiero początek... ona trwa 9 miesięcy. Wpędzisz się w jakieś schizy, a to tez nie działa zbyt dobrze dla zarodka. Zawsze jest coś co budzi nasze obawy, ale musimy myśleć pozytywnie bo inaczej te nasze grochy urodzą się meega zestresowane.
    Wierzę w Ciebie i Twojego kropka... ale czas wrzucić na luz.

Dla dobra małej Kruszynki mieszkającej w Tobie <3
    Choć wiem, że nerwy są ogromne :(

Inska, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Witam się z rana mega zakochana w swojej Zosieńce <3 <3 jest cudowna :-D Astra wczoraj już wstałam się kąpac pomagał mi mój najdroższy :-D a dziś to latam już sama od rana :-D Zosia całą noc spała że mną :-D jest cudowna i ładnie ssie cycusia :-D

Justa,jak cudownie czytać takie słowa.
    Aż nie mogę się doczekać mojego Szkrabika..

justa1234, Anko:-), Inska, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    super, ale masz fajnie :) a wypis kiedy? :)

justa1234, Inska lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:

Mi po pewnym czasie lekarz zmniejszył progesteron, ale podobnie jak Dziewczyny, brałam do 12 tygodnia. Wg mnie musisz to skonsultować z lekarzem.

aszka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ