Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwiaśta przepraszam, ale nie pamiętam. Chodzisz do lekarza powiedzmy X, ale byłaś jeszcze na IP.
Tak?
A może warto zasięgnąć opinii innego lekarza, który ma dobrej jakości sprzęt? Bo może ktoś czegoś nie widzi...
Na IP jest różnie, albo się starają albo mają Cie za przeproszeniem w d...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:37
-
nick nieaktualnyTak bylam w dwoch roznych szpitalach i w mojej klinice tez robilo mi USG dwoch lekarzy- w sumie widzialo mnie juz 4 lekarzy. W klinice maja bdb jakosci sprzet i nikt nie widzi nic niepokojacego.
nastepne usg mam tez w klinice- no sprzet maja dobry, nie jakis tam przestarzaly bo te szpitalne no umowmy sie...
sa sredniej jakosci- mam nadzieje ze w piatek cos zobacza o ile do tego czasu nie poronie
Idgie lubi tę wiadomość
-
Justa wieeeelkie gratulacje
Zosienka jest śliczna i te włosy!!!! Cudna po prostu. Cieszcie się sobą teraz. Już się nie mogę się swojego synka doczekać. Ale jeszcze niech siedzi w brzuszku.
Ja dziś padnięta jestem bo mąż miał obronę i od rana na nogach bo jeszcze w Ikei byliśmy. Obrona na 5 także mam już magistra prawa przy boku
Sylwiasta ile bierzesz tego dupka i skąd jesteś? Może mogę trochę pomóc.
Agulas gratuluję córciagulas, justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:rozumiem, że w szpitalu nikt Ci nie zaproponował żebyś została??
przepraszam, ale dla mnie to jest olewanie pacjenta. Przecież Ty sobie tego nie wymyślasz... Przykro mi, że musisz przez to przechodzić.
Mam nadzieję, że w pt się wszystko wyjaśni! -
nick nieaktualnyAstra wrote:Justa wieeeelkie gratulacje
Zosienka jest śliczna i te włosy!!!! Cudna po prostu. Cieszcie się sobą teraz. Już się nie mogę się swojego synka doczekać. Ale jeszcze niech siedzi w brzuszku.
Ja dziś padnięta jestem bo mąż miał obronę i od rana na nogach bo jeszcze w Ikei byliśmy. Obrona na 5 także mam już magistra prawa przy boku
Sylwiasta ile bierzesz tego dupka i skąd jesteś? Może mogę trochę pomóc.
Agulas gratuluję córci
-
sylwiaśta159 wrote:bo wiesz z czym jest problem? z tym, że zaczynam krwawić, (nie plamić, nie jadę tam właśnie bo mi się nudzi i przeżywam pobrudzoną wkładkę)ubiorę się migiem jadę na IP i w momencie wchodzenia na IP krwawiene ustaje (krwawię 10-15 min) i zostaje plemienie, wic szanowne pani doktÓrki badają mnie i mówią łeee przecież takie plamienie się zdarza. Pani doktor ale ja KRWAWIŁAM, teraz ono widocznie ustało- TAK SIĘ ZDARZA. I tak nie damy Pani nic więcej niż to co już Pani bierze, więc po co leżeć w szpitalu- no też racja... Albo Pani poroni, albo taka Pani natura. ot co.
tak właśnie myślałam... trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Do piątku nic innego nie pozostaje.
-
Ja już po wizycie, czuje ogromną ulgę, wszystko jest w porządku. Mój krasnalek był tak skoczny, robił takie fikołki że aż łzy w oczach miałam. Pani doktor musiała uzbroić się w cierpliwość bo czasami nie mogła go zmierzyć. A na sam koniec tak się ładnie ustawial, doktor się śmiała że nam pozuje. Na szczęście te wszystkie choroby downa,patau czy edwardsa wykluczyła.
A dodatkowo powiedziała ze według niej to dziewczynkamąż lekko zawiedziony bo myślał że bedzie synuś i na mecze będą chodzić
Kmb także proszę i mnie oficjalnie dopisać do listy : córcia Ines termin przewidziany na 9.06 Invicta Wrocław
Sylwia mój pęcherzyk tez nie bardzo się lekarzom podobał, nie był okrągły tylko taki bardziej płaski i rozciągnięty, a może to plamienie to okolice miesiączki? Poczytaj o tym na necie, może Ty też jesteś takim przypadkiem.kmb, agulas, sylwiaśta159, mycha28, Viki26, wiecznie, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, myszaaa, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
sylwiaśta159 wrote:jestem z okolic Katowic. biorę 2x1 tabl...
To obok mnie, mam 7 tabletek gdyby miało Cię to trochę chociaż poratować to oddam bo już nie potrzebuję. Ale wiem co jeszcze możesz zrobić! Jedź do rodzinnego, nie ma absolutnie żadnego problemu z receptą na duphaston.sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Nasze skarby - rok 2015: - Wszystkim mamusiom składamy gratulacje. 
Danae - ur. 07.09.2015 Szymek (3.690kg, 55cm 10/10),
Asiapoli - ur. 22.10.2015 Olivka,
Ginger84 - ur. 30.10.2015 Marcel (3411kg, 55cm 10/10),
Marta1986 - ur. 4.11.2015 Kubuś (4kg, 57cm i 10/10)
Madzia82 - ur. 19.11.2015 Alicja Anna.
Justa1234-ur. 01.12.2015.Zosia (3720 g i 56 cm ) g. 9.10.
Lista naszych dzielnych ciężarówek, za które trzymamy kciuki:

Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania 
Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia 
Kava - 27.12.2015 - synek 
Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki 
Cynnia - 05.01.2016 -synek-??????? Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)
Lila84-11.01.2016-córcia - Lenka Invicta Warszawa
Duza-02.02.2016- córcia?-?????  Novum Warszawa
Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i Bruno  Gyncentrum Katowice IMSI -Ś
Aszka-12.02.2016- córcia -Alicja  Invicta Warszawa
Viki26-20.02.2016- synek - Zac  ISCI -ś
Kmb-21.02.2016-synek- Jaś  Belgia 6 IUI 
Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina  Novum Warszawa
Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta - Marcel i Olek  Provita Katowice
Moniaa -27.02.2016 -córcia-Marika  Kriobank Białystok
Mycha28-02.03.2016- bliźnięta- Wojtuś - Szymek  Novum
Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -Zuzia i Tomek. Gyncentrum Katowice. ET
Lilou1984 - 26.03.2016 -córcia - Iga  Invimed -IMSI
Wiecznie - 09.04.2016 -córcia - Hania.  Artemida Białystok - ICSI
Agulas - 18.04.2016 -córcia -Alicja - Invicta Warszawa
Pragnaca-dzidziusia - 30.05.2016 -?????-??????
Aneczka2015 - 06.06.2016-?????? -??????  Invicta Wrocław - ICSI
Eliz- 09.06.2016- córcia - Ines. Invicta Wrocław
Takanijaka - 11.06.2016 -??????-???? Wrocław
Mia6 - 14.06.2016 -?????? -?????  Gyncentrum
Pola7 - 20.06- ICSI Bocian
Alincia - 22.06.2016 -?????? -?????-  Invicta Wrocław - ICSI
Inska - 23.07.2016 -?????? -??????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:04
-
nick nieaktualnyi myślicie, że biorąc 3x2 utrogestan 100 mogę sobie jszcze dołożyć dupka? też 3x2? aha, dodam, że moja dawka duphastonu to 10 mg, nie wiem czy sa rozne. Astra dziękuję Ci kochana, zobaczę jutro co z tą receptą od rodzinnego- mój by musiał iść bo ja nie moggę się ruszać z łóżka i jak nie dostanę, to wtedy Ciebie poproszę
eliz, cudownie! Pamiętam jak się bałaś o genetyczne a tu proszę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:06
-
Justa Gratuluje!!!
Zosia jest przeurocza z ta czuprynką http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif
i tak jak obiecywałyśmy imprezka!!! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif
sylwiaśta159
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1b1429c147.jpg
jak dla mnie, to nie ma nic niepokojącego w kształcie twojego pęcherzyka. mój tez nie był okrągły tylko miał kształt fasolkiwszystko będzie dobrze! Mi w szpitalu powiedzieli, ze mój pęcherzyk jest pusty (a godzinę później u mojego lekarza widziałam bijące serdunio (5tydz, 4 dzien)....tylko się niepotrzebnie zestresowałam
Na Twoim IP tez widzę ze USG nie jest najlepszej jakości wiec nie brałabym sobie tego do serca. Wszystko będzie dobrze! cmok!sylwiaśta159, justa1234 lubią tę wiadomość
-
aaa zapomniałam wam wszystkim podziękować za kciuki, dzięki nim jest dobrze
dziękuje wam bardzosylwiaśta159, kmb, mycha28, Kava, pragnaca dzidziusia, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:Justa Gratuluje!!!
Zosia jest przeurocza z ta czuprynką http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif
i tak jak obiecywałyśmy imprezka!!! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif
sylwiaśta159
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1b1429c147.jpg
jak dla mnie, to nie ma nic niepokojącego w kształcie twojego pęcherzyka. mój tez nie był okrągły tylko miał kształt fasolkiwszystko będzie dobrze! Mi w szpitalu powiedzieli, ze mój pęcherzyk jest pusty (a godzinę później u mojego lekarza widziałam bijące serdunio (5tydz, 4 dzien)....tylko się niepotrzebnie zestresowałam
Na Twoim IP tez widzę ze USG nie jest najlepszej jakości wiec nie brałabym sobie tego do serca. Wszystko będzie dobrze! cmok!
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
kochana, to jest moje USG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:09
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:wiem:) o tym własnie pisze. Kształty są podobne, Twoj tez nie jest okragly. a usg naprawde maja kiepskie
aaaa ten co wkleilam jest moji fakt pierwsze zdjęcie z kliniki jest o wiele ładniejsze niż to ze szpitala.
PS; może umówię się jeszcze na wizytę na jutro do jeszcze jednej Pani dr, może ona coś wypatrzy na spokojnie...
OK, to jeszcze tylko jakbyście były tak uprzejme i kochane podpowiedzieć o tym dupku i znikam przynajmniej do piątku, nie będę toksyczna, bo wiem, że czytanie takich smętów źle wpływa na mamusietakże dziękuję wam każdej za pomoc i okazane wsparcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:31
Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Viki26, Konwalia, Idgie lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:AAAAA no to już jesteśmy w domu
i fakt pierwsze zdjęcie z kliniki jest o wiele ładniejsze niż to ze szpitala.
PS; może umówię się jeszcze na wizytę na jutro do jeszcze jednej Pani dr, może ona coś wypatrzy na spokojnie...
OK, to jeszcze tylko jakbyście były tak uprzejme i kochane podpowiedzieć o tym dupku i znikam przynajmniej do piątku, nie będę toksyczna, bo wiem, że czytanie takich smętów źle wpływa na mamusietakże dziękuję wam każdej za pomoc i okazane wsparcie
Nie lataj kilka dni do lekarzy.
Lez na dupie za przeproszeniem.
W piątek może być już zarodek....daj sobie czas.
Bo oszalejesz Sylwia. -
sylwiaśta159 wrote:AAAAA no to już jesteśmy w domu
i fakt pierwsze zdjęcie z kliniki jest o wiele ładniejsze niż to ze szpitala.
Ja nie wiem. Ale myślę że Lepiej utrogestan dołożyć ja brałam 2x2 w dawce po 200. czyli 800 na dobęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:36