X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam z 6 tc i też nie jest jakiś super okrągły i ma jakieś odnogi :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta przepraszam, ale nie pamiętam. Chodzisz do lekarza powiedzmy X, ale byłaś jeszcze na IP.
    Tak?
    A może warto zasięgnąć opinii innego lekarza, który ma dobrej jakości sprzęt? Bo może ktoś czegoś nie widzi...
    Na IP jest różnie, albo się starają albo mają Cie za przeproszeniem w d...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 18:37

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bylam w dwoch roznych szpitalach i w mojej klinice tez robilo mi USG dwoch lekarzy- w sumie widzialo mnie juz 4 lekarzy. W klinice maja bdb jakosci sprzet i nikt nie widzi nic niepokojacego. :/ nastepne usg mam tez w klinice- no sprzet maja dobry, nie jakis tam przestarzaly bo te szpitalne no umowmy sie... ;) sa sredniej jakosci- mam nadzieje ze w piatek cos zobacza o ile do tego czasu nie poronie :/

Idgie lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, że w szpitalu nikt Ci nie zaproponował żebyś została??
    przepraszam, ale dla mnie to jest olewanie pacjenta. Przecież Ty sobie tego nie wymyślasz... Przykro mi, że musisz przez to przechodzić.
    Mam nadzieję, że w pt się wszystko wyjaśni!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wieeeelkie gratulacje <3 Zosienka jest śliczna i te włosy!!!! Cudna po prostu. Cieszcie się sobą teraz. Już się nie mogę się swojego synka doczekać. Ale jeszcze niech siedzi w brzuszku.

Ja dziś padnięta jestem bo mąż miał obronę i od rana na nogach bo jeszcze w Ikei byliśmy. Obrona na 5 także mam już magistra prawa przy boku ;-)

Sylwiasta ile bierzesz tego dupka i skąd jesteś? Może mogę trochę pomóc.

Agulas gratuluję córci

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    rozumiem, że w szpitalu nikt Ci nie zaproponował żebyś została??
    przepraszam, ale dla mnie to jest olewanie pacjenta. Przecież Ty sobie tego nie wymyślasz... Przykro mi, że musisz przez to przechodzić.
    Mam nadzieję, że w pt się wszystko wyjaśni!
    bo wiesz z czym jest problem? z tym, że zaczynam krwawić, (nie plamić, nie jadę tam właśnie bo mi się nudzi i przeżywam pobrudzoną wkładkę)ubiorę się migiem jadę na IP i w momencie wchodzenia na IP krwawiene ustaje (krwawię 10-15 min) i zostaje plemienie, wic szanowne pani doktÓrki badają mnie i mówią łeee przecież takie plamienie się zdarza. Pani doktor ale ja KRWAWIŁAM, teraz ono widocznie ustało- TAK SIĘ ZDARZA. I tak nie damy Pani nic więcej niż to co już Pani bierze, więc po co leżeć w szpitalu- no też racja... Albo Pani poroni, albo taka Pani natura. ot co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Justa wieeeelkie gratulacje <3 Zosienka jest śliczna i te włosy!!!! Cudna po prostu. Cieszcie się sobą teraz. Już się nie mogę się swojego synka doczekać. Ale jeszcze niech siedzi w brzuszku.

Ja dziś padnięta jestem bo mąż miał obronę i od rana na nogach bo jeszcze w Ikei byliśmy. Obrona na 5 także mam już magistra prawa przy boku ;-)

Sylwiasta ile bierzesz tego dupka i skąd jesteś? Może mogę trochę pomóc.

Agulas gratuluję córci
    jestem z okolic Katowic. biorę 2x1 tabl...

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    bo wiesz z czym jest problem? z tym, że zaczynam krwawić, (nie plamić, nie jadę tam właśnie bo mi się nudzi i przeżywam pobrudzoną wkładkę)ubiorę się migiem jadę na IP i w momencie wchodzenia na IP krwawiene ustaje (krwawię 10-15 min) i zostaje plemienie, wic szanowne pani doktÓrki badają mnie i mówią łeee przecież takie plamienie się zdarza. Pani doktor ale ja KRWAWIŁAM, teraz ono widocznie ustało- TAK SIĘ ZDARZA. I tak nie damy Pani nic więcej niż to co już Pani bierze, więc po co leżeć w szpitalu- no też racja... Albo Pani poroni, albo taka Pani natura. ot co.

tak właśnie myślałam... trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Do piątku nic innego nie pozostaje.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, czuje ogromną ulgę, wszystko jest w porządku. Mój krasnalek był tak skoczny, robił takie fikołki że aż łzy w oczach miałam. Pani doktor musiała uzbroić się w cierpliwość bo czasami nie mogła go zmierzyć. A na sam koniec tak się ładnie ustawial, doktor się śmiała że nam pozuje. Na szczęście te wszystkie choroby downa,patau czy edwardsa wykluczyła.
    A dodatkowo powiedziała ze według niej to dziewczynka :) mąż lekko zawiedziony bo myślał że bedzie synuś i na mecze będą chodzić ;)

Kmb także proszę i mnie oficjalnie dopisać do listy : córcia Ines termin przewidziany na 9.06 Invicta Wrocław

Sylwia mój pęcherzyk tez nie bardzo się lekarzom podobał, nie był okrągły tylko taki bardziej płaski i rozciągnięty, a może to plamienie to okolice miesiączki? Poczytaj o tym na necie, może Ty też jesteś takim przypadkiem.

kmb, agulas, sylwiaśta159, mycha28, Viki26, wiecznie, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, myszaaa, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Astra Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    jestem z okolic Katowic. biorę 2x1 tabl...

To obok mnie, mam 7 tabletek gdyby miało Cię to trochę chociaż poratować to oddam bo już nie potrzebuję. Ale wiem co jeszcze możesz zrobić! Jedź do rodzinnego, nie ma absolutnie żadnego problemu z receptą na duphaston.

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze skarby - rok 2015: - Wszystkim mamusiom składamy gratulacje. 

Danae - ur. 07.09.2015 Szymek (3.690kg, 55cm 10/10),:-D

Asiapoli - ur. 22.10.2015 Olivka,:-D

Ginger84 - ur. 30.10.2015 Marcel (3411kg, 55cm 10/10),:-D

Marta1986 - ur. 4.11.2015 Kubuś (4kg, 57cm i 10/10):-D

Madzia82 - ur. 19.11.2015 Alicja Anna.:-D

Justa1234-ur. 01.12.2015.Zosia (3720 g i 56 cm ) g. 9.10.:-D

Lista naszych dzielnych ciężarówek, za które trzymamy kciuki:

Anko:-)- 15.12.2015- córcia-Hania 

Agniesia2569-18.12.2015-córcia-Amelia 

Kava - 27.12.2015 - synek 

Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki 

Cynnia - 05.01.2016 -synek-??????? Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)

Lila84-11.01.2016-córcia - Lenka Invicta Warszawa

Duza-02.02.2016- córcia?-?????  Novum Warszawa

Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i Bruno  Gyncentrum Katowice IMSI -Ś

Aszka-12.02.2016- córcia -Alicja  Invicta Warszawa

Viki26-20.02.2016- synek - Zac  ISCI -ś

Kmb-21.02.2016-synek- Jaś  Belgia 6 IUI 

Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina  Novum Warszawa

Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta - Marcel i Olek  Provita Katowice

Moniaa -27.02.2016 -córcia-Marika  Kriobank Białystok

Mycha28-02.03.2016- bliźnięta- Wojtuś - Szymek  Novum

Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -Zuzia i Tomek. Gyncentrum Katowice. ET

Lilou1984 - 26.03.2016 -córcia - Iga  Invimed -IMSI

Wiecznie - 09.04.2016 -córcia - Hania.  Artemida Białystok - ICSI

Agulas - 18.04.2016 -córcia -Alicja - Invicta Warszawa

Pragnaca-dzidziusia - 30.05.2016 -?????-??????

Aneczka2015 - 06.06.2016-?????? -??????  Invicta Wrocław - ICSI

Eliz- 09.06.2016- córcia - Ines. Invicta Wrocław

Takanijaka - 11.06.2016 -??????-???? Wrocław

Mia6 - 14.06.2016 -?????? -?????  Gyncentrum

Pola7 - 20.06- ICSI Bocian

Alincia - 22.06.2016 -?????? -?????-  Invicta Wrocław - ICSI

Inska - 23.07.2016 -?????? -??????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i myślicie, że biorąc 3x2 utrogestan 100 mogę sobie jszcze dołożyć dupka? też 3x2? aha, dodam, że moja dawka duphastonu to 10 mg, nie wiem czy sa rozne. Astra dziękuję Ci kochana, zobaczę jutro co z tą receptą od rodzinnego- mój by musiał iść bo ja nie moggę się ruszać z łóżka i jak nie dostanę, to wtedy Ciebie poproszę :)

eliz, cudownie! Pamiętam jak się bałaś o genetyczne a tu proszę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:06

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Gratuluje!!! feta2.gif Zosia jest przeurocza z ta czuprynką http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

i tak jak obiecywałyśmy imprezka!!! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif
    Vache04.gifVache04.gifVache04.gif
    taniec1.gif
    cancan.gif
    130fs358763.gif

sylwiaśta159
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1b1429c147.jpg
    jak dla mnie, to nie ma nic niepokojącego w kształcie twojego pęcherzyka. mój tez nie był okrągły tylko miał kształt fasolki :) wszystko będzie dobrze! Mi w szpitalu powiedzieli, ze mój pęcherzyk jest pusty (a godzinę później u mojego lekarza widziałam bijące serdunio (5tydz, 4 dzien)....tylko się niepotrzebnie zestresowałam
    Na Twoim IP tez widzę ze USG nie jest najlepszej jakości wiec nie brałabym sobie tego do serca. Wszystko będzie dobrze! cmok!

sylwiaśta159, justa1234 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam wam wszystkim podziękować za kciuki, dzięki nim jest dobrze :)

dziękuje wam bardzo <3

sylwiaśta159, kmb, mycha28, Kava, pragnaca dzidziusia, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Justa Gratuluje!!! feta2.gif Zosia jest przeurocza z ta czuprynką http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

i tak jak obiecywałyśmy imprezka!!! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif
    Vache04.gifVache04.gifVache04.gif
    taniec1.gif
    cancan.gif
    130fs358763.gif

sylwiaśta159
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f1b1429c147.jpg
    jak dla mnie, to nie ma nic niepokojącego w kształcie twojego pęcherzyka. mój tez nie był okrągły tylko miał kształt fasolki :) wszystko będzie dobrze! Mi w szpitalu powiedzieli, ze mój pęcherzyk jest pusty (a godzinę później u mojego lekarza widziałam bijące serdunio (5tydz, 4 dzien)....tylko się niepotrzebnie zestresowałam
    Na Twoim IP tez widzę ze USG nie jest najlepszej jakości wiec nie brałabym sobie tego do serca. Wszystko będzie dobrze! cmok!

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

kochana, to jest moje USG

b38123e51ae813a6med.jpg

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:09

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem:) o tym własnie pisze. Kształty są podobne, Twoj tez nie jest okragly. a usg naprawde maja kiepskie :)

aaaa ten co wkleilam to moja Iga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:14

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    wiem:) o tym własnie pisze. Kształty są podobne, Twoj tez nie jest okragly. a usg naprawde maja kiepskie :)

aaaa ten co wkleilam jest moj ;)
    AAAAA no to już jesteśmy w domu :) i fakt pierwsze zdjęcie z kliniki jest o wiele ładniejsze niż to ze szpitala.

PS; może umówię się jeszcze na wizytę na jutro do jeszcze jednej Pani dr, może ona coś wypatrzy na spokojnie...

OK, to jeszcze tylko jakbyście były tak uprzejme i kochane podpowiedzieć o tym dupku i znikam przynajmniej do piątku, nie będę toksyczna, bo wiem, że czytanie takich smętów źle wpływa na mamusie :) także dziękuję wam każdej za pomoc i okazane wsparcie :)

kwiat-ruchomy-obrazek-0015.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:31

Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Viki26, Konwalia, Idgie lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    AAAAA no to już jesteśmy w domu :) i fakt pierwsze zdjęcie z kliniki jest o wiele ładniejsze niż to ze szpitala.

PS; może umówię się jeszcze na wizytę na jutro do jeszcze jednej Pani dr, może ona coś wypatrzy na spokojnie...

OK, to jeszcze tylko jakbyście były tak uprzejme i kochane podpowiedzieć o tym dupku i znikam przynajmniej do piątku, nie będę toksyczna, bo wiem, że czytanie takich smętów źle wpływa na mamusie :) także dziękuję wam każdej za pomoc i okazane wsparcie :)

Nie lataj kilka dni do lekarzy.
    Lez na dupie za przeproszeniem.
    W piątek może być już zarodek....daj sobie czas.
    Bo oszalejesz Sylwia.

dfe01f0225.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Ja nie wiem. Ale myślę że Lepiej utrogestan dołożyć ja brałam 2x2 w dawce po 200. czyli 800 na dobę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:36

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie są smety ale siebie wykończysz
    Duphaston możesz śmiało dołożyć. Każda z nas miała ta dawke:-*

dfe01f0225.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ