Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no w dzień to rogal też jest moim kompanem
tylko w nocy jak z nim spalam to było mi tak wygodnie że w ogóle nie zmieniałam pozycji i dlatego mnie biodra bolały
mycha28 lubi tę wiadomość
-
ja mam z prenatalnych w 3D to u mnie był 12 i 21tc
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Witam się po wizycie
. Hania jak zwykle wierciła się i ciężko było ją uchwycić i nie mamy żadnego ładnego zdjęcia niestety. Wszystkie parametry w porządku
. Miedniczki nerkowe nie powiększają się na szczęście- ufff odetchnęłam z ulgą trochę. I nasza kluseczka waży już 449 g
. Łożysko tylko trochę nisko mamy, ale lekarz mówił, że nie jest jeszcze źle. Mamy dalej się tylko oszczędzać.
kmb, agulas, mycha28, justa1234, Kava, Moniaa, Madzia82, Inska, mia6 lubią tę wiadomość
-
Justa gratuluje , Zocha slicznosci
Milo sie czyta o waszych "stekaniach" tyle na nie czekalysmy
My lezakujemy w szpitalu, jutro zrobia mi badania potrzebne do cc i bedziemy czekac, szczerze to mam dosc, tak zle sie czujemysle nad poproszeni o wczesniejsza cesarke, Amelci kuz te pare dni nie powinno robic roznicy, a mi tak.
justa1234, Anko:-), agulas, aszka lubią tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:Justa gratuluje , Zocha slicznosci
My lezakujemy w szpitalu, jutro zrobia mi badania potrzebne do cc i bedziemy czekac, szczerze to mam dosc, tak zle sie czujemysle nad poproszeni o wczesniejsza cesarke, Amelci kuz te pare dni nie powinno robic roznicy, a mi tak.
myślę że te wcześniejsze cc to wcale nie głupi pomysł
mała już jest przecież bezpieczna w rozwinięta więc napewno by to jej nie zaszkodziło jakby przyszła wcześniej na świat
-
Kobietki czytam was na bierzacą ale nie jestem w stanie na wszystko odpisać więc przepraszam jak jednej coś odpisze na posta a drugiej już nie,mam nadzieję że mi wybaczycie
:-*
Jestem obecnie na etapie słabej laktacji niestety,no ale podobno po cc przez trzy dno jest takie załamanie więc mocno wierzę w swoje cycuszkioczywiście dokarmiam Zośkę butelką
no i moje sutki są w bolacym stanie :'( no ale smaruje mascia i mam też nadzieję że mi pomoże
Kava, agulas lubią tę wiadomość
-
agniesia2569 wrote:Justa gratuluje , Zocha slicznosci
Agniesia juz macie 39 tc wiec mysle ze mozesz smialo decydowac sie na wczesniejsze cc. Po co masz sie dodatkowo meczyc i tak sporo sie wymeczylas przez okres ciazy. A Amelci juz bedzie teraz duzo lepiej przy Tobie niz w brzuszku
Kciki mocno za Was trzymam &&& -
A moja młoda wczoraj się przekręciła w inne miejsce... tak sie dzieje co jakiś czas na 2-3 dni a potem albo mój organizm się przyzwyczaja albo młoda się odkręca. Jestem w stanie to wyczuć bo mniej czuje ruchy... i zgaga je_bie mnie od samiuśkiego rana do nocy.
Kava ty piszesz że my tu Ciebie pocieszamy tym, że tez sapiemy w ogóle....
Ja ostatnio a dokładnie przedwczoraj myślałam o Tobie ... i zaczynam ubóstwiać Ciebie za to jak dzielnie znosisz zgagę, jak funkcjonujesz i takie tamInska lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:A moja młoda wczoraj się przekręciła w inne miejsce... tak sie dzieje co jakiś czas na 2-3 dni a potem albo mój organizm się przyzwyczaja albo młoda się odkręca. Jestem w stanie to wyczuć bo mniej czuje ruchy... i zgaga je_bie mnie od samiuśkiego rana do nocy.
Kava ty piszesz że my tu Ciebie pocieszamy tym, że tez sapiemy w ogóle....
Ja ostatnio a dokładnie przedwczoraj myślałam o Tobie ... i zaczynam ubóstwiać Ciebie za to jak dzielnie znosisz zgagę, jak funkcjonujesz i takie tam
Marika zostanie małą akrobatką jeśli takie fikołki robi
Co do zgagi to powiem, że jak zmieniłam trochę sposób odżywiania + opadł mi brzuch to poczułam mega różnicę. Czasami jej nie mam wcale... A nawet jak jest to nie aż taka jak wcześniej. Zgaga potrafi zabić całą radość życia
Wiem coś o tym... także dużo wytrwałości życzę.
Muszę się przyznać, ze z dnia na dzień i z nocy na noc czuję się coraz bardziej ociężała. Już miesiąc temu myślałam, że gorzej być nie może... Ahhh, jakże się myliłam
Jak się w nocy przewracam z boku na bok to mam wrażenie, ze dziecko zgniecie mi płuca.
Nie mam jak oddychać. Szok! -
cześć ja jestem na początku drogi, powiedzcie mi czy w ciąży wykonywałyście ćwiczenia fizyczne ? Mówię o umiarkowanej aktywności np basen, pilates czy coś w tym stylu? Oczywiście jeżeli ciąża przebiega spokojnie czy jednak na wszelki wypadek nie za bardzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 09:57
-
veronica wrote:cześć ja jestem na początku drogi, powiedzcie mi czy w ciąży wykonywałyście ćwiczenia fizyczne ? Mówię o umiarkowanej aktywności np basen, pilates czy coś w tym stylu? Oczywiście jeżeli ciąża przebiega spokojnie czy jednak na wszelki wypadek nie za bardzo.
Ja już odlicam dni do ukończenia 12 tygodnia, kiedy to będę mogła wrócić do studia i kontynuować jogę. Plus planuję basen.
Ogólnie z tego, co wiem, joga, pilates i basen są wręcz wskazane w ciąży, pomagają umocnić mieśnie pleców i wzmacniają mieśnie przygotuwując tym samym kobietę do porodu. Trzy moje przyjaciółki ćwiczyły jogę i chodziły na basen od 13 tygodnia i mówią, że bardzo im to pomogło, fizycznie i psychicznie też, bo człowiek się wycisza, relaksuje itd. -
Dziewczyny powiedzcie mi kiedy miną bezsenne noce ? Kiedyś wystarczyło żebym położyła się do wyrka,przytuliła do podusi i już mnie nie było, a teraz mogę być zmęczona i nie mogę zasnąć. Za to rano bym spała do 11.
I jeszcze ten denerwujący obok chrapiący chłop - masakra jakaś.Pola7 lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyBylam dzis na wizycie bo jutro moj nie pojechalby ze mna...
Po USG pecherzyk przez 6 dni urosl 10 mm jest ladny okragly regularny jest cialko zolte juz spore dr mowi ze gdyby nie te krwawienia to nie mialaby sie do czego przyczepic. Za tydzien kontrola i wtedy powinno juz byc widac zarodek bo to bedzie 6t3d i sie okaze czy bedzie czy nie. Narazie nie wyglada jej to na poronienie no ale ze skads te krwawienie jest to bedziemy obserwowac
Aha i duphaston mam brac 3x2, dostalam recepte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 11:35
agulas, Tilka, Moniaa, wiecznie, roletka, justa1234, Astra, pragnaca dzidziusia, aszka, Konwalia, Kava, Lilou1984, mycha28, Idgie, mia6, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Ja już odlicam dni do ukończenia 12 tygodnia, kiedy to będę mogła wrócić do studia i kontynuować jogę. Plus planuję basen.
Ogólnie z tego, co wiem, joga, pilates i basen są wręcz wskazane w ciąży, pomagają umocnić mieśnie pleców i wzmacniają mieśnie przygotuwując tym samym kobietę do porodu. Trzy moje przyjaciółki ćwiczyły jogę i chodziły na basen od 13 tygodnia i mówią, że bardzo im to pomogło, fizycznie i psychicznie też, bo człowiek się wycisza, relaksuje itd.
Ja to taki leń byłam i nic nie ćwiczyłam wcześniej ale też zacznę trochę pływać więc po 3 miesiącach będzie ok a teraz to spacery i chyba porobię trochę ćwiczeń na ramiona z butelkami wody 0.5. Martwię się że po ciąży to będzie ze mnie rozciągnięty flak. Tym bardziej że mam kręgosłup słaby i na co dzień chodzę w pasie korygującym, czytałam że jest właśnie polecany w ciąży.Inska lubi tę wiadomość