X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronica wrote:
    cześć ja jestem na początku drogi, powiedzcie mi czy w ciąży wykonywałyście ćwiczenia fizyczne ? Mówię o umiarkowanej aktywności np basen, pilates czy coś w tym stylu? Oczywiście jeżeli ciąża przebiega spokojnie czy jednak na wszelki wypadek nie za bardzo.
    Chyba zależy od ciazy i ciężarnej. Ja np mam zakaz wysiłku, nawet lekkiego przez krwiaka. Nawet lekarz zakazał przytulaskow z mężem. Basenu też nie poleca w I trymestrze przez ryzyko infekcji.
    Też mi brakuje ćwiczeń no ale trudno za 6 miesięcy nadrobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 12:10

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta i tak trzymamy dalej!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Bylam dzis na wizycie bo jutro moj nie pojechalby ze mna...

Po USG pecherzyk przez 6 dni urosl 10 mm jest ladny okragly regularny jest cialko zolte juz spore dr mowi ze gdyby nie te krwawienia to nie mialaby sie do czego przyczepic. Za tydzien kontrola i wtedy powinno juz byc widac zarodek bo to bedzie 6t3d i sie okaze czy bedzie czy nie. Narazie nie wyglada jej to na poronienie no ale ze skads te krwawienie jest to bedziemy obserwowac

Aha i duphaston mam brac 3x2, dostalam recepte.
    Super że wszystko ładnie. Dobrze też że zwiększył duphaston. Zawsze to większy spokój ducha.
    Teraz trzymam kciukacy za przyszłotygodniowego malucha i serducho :) <3

Inska, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam dziewczyny... dziękuję.

Inska, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, to będzie Twój najpiękniejszy z dotychczasownych dni :)

milego dnia dziewczyny 4xvim2p.gif

Inska lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi kiedy miną bezsenne noce ? Kiedyś wystarczyło żebym położyła się do wyrka,przytuliła do podusi i już mnie nie było, a teraz mogę być zmęczona i nie mogę zasnąć. Za to rano bym spała do 11.
    I jeszcze ten denerwujący obok chrapiący chłop - masakra jakaś.
    Ja nadal niestety tak mam. Był moment że zasypiałam jak dziecko, ale potem znów wróciły problemy z zasypianiem :/

Dziewczyny może Wy się orintujecie, czy to nadal dużo czy dobra cena ;). Od dziś jest promocja "kup 1 za 21,99 zł, a 2 za grosz" na płyny i proszki Lovela (proszek 1,8 kg lub płyn do prania 1,5 l). Mi na oko wydaje się to zachęcające ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Inska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    dziękuję Wam dziewczyny... dziękuję.

Inska, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, to będzie Twój najpiękniejszy z dotychczasownych dni :)

milego dnia dziewczyny 4xvim2p.gif

Dzięki Sylwia! Odliczam już nie godziny a minuty, tak bardzo już chcę zobaczyć swojego Erosa ;-)
    Trzymaj się tam Kochana. Wyobrażam sobie jak trudno ci musi być z tym krwawieniem, ale widzisz, że maluszek pięknie walczy, także ani się obejrzysz a będziesz tulić go do piersi <3
    Aha, nie znikaj tak! ;-)

sylwiaśta159, Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super!
    Ciesze się!
    Rośnie a więc będzie dobrze:-)!!!

Co do basenu ja tam miałam zakaz. Mi dwóch lekarzy odradzilo bo to syf. Jak dorobie się własnego to mogę plywac:-)

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam do ginekolog.
    Ciekawe czy coś się zmieniło. Mam bóle miesiączkowe ale myślę że to nic nie znaczy.
    Hanna prosimy wyjdź do nas w przyszłym tygodniu:-)

Inska, agulas, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska kciuki za Twoją wizytke i spotkanie z Eroskiem :) przygotuj się na wzruszający moment, ja za każdym razem jak idę na badanie to mi się płakać chce jak widzę ten cudowny obraz... nawet jak widziałam tylko pęcherzyk to też mnie wzruszało :)

Takanijaka za Ciebie i jutrzejszą wizyte też trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko w porządku :)

Sylwia super wiadomości, mi akurat duphaston pomógł jak krwawiłam przez to odklejenie się kosmówki i miałam tą samą dawke co Ty. Najważniejsze że ciałko jest, na kolejnej wizycie powinno już serduszko się pokazać :) Będzie dobrze zobaczysz :)

<3

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Eliz! Oj, ja to płakałam, jak moje 4 pęcherzyki w końcu zaczęły rosnąć po tych 14 dniach stymulacji, potem jak w dniu transferu embriolog powiedział, że mamy dwie blastki, potem w trakcie transferu, jak lekarz pokazał mi dwa maluchy w mojej macicy, więc teraz to chyba zapłaczę cały gabinet

2placz.gif

agulas, sylwiaśta159, aszka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzięki Eliz! Oj, ja to płakałam, jak moje 4 pęcherzyki w końcu zaczęły rosnąć po tych 14 dniach stymulacji, potem jak w dniu transferu embriolog powiedział, że mamy dwie blastki, potem w trakcie transferu, jak lekarz pokazał mi dwa maluchy w mojej macicy, więc teraz to chyba zapłaczę cały gabinet

2placz.gif

To co to będzie jak pójdziesz na usg w późniejszym etapie i zobaczysz jak dzidziuś fikołki robi w Twoim brzuszku ?! :) ja na ostatnim usg to się śmiałam widząc tego małego bąbla takiego rozbrykanego, ona się tak szybko przewracała z boku na bok że ja nie mogłam opanować tego usg, co chwile w innej pozie, nie nadążałam za nią :) ale radość niesamowita i oczywiście wzruszenie.

agulas, sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta super wieści :) Dzidziulek jest silny i niedługo uslyszysz serduszko <3

Ja tez mam zakaz basenu, nawet do najbardziej sterylnego w mieście bym nie poszła, bo my jesteśmy narażone na infekcje dużo szybciej niz normalne kobiety :/ zapytałam lekarza z ciekawości, a ten popatrzył jak na wariatke i kategorycznie zabronił.

sylwiaśta159, Inska, aszka lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde szyjka długa......na dniach raczej nie rodze:/:(
    Nie wiem do kiedy dać sobie czas na porod SN a kiedy zacząć myśleć o CC.
    Kurde chce na święta być w domu. Zalamka....
    Może dam sobie czas do 17go? A najwyżej 19 położę się na cc?
    Juz nie mam pomysłu. Co sądzicie?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska placz! Wszystkie emocje sa uzasadnione :) ja beczalam jak zobaczylam

Ja chcialabym wam jeszcze pokazac ten moj pecherzyk z dzisiaj. Dwa dni temu mial rzekomo 9 mm i byl jakis trojkatny a dwa dni pozniej na dobrym USG wygladal tak i mial 15,6 mm wiec wniosek taki ze w szpitalu raz ze dziwny obraz a dwa zle pomiary...

d45ed83e11458b65med.jpg

Juz nie truje, chcialam tylko podzielic sie swoja szczesliwa nowina i uciekam dalej lezec w walce o groszka.
    Inska bede czekala na jutrzejsze info :)
    Jeszze raz dziekuje za cieple slowa rady i zrozumienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 14:42

Anko:-), Inska, Moniaa, wiecznie, aszka, pragnaca dzidziusia, Konwalia lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko a sporty z mężem nie wchodzą w grę? Mycie okien i wieszanie firan.... więcej pomysłów nie mam...

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będę go molestowac częściej.
    To jedyna mój pomysł. Plus spacery, herbata z liści malin i coś jeszcze?

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta bo te pecherzyki troche zmieniaja kształt bo w koncu w srodku dzidiusz bedzie rosł :)

Anko lepiej sie polozyc w terminie do szpitala a pozniej niech monitoruja i sprawdzaja i dadza ewentualnie cc.

sylwiaśta159, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:

Dziewczyny może Wy się orintujecie, czy to nadal dużo czy dobra cena ;). Od dziś jest promocja "kup 1 za 21,99 zł, a 2 za grosz" na płyny i proszki Lovela (proszek 1,8 kg lub płyn do prania 1,5 l). Mi na oko wydaje się to zachęcające ;)
    ja kupilam 5 kg bo było w makro za tyle i uwazam ze to super promocja była. Ale chwala tez proszki dzidzius i o wiele tansze, pozniej sie przerzuce bo jednak jak jest stała cena 50 zł to drogawo.

Fistaszek mi sie napina. Do 5 razy dziennie podobno moze tak byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2015, 15:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    Justa gratuluje , Zocha slicznosci :-)
    Milo sie czyta o waszych "stekaniach" tyle na nie czekalysmy :-)
    My lezakujemy w szpitalu, jutro zrobia mi badania potrzebne do cc i bedziemy czekac, szczerze to mam dosc, tak zle sie czuje :-( mysle nad poproszeni o wczesniejsza cesarke, Amelci kuz te pare dni nie powinno robic roznicy, a mi tak.
    czekamy na wiesci :)

• roletka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie wieszamy firan, tzn firany firanami ja bym nie mogła bo za niską jestem i bardzo ręce w górę muszę wyciągam a to niebezpieczne może być jak się za.bardzo wyciągamy bo może łożysko się odkleic co innego tak jak mój m ręce lekko podniesie i wiesza firanki ;-)

Anko u ciebie z.dnia na dzień może się coś zadziac :-) trzymam kciuki coby mała ruszyła swoją dupke :-) a ty masuj sutki i jak nie ma innego sposobu to rób sobie dobrze ;-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ