X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    No i pięknie. Dopadło mnie przeziębienie. Od dwóch dni leżę w łóżku... zagilana... Dziewczyny czy to nie zaszkodzi mojemu maleństwu? Tak się boję...

Jesli nie masz goraczki to maluszkowi nic nie powinno byc. Jak masz lekko podwyzszona temperature to mozna brac Apap albo Paracetamol na zbicie jes bezpieczny w ciazy.
    Na katarek polecam masc majerankowa pod nosek ewentualnie plasterki Aromactiv takie dla dzieci, moja gin polecala podobna bardzo dobre. Na kaszel mozna Flegamine albo Mucosolwan.
    Oczywiscie lepiej stosowac naturalne metody typu syrop z cebuli, herbata z miodem i cytryna ale jak one nie pomagaja to mozna skorzystac z tego co powyzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 10:19

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    No i pięknie. Dopadło mnie przeziębienie. Od dwóch dni leżę w łóżku... zagilana... Dziewczyny czy to nie zaszkodzi mojemu maleństwu? Tak się boję...
    Polecam ci syrop Prenalen. Mnie uratował. Do tego miód z masłem, czosnkiem i miodem :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Gorączki nie mam ale teraz ten katar mnie męczy. Pije syrop z cebuli, herbatę z miodem,mleko z masłem. Smaruję się też vicks Vaporub. I to tyle. Leżę i czekam aż odpuści. No i martwię się.. we wtorek mam usg, mam nadzieję, że wszystko ok..

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Gorączki nie mam ale teraz ten katar mnie męczy. Pije syrop z cebuli, herbatę z miodem,mleko z masłem. Smaruję się też vicks Vaporub. I to tyle. Leżę i czekam aż odpuści. No i martwię się.. we wtorek mam usg, mam nadzieję, że wszystko ok..

Czulam się tak chorobowo w coazy z 3 4 razy. Luzik. Nic wam nie będzie. Pilnować trzeba jedynie temp.

pragnaca dzidziusia, Pola7 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Anko.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki zycze Wam cudownych Mikolajek :)

Madzia mocno ale to bardzo mocno wszystkie forumowe ciocie trzymaja kciuki za twoja iskiereczke. Niech zdrowo rosnie kruszynka kochana :*

Anko:-), sylwiaśta159, Madzia82, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwista odezwij sie co u Ciebie?

Anko:-), sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola nie martw się. Przeziębienie nie zaszkodzi maluchowi na pewno.

Moniaa - Ty kucharzyco :P
    Jak myślę, że ominął mnie w Święta te wszystkie przysmaki to jeszcze bardziej ślinka leci.

A ja informuję, że w dniu dzisiejszym moja ciąża jest uznana oficjalnie za donoszoną :D

kmb, Tilka, sylwiaśta159, Pola7, pragnaca dzidziusia, roletka, Anko:-), Konwalia, mycha28, Moniaa, justa1234, Idgie, Marta1986, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, a wiedzialas skad u ciebie to krwawienie?

Ja sie nie odzywam, bo wy macie sie cieszyc ciaza kochane a nie czytac o takich rzeczach. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Ja sie nie odzywam, bo wy macie sie cieszyc ciaza kochane a nie czytac o takich rzeczach. :)

Jestesmy tu wszystkie razem, z problemami czy bez. Kazda ciaza jest inna I ile mozemy musimy sie wspierac nawzajem. Na tym polega sila forum. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 13:45

Biała, Moniaa, Idgie, mia6 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tutaj większość z nas jest po przejściach i jesteśmy bardziej świadome zagrożeń jakie czekają w ciazy, ty jesteś jedną z nas, ja co chwile wchodzę na forum i sprawdzam czy są jakieś wieści od ciebie i grocha

pragnaca dzidziusia, mycha28, mia6 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mi lezka poleciala... :)

• roletka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) jak dzisiaj sytuacja na froncie?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawie 10 x mniej niz wczoraj, teraz to w wiekszosci skrzepy/rozciagliwy sluz wygladajacy jak skrzepy, nie wiem. Brzuch nie boli narazie. Jutro maja mi zrobic bete i pewnie zrobia nastepne usg a dzis leze przy otwartym oknie bo mdlosci mnie zabijaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Krwawie 10 x mniej niz wczoraj, teraz to w wiekszosci skrzepy/rozciagliwy sluz wygladajacy jak skrzepy, nie wiem. Brzuch nie boli narazie. Jutro maja mi zrobic bete i pewnie zrobia nastepne usg a dzis leze przy otwartym oknie bo mdlosci mnie zabijaja.

Mdlosci :) to dobry objaw :) Dobrze, ze krwawienia ustapilo. Na te moje skrzepy lekarz powiedzial, ze to kawalki starego zluszczonego endometrium. Trzymamy kciuki za grocha :)

sylwiaśta159, aszka, mycha28, Idgie lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości to ładny znak :) ja tez miałam taki ni to śluz ni to skrzepy właśnie sama nie wiem co to było
    no to kciukamy za jutro, na obchodzie może już będą wyniki z krwi jak z rana ci pobiorą :)

aszka, sylwiaśta159, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta jak sa mdłosci to bardzo dobrze :) kropek jest silny/a i sie nie da :) A poza tym to pisz, bo tutaj były juz rozne historie, zreszta jak już któras z nas napisała, kazda duzo przeszła i kibicujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 14:43

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Kava, agulas, kmb, mycha28, justa1234, Idgie, mia6, Takanijaka lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też długo krwawiłam, a jak zaczęły schodzić skrzepy, to byłam przekonana, że to zarodki :( To wszystko było straszne, ale na szczęście się uspokoiło. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie - takie uroki upragnionej ciąży - ironia losu :( Teraz cały czas z tyłu głowy tli się strach o moje Kokoszki, ale w sercu pielęgnuję nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Pielęgnuj i Ty i każda z nas - MUSI SIĘ UDAĆ!!!!!

Madziu, za Was, za maleńką Alicję trzymam z całych sił. Niech mała rośnie i walczy o samodzielny oddech. Kruszynka nasza ♡♡♡

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, Madzia82, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Sylwia ja też długo krwawiłam, a jak zaczęły schodzić skrzepy, to byłam przekonana, że to zarodki :( To wszystko było straszne, ale na szczęście się uspokoiło. Wierzę, że u Ciebie też tak będzie - takie uroki upragnionej ciąży - ironia losu :( Teraz cały czas z tyłu głowy tli się strach o moje Kokoszki, ale w sercu pielęgnuję nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Pielęgnuj i Ty i każda z nas - MUSI SIĘ UDAĆ!!!!!

Madziu, za Was, za maleńką Alicję trzymam z całych sił. Niech mała rośnie i walczy o samodzielny oddech. Kruszynka nasza ♡♡♡
    A znalezli u Ciebie przyczyne tych krwawien?

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Początkowo nie wiedziałam. W szpitalu za to lekarze wymyślali mi różne teorie na ten temat. W ostateczności okazało się, że odklejała się kosmówka, której następstwem było łożysko przodujące.

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ