X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożeszzzz ... jak tu dzisiaj smutno.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Pogrzebałam sobie w jego rzeczach, dokumentach i daleko na spodzie ukrył rezerwacje do SPA w hotelu Gołębiewski w Karpaczu, wpłacił zaliczkę a rezerwacja jest na nazwisko jakieś panny. Czyli już wiem na co poszły moje oszczędności. A ja w swoim życiu nigdy nie byłam w SPA ani nawet na wczasach za granicą bo zawsze trzeba było oszczędzać.

hmm jeżeli wiesz w jakim terminie to może trzeba mu trochę zepsuć ten "romantyczny" weekendzik...wrrr...aż się nóż w kieszeni otwiera

któraś ma jakiś wybitnie wredny pomysł?

aszka, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hmm jeżeli wiesz w jakim terminie to może trzeba mu trochę zepsuć ten "romantyczny" weekendzik...wrrr...aż się nóż w kieszeni otwiera

Okres od świąt aż do nowego roku.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Okres od świąt aż do nowego roku.

Ja pierdziele I co on mial zamiar cie wtedy zostawic? Ciekawe jakich bajek by CI naopowiadal jakby Musial sie spakowac I wyjechac?
    Normalnie bym gnoja skopala. Wrrrrrrrr!

aszka, sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

Ale czy to cos da? Moim zdaniem szkoda energii i nerwow na to tracic.
    Malenstwo Eliz potrzebuje teraz spokoju a nie matki knujacej intrygi.
    Ale moze nie mam racji.

aszka, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:

tez o tym pomyslalam, zeby wparowac do nich i zrobic awanture...z drugiej strony czy warto narazac siebie i dziecko na stres, ale mowia ze zemsta jest słodka :)

Idgie, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się czy tamta kobieta zdaje sobie sprawę z sytuacji. tzw że ON ma żonę w ciąży...

ehh

oczywiście Eliz sama nie powinnaś tam jechać, bo to straszny stres i wątpliwe przeżycia, ale może masz jakąś zaufaną osobę, która mogłaby rozwiać pewne wątpliwości lub przemówić mu do rozsądku...

aszka, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/nowydzien/ Nowy dzien :)

Witam nowy dzien i Was dziewczyny, smacznego bulbar-smiley.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 06:47

sylwiaśta159, mia6, justa1234, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, pospalo by sie dluzej ale 2 dzien l4 a ja wstaje jak do pracy.. Ech :( maz chrapie obok zazdroszcze mu spania, ;D

Anko gratulacje coreczki i wracaj szybko do sil ;)

Eliz nie moge uwierzyc w to co czytam,straszne, faktycznie swieta bedziesz miec "najpiekniejsze".. Pamietaj ze dziecko najwazniejsze teraz :* echh jestesmy z Toba :*

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredny pomysł? ;-) Zadzwonić i odwołać rezerwację ;-) jest nazwisko kobiety, więc Eliz jak najbardziej uda się podszyc. Niech jadą, rezerwacja przypadnie, Gołębiewski w tym okresie będzie pełniutki, podobnie jak większość hoteli, pensjonatów i kwater. Będą spać w samochodzie :-P jechać i się denerwować nie ma sensu. Przy okazji kupić kartę jednorazową do telefonu, z niej dzwonić i podać ja w hotelu w razie gdyby była konieczność. Żeby hotel nie zadzwonił z potwierdzeniem odwołania rezerwacji na podany numer męża czy panny. Powiedziec, że nastąpiła zmiana numeru telefonu, który był podawany przy rezerwacji.

To tyle wrednosci z rana. Oko za oko.

Eliz, strasznie mi przykro, po łzach, które teraz są normalne i jak najbardziej na miejscu musisz działać. Wszystkie pomysły dziewczyn popieram a najbardziej zmianę choć jednego zamka w drzwiach. Okradł Wasze wspólne konto, więc jaki problem wynieść laptop, telewizor czy cokolwiek innego wartościowego pod Twoja nieobecność. Wkładka do zamka w markecie budowlanym kosztuje kilkanaście złotych. Myślę, że nawet kolega z pracy czy sąsiad będzie umiał wymienić. Tylko niech spojrzy najpierw jaka masz kupić, bo one są na rozmiar jakby.

Oprócz tego, bo to chyba nie padło, pewnie masz teściów... Nie ukrywaj tego, co zrobił. To on powinien się wstydzić, nie Ty. Może bez szczegółów o ivf, ale jesteś w ciąży a on się zabawia na boku, okrada konto. Opowiedz zanim on opowie swoją wersję i to Ty będziesz tą złą, która męża nie rozumiała...

Rodzicom swoim, mamie daj trochę czasu, kilka dni i zadzwoń. Powiedz wprost, że jest Ci ciężko i liczysz na jej wsparcie, bo jesteś w ciąży a mąż zachowuje się tak a nie inaczej. Jesteś kobietą, zaraz matką, nie mała dziewczynką. Sposób poczęcia był Wasza decyzja i nikomu nic do tego. Który facet by chciał dziecko z ivf? Chyba każdy, który w tym celu poszedł oddać nasienie do pokoju zwierzen. Przecież nikt ich tam na siłę nie zaciąga...

P.s. Z tej strony pisze pierwszy raz. Musiałam przeczekac najbardziej zagrażający czas. Nie potrafiłam wcześniej. Info z czwartku. Było 11+1 a wg usg dzidziuś o 5 dni większy. Skakał jak zwariowany na usg, ma paluszki, długie nogi, nosek :-) za kilka dni prenatalne.

Edit: całą kwota jest wpłacona za hotelik?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 08:12

wiecznie, kmb, Moniaa, mycha28, La-mia, Inska, Biała, agulas, Idgie, Sanna, sylwiaśta159, mia6, Astra, aszka, Kava, Tilka, pragnaca dzidziusia, Viki26, roletka, Lilou1984, Konwalia, agniesia2569 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt jeśli masz dane rezerwacji to odwolaj :-D.

Anatolka witaj po tej stronie :-D

Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, popieram dziewczyny i powinnaś zmienić zamki w drzwiach, bo nie wiadomo kiedy szanowny malzonek zechce cię pozbawić reszty dobytku z domu..

Co do zachowania twojej mamy to rece mi opadły i się nie wypowiem..

Którąś z dziewczyn pisała, zeby nie dzialac drastycznie, no ale jak się tak nie zachować skoro mąż robi to samo. Bedzie zabawiac się w Karpaczu z jakas laska na Wasz koszt, a ty nie masz środków do życia.. Chce jakas lalunie, niech bierze, ale niech nie zapomina o swoich obowiązkach wobec dziecka, którego jest ojcem! Bo teraz to ewidentnie mysli inna częścią ciała!! I wydaje mi się ze w tym momencie to rozmowa z nim nic by nie wniosła..

Inska, Sanna, mia6, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka witaj :-D

Popieram pomysl o odwolaniu rezerwacji. Na to samo wpadlam jak przeczytalm ze masz dane tej baby.
    Zamki tez wymien bo jak kasa bedzie malo zacznie wynosic rzeczy.

Ale ona musiala mu napsuc w glowie ze na same swieta zostawia zone w ciazy i wyjezdza sobie to spa! Faceci sa tacy glupi! Przeciez ona wyciagnie od niego kase i jak juz nie bedzie mial na luksusy to kopnie go w d....! I tego mu z calego serca zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 08:50

mia6, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko witam Cię po tej stronie :) Właśnie tak myślałam że czekasz na bezpieczniejszy okres aby tu się pojawić.

Eliz Anatolka dobrze pisze!!
    Reż uważam ze powinnaś spotkać się z teściami. Powiedzieć co synek odpiernicza.
    I myślę że pod żadnym pozorem nie możesz opuszczać domu na dłużej.

mia6, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa prawnikiem jest Reni555. Myślę, że mogłaby pomoc w tej sytuacji i coś podpowiedzieć.

Rezerwacje skseruj, albo zdjęcia zrób, odwołaj i schowaj w miejsce, gdzie znalazłaś. Jakby nigdy nic przy próbie kontaktu spytaj co że Świętami. Wszak mówił pakujac się o kilku dniach odpoczynku. Do Świąt kilkanaście. Nawet słówka nie pisnij, że wiesz o rezerwacji... Będzie miał świąteczną niespodziankę ;-)

mycha28, Moniaa, Inska, kmb, Sanna, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo mi przyszło do glowy: odwołać rezerwację! Zdarzyło mi się być w tym hotelu w spa i to w podobnym okresie. Szczerze? Miejsce dla zakompleksionych ludzi.
    Eliz dzisiaj mamy nowy dzień. Jesteś z Wrocławia lub okolic więc pewnie i u ciebie świeci słońce. A i przypomnę że ja rodowita wrocławianka więc jeżeli masz ochotę się spotkać pisz śmiało!

mia6, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami, wczoraj dzwoniłam do teściowej ale nie odebrała ani nie odzwoniła - co kiedyś wydzwaniała po kilka razy dziennie. Ale dziś z samego rana teść pokryjomu przed nimi odezwał się do mnie, sam doradził mi zmianę zamków i zadeklarował się że mi je wymieni. Powiedział ze coś wymyśli i przyjedzie. Jak zapytałam o tą laske to powiedział że nie wie skąd ona jest ale wie że jest bardzo młoda bo ma 19 lat. Także nie wróżę im dłuższej wspólnej przyszłości ale on sam wybrał.

Moniaa, Inska, agulas, Idgie, sylwiaśta159, mia6, aszka, Tilka, Konwalia lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Anatolka witaj :-D

Popieram pomysl o odwolaniu rezerwacji. Na to samo wpadlam jak przeczytalm ze masz dane tej baby.
    Zamki tez wymien bo jak kasa bedzie malo zacznie wynosic rzeczy.

Ale ona musiala mu napsuc w glowie ze na same swieta zostawia zone w ciazy i wyjezdza sobie to spa! Faceci sa tacy glupi! Przeciez ona wyciagnie od niego kase i jak juz nie bedzie mial na luksusy to kopnie go w d....! I tego mu z calego serca zycze!

Wcale nie musi wiedzieć ani o żonie ani o ciąży. A o tym drugim to już na pewno.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w najbliższej rodzinie podobna sytuację. Bez szczegółów bo nie o to chodzi. Teścia musisz mieć bardzo w porządku. Teść kobiety, o której ja myślę jak się dowiedział to swojemu synowi doroslemu spuścił wpie*rdol... Spoko gość :-)

Inska, agulas, Idgie, sylwiaśta159, mia6, Kava, Viki26, Konwalia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wcale nie musi wiedzieć ani o żonie ani o ciąży. A o tym drugim to już na pewno.

No masz racje nie musi wiedziec , chodzilo mi bardziej o to ze jak facet musi byc glupi ze majac zone w ciazy o ktora oboje sie tak dlugo starali daje sie tak poprosu omotac jakiejs innej kobiecie.

19 lat!!! Boszz no to juz widze przyszlosc tego "zwiazku"! Dziewucha zlapala goscia zeby go oskubac z kasy, prezenciki, wyjazdy. Ciekawe czy na dlugo mu starczy finansow

mia6 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ