X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz szacunek dla tescia.

agulas, Idgie, sylwiaśta159, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wcale nie musi wiedzieć ani o żonie ani o ciąży. A o tym drugim to już na pewno.
    Ale na tym świecie chodzi wiele kobiet, którym posiadanie żony, dziecka, żony w ciąży przez faceta w niczym nie przeszkadza i jeszcze są dumne ze swojego zachowania.. Dla mnie to jakieś wypaczenie, ale niestety znam takie przypadki..

Eliz wrote:
    Witam się z wami, wczoraj dzwoniłam do teściowej ale nie odebrała ani nie odzwoniła - co kiedyś wydzwaniała po kilka razy dziennie. Ale dziś z samego rana teść pokryjomu przed nimi odezwał się do mnie, sam doradził mi zmianę zamków i zadeklarował się że mi je wymieni. Powiedział ze coś wymyśli i przyjedzie. Jak zapytałam o tą laske to powiedział że nie wie skąd ona jest ale wie że jest bardzo młoda bo ma 19 lat. Także nie wróżę im dłuższej wspólnej przyszłości ale on sam wybrał.
    Widać, że teścia masz w porządku skoro się tak zachował. I do momentu zmiany zamków postaraj się może nie wychodzić z domu na dłużej, bo skoro teść sugeruje zmiany zamków to może być coś na rzeczy..

Popatrzcie, rodzicom powiedział o innej kobiecie, ale przed żoną wielka tajemnica i "kilka dni odpoczynku". Co za człowiek..

mia6, aszka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az sie w to wszystko wierzyc nie chce! Jeszcze przyjdzie i bedzie blagal o wybaczenie! Eliz jestem z toba myslami i wierz mi co nas nie zabije to nas wzmocni! Trzymaj sie i nie pozwol zeby cie ten kretyn wykonczyl. Uwazaj na siebie i malenstwo

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam za Ciebie i malenstwo kciuki badzcie silni i walczcie o siebie dziewczyny dobrze pisza o kolekcjonowaniu dowodow badz silna Kochana i mimo wszystko szukaj wsparcia wsrod najblizszych nie mozesz byc sama Twoj maz na Was nie zasluguje trzeba byc potworem zeby zrobic cos takiego dwom kochanym osobom jestesmy z Toba

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomysł Anatolki- genialny!

mia6 lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Anatolka :)

Eliz cieszę się, że teścia masz bardzo w porządku. Pomysł z odwołaniem rezerwacji jest genialny :)

agulas, aszka lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to rob suwak :p jak juz i tak sie zdecydowałas :)

Eliz 19 lat - masz racje szybko sie ten zwiazek mu odwidzi, zastanów sie czy chcesz pozniej z takim facetem życ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:16

mycha28, agulas, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Widać, że teścia masz w porządku skoro się tak zachował. I do momentu zmiany zamków postaraj się może nie wychodzić z domu na dłużej, bo skoro teść sugeruje zmiany zamków to może być coś na rzeczy..

Popatrzcie, rodzicom powiedział o innej kobiecie, ale przed żoną wielka tajemnica i "kilka dni odpoczynku". Co za człowiek..
    chociaz tesc "przyzwoity".

mycha28 lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i nie wiem co bm takiemu zrobiła. Eliza jak masz kolegę to niech kolega zadzwoni, poda się za męża i odwoła. Niewiadomo czy Tobie nawet jako żonie odwołaja ;) Nie daj się takiemu! Walcz o swoje i myśl o dziecku.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Eliz 19 lat - masz racje szybko sie ten zwiazek mu odwidzi, zastanów sie czy chcesz pozniej z takim facetem życ.
    Babcia mi jakis czas temu opowiadala, ze dziadek mial romans, jakos w pierwszych latach malzenstwa. Nie pamietam, czy babcia byla w ciazy, czy miala malutkie dziecko.
    Dziadek sie w koncu opamietal (tyle, ze on sie nie wyprowadzil), jakos sie pogodzili i byli zgodnym malzenstwem do poznej starosci. W miedzyczasie urodzilo im sie jeszcze kilkoro dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:30

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Babcia mi jakis czas temu opowiadala, ze dziadek mial romans, jakos w pierwszych latach malzenstwa. Nie pamietam, czy babcia byla w ciazy, czy miala malutkie dziecko.
    Dziadek sie w koncu opamietal (tyle, ze on sie nie wyprowadzil), jakos sie pogodzili i byli zgodnym malzenstwem do poznej starosci. W miedzyczasie urodzilo im sie jeszcze kilkoro dzieci?

To były inne czasy. Kobiety były zależne od facetów, większość nigdy nie pracowała, nie miała swoich pieniędzy a bycie samotna kobieta z dzieckiem było wstydem. Nie miały wyjścia jak przeczekac z zagryzionymi zebami i dumą schowana do kieszeni... Eliz ma pracę, świadomość co Jej się należy. Jeśli nie czuje się na siłach to nie musi tego znosić. Czas na zastanowienie się jest. Teraz wszystko jest świeże i delikatne.

Para, o której ja wspomniałam niby ze sobą jest, niby się pogodzili, ale jak patrzę z boku to wszystko tam jest na niby. Żyją obok siebie jak na tykajacej bombie...

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    To były inne czasy. Kobiety były zależne od facetów, większość nigdy nie pracowała, nie miała swoich pieniędzy a bycie samotna kobieta z dzieckiem było wstydem. Nie miały wyjścia jak przeczekac z zagryzionymi zebami i dumą schowana do kieszeni...
    Nie do konca. Siostra tej mojej babci miala meza dyrektora. Bardzo poczciwego czlowieka. Poderwala go w pracy jakas baba (ktora zostala zwolniona z poprzedniej pracy, bo szefa zonatego poderwala, taki typ wredny). Facet sie dal omotac. Tak sie zakochal, ze mial ochote te babe do domu sprowadzic. Powiedzial do zony "ona jest bardzo mila, polubicie sie".
    Siostra babci pogonila go, gdzie pieprz rosnie. Rozwiedli sie.

P.S. Moja babcia to bardzo zaradna i niezalezna babka, cale zycie zarabiala swoje pieniadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:37

Anatolka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

podczytuję czasem wątek z tęsknoty i nadzieją, że uda mi się tu znowu wrócić..

Postanowiłam napisać, bo historia Eliz mnie poruszyła.

Eliz, dołączam się do tego co radzą dziewczyny, odwołania rezerwacji itd. Ale mam dla Ciebie jeszcze jedną radę - koniecznie złóż w banku wniosek o prolongatę spłat kredytu - na dwa, trzy, cztery miesiące - na tyle ile się da. Bo jeśli tego nie zrobisz a jak mówisz raty kredytu płacisz sama ze swojej pensji, to tracisz swoje pieniądze. Jeśli dojdzie do rozwodu i podziału majątku, sprzedacie mieszkanie, spłacicie kredyt i podzielicie się kasą - Ty będziesz stratna o te wszystkie raty, które teraz w obecnej sytuacji płacisz. Musisz te pieniądze oszczędzać i zachować dla siebie i dziecka. Złóż wniosek w banku jak najszybciej, żebyś już kolejnej raty nie musiała płacić.

ps. przykre to będzie co napiszę, ale jak przeczytałam co napisałaś, że mąż wyprowadził się przed samymi świętami i argumentuje to "przejściami z in vitro" w momencie kiedy wam się UDAŁO! to pierwsze skojarzenie mam takie, że (niestety) liczył, że w tym krytycznym okresie 1szego trymestru poronisz..i wtedy będzie miał świetny pretekst do wyprowadzki.. tak się nie stało i postanowił, że dłużej czekał nie będzie...

trzymaj się kochana, pamiętaj o maleństwie, ono i Ty jesteście najważniejsi :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka cudownie CIE tu widziec :)
    Shooa zaraz I ty do nas dolaczysz :)

Eliza trzymaj sie skarbie , dobrze ze masz wsparcie w tesciu. :*

shooa lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Ale mam dla Ciebie jeszcze jedną radę - koniecznie złóż w banku wniosek o prolongatę spłat kredytu - na dwa, trzy, cztery miesiące - na tyle ile się da. Bo jeśli tego nie zrobisz a jak mówisz raty kredytu płacisz sama ze swojej pensji, to tracisz swoje pieniądze. Jeśli dojdzie do rozwodu i podziału majątku, sprzedacie mieszkanie, spłacicie kredyt i podzielicie się kasą - Ty będziesz stratna o te wszystkie raty, które teraz w obecnej sytuacji płacisz. Musisz te pieniądze oszczędzać i zachować dla siebie i dziecka. Złóż wniosek w banku jak najszybciej, żebyś już kolejnej raty nie musiała płacić.

Kwestia tego czy może sama to zrobić jeśli kredyt jest na dwoje?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie techniczne do tych co uzywaja detektora tetna. Nigdy nie mialam problemu ze znalezieniem tetna I robilam to praktycznie od reki, po kilku sekundach. Dzisiaj rano obudzil mnie bol mieiesiaczkowy, poszlam do toalety I wracajac spac zlapalam za dopplera. Serduszko po lewej stronie uslyszalam odrazu ( to jest ten babelek co MA osobne lozysko ) . Babelki jednojajowe napedzily mi stracha co niemiara, a mianowicie nie moglam ich namierzyc. Jezdzilam po lewej stronie brzucha I bylam w kazdym mozliwym miejscu I nie udalo mi sie uslyszec serduszek :( oczywiscie popadlam w paranoje bo wczesniej nie mialam takiego problemu. Tak jak lekarze doradzaja, uspokoilam sie, wzielam prysznic, zjadlam sniadanie I mam zamiar doczekac jeszcze troche I sprawdzic czy babelki wrocily na swoje niejsce. Dodam, ze dalej boli mnie brzuch jak na okres, nie jakos Tam mocno ale jednak.... Czy mam sie martwic , czy to normalne I tez tak mialyscie?

kmb lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kwestia tego czy może sama to zrobić jeśli kredyt jest na dwoje?

Tego nie wiem, trzeba porozmawiać w banku, przedstawić sytuację i się dowiedzieć czy jest taka opcja.
    Jeśli się nie da bez jego podpisu, to bym z mężem o tym pogadała - nie ujawniała dlaczego ten wniosek itd tylko powiedziała, żeby to zrobić dopóki nie ustalą co i jak dalej z ich życiem i mieszkaniem.

Moja koleżanka miała podobną sytuację, płaciła kredyt a mąż miał wszystko w dupie, mieszkał już z nową laską. Ale wspólne mieszkanie oczywiście chciał sprzedać i to co po spłacie kredytu zostanie, dostać. Kobieta w banku poradziła jej, żeby przestała spłacać raty bo osobą, która na tym korzysta jej jest mąż, a to że ona płaci kredyt dalej nie znaczy, że dostanie większą część tego co ewentualnie zostanie.

Idgie, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie prawda - jeżeli ma potwierdzenia, że to ona ze swoich zarobków płaciła za raty a nie mąż, to sprawa jest do wygrania.

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora, to u mnie jak mały był mniejszy :-D też często go szukałam maluchy lekarz mi wyjaśnił mogą się jeszcze przekręcić tak, że ciężko detektorem je złapać. czasem wracał na swoje miejsce a czasem w nowym punkcie znajdowałam go. Ale jak u ciebie tam gromadka to mogą się pokrywać fale i maluchy.

Spokojnie poczekaj i szukaj. A jakie tętno tak z ciekawości pokazuje ci detektor? U mnie od 130-160. Taki przedział ma mały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 13:34

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz dziewczyny już wszystko napisały co i ja bym mogła napisać, ale dam ci jedna radę fajnie że teść spoko się zachował ale ty kup zamek na wymianę i ewentualnie tylko o wymianę go poproś, ja bym już nikomu nie ufała po takiej akcji więc wolałabym żeby się nie okazało że teść też coś pokombinował albo że synalek się nim wyręczył

dużo siły dla ciebie kochana :*

Pragnąca moje maluchy do 18-19 tyg potrafiły nie dać się złapać na dopplerze, żeby się nie stresować przykładałam doppler i trzymałam w miejscu a nie szukałam bo co chwile się któryś pokazywał i znikał, jeszcze mają dużo miejsca więc mają się gdzie schować :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ