X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska niedoczytalam posta i awansem dałam odpowiedź w poście powyżej:) jak to powiedział lekarz ma bolec i będzie boleć :)

Inska lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Igę w 25 tyg
    XXX
    bo wczoraj pozwoliła obejrzeć swoją twarzyczkę.
    Jak dla mnie cały tatuś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:43

kmb, Anatolka, Takanijaka, wiecznie, pragnaca dzidziusia, Idgie, Konwalia, aszka, justa1234, mia6, mycha28, Inska, agulas, Kava, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ige.

Ja w ramce mam zdjęcie małego bo ta rączka jest super. Pokazywałam wam. Ja też uważam, że mój do tatusia podobny ten nos i policzki i usta. A kochany już kupił sliniak - ja przystojny nie widzieliście mojego taty :-D...

pragnaca dzidziusia, aszka, agulas lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou jaka śliczna Iga.

Eliz czytam i nie dowierzam, jak mężczyzna tak może się zachować?
    Jeśli chodzi o okres ciąży i połogu to ja ze swoim małżonkiem podpisywałam w regulaminie w klinice, że mąż przez ten okres mojego życia będzie łożył na moje utrzymanie. Więc pewnie gdzieś prawnie jest taki zapis, który zagwarantuje Ci spokój finansowy choć do narodzin dziecka.

Inska, agulas lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko GRATULUJE córeczki. Jak Ty się czujesz? Jak idzie z poruszaniem się?

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Widzę że już się wyjaśniło ale dodam że ja też czasem nie mogę zlokalizować jednego bo się przykleil do kręgosłupa. Zawsze wtedy odczekam i zaczynam od nowa. Z każdym tygodniem będzie łatwiej. A jak twój brzuszek? Stawia się? Mnie ostatnio bolał bardzo brzuch i plecy. Aż się rozbeczalam jak przyszłam do pracy:) oczywiscie lekarz i oczywiście wszystko dobrze. Ale leżę i naprawdę czuje się obolala...

Ojej kochana widze, ze Jedziemy na jednym wozku ale chyba takie dolegliwosci ciazy mnogiej to norma I skoro lekarze nas uspikajaja to tak wlasnie MA byc :) Ja tez ciagle cierpie z powodu boli I nie MA dnia zeby nie bolalo, poprostu raz mniej raz gorzej :/ Damy kochana rade, DLA naszych babli zniesiemy wszystko :)
    A masz mozliwosc pojscia na L4 zeby sie tak nie meczyc? Jednak w domu to w domu I mozna sobie poplakac I pocierpiec pocichutku :)

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Rwa jest bardziej z boku, na posladku i promieniuje w strone kolana.
    Niestety miewam co jakis czas te przyjemnosc.
    U każdego jest inaczej. Ale z reguły ból jest od środka, promieniujący w kierunku którejś nogi.

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ojej kochana widze, ze Jedziemy na jednym wozku ale chyba takie dolegliwosci ciazy mnogiej to norma I skoro lekarze nas uspikajaja to tak wlasnie MA byc :) Ja tez ciagle cierpie z powodu boli I nie MA dnia zeby nie bolalo, poprostu raz mniej raz gorzej :/ Damy kochana rade, DLA naszych babli zniesiemy wszystko :)
    A masz mozliwosc pojscia na L4 zeby sie tak nie meczyc? Jednak w domu to w domu I mozna sobie poplakac I pocierpiec pocichutku :)
    Tak mam możliwość pójścia na L4 ale przemęczena się jeszcze te 1.5 tygodnia do świąt. Później mam wolne aż do 12 stycznia:)
    Jakkolwiek źle to zabrzmi dobrze jest wiedzieć że nie tylko mnie boli :) masz rację że widocznie w ciazach mnogich tak już jest. Trzeba przetrwać i donosic do bezpiecznego tygodnia:) caluje całą wasza czworeczke :*

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I trzeba uwazac na siebie i duzo odpoczywac, zeby pozniej nie lezec jak ja 14 tygodni...poki co

agulas lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanki drogie. Chce sobie kupic spodnie ciazowe. Poradzcie.
    Czy kupic spodnie, ktore teraz sa na mnie dobre, czy zrobic sobie zapas i kupic rozmiar wieksze?
    Zalozyc, ze przytyje w udach, czy ze raczej tylko brzuch mi urosnie?

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu zebrałam się w sobie i wrzuciłam zdjęcia do pamiętnika, ale strasznie mi strone rozjechało następnym razem zmniejszę rozmiary zdjęć

Idge ja się ciągle mieszcze w spodnie z przed ciąży tylko brzuch mi przeszkadza i chodzę w ciążowych, kupiłam specjalnie bardziej elastyczny dżins żeby właśnie uda się zmieściły a pas na brzuch jest baaaardzo pojemny :D tylko mnie drażnią pod brzuchem bo mam dużo rozstępów i mnie tam skóra boli jak za długo jestem w tych spodniach

Idgie, aszka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa? Jak tam sobie radzisz?

Eliz wiele już zostało napisane i chce, żebyś wiedziała, że bardzo Ciebie wspieram. Od początku z moim mężem żyjemy Twoją historią i w głowie nam się to nie mieści jak można tak postąpić. W nocy myślałam o Tobie. Musiało być ciężko. Tak strasznie mi przykro ;(

Eliz, justa1234, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala, chyba nie wytrzymałam tempa w jakim przyszło mi żyć i awantury którą urządził mi mój mąż.
    Dostałam silnych skurczy i okropny ból brzucha, na dodatek moje ciśnienie skoczyło tak że lekarz jak to zobaczył od razu powiedział że mnie nie wypuści bo muszą kontrolować je, bo wysokie ciśnienie w ciąży jest niebezpieczne. Pytał się czy miałam problem kiedyś z nadciśnieniem ale ja raczej niskociśnieniowiec jestem. To wszystko na pewno przez ten stres.Zostaję na obserwacji na razie nie wiem ile.
    Mój jeszcze obecny mąż zapowiedział że na święta go nie będzie bo wyjeżdża ale jak tylko wróci to wprowadza się z nową partnerką bo nie mają gdzie mieszkać a jemu połowa mieszkania się należy.

Ja zapowiedziałam że nie będę spłacać kredytu bo wtedy nie będę miała za co żyć i żądam od niego żeby mi oddał pieniądze które dotychczas wpłaciłam na kredyt, 3lata x 1600zł daje mi ładną sumę. On powiedział że w takim razie ja mam mu oddać za opłaty ktore on robił i za to że mnie żywił.

Dziewczyny myślicie że to jest na moją korzyść i mogę coś ugrać skoro ja ze swojego konta internetowego przelewałam rate za mieszkanie ? Przecież w banku wyświetlają się moje dane i przez te 3 pełne lata ani razu mój mąż nie płacił ze swoich.
    Tak czy siak pójdę o poradę do adwokata, zapytam się jak to wygląda, oczywiście fajnie byłoby się dogadać samemu ale niestety nie z moim mężem.

Będąc już w szpitalu uświadomiłam sobie jakim jest podłym człowiekiem i nawet jeśli zrozumie swój błąd ja nie chce mieć z nim nic wspólnego. Dlatego też chcę złożyć papiery rozwodowe żeby jak najszybciej zakończyć to wszystko.
    Mam nadzieje że wyjdę może w poniedziałek więc w tygodniu pójdę do adwokata i zaczynam działać. Myślę że moja decyzja jest dobra, bo przyszłości z tym człowiekiem już sobie nie wyobrażam. Nie potrafię mu wybaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:10

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• roletka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz tak bardzo mi przykro, nie wiem co mam napisać, co poradzić, na prawie się nie znam więc i tutaj nie pomogę, teraz najważniejsze jest zdrowie twoje i Fasola

przytulam cie kochana najmocniej jak potrafię, myślami jestem przy tobie <3

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa? Jak tam sobie radzisz?

Eliz wiele już zostało napisane i chce, żebyś wiedziała, że bardzo Ciebie wspieram. Od początku z moim mężem żyjemy Twoją historią i w głowie nam się to nie mieści jak można tak postąpić. W nocy myślałam o Tobie. Musiało być ciężko. Tak strasznie mi przykro ;(
    A dziękuję że pytasz, miło ;-) powiem Ci ze powoli się docieramy :-D co prawda z pokarmem licho ale Zosia już lepiej śpi i am swoje godziny ;-) w nocy budzi się co 3 h zje i dalej śpi oczywiście w łóżeczku :-) no i spacerki jej służą ;-) a ja śmigam jak ta lala :-P dziś okna wymylam ;-) a u ciebie jak coracia? :-)

mia6, aszka, Idgie, Kava, wiecznie, agulas lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza kochana trzymaj się dzielnie z dzidziusiem <3 ja też nie znam się na prawie ale myślę że napewno któraś z dziewczyn doradzi ci coś mądrego :-) powiem tylko tyle że ten twój mąż nie mąż to gnida dworska!!! Sory za określenie ale jeszcze gorsze słowa mi się cisną na usta ale się powstrzymam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 22:28

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Kolezanki drogie. Chce sobie kupic spodnie ciazowe. Poradzcie.
    Czy kupic spodnie, ktore teraz sa na mnie dobre, czy zrobic sobie zapas i kupic rozmiar wieksze?
    Zalozyc, ze przytyje w udach, czy ze raczej tylko brzuch mi urosnie?
    ja kupilam wieksze i jestem super zadowolona, do tego sa ocieplane i chodze w nich cały czas i sobie chwale.

Idgie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz poinformuj mezulka ze nie moze do mieszkania przyprowadzic obcej baby bo Ty jestes zameldowana i Ty decydujesz. No chyba żart!!! Moze masz jakies przyjaciołki z facetami? Niech mu zrobia taki przypał jak przyjdzie z tą lalą ze bedzie miał piekło na ziemi!!! To na Twoja korzysc ze oplacalas raty, a nawet jak w sadzie on bedzie gadał ze wydawał na jedzenie, to nie ma rachunków niech sie cmoknie w dupe! Mow ze tez opłącałąs całe jedzenie, a on skakał na boki. Facet nie ma skrupułow Ty tez nie miej! Bezczel totalny! W pokoju swoim tez załoz zamki, idz i zrob rozdzielnosc majatkowa, bo jeszcze wyjdzie ze bedziesz musiała płacic ze facet wiecej korzysta z pradu/gazu itd. Poki co pobądz w szpitalu, sprobuj sie uspokoic, wspolczuje Ci serdecznie, trzeba dziadowi dokopac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 23:00

mia6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia własnie napisz jak tam u Ciebie? :)

Lilou cudna dzidzia <3

justa1234 lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki zebys szybko wrocila do zdrowia i wyszla ze szpitala <3

A ten pan ktory zwie sie jeszcze twoim mezem...no coz..brak slow...beszczelna gnida..jak on smie wprowadzac sie z ta panna do waszego mieszkania.
    Musisz to zalatwic jakos koniecznie idz do prawnika bo to nie moze tak byc..nie znam sie na prawie ale chyba to on jest na gorszej pozycji bo zostawil cie w ciazy i ma romans.
    Jestem z toba myslami i wierze ze dasz rade, dacie razem z malenstwem <3
    A jego mozesz przekreslic gruba krecha bo nie jest nic wart

mia6 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ