X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Jutro sie do Arkadii wybiore, gdy bedzie mniej ludzi. I mniej spodni juz pewnie tez :(

w Arkadii w h&m nie ma już działu ciążowego:(
    jedz do atrium targowek ul Głębocka 15. tam jeszcze jest, ale nie wiem jak długo. ..

Idgie, aszka lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, nie odzywałam się w Twojej sprawie dwa dni, bo powiem szczerze, ze jak tylko czytam o tym co Cię spotkało to tak mnie to porusza, że sobie z tym nie radzę wewnętrznie :(
    Jeśli ja wymiękam to jak Ty musisz się czuć... ehhhh

Jak powiedziałam Mężowi, że Twój jeszcze Mąż powiedział Ci o planowanej przeprowadzce ze swoją ... do Was to myślałam, ze padnę. Stwierdziliśmy oboje, że coś musi być nie tak w jego głowie, że wpada na takie pomysły. Smutne to strasznie :(

Porozmawiaj z prawnikiem, bo ja się na tym absolutnie nie znam i nie wiem jak taki dowód powinien wyglądać ale ja bym owej rezerwacji nie odwoływała tylko raczej wysłała tam kogoś kto zrobi im zdjęcia jak się przytulają lub całują. Pewnie będzie próbował załatwić rozwód bez orzekania o winie a Ty nie możesz sobie na to pozwolić. Musisz być teraz dzielna ponad siły i walczyć.
    On może do sądu przyprowadzić świadków, którzy potwierdzą, ze jest samotny i nikogo nie ma. Dobrze by było mieć dowody że jednak jest inaczej.
    Masz może rodzeństwo? Musi być obok Ciebie ktoś blisko kto Cie wesprze. Mamą się nie przejmuj. Wiem, ze to nie jest łatwe. Ja na moja mamę też raczej nigdy liczyć nie mogę. Wiem po prostu co czujesz :(

Co jeszcze... dużo zdrówka Ci życzę, bo ono jest jednak najważniejsze. Mam nadzieję, ze szybko wyjdziesz ze szpitala i nie będzie więcej przebojów zdrowotnych.
    Problemów masz wystarczająco dużo.
    Eliz, tak z czystej ciekawości... ile lat ma Twój mąż? Co mu do głowy strzeliło!!!

Moniaa, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - witam Cię szczególnie po tej stronie <3

Fajnie, że się odezwałaś kiedy ja jestem jeszcze w dwupaku :)

Anatolka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Nie musisz przymierzyć, dla mnie one są i tak rozmiarowo jak by większe. 36 noszę normalnie a tu 34 ciążowe bo na początku w 36 jak w worku.
    Ja musze przymierzyc spodnie, bo jestem niewymiarowa. Generalnie w miare szczupla, ale tyleczek mam a la Jennifer Lopez :P i czesto mi sie poslady w spodniach nie mieszcza, hehe.

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ja musze przymierzyc spodnie, bo jestem niewymiarowa. Generalnie w miare szczupla, ale tyleczek mam a la Jennifer Lopez :P i czesto mi sie poslady w spodniach nie mieszcza, hehe.

Apetyczna kobietka. Zazdraszczam!

Idgie lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie w Bon Prixie, dałam Ci linka na PW.

Lilou ja mieszkam na Targówku i własnie atrium też słabo z tymi ciuchami. Nawet na wyprzedażach dla dzieci mają jakieś 5 na wszystko, bo w sumie na tym 1p. to trzeba w głąb iść i kilka wieszaczków dla małych a dużo dla takich 3 lata. A już te ciązowe to w ogóle też nie dla mnie bo ja podobnie jak Idgie tyłek mam a nogi jak patyki. :D

C&A tez jest w Wawie ale oni mają sredniej jakosci -przynajmniej mnie sie tam mało rzeczy podoba. W ogóle ja sie "wyleczyłam" z sieciówek jak kilka razy mi te ciuchy po 100 zł, albo i wiecej sie rozlazły po pierwszym praniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 13:37

Idgie lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przymierzałam ciążowe spodnie w h&m i strasznie się rozczarowałam. Brzuch mam jeszcze mały, więc przymierzałam swój rozmiar, a ten pas tak mało się naciągał, że zrezygnowałam, bo za miesiąc, dwa, pewnie by mi brzuch nie wszedł. Nie wyobrażam sobie, że w ogóle miałby się zmieścić w 9- tym miesiącu. Kupiłam tylko getry ciążowe i są super pojemne ;)

Eliz jak sytuacja dzisiaj wygląda? Lepiej już z tym ciśnieniem? Zdrowiej szybko :* Tak jak dziewczyny już pisały musisz mieć dobrego adwokata i to szybko. Wszystkie dowody zdrady koniecznie zbieraj i nie gódź się na rozwód bez orzekania o jego winie. Alimenty można zasądzić jeszcze przed sprawą rozwodową, co będzie Ci potrzebne, bo banki już nie dają prolągaty w spłacie kredytu. Koniecznie zostawiaj wszystkie SMS-y od niego i wypis ze szpitala - za znęcanie się psychiczne i próbę pozbawienia Cię ciąży dobry adwokat może zdoła ugrać natychmiastowy zakaz zbliżania się. W końcu tutaj chodzi o życie dziecka i Twoje zdrowie psychiczne. Nie jestem prawnikiem, ale jeżeli jesteś współwłaścicielką mieszkania on bez Twojej zgody chyba nie może wprowadzić się z nową panną, ale to też pytanie do adwokata. Żyje teraz Twoimi zmartwieniami i tak mi przykro, że nie mogę Ci bardziej pomóc... Wspieram Cię całym sercem. Trzymaj się :*

agulas, aszka lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka witamy :)

Co do spodni, to ja całkowicie zrezygnowałam. Kupiłam 1 parę w happy mum. Spodnie są dobre na początek ciąży. Teraz jak mam wiekszy brzuch i siedzę w nich to zaczynam odczuwać dyskomfort.
    Szczerze.. Kupiłam sobie na rynku dwie pary coś ala ciepłe getry, na to zakładam tunikę lub sukienke rozszerzaną w pasie. Tunikę założę również po urodzeniu dziecka. W niczym nie jest mi tak wygodnie... I nie widać mojego tłuszczyku na udach i tyłku.
    Na Bakalarskiej jest mnóstwo takich tunik, sweterków i sukienek, które są i na ciążę i po ciąży.. tylko żadna przyjemność tam chodzić wśród tłumów. Lepiej się wybrać w tygodniu.

Eliz jak się czujesz?

mia6, aszka, Idgie lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze skarby - rok 2015: - Wszystkim mamusiom składamy gratulacje. 

Danae - ur. 07.09.2015 Szymek (3.690kg, 55cm 10/10),

Asiapoli - ur. 22.10.2015 Olivka,

Ginger84 - ur. 30.10.2015 Marcel (3411kg, 55cm 10/10),

Marta1986 - ur. 4.11.2015 Kubuś (4kg, 57cm i 10/10)

Madzia82 - ur. 19.11.2015 Alicja Anna.

Justa1234-ur. 01.12.2015.Zosia (3720 g i 56 cm ) g. 9.10.

Agniesia2569-08.12.2015.Amelia (3300 g i 51 cm 9/10 ) g. 14.30

Anko:-) - 10.12.2015. Hania

Lista naszych dzielnych ciężarówek, za które trzymamy kciuki:

Kava - 27.12.2015 - synek 

Biała - 05.01.2016 - bliźnięta - córeczki 

Cynnia - 05.01.2016 -synek-??????? Gameta Gdynia IUI ( Norwegia)

Lila84-11.01.2016-córcia - Lenka Invicta Warszawa

Duza-02.02.2016- córcia?-?????  Novum Warszawa

Fistaszek-07.02.2016- bliźnięta -Iwo i Bruno  Gyncentrum Katowice IMSI -Ś

Aszka-12.02.2016- córcia -Alicja  Invicta Warszawa

Viki26-20.02.2016- synek - Zac  ISCI -ś

Kmb-21.02.2016-synek- Jaś  Belgia 6 IUI 

Basiurka -26.02.2016 -córcia Alina  Novum Warszawa

Mała Mi -27.02.2016 - bliźnięta - Marcel i Olek  Provita Katowice

Moniaa -27.02.2016 -córcia-Marika  Kriobank Białystok

Mycha28-02.03.2016- bliźnięta- Wojtuś - Szymek  Novum

Roletka- 13.03.2016- bliźnięta -Zuzia i Tomek. Gyncentrum Katowice. ET

Lilou1984 - 26.03.2016 -córcia - Iga  Invimed -IMSI

Wiecznie - 09.04.2016 -córcia - Hania.  Artemida Białystok - ICSI

Agulas - 18.04.2016 -córcia -Alicja - Invicta Warszawa

Idgie - 29.05.2016-??????-?????? Invicta Warszawa

Pragnaca-dzidziusia - 30.05.2016 -?????-??????

Aneczka2015 - 06.06.2016-?????? -??????  Invicta Wrocław - ICSI

Eliz- 09.06.2016- córcia - Ines. Invicta Wrocław

Takanijaka - 11.06.2016 -??????-???? Wrocław

Mia6 - 14.06.2016 -?????? -?????  Gyncentrum

Pola7 - 20.06- ICSI Bocian

Alincia - 22.06.2016 -?????? -?????-  Invicta Wrocław - ICSI

Inska - 23.07.2016 -?????? -??????

Agi83 lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam nasze mamusie się czują????????

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy mialam jakies dziwne pobolewania. Klocia jakby gleboko gdzies w podbrzuszu, wstawalam w nocy bo mi jakby kosci biodrowe drerwialy... Czy mozliwe jest ze miednica sie rozszerza czy cos? Wystraszylam sie w nocy i jakis lek mam, a do lekarza dopiero w srode. Macie tez jakies dolegliwosci podobne?

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka w nowej fryzurze ala Zły Chopin hihi:-D http://static.pokazywarka.pl/i/6202395/202525/dsc-0176.jpg

Kava, kmb, Pola7, Idgie, agulas, Inska, Konwalia, aneczka2015, Moniaa, aszka, Biała, Astra, Lilou1984, Mała Mi 1, mia6, wiecznie, Madzia82 lubią tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Ja w nocy mialam jakies dziwne pobolewania. Klocia jakby gleboko gdzies w podbrzuszu, wstawalam w nocy bo mi jakby kosci biodrowe drerwialy... Czy mozliwe jest ze miednica sie rozszerza czy cos? Wystraszylam sie w nocy i jakis lek mam, a do lekarza dopiero w srode. Macie tez jakies dolegliwosci podobne?

Ja mam ostatnio bóle biodra, jakby w okolicy pośladka. Chyba normalne.

Inska lubi tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A dziękuję że pytasz, miło ;-) powiem Ci ze powoli się docieramy :-D co prawda z pokarmem licho ale Zosia już lepiej śpi i am swoje godziny ;-) w nocy budzi się co 3 h zje i dalej śpi oczywiście w łóżeczku :-) no i spacerki jej służą ;-) a ja śmigam jak ta lala :-P dziś okna wymylam ;-) a u ciebie jak coracia? :-)

Oj Justa. Widzę że się nie oszczędzasz. Pewnie 12 potraw też zrobisz na święta? ;) Jestem taka sama :D
    Ja aktualnie spełniam się w roli kucharki. Robie obiadki i deserki dla Lilci. Je już warzywka i owoce. Niedługo będziemy wprowadzać miesko i gluten. Lilcia je już łyżeczką choć początki były trudne. Ma już też swoje gusta. Nie lubi dyni za to marchewkę uwielbia. Jak karmie ja marchewką to przytrzymuje mi rękę, żeby cały czas dawała więcej i więcej ;)
    Piękna ta Twoja Zosia. Ładną ma cerę jak na noworodka. Chyba nie miała zoltaczki? Jakie długie i gęste włoski.

justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Lilou ja mieszkam na Targówku i własnie atrium też słabo z tymi ciuchami. Nawet na wyprzedażach dla dzieci mają jakieś 5 na wszystko, bo w sumie na tym 1p. to trzeba w głąb iść i kilka wieszaczków dla małych a dużo dla takich 3 lata. A już te ciązowe to w ogóle też nie dla mnie bo ja podobnie jak Idgie tyłek mam a nogi jak patyki. :D

no ja szczerze mówiąc na targówku działowi dziecięcemu się nie przyglądałam zbyt dokładnie, ale jak kupowałam spodnie ciążowe to był tam w h&m ogromny wybór. kupiłam 2 pary jeansow i leginsy na początku ciąży w swoim rozmiarze i spokojnie mieszczę się teraz razem z moim sporym juz brzuchem (+7,5 kg) (mierzyłam chyba z 8 rodzajów)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Oj Justa. Widzę że się nie oszczędzasz. Pewnie 12 potraw też zrobisz na święta? ;) Jestem taka sama :D
    Ja aktualnie spełniam się w roli kucharki. Robie obiadki i deserki dla Lilci. Je już warzywka i owoce. Niedługo będziemy wprowadzać miesko i gluten. Lilcia je już łyżeczką choć początki były trudne. Ma już też swoje gusta. Nie lubi dyni za to marchewkę uwielbia. Jak karmie ja marchewką to przytrzymuje mi rękę, żeby cały czas dawała więcej i więcej ;)
    Piękna ta Twoja Zosia. Ładną ma cerę jak na noworodka. Chyba nie miała zoltaczki? Jakie długie i gęste włoski.
    Jak moja zacznie jeść to zgłoszę się do ciebie o porady ;-) :-) zoltaczki nie miała :-) tak pod tym względem jesteśmy takie same bo ja lubię być niezależna i najlepiej jak zrobię wszystko po swojemu ;-)

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz trzymam kciuki za ciebie i malenstwo! Jestem z wami myslami, trzymaj sie kochana!!!

Inska lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ale Zosieńka ma długie włoskie :D. Boska jest :D

Dziewczyny, któraś kiedyś pisała chyba o jakimś syropie na zaparcia.. Coś mi się kojarzy.. Możecie podać nazwę?

justa1234 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactulosum

wiecznie lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Ja mam ostatnio bóle biodra, jakby w okolicy pośladka. Chyba normalne.

Pola mam to samo. Od trzech dni boli mnie bardzo nisko, tak jakby nad kością ogonową, i promieniuje na prawy pośladek. Dziewczyny mi wcześniej pisały, że to normalne, że macica i miednica się powiększają.

Ja to na swój sposób się cieszę, bo przynajmniej to dobry znak, że wszystko się tam dobrze rozwija. Chociaż przez to, że pierwsze USG już za mną a kolejne dopiero 12 stycznia, kusi mnie kurcze żeby iść może w tym tygodniu bądź w przyszłym, żeby sprawdzić, że wszystko ok. A z drugiej strony nie chce maluchowi tam przeszkadzać...Nie wiem co zrobię ;)

A w ogóle to nie wytrzymaliśmy z mężem i w sobotę poprzytulalismy się. Trochę się stresowaliśmy, ale skoro nie ma przeciwskazań: macica w porządku, szyjka też, nie krwawię, to chyba dzidzi lekkie bujanie nie zaszkodzi, co sądzicie? ;) Czytałam oczywiście na następny dzień i w każdej mądrej książce, którą mam jest napisane, że nie ma związku między seksem a poronieniem i jeśli nie ma przeciwskazań od lekarza i jest ochota, to nie ma co sobie odmawiać. A ja ochotę mam, cały czas, aż mnie to martwi, męża oczywiście mniej ;)

elcia_aa, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ