Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Hej dziewczynki :)

Mam pytanko - możecie polecić lekarza do połówkowego USG we Wrocławiu?

Ja robiłam u dr Bala na kamiennej i u dr Koniecznej w medfeminie. Polecam choć Bal taki zapobiegawczy ze mnie wystraszył bo przyziernosc była w górnej granicy ale jednak granicy...on taki mocno przewrazliwiony.

Dziewczyny wybaczcie ale nie mam kiedy napisać. W wolnej chwili zawsze jest coś zaległego do zrobienia. Wczoraj wróciliśmy do domku, jestem tak zakochana ze nie wierze w swoje szczęście. Hania jest dla mnie kompletnie nie znanym morzem, tfu, oceanem miłości!
    Dzircko grzeczne ale widzę ze mamy problemy brzuszkowe a wtedy jak wczoraj w nocy 3 czy 4h płaczu cycka i noszenia....aż poszły dwie kupki i zasnęła.
    Myślę że takie sytuacje spotykają każda mamę, poza tym potrzeba więcej czasu by się poznać.
    Gdy usiadł do komputera wyślę wam zdjęcie:-*!
    Dużo tu się dzieje, czytam was w każdej wolnej chwili, ale czasu w porównaniu do bycia w ciazy- zero.

Co do porodu, o 3 odeszly wody,do od 5 do 15 starałam się rodzic i przyszedł mój doktor z drugim lekarzem, przy badaniu rozwarcia wylecialy ze mnie zabarwione krwią wody oraz skrzepy- wystraszyli się o łożysko ze się odkleja i zostało mało czasu, cc zorganizowali mi na cito w 15min. Ze stresu płakałam i jeszcze bolaly skurcze, w biegu jednoczenie mnie golono dawano długopis i kartki do podpisów, za chwilę stół znieczulenie i ten okropny w moim odczuciu zabieg. Zobaczylam w górze mała i zacisnelam oczy chcąc tylko usłyszeć płacz.....a później - same rozumieć łzy płynęły mi 20min. Córkę przylozyli do buzi żebym mogła ja wycalowac i zabrali do taty. Po cc wstałam po 6h a po 8h zabrałam mała do siebie do łóżka. Nie korzystałam za wiele z pomocy, tzn przebieraly mi ją ale resztę starałam się sama. Byłam jedyna z dzieckiem w łóżku na pooperacyjnej ale mimo że spalam po 20min i się budzilam na kontrolę lub przystawialam do piersi, to i tak ciesze się z tej wspólnej nocy...
    Ogólnie czuje się bardzo dobrze.
    Ale gdy jest chwila to wpadają rodzice teście lub chcemy chwile porozmawiać i przytulic się z moim M. Ale gdy się ustabilizuje, wrócę i będę dalej wam kibicowac!:-)

Astra, mycha28, Takanijaka, mia6, justa1234, angelstw, Kava, kmb, Lilou1984, nick nieaktualny, Moniaa, Konwalia, Biała, wiecznie, Idgie lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do danych do naszej stronki To Hania 3300 (jednak fajna malutka, choć pewnie dlatego ze nie doczekała do 40tyg) 54cm i 10/10. Urodzona przez cc.

mycha28, Astra, mia6, justa1234, Kava, nick nieaktualny, agulas, Biała, Idgie, agniesia2569 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dobrze ze wszystko sprawnie poszło :) Gratulacje córeczki.

Eliz nie do pomyslenia, facet zidiociał całkiem.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nareszcie :-D super ze jesteście już w domku. Jeszcze raz ogromne gratulacje! Oczywiście jeszcze czekamy na zdjęcie Haneczki.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz twoja historia brzmi jak rasowa telenowela. Szkoda tylko że mąż bawi się w niej twoim kosztem...

La-mia ka byłam w Sonokardzie u dr Olesiak-Andryszczak. Mega dokladna!! I polecił mi ją mój lekarz prowadzący bo ponoć mają jeden z najlepszych sprzętów we Wrocławiu. Byłam tam na genetycznym i na pewno wrócę na polowkowe.

A ja kochane mam znowu infekcje i do tego zapalenie pęcherza. Dopiero wróciłam z IP z dawka leków i L4 do 12 stycznia.

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko kolejny raz gratuluję Haneczki :-D jeju jak ja znam ten brak czasu na cokolwiek ;-) rozumiem cie jak cholerka ;-) ja nawet w pewnym momencie to odwlekalam pójście do toalety bo normalnie brak czasu, ale powoli wszystko się normuje ;-) także Anko najgorsze są pierwsze dni a później to jiz jakoś się to wszystko ogarnia ;-)

nick nieaktualny, Anko:-) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Eliz twoja historia brzmi jak rasowa telenowela. Szkoda tylko że mąż bawi się w niej twoim kosztem...

La-mia ka byłam w Sonokardzie u dr Olesiak-Andryszczak. Mega dokladna!! I polecił mi ją mój lekarz prowadzący bo ponoć mają jeden z najlepszych sprzętów we Wrocławiu. Byłam tam na genetycznym i na pewno wrócę na polowkowe.

A ja kochane mam znowu infekcje i do tego zapalenie pęcherza. Dopiero wróciłam z IP z dawka leków i L4 do 12 stycznia.

Ojej trzymaj sie kochana , oby szybko minelo, wiem jaka to meczarnia, dopiero co swoj podleczylam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte, mam nadzieje, ze lozysko wrocilo na swoje niejsce I to lezenie nie poszlo na marne :)

Przy odrobinie szczescia moze poznamy tez juz plec babelkow :)

Trzymajcie kciuki dziewczyny :)

Moniaa, mycha28, agulas, Biała, nick nieaktualny, Takanijaka, kmb, Konwalia, Anko:-), Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnąca dzidziusia trzymam kciuki za maluchy, wizytę, poznanie płci i łożysko.
    u mnie jakoś ten tydzień dość intensywny, jutro, kosmetyczka-rzęsy i ginekolog nfz, we środę rano fryzjer a później kosmetyczka i odgruzowywanie buzi, we czwartek ginekolog i usg 3 trymestru takie jakieś tam po 30 tygodniu ... ehh tydzień pełen wrażeń :)
    I już też nie mogę się doczekać podglądania malutkiej :) ehh ostatnio ją podziwiałam jakoś 9 października... dawno temu ...

nick nieaktualny, nick nieaktualny, justa1234, Inska, mia6, agulas lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, ja jestem z okolic Wrocławia.

Takanijaka, telenowele zazwyczaj mają happy end a tutaj raczej na to się nie zapowiada.

Inska lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja mam jutro wizyte, mam nadzieje, ze lozysko wrocilo na swoje niejsce I to lezenie nie poszlo na marne :)

Przy odrobinie szczescia moze poznamy tez juz plec babelkow :)

Trzymajcie kciuki dziewczyny :)
    Kciukaski za wizytkę ✊✊✊✊ :-D bąbelki ciocia Justyna ma prośbę otóż bądźcie grzeczne i ładnie się Panu dktorkowi wypnijcie i pokażcie co tam macie między nóżkami :-D no ciocia jest strasznie ciekawa i niecierpliwa :-D :-D <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powodzonka na wizycie ✊✊✊ ;-) ;-) :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 01:30

Moniaa lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca ależ jestem ciekawa tych twoich bąbelków :) mocno trzymam kciuki!

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Inska, ja jestem z okolic Wrocławia.

Takanijaka, telenowele zazwyczaj mają happy end a tutaj raczej na to się nie zapowiada.
    Eliz i zakończy się dobrze. Tak czy inaczej w końcu wszystko będzie dobrze!

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz trzymam kciuki WALCZ KOCHANA

Pragnąca z niecierpliwością czekam na informacje o bąbelkach :)

74di4z174lr410ce.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, pragnąca - czekamy na super wieści od Was ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam jak mogę ale przez ostatnie dni brak czasu. Jeszcze Babcia mi zmarła, dzisiaj wieczorem wyjazd a jutro pogrzeb.
    Kciukam za wizytujące.

Eliz nie daj się!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za was i czekamy na wiadomości.

Ja za to wyglądam jak ofiarą wypadku samochodowego. Byłam na basenie tym co zawsze i miałam okulary i wiecie co nagle poczułam ciepło na sosie avjak zdjelam okulary to mi skóra zeszła w tym miejscu i mam śmieszna ranę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 chlopcow :) :) :) :)
    Nr.1 odrazu sie pokazal, pieknie nozki rozlozyl :)
    Nr. 2 wstydzioszek.
    Nr.3 na 80 % tez boy :) a ze nr 2 I 3 sa jednojajowe to I plec ta sama mimo iz probowal sie zakryc lobuzek kochany :)
    31.12 lekarz potwierdzi na 100 % , na dzien dzisiejszy jest 90% ze mamy trzech chlopcow :)

nick nieaktualny, Inska, Tilka, Takanijaka, Pola7, mrth666, Moniaa, Sanna, agulas, nick nieaktualny, Idgie, nick nieaktualny, nick nieaktualny, wiecznie, kmb, mycha28, mia6, Marta1986, Kava, Lilou1984, Karolina1111, Eliz, Konwalia, aneczka2015, justa1234, elcia_aa, Viki26, Madzia82, agniesia2569, veronica lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie pragnąca_dzidziusia! Trzech chłopaków, bajka!

flircik.gif

Nam co prawda do tego oficjalnego potwierdzenia jeszcze daleko, ale przyjaciółka chrzestnej, kobieta która jest trochę "nawiedzona" i która do tej pory przepowiedziała powodzenie in vitro i jednego maluszka, teraz twierdzi, że jest to chłopak ;)

nick nieaktualny, Moniaa, agulas lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ