X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Hej dziewczynki :)

Mam pytanko - możecie polecić lekarza do połówkowego USG we Wrocławiu?

Ja robiłam u dr Bala na kamiennej i u dr Koniecznej w medfeminie. Polecam choć Bal taki zapobiegawczy ze mnie wystraszył bo przyziernosc była w górnej granicy ale jednak granicy...on taki mocno przewrazliwiony.

Dziewczyny wybaczcie ale nie mam kiedy napisać. W wolnej chwili zawsze jest coś zaległego do zrobienia. Wczoraj wróciliśmy do domku, jestem tak zakochana ze nie wierze w swoje szczęście. Hania jest dla mnie kompletnie nie znanym morzem, tfu, oceanem miłości!
    Dzircko grzeczne ale widzę ze mamy problemy brzuszkowe a wtedy jak wczoraj w nocy 3 czy 4h płaczu cycka i noszenia....aż poszły dwie kupki i zasnęła.
    Myślę że takie sytuacje spotykają każda mamę, poza tym potrzeba więcej czasu by się poznać.
    Gdy usiadł do komputera wyślę wam zdjęcie:-*!
    Dużo tu się dzieje, czytam was w każdej wolnej chwili, ale czasu w porównaniu do bycia w ciazy- zero.

Co do porodu, o 3 odeszly wody,do od 5 do 15 starałam się rodzic i przyszedł mój doktor z drugim lekarzem, przy badaniu rozwarcia wylecialy ze mnie zabarwione krwią wody oraz skrzepy- wystraszyli się o łożysko ze się odkleja i zostało mało czasu, cc zorganizowali mi na cito w 15min. Ze stresu płakałam i jeszcze bolaly skurcze, w biegu jednoczenie mnie golono dawano długopis i kartki do podpisów, za chwilę stół znieczulenie i ten okropny w moim odczuciu zabieg. Zobaczylam w górze mała i zacisnelam oczy chcąc tylko usłyszeć płacz.....a później - same rozumieć łzy płynęły mi 20min. Córkę przylozyli do buzi żebym mogła ja wycalowac i zabrali do taty. Po cc wstałam po 6h a po 8h zabrałam mała do siebie do łóżka. Nie korzystałam za wiele z pomocy, tzn przebieraly mi ją ale resztę starałam się sama. Byłam jedyna z dzieckiem w łóżku na pooperacyjnej ale mimo że spalam po 20min i się budzilam na kontrolę lub przystawialam do piersi, to i tak ciesze się z tej wspólnej nocy...
    Ogólnie czuje się bardzo dobrze.
    Ale gdy jest chwila to wpadają rodzice teście lub chcemy chwile porozmawiać i przytulic się z moim M. Ale gdy się ustabilizuje, wrócę i będę dalej wam kibicowac!:-)

Astra, mycha28, Takanijaka, mia6, justa1234, angelstw, Kava, kmb, Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Konwalia, Biała, wiecznie, Idgie lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do danych do naszej stronki To Hania 3300 (jednak fajna malutka, choć pewnie dlatego ze nie doczekała do 40tyg) 54cm i 10/10. Urodzona przez cc.

mycha28, Astra, mia6, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, agulas, Biała, Idgie, agniesia2569 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dobrze ze wszystko sprawnie poszło :) Gratulacje córeczki.

Eliz nie do pomyslenia, facet zidiociał całkiem.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nareszcie :-D super ze jesteście już w domku. Jeszcze raz ogromne gratulacje! Oczywiście jeszcze czekamy na zdjęcie Haneczki.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz twoja historia brzmi jak rasowa telenowela. Szkoda tylko że mąż bawi się w niej twoim kosztem...

La-mia ka byłam w Sonokardzie u dr Olesiak-Andryszczak. Mega dokladna!! I polecił mi ją mój lekarz prowadzący bo ponoć mają jeden z najlepszych sprzętów we Wrocławiu. Byłam tam na genetycznym i na pewno wrócę na polowkowe.

A ja kochane mam znowu infekcje i do tego zapalenie pęcherza. Dopiero wróciłam z IP z dawka leków i L4 do 12 stycznia.

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko kolejny raz gratuluję Haneczki :-D jeju jak ja znam ten brak czasu na cokolwiek ;-) rozumiem cie jak cholerka ;-) ja nawet w pewnym momencie to odwlekalam pójście do toalety bo normalnie brak czasu, ale powoli wszystko się normuje ;-) także Anko najgorsze są pierwsze dni a później to jiz jakoś się to wszystko ogarnia ;-)

pragnaca dzidziusia, Anko:-) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Eliz twoja historia brzmi jak rasowa telenowela. Szkoda tylko że mąż bawi się w niej twoim kosztem...

La-mia ka byłam w Sonokardzie u dr Olesiak-Andryszczak. Mega dokladna!! I polecił mi ją mój lekarz prowadzący bo ponoć mają jeden z najlepszych sprzętów we Wrocławiu. Byłam tam na genetycznym i na pewno wrócę na polowkowe.

A ja kochane mam znowu infekcje i do tego zapalenie pęcherza. Dopiero wróciłam z IP z dawka leków i L4 do 12 stycznia.

Ojej trzymaj sie kochana , oby szybko minelo, wiem jaka to meczarnia, dopiero co swoj podleczylam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizyte, mam nadzieje, ze lozysko wrocilo na swoje niejsce I to lezenie nie poszlo na marne :)

Przy odrobinie szczescia moze poznamy tez juz plec babelkow :)

Trzymajcie kciuki dziewczyny :)

Moniaa, mycha28, agulas, Biała, aszka, Takanijaka, kmb, Konwalia, Anko:-), Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnąca dzidziusia trzymam kciuki za maluchy, wizytę, poznanie płci i łożysko.
    u mnie jakoś ten tydzień dość intensywny, jutro, kosmetyczka-rzęsy i ginekolog nfz, we środę rano fryzjer a później kosmetyczka i odgruzowywanie buzi, we czwartek ginekolog i usg 3 trymestru takie jakieś tam po 30 tygodniu ... ehh tydzień pełen wrażeń :)
    I już też nie mogę się doczekać podglądania malutkiej :) ehh ostatnio ją podziwiałam jakoś 9 października... dawno temu ...

pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, mia6, agulas lubią tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, ja jestem z okolic Wrocławia.

Takanijaka, telenowele zazwyczaj mają happy end a tutaj raczej na to się nie zapowiada.

Inska lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja mam jutro wizyte, mam nadzieje, ze lozysko wrocilo na swoje niejsce I to lezenie nie poszlo na marne :)

Przy odrobinie szczescia moze poznamy tez juz plec babelkow :)

Trzymajcie kciuki dziewczyny :)
    Kciukaski za wizytkę ✊✊✊✊ :-D bąbelki ciocia Justyna ma prośbę otóż bądźcie grzeczne i ładnie się Panu dktorkowi wypnijcie i pokażcie co tam macie między nóżkami :-D no ciocia jest strasznie ciekawa i niecierpliwa :-D :-D <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia powodzonka na wizycie ✊✊✊ ;-) ;-) :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 01:30

Moniaa lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca ależ jestem ciekawa tych twoich bąbelków :) mocno trzymam kciuki!

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Inska, ja jestem z okolic Wrocławia.

Takanijaka, telenowele zazwyczaj mają happy end a tutaj raczej na to się nie zapowiada.
    Eliz i zakończy się dobrze. Tak czy inaczej w końcu wszystko będzie dobrze!

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eliz trzymam kciuki WALCZ KOCHANA

Pragnąca z niecierpliwością czekam na informacje o bąbelkach :)

74di4z174lr410ce.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, pragnąca - czekamy na super wieści od Was ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam jak mogę ale przez ostatnie dni brak czasu. Jeszcze Babcia mi zmarła, dzisiaj wieczorem wyjazd a jutro pogrzeb.
    Kciukam za wizytujące.

Eliz nie daj się!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za was i czekamy na wiadomości.

Ja za to wyglądam jak ofiarą wypadku samochodowego. Byłam na basenie tym co zawsze i miałam okulary i wiecie co nagle poczułam ciepło na sosie avjak zdjelam okulary to mi skóra zeszła w tym miejscu i mam śmieszna ranę :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 chlopcow :) :) :) :)
    Nr.1 odrazu sie pokazal, pieknie nozki rozlozyl :)
    Nr. 2 wstydzioszek.
    Nr.3 na 80 % tez boy :) a ze nr 2 I 3 sa jednojajowe to I plec ta sama mimo iz probowal sie zakryc lobuzek kochany :)
    31.12 lekarz potwierdzi na 100 % , na dzien dzisiejszy jest 90% ze mamy trzech chlopcow :)

Danae, Inska, Tilka, Takanijaka, Pola7, mrth666, Moniaa, Sanna, agulas, sylwiaśta159, Idgie, aszka, myszaaa, wiecznie, kmb, mycha28, mia6, Marta1986, Kava, Lilou1984, Karolina1111, Eliz, Konwalia, aneczka2015, justa1234, elcia_aa, Viki26, Madzia82, agniesia2569, veronica lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie pragnąca_dzidziusia! Trzech chłopaków, bajka!

flircik.gif

Nam co prawda do tego oficjalnego potwierdzenia jeszcze daleko, ale przyjaciółka chrzestnej, kobieta która jest trochę "nawiedzona" i która do tej pory przepowiedziała powodzenie in vitro i jednego maluszka, teraz twierdzi, że jest to chłopak ;)

pragnaca dzidziusia, Moniaa, agulas lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ