X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    hihi
    ale u Ciebie dwójka a przyrost wagi podobny ;) chłopaki chyba nie pozwolicie się prześcignąć jednej małej dziewczynce? :P

edit: w dodatku jestem 2 tygodnie z terminem do tyłu ;)

Nooo moze niech chlopaki lepiej nie szaleja bo mamusia juz sie ledwo dzwiga :-P

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    A i muszę się pochwalić, dzisiaj oficjalnie donosiłam ciążę!!!! Tylko po cichu marzyłam by dotrwać z moimi Kokoszkami do tego dnia i się udało!!!!!!!!!!!

Kochana tak bardzo sie ciesze :) Kiedy to zlecialo? Szok normalnie :) Juz niedlugo bedziesz tulila swoje malenstwa :)

mycha28, Biała, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Agulas przykro mi z powodu Twojej babci....ściskam

PragnącaDzidziusia gratuluje chłopaków :) ale będziesz miała wesoło :)

BiałaGratulacje! ważna data :) teraz już z górki!

a ja się witam w 26 tygodniu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0946738324.jpg

Jejkus jaki sliczny brzuszek, a mamuska jaka zgrabna :) Cudo poprostu :)

Lilou1984, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas bardzo mi przykro , niestety wiem co czujesz. Tez niedawno pochowalismy ukochana babcie. Trzymaj sie skarbie cieplo. Buziaki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas wspołczuje :(

Biała świetna wiadomosc :)

Lilou ale laska z Ciebie :)

Biała, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava jak leżałam ostatnio na patologii to na tym samym piętrze są sale porodowe i codziennie widziałam po parę sztuk takich maluchów w tych przezroczystych łóżeczko - wózeczkach. Widok fakt rozczulający. Ty się rozpakowuj ale ja jeszcze poczekam ☺

Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Kava, mia6, Inska lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam się w 15 tygodniu :D

Lilou ale laska z Ciebie :D Pięknie wyglądasz :)
    Ja tyje w zawrotnym tempie, już prawie 3 kg na plusie, a zaczynałam z wagą na granicy wagi normalnej/nadwagi. Martwię się, że będę wielorybem, bo przecież dopiero teraz zacznę tyć szybko.

Miłego dnia :)

Kava, wiecznie, pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Sanna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    Agulas przykro mi z powodu Twojej babci....ściskam

PragnącaDzidziusia gratuluje chłopaków :) ale będziesz miała wesoło :)

BiałaGratulacje! ważna data :) teraz już z górki!

a ja się witam w 26 tygodniu
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd0946738324.jpg

Lilou wyglądasz bosko :)

I szczerze mówiąc ja mam tez 170 i tez startujemy z waga 63 mam wielkie marzenie wygladac tak jak Ty :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a jak u Was? Jak radzi sobie mała Alicja?
    Czekamy na jakąś aktualizację!

Anko, Justa? Co u Was i Dziewczynek? Jak sobie radzicie?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ściskam Cię mocno, wiem, co czujesz. Ja rok po roku pochowałam najpierw mamusię, potem ukochaną babunię - część nas odchodzi razem z kobietami naszego życia...Ale słońce świeci <3

Biała cudownie Kochana! Torba już spakowana na wszelki wypadek? :)

Kava, Moniaa, ja też tak mam. Ilekroć widzę maluszka, łzy lecą jak grochy :)

Lilou, nie mogę się napatrzeć, ale laska! Jejku, ja z moim 164cm i wyjściową wagą 61kg, gdzie już mam 2kg do przodu a dopiero 9 tydzień, będę małą kulką toczącą się na dwóch krótkich nóżkach ;-)

A propos, to moją dotąd niczym nie męcząca ciąża rozbujała się chyba na całego bo od kilku dni mam straszne mdłości i bóle głowy, i nic tylko bym jadła: kapustę kiszoną na zmianę ze śledziami, przegryzając między tym kanapkę z Nutellą - o zgrozo! ;)

Kava, Sanna, aszka, pragnaca dzidziusia, Idgie lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Czasami Was podczytuję ale nie mam jak się odnieść do każdej z osobna teraz mój malutki ma kolki i przeżywamy ciężkie chwile to jest coś strasznego u tak malutkiego szkraba :( Serce mi pęka i prawie płacze razem z nim ale staram się też być opanowana żeby Kubuś nie odczuwał moich emocji..
    Ściskam Was wszystkie i trzymam mocno kciuki <3

Inska, aszka, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, menu masz imponujące :P
    Przynajmniej poczujesz, że w ciąży jesteś i będziesz miała co dzieciaczkowi opowiadać...

Marta, oby Kubusiowi szybko przeszło. Dużo, dużo zdrówka życzę :*

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, menu masz imponujące :P
    Przynajmniej poczujesz, że w ciąży jesteś i będziesz miała co dzieciaczkowi opowiadać...

Kava, nie muszę pisać, że moją mądra książka "Co jeść w ciąży" leży w kącie, ale sorry ostatnia rzecz na jaką mam teraz ochotę to jarmuż ;)
    Boże, ja miałam takie plany, że będę jeść tak zdrowo, że nie przytyję wiecej niż 10kg, sama się już z siebie śmieję, co ja sobie wyobrażałam, poważnie ;)

Jadłam przykładnie przez pierwsze 7-8 tygodni ale ten ostatni tydzień to jest jakieś szaleństwo. Co chwilę mnie muli i jak niczego w siebie nie zapakuję, o dość konkretnym smaku, to nie przechodzi.

Powiedz, że to przechodzi z czasem? Prosze! ;)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ja już się trzeci tydzień męczę a wieczorami to już horror ;/ z nadzieją że z końcem I trymestru przejdą i mdłości :)

Marzę o tej podwojonej sile która ma do mnie przyjść

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

A propos, to moją dotąd niczym nie męcząca ciąża rozbujała się chyba na całego bo od kilku dni mam straszne mdłości i bóle głowy, i nic tylko bym jadła: kapustę kiszoną na zmianę ze śledziami, przegryzając między tym kanapkę z Nutellą - o zgrozo! ;)
    to przynajmniej mozesz to jesc, ja raz zjadlam kapuste i takich boli brzucha dostałam po niej jakich w zyciu nie miałam, moze bedzie chłopak :)

Inska lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo się u nas na forum dzieję, szkoda, że nie wszystkie wieści są dobre ( Eliz bardzo Ci współczuję, co za buc, wrrrr...)
    Anko gratuluję jeszcze raz
    Madzia śliczna Alusia :)
    pragnąca....gratuluję trzech siusiaków :)
    Kava teraz Twoja kolej ;)
    więcej nie pamiętam, ale trzymam kiuki za wszystkie kobietki :*
    A my próbujemy się jakoś ogarnąć, dziecko tak zmienia całe życie, banał, ale jaki prawdziwy. Poddałam się z karmieniem, niestety nie miałam pokarmu, a wyciskanie co parę godz.marnych 5ml, a czasami nawet nie, nie miało sensu, wylałam przez to wiele łez, że nie jestem w stanie dać córci tego co teraz dla niej najważniejsze :( Po cc już czuję się ok, troszkę jelitka dokuczają i rana ciągnie. Córcia jest cudowna, nie możęmy się napatrzeć z mężem :) troszkę jej brzuszek dokucza i musimy ją nosić na rekach, bo płaczę, zaczęliśmy dopajać, może unormują się kupki i będzie lżej.
    O to mój skarb (proszę o nie cytowanie, bo chcę usunąć zdjęcie po jakimś czasie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 23:43

Kava, Konwalia, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Idgie, aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Inska ja już się trzeci tydzień męczę a wieczorami to już horror ;/ z nadzieją że z końcem I trymestru przejdą i mdłości :)

Marzę o tej podwojonej sile która ma do mnie przyjść

Podziwiam wszystkie dziewczyny, które zmagają się z tym bądź zmagały od samego początku. Tego ci życzę Sanna, żeby ci wszelkie mdłości przeszły z pierwszym dniem drugiego trymestru.

Miałaś ostatnio jakieś USG albo wybierasz się jeszcze przed Świętami? Ja miałam tylko to jedno 4 grudnia a kolejne dopiero 12 stycznia i tak nie wiem czy iść czy nie iść...

aszka, spojrzałam włanie na Twój suwaczek, jejku Ty już niedługo będziesz maluszka przytulać w ramionach! Super <3

Edit: Agniesia jaka śliczna ta Twoja córcia, aniołeczek kochany <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:00

agniesia2569, aszka, Sanna lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, z tym jedzeniem to chyba różnie bywa...
    Ja niestety w tej ciąży uwielbiam jedzenie. Nie umiem się oprzeć :P
    Zaraz lecę po kapustę kiszoną. Chodzi za mną od 2 dni a Ty mi tylko o niej przypomniałaś.
    Od tygodnia nie mam już siły na nic. Ledwo chodzę ale zaraz idę na paznokcie to zahaczę o sklep :) Mniam!

Agniesia - znowu ciarki mnie przeszły. Wasza Córa piękna!!! Jak ja bym ją utuliła. Napatrzeć się nie mogę.
    Karmieniem się nie przejmuj. Próbowałaś, walczyłaś. Teraz najważniejsze jest Wasze wspólne dobre samopoczucie i szczęście :*

Inska, agniesia2569, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou piekna jestes :))
    Agniesia piekny szkrab!

Kapusta kiszona... mmm... dwa dni temu mialam taka ochote na taka soczysta kapuste z ogromna iloscia soku z kapusty tak zeby w woreczku zrobic dziure i ten sok wysysac :P moj pojechal kupic i przywiozl kapuste sucha jak wior :( no ale zjadlam. Ogolnie malo jest rzeczy ktore moge zjesc. Dzis wymyslilam sobie salatke z chinskich zupek- wieem, potwornie niezdrowe, ale co poradze na to, ze na mysl o innych rzeczach mam sniadanie w gardle :(

Inska- to startujemy tak samo ja tez 61kg i 164 cm.

Dziewczyny czy twarde podbrzusze jest normalne? Wczoraj wieczorem mialam jak kamien. I nie ukrywam- martwie sie troche.

Moje krwawienia dalej wystepuja z czestotliwoscia niemal co do godziny- co 48h- ale sa o wiele mniejsze niz te z ktorymi ladowalam w szpitalu. Ogolnie jak widze, ze przestaje brudzic to wiem ze to znak, ze czas na kolejne krwawienie i tak oto nie rozstaje sie z podpaska :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:08

Inska lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszym trymestrze nie miałam żadnych dolegliwości. Zero senności czy meczacy ch mdłości. Nie miałam też specjalnych zachcianek. Za to drugi trymestr daje mi popalić. I to właśnie teraz kapusniak zagryzam nutella:) najbardziej dokuczaja mi skurcze:(

Inska lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ