X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, z tym jedzeniem to chyba różnie bywa...
    Ja niestety w tej ciąży uwielbiam jedzenie. Nie umiem się oprzeć :P
    Zaraz lecę po kapustę kiszoną. Chodzi za mną od 2 dni a Ty mi tylko o niej przypomniałaś.
    Od tygodnia nie mam już siły na nic. Ledwo chodzę ale zaraz idę na paznokcie to zahaczę o sklep :) Mniam!

Haha, sorry! Mnie ostatnio jakaś laska na wątku Lipiec 2016 narobiła ochoty na kaszankę i biedny m. wczoraj jechał specjalnie do polskiego sklepu, a jaki miał ubaw przy tym, hahaha ;) Ech urwanie głowy z nami ciężarówkami ;)
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska- to startujemy tak samo ja tez 61kg i 164 cm.

A czujesz, że już jesteś coś do przodu? Ważyłaś się? Ja poprosiłam brata o wagę pod choinkę (spytał co chcę to mu odpowiedziałam ;) ) ale jak się ważyłam u kumpeli w sobotę, i wcześniej też się u niej ważyłam, to już jestem 2kg do przodu. Zwalam na powiększającą się macicę i piersi, haha ;)

Kava lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie waga stoi w miejscu ale jak patrze na moj brzuch to wygladam jakbym byla te +2 kg do przodu. A tak u kolezaki to sie nie liczy, bylas pewnie w ubraniach, najedzona, wiec wiesz :)

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdłości męczyły chyba cos do 13tc + wymioty bleeeee :( teraz juz tylko sporadycznie, dzisiaj np chłopcom nie smakowało sniadanko ( jogurt z owocami ) i zdecydowały go oddac po godzince zamiast przetrawić :/ ogólnie to mam ochote na niezdrowe jedzenie niestety typu Mcdonald, hot dogi i zupki chinskie :( staram sie równowazyć dietę, ale dzieciaczkom sie to nie podoba :/
    Ja startowałam z 58 kg przy wzroscie 167cm
    Wczoraj na wadze 66,5 kg czyli mamy juz 8,5 kg na plusie - ja to dopiero słonik będę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:42

justa1234, Sanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia2569 coreczka jest przesłodka :) sama słodycz :) a karmieniem sie nie martw, probowalas ile sie da, to sie liczy :) Duzo zdrowka dla niuni i Ciebie :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam taki dziwny niesmak w 1 trymestrze, nie tyle mdlosci, co takie blee w przelyku i nizej.
    Najlepszym lekarstwem byla syfna pizza dr Oetkera ;)

A dzis w nocy nowe doswiadczenie. O 5 rano wstalam po kanapke :P

pragnaca dzidziusia, Inska, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim dzieciom dzisiaj ani śniadanie ani obiad nie przypasowal :) trudno... ja zaczynałam od 59 kg i 174 cm. Teraz jest 60.5kg.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z was chyba najwięcej bo zaczynałam 49 z 167 cm. A teraz 60 kg. A tu jeszcze.

• Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nie waga stoi w miejscu ale jak patrze na moj brzuch to wygladam jakbym byla te +2 kg do przodu. A tak u kolezaki to sie nie liczy, bylas pewnie w ubraniach, najedzona, wiec wiesz :)

Haha, tak mi mów Kochana ;) Niestety za pierwszym razem też byłam po południu i też w ubraniu ;)

pragnaca dzidziusia, ale Ty Kochana jesteś już w 16 tygodniu i nosisz pod serduchem trzech chłopaków, więc tak naprawdę, to malutko przybrałaś. Poza tym, oj szybko stracisz nadrobione kilogramy, przy trzech chłopakach, będziesz jak Miss po kilku tygodniach, wspomnisz moje słowa! ;)

Idgie, ja na razie tylko raz wstałam po jogurt, ale chyba o 3 nad ranem, jakoś tak...w życiu jeszcze mi się to nie zdarzyło, no chyba, że mocno skacowana po imprezie, żeby buszować po lodówce w nocy ;)

Takanijaka, 1,5kg a już 15 tydzień? Wow! Jak Ty to robisz?! Zdradź sekret ;)

kmb, jaka Ty drobniutka musiałaś być przy 167cm i 49kg, założę się, że wygladasz zabójczo teraz :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już taki mały wielorybek sie zrobiłam :P ale podobaja mi się te krągłości, mężulkowi też :) Nie przejmuje sie tymi kilogramami, przecież tak długo o nie walczyłam :) tylko żeby te moje chlopy chciały więcej owocow i warzyw jeśc, a nie hot-dogów :P

mycha28, Inska, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Madzia a jak u Was? Jak radzi sobie mała Alicja?
    Czekamy na jakąś aktualizację!

Anko, Justa? Co u Was i Dziewczynek? Jak sobie radzicie?
    Żyje kochana <3 <3 Zośka jest nocnym Markiem :-P wykoñczyła ojca i matkę hihihi :-P :-D ale jest kochanym słodkim bobaskiem :-D i wiecie ciocia że wczoraj właśnie minęło już dwa tygodnie jak Zosiek jest na świecie :-D :-D a tak się prezentuje ta moja zlośnica mała :-D
    20151216-164952.jpg

Fistaszek, aszka, mycha28, Inska, Biała, wiecznie, pragnaca dzidziusia, mia6, Marta1986, Lilou1984, Eliz, Konwalia, kmb, Sanna, Astra lubią tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja startowalam z 64 przy 168, a teraz mam 71,5 :-)

Inska, pragnaca dzidziusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co do wagi to ja wam powiem ze przytyłam 26 kg :-o divers2311.gif
    Właśnie wczoraj byłam u doktorka na chwilę i powoedzial że śmiało mogę zacząć cwoczyc jak mam ochotę :-P a więc zbieram się powoli z zamiarem do ćwiczeń a na tą chwilę zaczęłam nosić pas poporodowy zobaczymy czy coś da ;-)

Agniesia kochana rozumiem cie jak nikt inny z tym pokarmem bo u mnie taka sama syruacja :-( ja nadal ściągam ale co to jest raptownie marne 30 mln na cały dzień :-( :-( tak pragnelam karmić Zosieńkę cyculkiem no ale nie dane mi było :-( mam nadzieję że następnego dzidziaka uda mi się pokarmic cycusiem :-D

Martus współczuję tych diabelnych kolek :-( :-( mnie pewnie też to czeka :-( zreszto ja już miałam jednorazową akcje z Zosieńką i też z nią razem płakałam :-( życzę Ci żeby Kubusiowi jak najszybciej przeszło to dibelstwo. <3

Inska, pragnaca dzidziusia, Marta1986 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Mnie mdłości męczyły chyba cos do 13tc + wymioty bleeeee :( teraz juz tylko sporadycznie, dzisiaj np chłopcom nie smakowało sniadanko ( jogurt z owocami ) i zdecydowały go oddac po godzince zamiast przetrawić :/ ogólnie to mam ochote na niezdrowe jedzenie niestety typu Mcdonald, hot dogi i zupki chinskie :( staram sie równowazyć dietę, ale dzieciaczkom sie to nie podoba :/
    Ja startowałam z 58 kg przy wzroscie 167cm
    Wczoraj na wadze 66,5 kg czyli mamy juz 8,5 kg na plusie - ja to dopiero słonik będę :)
    Piękny słonik divers2283.gif

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia piekna ta twoja Amelcia :-) normalnie taka slodych do przytulania <3

agniesia2569 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia jest do schrupania, Boże jaka śliczna! Zakochała się ciotka! <3

Masz rację pragnąca, nie po to walczyłyśmy, żeby teraz myśleć o kilogramach, najważniejsze, żeby dzieciaczki były zdrowe! Ja mogę się nawet toczyć, byle z wózeczkiem z przodu :)

aszka, Kava, pragnaca dzidziusia, mia6, justa1234, Idgie lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia najwazniejsze aby mała sie najadała -śliczna córcia <353kwiatek.gif

Inska na 1 stronie lista dziewczyn, ja jestem jeszcze daleko za nimi :) ale faktycznie jakby niedługo. <3

Sanna współczuje bo ja miałam to samo + wymioty, nawet teraz czasami mam :/

Sylwiasta na twarde podbrzusze magnez + nospa i dużo odpoczywania/leżenia.

Justa mała śliczna <3

Pragnaca jako wielorybki łączmy sie :D wieloryb-ruchomy-obrazek-0030.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:22

Inska, agniesia2569, pragnaca dzidziusia, Sanna, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava a u Ciebie jak sytuacja,kiedy do szpitala/na wizytę?

• roletka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same słodziak na wątku <3

Ja po usg, szyjka mi się skrocila w piątek mam wizytę i będziemy myśleć co robimy z tym fantem, mój prywatny gin chciałby mnie do szpitala położyć żeby wyciszyli twardnienia brzucha, chociaż moim zdaniem do szyjki przyczyniły się maluchy bo mam 4 szfajki w niej i mnie tam kopia, twardnienia nie są ani częstsze niż były ani bolesne, najczęściej macica przyjmuje niemożliwe kształty a to oznacza że jest wypinka i Mała stymuluje macice do twardnienia, mój gin na NFZ myśli o pessarze, więc nie zostaje nic jak wytrzymać do piątku do wizyty

Zuzia została Zuzią a Tomek Tomkiem :-) i rosną bardzo równo :-) mają już po 1200g <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:34

Inska, pragnaca dzidziusia, mia6, Lilou1984, aszka, Konwalia, justa1234, Idgie lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, masz w zupełności rację. Kg i nasze dolegliwości ciążowe są niczym!!!
    Niejedna kobieta oddała by wszystko by być na naszym miejscu i przytyć nawet 50 kg.
    Szczęście nas tu wszystkie obecne spotkało i tego sie trzymajmy :)

aszka, nie chcę nic mówić ale to minie tak szybko, że zaraz będziesz rodzić...
    Zdziwisz się pewnie tak jak ja, ze to już :)
    A ja w piątek mam kolejne ktg a w poniedziałek o 15:00 cc.

roletka, daj znać jaka decyzja zostanie podjęta.
    Rzadko się zdarza, żeby bliźnięta tak ładnie równo rosły. Chyba się tam dogadują miedzy sobą w brzuszku ;)

Justa, już 2 tygodnie Zosi na świecie. A minkę ma taka mądrą jakby co najmniej kilka lat tu z nami była :P

Eliz, dajesz jakoś radę? Cały czas gorąco o Tobie myślę :*

Inska, pragnaca dzidziusia, mia6, aszka, justa1234, Idgie, Anko:-), Biała lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • roletka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava no nawet na połówkowym wyszło 4% różnicy a norma jest do 25% a dzisiaj gin mówił że te 4% różnicy to jakby nic bo do 5% uznawane jest to błąd pomiaru :-) no ja najbardziej czekałam aż przekroczą 1kg :-)

pragnaca dzidziusia, aszka, sylwiaśta159, justa1234 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ