X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Kobietki w nocy umieralam na piekielny ból żołądka. . ;/;/ przy tym ból głowy, słabo mi było ze nie potrafiłam sama usiedzieć i z zimna mnie strasznie trzepalo... myślicie że mogło mi coś siąść na żołądku ?? Wczoraj fakt zjadłam lody i jadłam tez kurczaka panierowanego. To moze być od tego ???? Czy dzidziusiom mogłam zaszkodzić ??
    moze grypa, jak trzęsło, albo z nerwów. A bolało Cie gdzie koło pępka? Lodami i kurczakiem nie zaszkodziłas, chyba ze mogły byc np.przeterminowane, zepsute ale to tez prawie zerowe szanse zeby zaszkodzic, moze Twoj organizm nie toleruje takiego jedzenia. Ja miałam juz wyzej pisałam w poscie po kapuscie -tak mnie chwyciło i nie jem jej teraz chociaz kiedys jadłam cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Kava, czy ja dobrze rozumiem, w najbliższy poniedziałek, tj.21.12.?
    Jeśli tak, to ja mam termin cc właśnie w ten dzień na godz. 7:30!!!!!
    o ale sie złozyłyscie :) rowno.

justa1234, Inska, Biała, Kava, szałwia lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Kava, czy ja dobrze rozumiem, w najbliższy poniedziałek, tj.21.12.?
    Jeśli tak, to ja mam termin cc właśnie w ten dzień na godz. 7:30!!!!!

Ooo ale beda emocje :-) podwojne a nawet potrojne bo Biala dwojeczke przytulisz :-D

Biała, Inska, szałwia, Lilou1984, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, dokładnie tak.
    Ale Ty będziesz pierwsza bo ja mam na 15:00.
    Zazdroszczę Ci tej wczesnej godziny. Ja chyba zwariuję przez te pół dnia w nerwach :/

pragnaca dzidziusia, justa1234, Biała, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi może to połączenie Ci nie podeszło? Albo ten kurczak okazał się "za ciężki"? Ja ostatnio po zjedzeniu pieczonej kaczki budziłam się cała noc i mi ciężko było na żołądku.

Eliz no niestety takie są ceny za dobrych adwokatów, ale myślę, że już na pierwszym spotkaniu można dużo rzeczy ustalić i zlecić odpowiednie pisma. Wspieram Cię mocno <3

Biała i Kava ależ emocje szykujecie przed świętami :D Super :)

Szałwia współczuje kiepskiego samopoczucie. Mnie już mdłości opuściły, teraz pojawiają się sporadycznie tylko jak jestem głodna. Bóle głowy też mnie męczą od czasu do czasu. Ja to zwalam na pogodę i te ścierające się co chwilę fronty.

Kava, szałwia, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Inska, menu masz imponujące :P
    Przynajmniej poczujesz, że w ciąży jesteś i będziesz miała co dzieciaczkowi opowiadać...

Marta, oby Kubusiowi szybko przeszło. Dużo, dużo zdrówka życzę :*

Niestety kolki są do 3 miesiąca :( Nazywane jest to 100 dni płaczu..Dziękujęmy i ślemy buziaczki dla cioteczki :-*

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Dziewczynki co do wagi to ja wam powiem ze przytyłam 26 kg :-o divers2311.gif
    Właśnie wczoraj byłam u doktorka na chwilę i powoedzial że śmiało mogę zacząć cwoczyc jak mam ochotę :-P a więc zbieram się powoli z zamiarem do ćwiczeń a na tą chwilę zaczęłam nosić pas poporodowy zobaczymy czy coś da ;-)

Agniesia kochana rozumiem cie jak nikt inny z tym pokarmem bo u mnie taka sama syruacja :-( ja nadal ściągam ale co to jest raptownie marne 30 mln na cały dzień :-( :-( tak pragnelam karmić Zosieńkę cyculkiem no ale nie dane mi było :-( mam nadzieję że następnego dzidziaka uda mi się pokarmic cycusiem :-D

Martus współczuję tych diabelnych kolek :-( :-( mnie pewnie też to czeka :-( zreszto ja już miałam jednorazową akcje z Zosieńką i też z nią razem płakałam :-( życzę Ci żeby Kubusiowi jak najszybciej przeszło to dibelstwo. <3

Dziękujemy kochana bardzo <3 Podobno dziewczynki nie mają takich kolek jak chłopcy wiec może nie będą Wam dokuczać życzę tego Zosieńce żeby się niunia nie musiała męczyć..buziaczki <3

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Dziękujemy kochana bardzo <3 Podobno dziewczynki nie mają takich kolek jak chłopcy wiec może nie będą Wam dokuczać życzę tego Zosieńce żeby się niunia nie musiała męczyć..buziaczki <3
    Podobno czasem pomaga wyrzucenie produktów mlecznych i cukru z jadłospisu matki (koleżanki odziecione tak twierdzą).

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała, Kava trzymam kciuki!

Mia6 zazdraszczam, mi mdłości przeszły na jakiś tydzień chyba, a następnie wróciły ze zdwojoną siłą. Migrena jest bez przerwy, na początku myślałam, że to pogoda i fronty, ale odkąd dostałam tę diagnozę złych przepływów i ciśnienia i ryzyko stanu przedrzucawkowego, to myślę, że to jest z tym związane, w poniedziałek idę z wynikami do swojego gina, zobaczymy co mi powie na to wszystko.

Kava, Biała lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Niestety kolki są do 3 miesiąca :( Nazywane jest to 100 dni płaczu..Dziękujęmy i ślemy buziaczki dla cioteczki :-*

No niestety, ja też sie na takie atrakcje szykuję.
    Oby jednak nie było ani u Was ani u nas tych 100 dni płaczu ;)
    Dzięki Bogu to nie matematyka i jakaś tam szansa jest, że nie wszystko będzie aż tak książkowo.
    Znam mała dziewczynkę, która takie kolki miała 5 miesięcy - o zgrozo :(

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja koleżanka ma dwóch chłopaków (drugi niespełna dwumiesięczny teraz), jeden miał straszne kolki 3 miesiące i cały czas płacz, drugi sobie pierdzi wesoło i śpi dalej, więc nie ma reguły. Trzymam kciuki, żeby przytrafiła się Wam ta druga opcja :)

Inska, Moniaa lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska jak Ty się masz w ogóle Kochana? Czytałam, nadrabiając, coś o zabójczych mieszankach jedzeniowych, poza tym nic nie wiem :)
    Kiedy w Irlandii wybieracie porodówkę? Ja tu mam czas do 26.12 + 3 dni, wtedy muszę się zarejestrować w wybranej.

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Biała, Kava trzymam kciuki!

Mia6 zazdraszczam, mi mdłości przeszły na jakiś tydzień chyba, a następnie wróciły ze zdwojoną siłą. Migrena jest bez przerwy, na początku myślałam, że to pogoda i fronty, ale odkąd dostałam tę diagnozę złych przepływów i ciśnienia i ryzyko stanu przedrzucawkowego, to myślę, że to jest z tym związane, w poniedziałek idę z wynikami do swojego gina, zobaczymy co mi powie na to wszystko.

Ja tez jestem w grupie ryzyka stanu przedrzucawkowego. Stwierdzono biolkomocz I w zwiazku z tym ze mam trojeczke ryzyko wzrasta jeszcze bardziej. Ja mam brac aspiryne 75 mg dziennie zeby zapobiec ewentualnym powiklaniom + wizyty oczywiscie co dwa tygodnie. Cisnienie poki co mam w normie. Badam dwa razy dziennie wedle zalecen lekarza I zapisuje na taka specjalna karte , ktora dostalam w szpitalu.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Martus a probowalas na kolki i gazy coś takiego jak windi kateter rektalny dla niemowląt? To są takie rureczki plastikowe które wkłada się do odbytu i one powoduje ujście gazów a niekiedy idzie kupa.ja polecam to z czystym sumieniem bo moje Zosi już kilkakrotnie to bardzo bardzo pomogło,nawet dziś miała problem z kupa,zrobiła trochę sama a później wlozylam rurkę i poleciały gazy i na koniec kupeczka.Zosia od razu zadowolona i wogóle inne dziecko.także przyszłe mamy ja to wyprobowalam i naprawdę polecam, 10 szt tych rurek kosztuje u mnie w aptece 32,90 koszt niewielki ale ulga dla bobasa przeogromna :-)

Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Inska jak Ty się masz w ogóle Kochana? Czytałam, nadrabiając, coś o zabójczych mieszankach jedzeniowych, poza tym nic nie wiem :)
    Kiedy w Irlandii wybieracie porodówkę? Ja tu mam czas do 26.12 + 3 dni, wtedy muszę się zarejestrować w wybranej.

Ooo, dzięki za pamięć szałwia <3

Mamy się dobrze. Tak, z jedzeniem faktycznie jest kabaret: wszystkie smaki na raz. Poza tym pojawiły się mdłości i bóle głowy. Odliczam zatem godziny do wyjścia z pracy i od jutra pracuję już z domu. A od czwartku wolne aż do 4 stycznia - długo wymarzone wolne, bo przecież odkąd całe szaleństwo z in vitro się zaczęło to nie miałam ani dnia dla siebie, no poza weekenadami oczywiście, ale to nie to samo.
    W niedzielę idę też na USG. Co prawda miałam iść dopiero na przezierność karku 12 stycznia, ale nie wytrzymałam i dosłownie pół godziny temu zadzwoniłam do polskiej kliniki i poprosiłam o wizytę. Spanikowałam. Ostatnio jakiś pogrom na Lipiec 2016 panuje, mnóstwo serduszek przestaje bić w 9/10 tygodniu :( Chciałabym mieć po prostu spokojne i radosne Święta a nie myśleć, że może z maluszkiem coś nie tak.

Ja porodówkę wybrałam juz na samym początku. Przy pierwszej wizycie u mojego rodzinnego lekarza, jak powiedziałam, że ciąża jest to wynik IVF, od razu wypisała mi skierowanie do szpitala, w którym mam rodzić. Jestem już u nich na liście i od 12 stycznia zaczynam regularne wizyty.

A Wy jak się czujecie? Dużo USG już za Wami? Jakieś wariacje kulinarne? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 15:03

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Biała, dokładnie tak.
    Ale Ty będziesz pierwsza bo ja mam na 15:00.
    Zazdroszczę Ci tej wczesnej godziny. Ja chyba zwariuję przez te pół dnia w nerwach :/

To nasze dzieci przjdą na świat w najkrótszym dniu w roku :D Później tylko będzie dnia przybywać, czyli będzie optymistycznie :D

Ja tylko dlatego tak wcześnie rano, bo zwolnił się termin. Za to do szpitala muszę się stawić w niedzielę o 14.00, a Ty spędzisz ją jeszcze w domowych warunkach.

Inska, pragnaca dzidziusia, mycha28, agulas lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na kolki polecam krople,,,, sab simplex.,,, moje znajome stosowaly i podobno są świetne. Wiem, że w Polsce można kupić przez internet

• Kava Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    To nasze dzieci przjdą na świat w najkrótszym dniu w roku :D Później tylko będzie dnia przybywać, czyli będzie optymistycznie :D

Ja tylko dlatego tak wcześnie rano, bo zwolnił się termin. Za to do szpitala muszę się stawić w niedzielę o 14.00, a Ty spędzisz ją jeszcze w domowych warunkach.

Co prawda to prawda :)
    Też już myślałam o tym, że im dłuższy dzień tym przyjemniej będzie.

A boisz się trochę?
    Przez to, ze będziesz wcześniej w szpitalu będziesz miała trochę czasu na stresowanie się jeszcze w niedzielę. Ja za to w pn nadrobię :P

A ja zaraz jadę z m po choinkę. W tym roku wyjątkowo wcześnie, ale później nie będzie jak.
    A że zawsze mamy drzewko od podłogi do sufitu to trzeba się z nim jeszcze jakoś uporać ;)

Biała, pragnaca dzidziusia, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia milo znowu Cie widziec :))

Kava, Biała- ale musicie czuc podekscytowanie :D

Kmb ma racje co do kropelek- slyszalam tez ze substancja czynna tych kropelek jest to samo co w espumisanie dla dzieci- wiec espumisan wychodzi na to samo jesli zwiekszy sie dawke do takiej jaka stosuje sie w sab :) ale to slyszalam- musialy byscie sobie to sprawdzic :)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Co prawda to prawda :)
    Też już myślałam o tym, że im dłuższy dzień tym przyjemniej będzie.

A boisz się trochę?
    Przez to, ze będziesz wcześniej w szpitalu będziesz miała trochę czasu na stresowanie się jeszcze w niedzielę. Ja za to w pn nadrobię :P

A ja zaraz jadę z m po choinkę. W tym roku wyjątkowo wcześnie, ale później nie będzie jak.
    A że zawsze mamy drzewko od podłogi do sufitu to trzeba się z nim jeszcze jakoś uporać ;)

Póki co nie mogę uwierzyć, że to już! I że będę mamą i ta świadomość ogromnej odpowiedzialności... i to jeszcze za dwie istotki! Sama nie wiem, cieszę się i strach mnie ogarnia...mix wrażeń.

O choince nawet nie myślę, nie mam siły. Jak tylko trochę pochodzę to mam wrażenie jakby miała mi się rozlecieć miednica, okropne uczucie, dlatego dużo leżę. A Tobie życzę miłego choinkowania!!! Jak tylko masz siłę to szalej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 17:52

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ