X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te krople sab simplex ale narazie ich nie stosowałam ale też słyszałam że są dobre i mam też espunisan na kolki a i dziś mi przyszła specjalna buteleczka antykolkowa,w środku ma taki pałączek co zapobiega powstawaniu powietrza w butelece i dziecko nie nałyka się tego powietrza z butelki ;-) ale się zabezpieczylam :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska panikę rozumiem, też tak miałam, jak wszystkim przestawały bić serducha, jak Cię to uspokoi, to warto pójść, bo maluchowi brak paniki i relaks na pewno dobrze zrobią, ale Twoje serducho na pewno bije! Też już się nie mogę doczekać tego wolnego w końcu po długim czasie. Za nami już 5 usg, mam piękną kolekcję zdjęć, na prenatalnych (przezierność, wolna beta, PAPP-a + oznaczenie ryzyka stanu przedrzucawkowego) było zabawnie, maluch tak łykał wody płodowe, że wyglądał jakby gadał. Poza tym lekarka się śmiała, że jest dobrze wychowany, bo się ładnie prezentował i wszystko szybko poszło. Mega uczucie widzieć, jak rośnie :-) Czuję się kiepsko, zwłaszcza przez te migreny, do mdłości już się jakoś przyzwyczaiłam. Przytyłam tymczasem 1,5 kg, a jutro powinnam skończyć pierwszy trymestr, juhu! Za to brzuch mam, ale ten miałam już po stymulacji duży. Kulinarnie jazdy miałam większe na początku, nic co wcześniej lubiłam mi nie smakowało i odwrotnie i zaczęłam mieć smaki na słodkie, czego normalnie nie mam. Strasznie wcześnie tę porodówkę wybieracie!

Sylwiasta hej :-) Jak Ty się czujesz?

• szałwia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Ja tez jestem w grupie ryzyka stanu przedrzucawkowego. Stwierdzono biolkomocz I w zwiazku z tym ze mam trojeczke ryzyko wzrasta jeszcze bardziej. Ja mam brac aspiryne 75 mg dziennie zeby zapobiec ewentualnym powiklaniom + wizyty oczywiscie co dwa tygodnie. Cisnienie poki co mam w normie. Badam dwa razy dziennie wedle zalecen lekarza I zapisuje na taka specjalna karte , ktora dostalam w szpitalu.
    No to masz jeszcze weselej. U mnie też zalecają aspirynę, ale ja jej brać nie mogę od 15 lat, bo mi płytki krwi morduje, więc nie wiem, co wyczarują. Ja wszystkie zalecenia dostanę w poniedziałek, o ile nie gin nie będzie chciał jeszcze konsultacji z hematologiem, planowo wybieram się do niego dopiero pod koniec stycznia.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduję po wizycie...

Malutka już jednak nie taka malutka bo wazy 1,5kg :) całkiem duży ludzik z Niej :)
    Przy ostatnim usg czyli połówkowym wyszły małe pielektazje, natomiast w dzisiejszym obrazie nic niepokojącego nie wykryto więc spoko luz.
    Tak jak pisałam dziewczyna nadal zostaje dziewczyną :)

agulas, Konwalia, mycha28, pragnaca dzidziusia, wiecznie, Lilou1984, Kava, Biała, kmb, justa1234, Marta1986, szałwia, Inska, mia6, Idgie lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam po przerwie!
    Kava i Biała czekamy na Wasze pociechy :) i zdjęcia oczywiście!
    Ja od 3 dni senna strasznie. Od poniedziałkowej nocy włącznie mam prawie bezsenne noce. Mój suwaczek pokazuje już 57 %. Bliżej niż dalej :D

Inska ja też uważam, że jeśli masz się stresować to pójdź. Nawet jeśli Cię nazwą nadpobudliwą matką, to w efekcie osiągniesz swój cel :) Powodzenia!

Kava, pragnaca dzidziusia, Biała, justa1234, szałwia, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    No niestety, ja też sie na takie atrakcje szykuję.
    Oby jednak nie było ani u Was ani u nas tych 100 dni płaczu ;)
    Dzięki Bogu to nie matematyka i jakaś tam szansa jest, że nie wszystko będzie aż tak książkowo.
    Znam mała dziewczynkę, która takie kolki miała 5 miesięcy - o zgrozo :(

Dokładnie masz rację nie przewidzimy tego czy dziecko będzie miało kolki czy nie wszystko wyjdzie w trakcie u nas książkowo to po trzech tygodniach się zaczęły i tak jeden dzień spokoju za dwa dni znowu to samo..Trzeba to po prostu przetrwać

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Martus a probowalas na kolki i gazy coś takiego jak windi kateter rektalny dla niemowląt? To są takie rureczki plastikowe które wkłada się do odbytu i one powoduje ujście gazów a niekiedy idzie kupa.ja polecam to z czystym sumieniem bo moje Zosi już kilkakrotnie to bardzo bardzo pomogło,nawet dziś miała problem z kupa,zrobiła trochę sama a później wlozylam rurkę i poleciały gazy i na koniec kupeczka.Zosia od razu zadowolona i wogóle inne dziecko.także przyszłe mamy ja to wyprobowalam i naprawdę polecam, 10 szt tych rurek kosztuje u mnie w aptece 32,90 koszt niewielki ale ulga dla bobasa przeogromna :-)

Ja na kolki daje Infacol dla mnie rewelacja widzę że Kubuś odczuwa po nim ulgę ale daje przed każdym karmieniem przeważnie bo inaczej słabo to działa..chyba że wiem że nie jest głodny to wtedy nie daje u nas problemów z kupkami i gazami nie ma pierdzi jak stary chłop :P Tylko jedynie kolki dają w kość..

Kava lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Podobno czasem pomaga wyrzucenie produktów mlecznych i cukru z jadłospisu matki (koleżanki odziecione tak twierdzą).

Ja musiałam odstawić nabiał bo moją niunie na buźce wysypało..oby nie skaza białkowa..w poniedziałek mamy pediatrę więc zobaczymy co powie..

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, właśnie zazwyczaj tak jest.
    Początek całkiem niezły a po 3 tygodniach się zaczyna.
    I tak jak piszesz. Nie ma tak na prawdę na to rady. Trzeba przetrwać...
    Pisz koniecznie o wszystkim co ważne. Ja już w głowie notuję sobie wszystkie dobre rady :*

Anko, a jak u Was?
    Na fotoski czekamy ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze dodatkowo na kolki używamy dźwięku suszarki ściągnęłam na Tel i włączam i mamy też misia szumisia fajna sprawa można go wszędzie ze sobą zabrać :)Ostatnio wzięłam pieluszkę tetrową położyłam na brzuszek i ciepłym powietrzem dmuchałam po brzuszku troszkę pomogło..

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• szałwia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny notuje sobie Wasze dobre rady :)

My dzisiaj konczymy pierwszy trymestr juhuhu :)))))))))))))

wiecznie, agulas, justa1234, Takanijaka, Inska, sylwiaśta159, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje Zosi suszarka nie robi wrażenia :-P a ten kateter jest właśnie od kolek, przynajmniej tam tak pisze :-)

Anko,Agniesia co u was? :-D jak wasze samopoczucie?a jak maleństwa? Buziaki pozdrawiam swiezo upieczone mamusie :-* :-D

• Inska Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia cudownie, gratulacje z powodu ukońcenia 1 trymestru! Jeszcze tylko dwa razy tyle i dzidziuś będzie w Twoich objęciach :)

Invision-Board-France-464.gif

Ja zmieniłam USG z niedzieli na dziś. Miałam jechać do polskiej kliniki ale w sumie poczytałam o tym lekarzu, co miałby mnie przyjąć i okazuje się facet bardzo starej daty i ktoś nawet napisał, że jakieś uwagi nt. in vitro robi więc chrzanię i jadę do irlandzkiej kliniki. Tam przynajmniej wiem, że nikt na mnie krzywo nie spokrzy. Wizytę mam o 13:45 więc odezwę się jak tylko wrócę.

Nie mogę się już doczekać aż znowu zobaczę mojego brzdąca

http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Na moje Zosi suszarka nie robi wrażenia :-P a ten kateter jest właśnie od kolek, przynajmniej tam tak pisze :-)

Anko,Agniesia co u was? :-D jak wasze samopoczucie?a jak maleństwa? Buziaki pozdrawiam swiezo upieczone mamusie :-* :-D

Polecam okap :) U nas działał jako jedyny.
    A potem czary mary, zaczęłam dokarmiać malucha swoim mlekiem, zaczął lepiej i Clark spać. Ktoś mi podmienił dziecko :) Teraz jest taki rozbrykany, że na pleckach leży tylko podczas zabawy z nim, a jak się odwróci wzrok to hyc na brzuszek :)

Kava, agulas, mia6, pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska to wizytujemy dziś razem tylko ja o 17. Ciekawa jestem jak mały rośnie. I co tak z wielką radością wypycha z lewej strony.

Kava, agulas, Inska, mia6, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia teraz do przodu :)

Inska jak sie masz denerwowac to jedz i sprawdz :) Kmb i Inska za wizytki &&.

Inska lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Polecam okap :) U nas działał jako jedyny.
    A potem czary mary, zaczęłam dokarmiać malucha swoim mlekiem, zaczął lepiej i Clark spać. Ktoś mi podmienił dziecko :) Teraz jest taki rozbrykany, że na pleckach leży tylko podczas zabawy z nim, a jak się odwróci wzrok to hyc na brzuszek :)

Danae, Szymuś już taki duży.
    Ma ponad 3 miesiące!!!
    Ależ ten czas szybko leci :)

Inska, pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj położyłam się o 23-24, przebudziły mnie ostre kopiarki w zebra o 5 rano... ale udało się pospać do 8. Wyprawiłam męża do pracy, przyjęłam na kawę i śniadanie siostrę i znajomego. Wszyscy mnie zostawili a taki sen mnie zmożył że walnełam znowu w spanie od 11:40 do 13... mam nadzieje ze nocki nie spędzę na czuwaniu hehe a taka ponura pogoda za oknem wcale nie pomaga mi bardziej aktywnie funkcjonować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia, najgorszy okres za Wami :)) gratuluje :))

Inska i Kmb dajcie znac po wizycie co slychac u bobasos :) wcale Ci sie nie dziwie, ze nie mozesz sie doczekac, ja sama czekam na srode to bedzie 8t3d jak na kaktusie, czy wszystko OK z moja fasolka...

• agulas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, henna rzęs w ciąży -można czy nie? Chyba tak? :)

Kciuki za wizytujace!

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ