X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas przecież my w ciazy jesteśmy a nie uczulenie na wszystko :-D a tak serio to wątpię żeby henna szkodzila skoro nawet włosy farbowac można :-) jak robisz henne w salonie to powiedz (albo pokaż ;-)) o ciąży oni wiedzą co mogą użyć na ciężarnej a czego nie :-)

Kciuki za wizyty <3

pragnaca dzidziusia, Kava, agulas lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jesteśmy po i mamy się dobrze :)

Pierwszy raz miałam USG przez brzucio - ale super uczucie :)

Maluszek urósł z 7,2mm w 6t4d do 2,20cm; już mu ładnie widać główkę, rączki, nóżki...no zakochałam się <3

I serduszko jest i pięknie bije, dla mamusi, hehe ;)

Lekarka kazała się nie stresować, bo kończymy 9 tydzień, zaraz zaczynamy 10 i że wszystko wygląda ładnie. Także życzyła mi spokojnych i radosnych Świąt.

Bożę jaka ulga zobaczyć szkraba...

mia6, sylwiaśta159, Moniaa, pragnaca dzidziusia, kmb, wiecznie, Lilou1984, Kava, agulas, Takanijaka, justa1234, Biała, Idgie lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska super że poszłaś do lekarza. Ja też jestem raczej zwolennikiem wizyt niżeli zamartwiania się czy oby wszystko w porządku czy na pewno serducho bije ...

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas henna jak najbardziej, nie zaszkodzi a wrecz wplynie dobrze na twoje samopoczucie :)

Inska super, ze z maluszkiem wszystko dobrze :) Ja dzieki Bogu mam wizyty co dwa tygodnie inaczej bym umierala ze strachu. Pomiedzy wizytami uzywam dopplera dosc czesto, bo nie czuje jeszcze ruchow :/ taka nadgorliwa mamuska jestem :)

agulas, justa1234, Inska lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas wszystko dobrze. Mały nie jest taki mały 1.870 kg. I 46 długi. ( według tego co wyliczył lekarz a ile w tym prawdy :-P) no i mój leży dalej w poprzek. Następna wizyta 14 stycznia jeśli dalej tak będzie leżał to planujemy termin cc.:-(.

pragnaca dzidziusia, Kava, agulas, Moniaa, justa1234, Inska lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, super wieści :D. Teraz na spokojnie możesz się cieszyć świętami :)

Kmb, może maluszek jeszcze zechce się przekręcić i obejdzie się bez cc.
    agulas wrote:
    Dziewczyny, henna rzęs w ciąży -można czy nie? Chyba tak? :)

Kciuki za wizytujace!
    jak dla mnie to nie powinno być przeciwwskazań, ale jeśli w salonie jakimś będziesz robić to możesz wspomnieć o ciąży ;)

A ja mam chyba kalafior ciążowy. Zajechałam do sklepu żeby kupić składniki na sałatkę. Zadowolona byłam jak ta lala :P z myślą o jej zjedzeniu. Wracam do domu, wypakowuję zakupy i co się okazało? Że jajek nie kupiłam i z sałatki nici :/. Mąż będzie wracał wieczorem do domu to dopiero kupi, a na pocieszenie przyjedzie z pizza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:28

Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Kava, agulas, mia6, basiurka, Inska lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja robię regularnie w ciąży hennę rzęs i brwi :) znajoma kosmetyczka powiedziała, że nie ma przeciwwskazań

Justa jeśli chodzi o niemowlęcy płacz to polecam książkę
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd42d09d6d8.jpg

u mojego chrześniaka sprawdziła się w 100%

pragnaca dzidziusia, agulas, Astra, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, nie jesteś sama. Ja też dałam dzisiaj po spaniu w dzień ;)

Inska - myślę, ze to uczucie ulgi że z bobasem wszystko dobrze jest nie do zastąpienia.
    Ty szczęśliwa = zdrowy, dobrze rozwijający się dzidziuś. A przecież o to nam chodzi.

kmb, spory kluseczek z tego synusia Waszego. Najważniejsze, ze wszystko w jak najlepszym porządku :*

Moniaa, basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb zazdrość mnie rozpiera gdy widzę ja daleko już jesteś. Chciałbym żeby ktoś mnie zahibernowal i obudził w maju :)

Inska cudowne uczucie ulgi i świadomość że z dzieckiem wszystko dobrze. Jeszcze chwilunia i będziesz w II trymestrze:)

Ja mam wizytę w poniedziałek. Denerwuje się bo przez ostatni tydzień ciągle napina mi się brzuch plus chyba nie udało mi się wyleczyć infekcji. Grunt ze z bąbelkami dobrze - podsluchuje je od czasu do czasu:) wydaje mi się ze jeden bliźniak się przemiescil że środka na lewą stronę.

A posłuchajcie piosenki "Kołysanka dla okruszka" :) nie tylko dla mam

basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu kobitki jak ja wam zazdroszczę tych brzuniów <3 oczywiście okropnoście się cieszę że mam już swoją Zosieńkę w ramionach <3 ale gdzieś tam w sercu czuje mały smutek że już nie mam brzunia :-( już z niecierpliwością czekam kiedy znów będę miała brzuszek ciążowy :-D co prawda minie trochę czasu ale wiem napweno że jeszcze chce poczuć kopniaczki takiego małego stworzonka <3 :-)

mia6, Kava, basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, Biała, Madzia82, Idgie lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was brała szczepionkę na krztusiec w ciąży???. My dziś dostaliśmy skierowania i mamy między świętami z mężem jechać.

A z drugiej strony, dziś mi lekarz powiedział, że przy CC. ma obowiązek mnie poinformować, że podczas mam możliwość powiązania jajników. I muszę podpisać papierek, że mnie poinformował i na kolejnej wizycie on uzupełni moja odpowiedź. I też się podpiszę z datą.
    I tak myślę, że w Polsce czasem by się przydało takie rozwiązanie co niektórym.

Kava lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje, że tak niedawno kazałam powtórzyć lekarzowi badanie krwi bo nie wierzyłam, że się udało. :-D

Kava, wiecznie, basiurka, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jejciu kobitki jak ja wam zazdroszczę tych brzuniów <3 oczywiście okropnoście się cieszę że mam już swoją Zosieńkę w ramionach <3 ale gdzieś tam w sercu czuje mały smutek że już nie mam brzunia :-( już z niecierpliwością czekam kiedy znów będę miała brzuszek ciążowy :-D co prawda minie trochę czasu ale wiem napweno że jeszcze chce poczuć kopniaczki takiego małego stworzonka <3 :-)

Justa, nie wiem czy mi sie to zmieni ale ja od 2 tygodni już tęsknie za moim brzuchem. Mimo, ze go ciągle mam.
    Tęsknie na zaś :P

justa1234, basiurka, Inska, Biała, Idgie lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się denerwuję i czekam na termin. Dla mnie akurat ciąża to cykl różnych dolegliwości, może miałam z 5 dni gdzie się dobrze czułam, także już wolałabym mieć dzieciątko i odsapnąć. Teraz też powracam ze szpitala, na szczęście w porządku. Za to mam kochanego bardzo męża, wyręcza we wszystkim, sprząta, pierze, gotuje, naprawdę nie wiem co by było bez niego bo mam dni, że z łózka wyjść nie mogę. Tak samo na święta, wszystko przygotuje, to duża ulga.

Dziewczyny za szczęśliwe rozwiązanie, Kava i Biała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:47

Kava, pragnaca dzidziusia, aszka, Biała, mia6 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wszystkie mile slowa dziewczyny! Macie racje, ze lepiej pojsc i sie nie denerwowac niz siedziec i sie zamartwiac niepotrzebnie, bo nikomu to nie sluzy.

M. tez przeszczesliwy. On to juz czeka az mu dam zielone swiatlo, zeby mogl calemu swiatu na Facebooku napisac, ze jestesmy w ciazy. Ja mam Was a on biedny powiedzial tylko paru osobom i widze, jak go to poddusza, ze trzyma tak cudowna wiadomosc ciagle w tajemnicy, ze nie ma z kim o tym porozmawiac za bardzo...

kmb, aszka, justa1234, wiecznie, agulas, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też już się nie może doczekać aż powie w pracy i w ogóle wszędzie, ale na razie to czekamy na serduszko! i mamy nadzieje, że w poniedziałek będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:22

pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, Sanna, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    Mój też już się nie może doczekać aż powie w pracy i w ogóle wszędzie, ale na razie to czekamy na serduszko! i mamy nadzieje, że w poniedziałek będzie ;)

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dzieki za wszystkie mile slowa dziewczyny! Macie racje, ze lepiej pojsc i sie nie denerwowac niz siedziec i sie zamartwiac niepotrzebnie, bo nikomu to nie sluzy.

M. tez przeszczesliwy. On to juz czeka az mu dam zielone swiatlo, zeby mogl calemu swiatu na Facebooku napisac, ze jestesmy w ciazy. Ja mam Was a on biedny powiedzial tylko paru osobom i widze, jak go to poddusza, ze trzyma tak cudowna wiadomosc ciagle w tajemnicy, ze nie ma z kim o tym porozmawiac za bardzo...

Co prawda to prawda. My tu dyskutujemy, rozmawiamy i dzielimy się wszystkim a nasi mężczyźni często są z tą radością do pewnego momentu sami.
    A przecież też są dumni i szczęśliwi :)

pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, Biała, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie Wasi faceci ucieszą jak będą mogli sie pochwalic. :)

pragnaca dzidziusia, justa1234, Inska lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak zobaczył wynik pierwszej bety to płakał <3 a ja to byłam taka w szoku widząc jego łzy gdyż jest typem nie okazujacym emocji i uczuć a tu nagle łzy jak grochy :-D od tamtej pory stał się innym człowiekiem <3 był dobrym ludkiem nawet przed ciążą ale jak się dowoedzial że nam się udało to zaszła w nim totalna zmiana na lepsze o 180 stopni <3

Kava, aszka, Inska, Biała, wiecznie, Takanijaka, pragnaca dzidziusia, agulas, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ