Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulas przecież my w ciazy jesteśmy a nie uczulenie na wszystko
a tak serio to wątpię żeby henna szkodzila skoro nawet włosy farbowac można
jak robisz henne w salonie to powiedz (albo pokaż
) o ciąży oni wiedzą co mogą użyć na ciężarnej a czego nie
Kciuki za wizytypragnaca dzidziusia, Kava, agulas lubią tę wiadomość
-
Już jesteśmy po i mamy się dobrze
Pierwszy raz miałam USG przez brzucio - ale super uczucie
Maluszek urósł z 7,2mm w 6t4d do 2,20cm; już mu ładnie widać główkę, rączki, nóżki...no zakochałam się
I serduszko jest i pięknie bije, dla mamusi, hehe
Lekarka kazała się nie stresować, bo kończymy 9 tydzień, zaraz zaczynamy 10 i że wszystko wygląda ładnie. Także życzyła mi spokojnych i radosnych Świąt.
Bożę jaka ulga zobaczyć szkraba...mia6, sylwiaśta159, Moniaa, pragnaca dzidziusia, kmb, wiecznie, Lilou1984, Kava, agulas, Takanijaka, justa1234, Biała, Idgie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgulas henna jak najbardziej, nie zaszkodzi a wrecz wplynie dobrze na twoje samopoczucie
Inska super, ze z maluszkiem wszystko dobrzeJa dzieki Bogu mam wizyty co dwa tygodnie inaczej bym umierala ze strachu. Pomiedzy wizytami uzywam dopplera dosc czesto, bo nie czuje jeszcze ruchow
taka nadgorliwa mamuska jestem
agulas, justa1234, Inska lubią tę wiadomość
-
No i u nas wszystko dobrze. Mały nie jest taki mały 1.870 kg. I 46 długi. ( według tego co wyliczył lekarz a ile w tym prawdy
) no i mój leży dalej w poprzek. Następna wizyta 14 stycznia jeśli dalej tak będzie leżał to planujemy termin cc.
.
pragnaca dzidziusia, Kava, agulas, Moniaa, justa1234, Inska lubią tę wiadomość
-
Inska, super wieści
. Teraz na spokojnie możesz się cieszyć świętami
Kmb, może maluszek jeszcze zechce się przekręcić i obejdzie się bez cc.
agulas wrote:Dziewczyny, henna rzęs w ciąży -można czy nie? Chyba tak?
Kciuki za wizytujace!
A ja mam chyba kalafior ciążowy. Zajechałam do sklepu żeby kupić składniki na sałatkę. Zadowolona byłam jak ta lalaz myślą o jej zjedzeniu. Wracam do domu, wypakowuję zakupy i co się okazało? Że jajek nie kupiłam i z sałatki nici
. Mąż będzie wracał wieczorem do domu to dopiero kupi, a na pocieszenie przyjedzie z pizza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 17:28
Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Kava, agulas, mia6, basiurka, Inska lubią tę wiadomość
-
Agulas ja robię regularnie w ciąży hennę rzęs i brwi
znajoma kosmetyczka powiedziała, że nie ma przeciwwskazań
Justa jeśli chodzi o niemowlęcy płacz to polecam książkę
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdd42d09d6d8.jpg
u mojego chrześniaka sprawdziła się w 100%pragnaca dzidziusia, agulas, Astra, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość
-
Monia, nie jesteś sama. Ja też dałam dzisiaj po spaniu w dzień
Inska - myślę, ze to uczucie ulgi że z bobasem wszystko dobrze jest nie do zastąpienia.
Ty szczęśliwa = zdrowy, dobrze rozwijający się dzidziuś. A przecież o to nam chodzi.
kmb, spory kluseczek z tego synusia Waszego. Najważniejsze, ze wszystko w jak najlepszym porządku :*Moniaa, basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Kmb zazdrość mnie rozpiera gdy widzę ja daleko już jesteś. Chciałbym żeby ktoś mnie zahibernowal i obudził w maju
Inska cudowne uczucie ulgi i świadomość że z dzieckiem wszystko dobrze. Jeszcze chwilunia i będziesz w II trymestrze:)
Ja mam wizytę w poniedziałek. Denerwuje się bo przez ostatni tydzień ciągle napina mi się brzuch plus chyba nie udało mi się wyleczyć infekcji. Grunt ze z bąbelkami dobrze - podsluchuje je od czasu do czasu:) wydaje mi się ze jeden bliźniak się przemiescil że środka na lewą stronę.
A posłuchajcie piosenki "Kołysanka dla okruszka"nie tylko dla mam
basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Jejciu kobitki jak ja wam zazdroszczę tych brzuniów
oczywiście okropnoście się cieszę że mam już swoją Zosieńkę w ramionach
ale gdzieś tam w sercu czuje mały smutek że już nie mam brzunia
już z niecierpliwością czekam kiedy znów będę miała brzuszek ciążowy
co prawda minie trochę czasu ale wiem napweno że jeszcze chce poczuć kopniaczki takiego małego stworzonka
mia6, Kava, basiurka, Inska, pragnaca dzidziusia, Lilou1984, Biała, Madzia82, Idgie lubią tę wiadomość
-
Czy któraś z was brała szczepionkę na krztusiec w ciąży???. My dziś dostaliśmy skierowania i mamy między świętami z mężem jechać.
A z drugiej strony, dziś mi lekarz powiedział, że przy CC. ma obowiązek mnie poinformować, że podczas mam możliwość powiązania jajników. I muszę podpisać papierek, że mnie poinformował i na kolejnej wizycie on uzupełni moja odpowiedź. I też się podpiszę z datą.
I tak myślę, że w Polsce czasem by się przydało takie rozwiązanie co niektórym.
Kava lubi tę wiadomość
-
justa1234 wrote:Jejciu kobitki jak ja wam zazdroszczę tych brzuniów
oczywiście okropnoście się cieszę że mam już swoją Zosieńkę w ramionach
ale gdzieś tam w sercu czuje mały smutek że już nie mam brzunia
już z niecierpliwością czekam kiedy znów będę miała brzuszek ciążowy
co prawda minie trochę czasu ale wiem napweno że jeszcze chce poczuć kopniaczki takiego małego stworzonka
Justa, nie wiem czy mi sie to zmieni ale ja od 2 tygodni już tęsknie za moim brzuchem. Mimo, ze go ciągle mam.
Tęsknie na zaśjusta1234, basiurka, Inska, Biała, Idgie lubią tę wiadomość
-
Też się denerwuję i czekam na termin. Dla mnie akurat ciąża to cykl różnych dolegliwości, może miałam z 5 dni gdzie się dobrze czułam, także już wolałabym mieć dzieciątko i odsapnąć. Teraz też powracam ze szpitala, na szczęście w porządku. Za to mam kochanego bardzo męża, wyręcza we wszystkim, sprząta, pierze, gotuje, naprawdę nie wiem co by było bez niego bo mam dni, że z łózka wyjść nie mogę. Tak samo na święta, wszystko przygotuje, to duża ulga.
Dziewczyny za szczęśliwe rozwiązanie, Kava i BiałaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:47
Kava, pragnaca dzidziusia, aszka, Biała, mia6 lubią tę wiadomość
-
Dzieki za wszystkie mile slowa dziewczyny! Macie racje, ze lepiej pojsc i sie nie denerwowac niz siedziec i sie zamartwiac niepotrzebnie, bo nikomu to nie sluzy.
M. tez przeszczesliwy. On to juz czeka az mu dam zielone swiatlo, zeby mogl calemu swiatu na Facebooku napisac, ze jestesmy w ciazy. Ja mam Was a on biedny powiedzial tylko paru osobom i widze, jak go to poddusza, ze trzyma tak cudowna wiadomosc ciagle w tajemnicy, ze nie ma z kim o tym porozmawiac za bardzo...
kmb, aszka, justa1234, wiecznie, agulas, mia6, szałwia lubią tę wiadomość
-
Mój też już się nie może doczekać aż powie w pracy i w ogóle wszędzie, ale na razie to czekamy na serduszko! i mamy nadzieje, że w poniedziałek będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 23:22
pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, Sanna, agulas, mia6 lubią tę wiadomość
I i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
elcia_aa wrote:Mój też już się nie może doczekać aż powie w pracy i w ogóle wszędzie, ale na razie to czekamy na serduszko! i mamy nadzieje, że w poniedziałek będzieI i II IVF Medart Poznań
III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy
-
Inska wrote:Dzieki za wszystkie mile slowa dziewczyny! Macie racje, ze lepiej pojsc i sie nie denerwowac niz siedziec i sie zamartwiac niepotrzebnie, bo nikomu to nie sluzy.
M. tez przeszczesliwy. On to juz czeka az mu dam zielone swiatlo, zeby mogl calemu swiatu na Facebooku napisac, ze jestesmy w ciazy. Ja mam Was a on biedny powiedzial tylko paru osobom i widze, jak go to poddusza, ze trzyma tak cudowna wiadomosc ciagle w tajemnicy, ze nie ma z kim o tym porozmawiac za bardzo...
Co prawda to prawda. My tu dyskutujemy, rozmawiamy i dzielimy się wszystkim a nasi mężczyźni często są z tą radością do pewnego momentu sami.
A przecież też są dumni i szczęśliwipragnaca dzidziusia, aszka, justa1234, Inska, Biała, agulas, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój jak zobaczył wynik pierwszej bety to płakał
a ja to byłam taka w szoku widząc jego łzy gdyż jest typem nie okazujacym emocji i uczuć a tu nagle łzy jak grochy
od tamtej pory stał się innym człowiekiem
był dobrym ludkiem nawet przed ciążą ale jak się dowoedzial że nam się udało to zaszła w nim totalna zmiana na lepsze o 180 stopni
Kava, aszka, Inska, Biała, wiecznie, Takanijaka, pragnaca dzidziusia, agulas, mia6, szałwia lubią tę wiadomość