Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
QUOTE=Takanijaka]Biała masz Bugaboo??[/QUOTE]
Tak! Wymarzony!!!!
Jeśli planujesz kupić nowy, to poczekaj na dni otwarte Bugaboo. Udzielają wtedy rabatu na każdy artykuł. My skorzystaliśmy z 8% - zawsze cośWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:19
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Inska wrote:Dziewczyny poradzcie! Wracalam z pracy tramwajem i zemdlalam. Ocknelam sie dopiero na przystanku, jak jakas kobieta do mnie nadawala. Nie wiem ile to trwalo, ale mysle, ze max z minute bo dojezdzalam juz do swojego przystanku i nawet sie przysunelam do drzwi mowiac, ze wysiadam. Potem pamietam, ze zaczelo byc mi duszno, ze oczy zaszly mi plamkami czarnymi a potem juz bylam na przystanku, bo ta Pani mnie wyprowadzila. Doszlam w miare szybko do siebie, serducho mi tylko bardzo walilo i potem bylam cala zlana. Teraz jest juz ok. Nie krwawie, nie przewrocilam sie wiec tez w nic nie uderzylam. Czy ktorejs z Was sie takie omdlenie przytrafilo. Wyczytalam, ze sa one dosc czeste w ciazy z racji wiekszej ilosci krwi w organizmie matki. Czy powinnam jechac do lekarza? Doradzcie prosze...
ja 2 razy tak zasłablam tydzień po tygodniu (jakiś miesiąc trmu). raz na lekcji Angielskiego i raz podczas gimnastyki.
zgłaszałam lekarzowi podczas kolejnej wizyty to powiedział ze ciśnienie mam zawsze książkowe wiec zeby sie nie martwić ale oczywiście uważać i ze takie incydenty mogą się zdarzac w ciąży przez spadki ciśnienia. ściskam cieplutko i oby jak najmniej takich "atrakcji"
-
Justa - ta Twoja Zosia to faktycznie przesłodka jest
Pragnąca - ale się będziecie wozić. Rumak 3 w 1 dla małych Rycerzy :*
Inska - bym chyba zawału dostała gdybym zemdlała... ale faktycznie to chyba dosyć częsty objaw ciążowy. Jeśli się martwisz to sprawdź co i jak, ale Ty masz chyba wizytę w przyszłym tygodniu, prawda?
A co do badań prenatalnych to ciężko te normy porównać dla konkretnego dnia czy tygodnia ciąży. Chyba bardziej chodzi o CRL.pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny! strasznie sie wystraszylam po prostu. jutro ide na krew w zwiazku z prenatalnym takze spytam czy moga mi zrobic usg, zeby sprawdzic czy z maluszkiem wszystko ok. ale faktycznie jak czytam to omdlenia sa bardzo czeste w ciazy i jesli nie trwaja dlugo, w sensie nie traci sie przytomnosci na kilka minut, to nie zagraza to niczym dziecku. tak czy inaczej, mam nadzieje, ze mi sie to juz nie przytrafi i nikomu nie zycze, bo okropne uczucie stracic tak panowanie nad wszystkim.
-
nick nieaktualnyInska badaj sobie cisnienie codziennie 3 x. Dodatkowo pij duzo wody.
Agulas wynik super
Pragnaca wozek swietny
Eliz, Madzia co u Was?
A ja siedze z mała, jest po prostu świetna: mało płacze, tylko jak chce jesc, albo zeby zmienic pieluche i ogolnie taki słodziaczek z niejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:55
Moniaa, agulas, Inska, mia6, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Viki26, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
zazdroszczę Wam tego, że macie już wybrane wózki. Ja nawet nie wiem jaką firmę wybrać
Muszę zabrać mojego M na jakieś oglądanie, żeby coś na żywo zobaczyć. Znalazłam stronkę z opiniami (baby design stoi wysoko
) :
http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/najlepszy-wozek-dzieciecy-wybor/?rodzaj_wozka=dowolny&cena=&liczba_kol=&waga=&funkcje=
Inska ja do niedawna często miewałam zawroty głowy, mogę powiedzieć że byłam bardzo blisko omdlenia. Zazwyczaj dzieje się tak w dusznych i ciasnych pomieszczeniach. Mnie zawsze brało w autobusie i centrach handlowych.
Podobnie jak Ty, wyczytałam że mamy więcej l krwi w organiźmie, a rosnąca macica uciska żyły, narządy powodując słabsze dostarczenie tlenu. Jakoś takale oczywiście jeśli masz się martwić, to zrób usg
tak jest bezpieczniej
powodzenia na badaniach
Dzisiaj dołączam do grona chorychw szkole rodzenia było zimno, zmarzłam wracając do domu i jestem gotowa..
Dziś mam wizytę. Ktoś jeszcze??Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:04
-
Ja mam dzisiaj wizyte
podpowiedzcie prosze, bo mam dzisiaj ustalac prenatalne I trymestru, jakie powinnam zrobic przy blizniakach i ile to powinno kosztowac? Bo trafilam na ulotki tez z takimi badaniami bardzo drogimi a ja w ogole nie mam pojecia co i jak
Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
Biała wrote:QUOTE=Takanijaka]Biała masz Bugaboo??
Tak! Wymarzony!!!!
Jeśli planujesz kupić nowy, to poczekaj na dni otwarte Bugaboo. Udzielają wtedy rabatu na każdy artykuł. My skorzystaliśmy z 8% - zawsze coś[/QUOTE]
O super dziękuję za poradęa kiedy mogę się spodziewać takich dni otwartych: raczej na wiosnę czy zimę?
a jaki kolor wybrałaś?
-
No właśnie planuje kupić ciśnieniomierz i mierzyć ciśnienie. Dzięki Aszka!
Też tak czytałam agulas, że mamy teraz do 45% więcej krwi w organiźmie, o którą nasze dzieciaki walczą z sercem i maluchy wygrywają. Skutek taki, że serducha nie nadąrzają pompować krwi i stąd zawroty głowy czy wręcz omdlenia.
Spytam się dziś lekarza jak pójdę na to pobranie krwi czy jest powód do zmartwień ale z usg poczekam do wtorku 12 stycznia, wtedy mam prenatalne.
Miłego dnia Wam kochane życzę, u mnie dziś strasznie ponuro, dopiero 10 a ciemno jak o 16 -
Ja też mam wizytę dzisiaj
I chyba też mnie przeziębienie rozkłada
Tilka a to przy ciąży mnogiej są jakieś inne prenatalne? Standardowo robi się usg i test PAPPA z krwi. Najlepiej w tym samym dniu. Oczywiście u lekarza z certyfikatem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:50
Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość
-
Tilka wrote:Ja mam dzisiaj wizyte
podpowiedzcie prosze, bo mam dzisiaj ustalac prenatalne I trymestru, jakie powinnam zrobic przy blizniakach i ile to powinno kosztowac? Bo trafilam na ulotki tez z takimi badaniami bardzo drogimi a ja w ogole nie mam pojecia co i jak
My płacilismy 550 zł ale to był też test Pappa. Myślę że warto zainwestować w lekarza z dobrym sprzętem i dobrymi opiniami. Na badanie II trymestru idę do tego samego gabinetu i będzie mnie to kosztowało 400 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:45
Inska lubi tę wiadomość
-
Tilka ja swoje prenatalne + PAPPA robiłam w wyspecjalizowanym ośrodku. Zaszłam powiedziałam o terminie punkcji i panie same dobrały mi odpowiedni termin. Tego samego dnia miałam usg i pobranie krwi a po jakimś tygodniu czy dwóch były wyniki.
Trzeba je zrobić pomiędzy 11+0 a 13+6 z tego co pamiętam. Ale dziecię musi być też odpowiednich rozmiarów wiec może z bliźniakami robić w miarę później.
Ja za swoje płaciłam 400 zł.
Ale może niech bliźniacze mamy wypowiedzą się co do terminów.
Ale z wyborem profesjonalistów mowie bardzo serio. Nie pamiętam która tu dziewczyna robiła u jakiegoś tam gina. Powiedział żeby jeszcze krew zrobiła... a się okazało ze krew zrobiła nie pełną bo brakowało jakiś tam badań. Fakt zaoszczedziło się parę groszy ale pamiętam też ze był jednak stres z tym związany.
W przypadku tego badania, i ogólnie jaka kasę pakujemy w te bazę cudne ciąże zaoszczędzenie 100-150 złotych to na prawdę kropla w morzu.
Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam tylko jedną uwagę do wózka baby design - torba. Według mnie jest beznadziejna, mało pojemna, zapina się na magnez, więc łatwo się otwiera. Jak sama znoszę stelaż to muszę mieć torbę na ramieniu, bo spada z wózka... Więc w ramach prezentu świątecznego zakupiłam sobie inną
mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
To krew tez sie jednak bada? Bo ja trafilam na informacje, ze przy ciazy mnogiej nie ma to sensu
400zl to nie duzo - na ulotce u gina znalazlam jakies super extra badania za 2700zl :-]
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
A to może HARMONY bo właśnie te to takie na max drogie są. Jeśli PAPPA wychodzi źle to zaleca się dalszą diagnostykę. I właśnie jest amniopunkcja bezpłatnie można ją wykonać i ewentualnie zamiennie można zrobić nieinwazyjne HARMONY...
Ale oczywiście nastawiajmy się ze że prenatalne wyjdą miód malina i dalsza diagnostyka będzie zbędna.Inska, Tilka, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam usg+ pappa co do cen to się nie wypowiem bo miałam na NFZ tak samo połówkowe, usg prenatalne III trymestru nie robiliśmy bo na poprzednich wszystko dobrze i mój lekarz nie widział potrzeby
-
nick nieaktualny
-
Tilka wrote:To krew tez sie jednak bada? Bo ja trafilam na informacje, ze przy ciazy mnogiej nie ma to sensu
400zl to nie duzo - na ulotce u gina znalazlam jakies super extra badania za 2700zl :-]
Przy bliźniakach zazwczaj jest drożej tzn u mnie było drożej o 100zl. Robiłam w 12+6 i wszystko było ładnie widać. Chyba warto zrobić test z krwi. To koryguje wynik z usg. Ale oczywiście krew nie jest obowiązkowa -
Ja jestem po badaniu krwi, właśnie pod kątem prenatalnego. Tutaj robią o tydzień wcześniej, żeby w dniu scanu mieć już pełny obraz.
Powiedziałam też pielęgniarce, że wczoraj zemdlałam i od razu pobrała więcej krwi i zbadają mi też m.in poziom żelaza, bo mówi, że często przy anemii takie omdlenia się zdarzają. Bądź przy cukrzycy- oby żadne z wyżej wymienionych.
sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, mia6, agulas lubią tę wiadomość