X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

QUOTE=Takanijaka]Biała masz Bugaboo??[/QUOTE]

Tak! Wymarzony!!!!

Jeśli planujesz kupić nowy, to poczekaj na dni otwarte Bugaboo. Udzielają wtedy rabatu na każdy artykuł. My skorzystaliśmy z 8% - zawsze coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:19

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Dziewczyny poradzcie! Wracalam z pracy tramwajem i zemdlalam. Ocknelam sie dopiero na przystanku, jak jakas kobieta do mnie nadawala. Nie wiem ile to trwalo, ale mysle, ze max z minute bo dojezdzalam juz do swojego przystanku i nawet sie przysunelam do drzwi mowiac, ze wysiadam. Potem pamietam, ze zaczelo byc mi duszno, ze oczy zaszly mi plamkami czarnymi a potem juz bylam na przystanku, bo ta Pani mnie wyprowadzila. Doszlam w miare szybko do siebie, serducho mi tylko bardzo walilo i potem bylam cala zlana. Teraz jest juz ok. Nie krwawie, nie przewrocilam sie wiec tez w nic nie uderzylam. Czy ktorejs z Was sie takie omdlenie przytrafilo. Wyczytalam, ze sa one dosc czeste w ciazy z racji wiekszej ilosci krwi w organizmie matki. Czy powinnam jechac do lekarza? Doradzcie prosze...

ja 2 razy tak zasłablam tydzień po tygodniu (jakiś miesiąc trmu). raz na lekcji Angielskiego i raz podczas gimnastyki.
    zgłaszałam lekarzowi podczas kolejnej wizyty to powiedział ze ciśnienie mam zawsze książkowe wiec zeby sie nie martwić ale oczywiście uważać i ze takie incydenty mogą się zdarzac w ciąży przez spadki ciśnienia. ściskam cieplutko i oby jak najmniej takich "atrakcji"

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - ta Twoja Zosia to faktycznie przesłodka jest :)

Pragnąca - ale się będziecie wozić. Rumak 3 w 1 dla małych Rycerzy :*

Inska - bym chyba zawału dostała gdybym zemdlała... ale faktycznie to chyba dosyć częsty objaw ciążowy. Jeśli się martwisz to sprawdź co i jak, ale Ty masz chyba wizytę w przyszłym tygodniu, prawda?
    A co do badań prenatalnych to ciężko te normy porównać dla konkretnego dnia czy tygodnia ciąży. Chyba bardziej chodzi o CRL.

pragnaca dzidziusia, aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny! strasznie sie wystraszylam po prostu. jutro ide na krew w zwiazku z prenatalnym takze spytam czy moga mi zrobic usg, zeby sprawdzic czy z maluszkiem wszystko ok. ale faktycznie jak czytam to omdlenia sa bardzo czeste w ciazy i jesli nie trwaja dlugo, w sensie nie traci sie przytomnosci na kilka minut, to nie zagraza to niczym dziecku. tak czy inaczej, mam nadzieje, ze mi sie to juz nie przytrafi i nikomu nie zycze, bo okropne uczucie stracic tak panowanie nad wszystkim.

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska badaj sobie cisnienie codziennie 3 x. Dodatkowo pij duzo wody.

Agulas wynik super :)

Pragnaca wozek swietny :)

Eliz, Madzia co u Was?

A ja siedze z mała, jest po prostu świetna: mało płacze, tylko jak chce jesc, albo zeby zmienic pieluche i ogolnie taki słodziaczek z niej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:55

Moniaa, agulas, Inska, mia6, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Viki26, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę Wam tego, że macie już wybrane wózki. Ja nawet nie wiem jaką firmę wybrać :P Muszę zabrać mojego M na jakieś oglądanie, żeby coś na żywo zobaczyć. Znalazłam stronkę z opiniami (baby design stoi wysoko :) ) :
    http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/najlepszy-wozek-dzieciecy-wybor/?rodzaj_wozka=dowolny&cena=&liczba_kol=&waga=&funkcje=

Inska ja do niedawna często miewałam zawroty głowy, mogę powiedzieć że byłam bardzo blisko omdlenia. Zazwyczaj dzieje się tak w dusznych i ciasnych pomieszczeniach. Mnie zawsze brało w autobusie i centrach handlowych.
    Podobnie jak Ty, wyczytałam że mamy więcej l krwi w organiźmie, a rosnąca macica uciska żyły, narządy powodując słabsze dostarczenie tlenu. Jakoś tak :P ale oczywiście jeśli masz się martwić, to zrób usg :) tak jest bezpieczniej :) powodzenia na badaniach :)

Dzisiaj dołączam do grona chorych :( w szkole rodzenia było zimno, zmarzłam wracając do domu i jestem gotowa..

Dziś mam wizytę. Ktoś jeszcze??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:04

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizyte :-) podpowiedzcie prosze, bo mam dzisiaj ustalac prenatalne I trymestru, jakie powinnam zrobic przy blizniakach i ile to powinno kosztowac? Bo trafilam na ulotki tez z takimi badaniami bardzo drogimi a ja w ogole nie mam pojecia co i jak :-/

Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    QUOTE=Takanijaka]Biała masz Bugaboo??

Tak! Wymarzony!!!!

Jeśli planujesz kupić nowy, to poczekaj na dni otwarte Bugaboo. Udzielają wtedy rabatu na każdy artykuł. My skorzystaliśmy z 8% - zawsze coś[/QUOTE]

O super dziękuję za poradę :) a kiedy mogę się spodziewać takich dni otwartych: raczej na wiosnę czy zimę? :) a jaki kolor wybrałaś?

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie planuje kupić ciśnieniomierz i mierzyć ciśnienie. Dzięki Aszka!

Też tak czytałam agulas, że mamy teraz do 45% więcej krwi w organiźmie, o którą nasze dzieciaki walczą z sercem i maluchy wygrywają. Skutek taki, że serducha nie nadąrzają pompować krwi i stąd zawroty głowy czy wręcz omdlenia.
    Spytam się dziś lekarza jak pójdę na to pobranie krwi czy jest powód do zmartwień ale z usg poczekam do wtorku 12 stycznia, wtedy mam prenatalne.

Miłego dnia Wam kochane życzę, u mnie dziś strasznie ponuro, dopiero 10 a ciemno jak o 16 :(

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę dzisiaj :) I chyba też mnie przeziębienie rozkłada :|

Tilka a to przy ciąży mnogiej są jakieś inne prenatalne? Standardowo robi się usg i test PAPPA z krwi. Najlepiej w tym samym dniu. Oczywiście u lekarza z certyfikatem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:50

Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Takanijaka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    Ja mam dzisiaj wizyte :-) podpowiedzcie prosze, bo mam dzisiaj ustalac prenatalne I trymestru, jakie powinnam zrobic przy blizniakach i ile to powinno kosztowac? Bo trafilam na ulotki tez z takimi badaniami bardzo drogimi a ja w ogole nie mam pojecia co i jak :-/

My płacilismy 550 zł ale to był też test Pappa. Myślę że warto zainwestować w lekarza z dobrym sprzętem i dobrymi opiniami. Na badanie II trymestru idę do tego samego gabinetu i będzie mnie to kosztowało 400 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:45

Inska lubi tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Moniaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka ja swoje prenatalne + PAPPA robiłam w wyspecjalizowanym ośrodku. Zaszłam powiedziałam o terminie punkcji i panie same dobrały mi odpowiedni termin. Tego samego dnia miałam usg i pobranie krwi a po jakimś tygodniu czy dwóch były wyniki.
    Trzeba je zrobić pomiędzy 11+0 a 13+6 z tego co pamiętam. Ale dziecię musi być też odpowiednich rozmiarów wiec może z bliźniakami robić w miarę później.
    Ja za swoje płaciłam 400 zł.
    Ale może niech bliźniacze mamy wypowiedzą się co do terminów.
    Ale z wyborem profesjonalistów mowie bardzo serio. Nie pamiętam która tu dziewczyna robiła u jakiegoś tam gina. Powiedział żeby jeszcze krew zrobiła... a się okazało ze krew zrobiła nie pełną bo brakowało jakiś tam badań. Fakt zaoszczedziło się parę groszy ale pamiętam też ze był jednak stres z tym związany.
    W przypadku tego badania, i ogólnie jaka kasę pakujemy w te bazę cudne ciąże zaoszczędzenie 100-150 złotych to na prawdę kropla w morzu.

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko jedną uwagę do wózka baby design - torba. Według mnie jest beznadziejna, mało pojemna, zapina się na magnez, więc łatwo się otwiera. Jak sama znoszę stelaż to muszę mieć torbę na ramieniu, bo spada z wózka... Więc w ramach prezentu świątecznego zakupiłam sobie inną :)

mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To krew tez sie jednak bada? Bo ja trafilam na informacje, ze przy ciazy mnogiej nie ma to sensu :-/ 400zl to nie duzo - na ulotce u gina znalazlam jakies super extra badania za 2700zl :-]

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może HARMONY bo właśnie te to takie na max drogie są. Jeśli PAPPA wychodzi źle to zaleca się dalszą diagnostykę. I właśnie jest amniopunkcja bezpłatnie można ją wykonać i ewentualnie zamiennie można zrobić nieinwazyjne HARMONY...
    Ale oczywiście nastawiajmy się ze że prenatalne wyjdą miód malina i dalsza diagnostyka będzie zbędna.

Inska, Tilka, mia6 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg+ pappa co do cen to się nie wypowiem bo miałam na NFZ tak samo połówkowe, usg prenatalne III trymestru nie robiliśmy bo na poprzednich wszystko dobrze i mój lekarz nie widział potrzeby :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka mnie dr P wypisala skierowanie i mam prenatalne w 11t5d za darmo w Gyn u dr Rozmus ;) tam w 1 i 2 trymestrze sa za darmo jesli masz skierowanie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:02

Inska lubi tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka wrote:
    To krew tez sie jednak bada? Bo ja trafilam na informacje, ze przy ciazy mnogiej nie ma to sensu :-/ 400zl to nie duzo - na ulotce u gina znalazlam jakies super extra badania za 2700zl :-]

Przy bliźniakach zazwczaj jest drożej tzn u mnie było drożej o 100zl. Robiłam w 12+6 i wszystko było ładnie widać. Chyba warto zrobić test z krwi. To koryguje wynik z usg. Ale oczywiście krew nie jest obowiązkowa :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po badaniu krwi, właśnie pod kątem prenatalnego. Tutaj robią o tydzień wcześniej, żeby w dniu scanu mieć już pełny obraz.

Powiedziałam też pielęgniarce, że wczoraj zemdlałam i od razu pobrała więcej krwi i zbadają mi też m.in poziom żelaza, bo mówi, że często przy anemii takie omdlenia się zdarzają. Bądź przy cukrzycy- oby żadne z wyżej wymienionych.

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, mia6, agulas lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, a kiedy bedziesz miała wynik żelaza? Dopiero za tydzień czy wcześniej?

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ