X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć poświątecznie i noworoczne!
    Dawno nie pisałam bo i czasu nie było (goście, goscie), ale starałam sie czytać :)
    Nadrobiłam wszystko i zapomniałam co miałam po kolei napisac....

Inska - ja mdlałam i to chyba wlasnie z powodu anemii. Teraz biorę żelazo i juz mi sie nie zdarza, także bez stresu - bedzi ok :)

A co do wózka, to my juz mamy :) Przed świetami była promocja i udało sie 500 taniej kupić :) wybraliśmy Peg Perego blok plus (i cos tam dalej w nazwie, ale nie pamietam ;) ). W każdym razie mysle ze będziemy zadowoleni i maleństwo tez.

I mam nadzieje ze 13 sie dowiem czy dziewczynka czy chłopiec mieszka u mnie w brzuszku bo nie wiem jak sie do niego zwracać, nie mówiąc juz o robieniu wyprawki ;)

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ! ( bo chyba nawet nie składałam Wam życzeń...)

No i prosze o dopisanie do listy, co prawda bez płci na razie.
    Tp na 24.05.2016, ICSI Invicta Wrocław :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:28

Inska, agulas, mia6, aszka lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska jeśli masz Rh dodatnie to mąż może mieć plus bądz minus. i nie ma konfliktu.
    no ale jeśli masz Rh ujemne to mąż najlepiej aby miał minus. Bo jeśli ma plus to wtedy właśnie jest konflikt serologiczny. I taka mamusia przed porodem musi przyjąć immunoglobuliny czy jakoś tak to się zwie.

Inska lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska Twój post mi gdzieś zaginął... no chyba że coś mi się przyśniło :P

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava własnie jak dziecko spokojne to super. Ja na swoja tez nie narzekam, ładnie spi, przybiera na wadze, mało marudzi, tyle, ze w nocy jak je, to ja w dzien odyspiam. :)

Lamia najlepszego :)

Agulas swietnie ze wizyta udana :)

Fitaszek, roletka, mia, pragnaca dobrze ze wizytki udane i za kolejne &&.

Lilou ja piore w Loveli moze to i lepiej bo nic dziecka nie uczula, z kolei te kosmetyki co kupilam z rosmanna całkowicie sie nie sprawdziy. Musialam zmienic na emolienty i jest nie tylko widoczna poprawa skory ale i sama struktura inna. Zalezy po prostu co Twoje dziecko bedzie preferowac. Jak dziecko dobrze bedzie tolerowac zwykl proszek mozesz prac w zwykłym, itd.

Dziewczyny po cc, kiedy Wam zeszła opuchlizna ze stop? Bo mi juz brzuch spadł, opuchlizna z twarzy, rak zeszła, ale zostały te stopy :/ Ide na badania ale robili mi kilka dni temu i było ok, takze chyba jeszcze musze poczekac. Czytalam gdzies ze do 2 tygodni po cc opuchlizna sie mozne utrzymywac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:13

agulas, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Moniaa, że gdzieś zniknął, hmmm...

Dzięki za wytłumaczenie! M. ma chyba RH+ i ja o ile dobrze pamiętam też, także nie powinno byc problemu. Ale doczytałam, że nie jest potrzebne zbadanie grupy krwi u męża, że oni na podstawie mojego wyniku ocenią czy ten zastrzyk muszę przyjąć czy nie. Całe szczęście bo pół dnia szukam placówki, która zrobiłaby Grupę Krwi i jedną tylko w Dublinie znalazłam ale krzyczą sobie az 50e, powaliło ich ;-)

Moniaa, a jak Ty się czujesz?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o to moje choróbsko to w miarę okey, wczoraj byłam u rodzinnej i przepisała jeszcze jedno opakowanie antybiotyku abym go pobrała tak co najmniej 8 dni. Osłuchowo było czyściuśko.
    Ale dzisiaj jakoś os samiuśkiego rana rypie mnie taka zgaga że aż jakby pomiędzy łopatkami mnie boli. Bo brzuchu czuję że malutka zmieniła swoją miejscówkę i dlatego tak się dzieje. Liczę na jej kolejne szybkie przemieszczenie w poprzednią miejscóweczkę.

• Inska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Jeśli chodzi o to moje choróbsko to w miarę okey, wczoraj byłam u rodzinnej i przepisała jeszcze jedno opakowanie antybiotyku abym go pobrała tak co najmniej 8 dni. Osłuchowo było czyściuśko.
    Ale dzisiaj jakoś os samiuśkiego rana rypie mnie taka zgaga że aż jakby pomiędzy łopatkami mnie boli. Bo brzuchu czuję że malutka zmieniła swoją miejscówkę i dlatego tak się dzieje. Liczę na jej kolejne szybkie przemieszczenie w poprzednią miejscóweczkę.

Tak o choróbsko pytam. Dobrze, że już czyściutko. Mam nadzieję, że to już ostatni antybiotyk dla Ciebie bidulko.

To ci akrobatka. Wracaj na miejsce Niunia, nie męczymy mamuni! <3

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też proszę dopisać ;)
    TP 01.06.2016 MEDART Poznań chłopiec ;)

pragnaca dzidziusia, mia6, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Kava własnie jak dziecko spokojne to super. Ja na swoja tez nie narzekam, ładnie spi, przybiera na wadze, mało marudzi, tyle, ze w nocy jak je, to ja w dzien odyspiam. :)

Dziewczyny po cc, kiedy Wam zeszła opuchlizna ze stop? Bo mi juz brzuch spadł, opuchlizna z twarzy, rak zeszła, ale zostały te stopy :/ Ide na badania ale robili mi kilka dni temu i było ok, takze chyba jeszcze musze poczekac. Czytalam gdzies ze do 2 tygodni po cc opuchlizna sie mozne utrzymywac.

Mi ze stóp zeszła po około 2 tygodniach ale łydki mam nadal trochę opuchnięte.
    Położne w szpitalu mówią, że nawet do 6 tygodni może się ta opuchlizna jeszcze utrzymywać :(
    Musimy uzbroić się w cierpliwość...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava zazdroszczę że synuś taki grzeczniutki :) Mój to już w dzień bardziej aktywny jest lubi jak mu włączam piosenki i śpiewam próbuje z nami rozmawiać najbardziej są rozbrajające uśmiechy o 4 rano jak zmieniam pieluszkę :)

Ja nie miałam spuchniętych stóp ani łydek więc nie pomogę :)

Gratuluję pozytywnych wiadomości dla wszystkich :)

Kava, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ale ty i tak będziesz musiała zbadać swoją grupę krwi bo trzeba mieć oryginał przy porodzie, ja miałam wpisane na wypisie po laparoskopii a nawet tego mi nie uznali i znów miałam badaną :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka mi z ogólnie opuchlizna z nóg,rak i buzi zeszła za parę dni,na brzuchu opuchlizny nie mam ale borykam się że spora nadwagą :-( niby dostałam pozwolenie od gina na ćwiczenia ale niestety mam taki ból kręgosłupa że są dni kiedy nie mogę się opiekować Zosią bo tak mnie boli :-( do tego kolana mi siadły,jak się schylam to czuję taki ból jakby mi się coś odszczypywało:-( no i do tego jeszcze okropniście krwawie w sumie tak jak w tym samym dniu zaraz po cc :-( zalewa mnie cholernie :-( mam nadzieję że te krwawienie już niebawem minie i że kręgosłup też odpuści,choć pani z Apteki stwierdziła że to nie po znieczuleniu tylko poprostu coś mi przeskoczylo w kregoslupie już w ciąży od ciężaru i poleciła zrobić przeswietlenie :-(

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to dobrze ze chorobsko mija :-) jesli chodzi i zgage to lacze sie z toba w bolu niestety u mnie nie odpuszcza choc raz jest lepiej raz gorzej ale jest codziennie :-(

Roletka piekny avatarek :-)

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha dziękujemy <3

Ja tez zgage mam a już miałam spokój wcześniej lapala mnie na noc a teraz już cały dzień potrafi palić i w nocy też

mycha28 lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Mycha dziękujemy <3

Ja tez zgage mam a już miałam spokój wcześniej lapala mnie na noc a teraz już cały dzień potrafi palić i w nocy też

A cos bierzesz? Ja pije mleko ale krotkotrwale dzialanie ma :-( kupilam tez Refluxin taki prepsrat z alg morskich ale przy mocnym paleniu pomaga tylko troche :-(

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka przesliczny awatarek :)

Ja tez mam zgage. Pomaga mi mleko + migdaly. Migdaly gryze I polykam a nastepnie przepijam mlekiem :)

mycha28 lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zgaga to jest moja najwieksza zmora ciazowa :-(

201602151781.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jak juz mocno dokucza to piję mały łyczek syropu Gaviscon

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, każdy etap rozwoju ma swoje uroki :) trzeba czerpać garściami z tych chwil bo juz mie wrócą :(

justa1234 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • roletka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej mleko ale tak jak piszecie pomaga na krótko, jak już na prawdę wytrzymać nie mogę to biorę Reni gin mi zalecił bo niby nie miesza się z krwiobiegiem i jest bezpieczny w ciazy

Pszczółki dziękują za komplementy :-)

mycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ