Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć poświątecznie i noworoczne!
Dawno nie pisałam bo i czasu nie było (goście, goscie), ale starałam sie czytać
Nadrobiłam wszystko i zapomniałam co miałam po kolei napisac....
Inska - ja mdlałam i to chyba wlasnie z powodu anemii. Teraz biorę żelazo i juz mi sie nie zdarza, także bez stresu - bedzi ok
A co do wózka, to my juz mamyPrzed świetami była promocja i udało sie 500 taniej kupić
wybraliśmy Peg Perego blok plus (i cos tam dalej w nazwie, ale nie pamietam
). W każdym razie mysle ze będziemy zadowoleni i maleństwo tez.
I mam nadzieje ze 13 sie dowiem czy dziewczynka czy chłopiec mieszka u mnie w brzuszku bo nie wiem jak sie do niego zwracać, nie mówiąc juz o robieniu wyprawki
Pozdrawiam serdecznie i jeszcze wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ! ( bo chyba nawet nie składałam Wam życzeń...)
No i prosze o dopisanie do listy, co prawda bez płci na razie.
Tp na 24.05.2016, ICSI Invicta WrocławWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:28
Inska, agulas, mia6, aszka lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Inska jeśli masz Rh dodatnie to mąż może mieć plus bądz minus. i nie ma konfliktu.
no ale jeśli masz Rh ujemne to mąż najlepiej aby miał minus. Bo jeśli ma plus to wtedy właśnie jest konflikt serologiczny. I taka mamusia przed porodem musi przyjąć immunoglobuliny czy jakoś tak to się zwie.Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava własnie jak dziecko spokojne to super. Ja na swoja tez nie narzekam, ładnie spi, przybiera na wadze, mało marudzi, tyle, ze w nocy jak je, to ja w dzien odyspiam.
Lamia najlepszego
Agulas swietnie ze wizyta udana
Fitaszek, roletka, mia, pragnaca dobrze ze wizytki udane i za kolejne &&.
Lilou ja piore w Loveli moze to i lepiej bo nic dziecka nie uczula, z kolei te kosmetyki co kupilam z rosmanna całkowicie sie nie sprawdziy. Musialam zmienic na emolienty i jest nie tylko widoczna poprawa skory ale i sama struktura inna. Zalezy po prostu co Twoje dziecko bedzie preferowac. Jak dziecko dobrze bedzie tolerowac zwykl proszek mozesz prac w zwykłym, itd.
Dziewczyny po cc, kiedy Wam zeszła opuchlizna ze stop? Bo mi juz brzuch spadł, opuchlizna z twarzy, rak zeszła, ale zostały te stopyIde na badania ale robili mi kilka dni temu i było ok, takze chyba jeszcze musze poczekac. Czytalam gdzies ze do 2 tygodni po cc opuchlizna sie mozne utrzymywac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:13
agulas, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość
-
Masz rację Moniaa, że gdzieś zniknął, hmmm...
Dzięki za wytłumaczenie! M. ma chyba RH+ i ja o ile dobrze pamiętam też, także nie powinno byc problemu. Ale doczytałam, że nie jest potrzebne zbadanie grupy krwi u męża, że oni na podstawie mojego wyniku ocenią czy ten zastrzyk muszę przyjąć czy nie. Całe szczęście bo pół dnia szukam placówki, która zrobiłaby Grupę Krwi i jedną tylko w Dublinie znalazłam ale krzyczą sobie az 50e, powaliło ich
Moniaa, a jak Ty się czujesz? -
Jeśli chodzi o to moje choróbsko to w miarę okey, wczoraj byłam u rodzinnej i przepisała jeszcze jedno opakowanie antybiotyku abym go pobrała tak co najmniej 8 dni. Osłuchowo było czyściuśko.
Ale dzisiaj jakoś os samiuśkiego rana rypie mnie taka zgaga że aż jakby pomiędzy łopatkami mnie boli. Bo brzuchu czuję że malutka zmieniła swoją miejscówkę i dlatego tak się dzieje. Liczę na jej kolejne szybkie przemieszczenie w poprzednią miejscóweczkę. -
Moniaa wrote:Jeśli chodzi o to moje choróbsko to w miarę okey, wczoraj byłam u rodzinnej i przepisała jeszcze jedno opakowanie antybiotyku abym go pobrała tak co najmniej 8 dni. Osłuchowo było czyściuśko.
Ale dzisiaj jakoś os samiuśkiego rana rypie mnie taka zgaga że aż jakby pomiędzy łopatkami mnie boli. Bo brzuchu czuję że malutka zmieniła swoją miejscówkę i dlatego tak się dzieje. Liczę na jej kolejne szybkie przemieszczenie w poprzednią miejscóweczkę.
Tak o choróbsko pytam. Dobrze, że już czyściutko. Mam nadzieję, że to już ostatni antybiotyk dla Ciebie bidulko.
To ci akrobatka. Wracaj na miejsce Niunia, nie męczymy mamuni! -
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Kava własnie jak dziecko spokojne to super. Ja na swoja tez nie narzekam, ładnie spi, przybiera na wadze, mało marudzi, tyle, ze w nocy jak je, to ja w dzien odyspiam.
Dziewczyny po cc, kiedy Wam zeszła opuchlizna ze stop? Bo mi juz brzuch spadł, opuchlizna z twarzy, rak zeszła, ale zostały te stopyIde na badania ale robili mi kilka dni temu i było ok, takze chyba jeszcze musze poczekac. Czytalam gdzies ze do 2 tygodni po cc opuchlizna sie mozne utrzymywac.
Mi ze stóp zeszła po około 2 tygodniach ale łydki mam nadal trochę opuchnięte.
Położne w szpitalu mówią, że nawet do 6 tygodni może się ta opuchlizna jeszcze utrzymywać
Musimy uzbroić się w cierpliwość... -
Kava zazdroszczę że synuś taki grzeczniutki
Mój to już w dzień bardziej aktywny jest lubi jak mu włączam piosenki i śpiewam próbuje z nami rozmawiać najbardziej są rozbrajające uśmiechy o 4 rano jak zmieniam pieluszkę
Ja nie miałam spuchniętych stóp ani łydek więc nie pomogę
Gratuluję pozytywnych wiadomości dla wszystkichKava, justa1234, agulas lubią tę wiadomość
-
Inska ale ty i tak będziesz musiała zbadać swoją grupę krwi bo trzeba mieć oryginał przy porodzie, ja miałam wpisane na wypisie po laparoskopii a nawet tego mi nie uznali i znów miałam badaną
-
Aszka mi z ogólnie opuchlizna z nóg,rak i buzi zeszła za parę dni,na brzuchu opuchlizny nie mam ale borykam się że spora nadwagą
niby dostałam pozwolenie od gina na ćwiczenia ale niestety mam taki ból kręgosłupa że są dni kiedy nie mogę się opiekować Zosią bo tak mnie boli
do tego kolana mi siadły,jak się schylam to czuję taki ból jakby mi się coś odszczypywało:-( no i do tego jeszcze okropniście krwawie w sumie tak jak w tym samym dniu zaraz po cc
zalewa mnie cholernie
mam nadzieję że te krwawienie już niebawem minie i że kręgosłup też odpuści,choć pani z Apteki stwierdziła że to nie po znieczuleniu tylko poprostu coś mi przeskoczylo w kregoslupie już w ciąży od ciężaru i poleciła zrobić przeswietlenie
-
Monia to dobrze ze chorobsko mija
jesli chodzi i zgage to lacze sie z toba w bolu niestety u mnie nie odpuszcza choc raz jest lepiej raz gorzej ale jest codziennie
Roletka piekny avatarekMoniaa, Kava lubią tę wiadomość
-
Mycha dziękujemy
Ja tez zgage mam a już miałam spokój wcześniej lapala mnie na noc a teraz już cały dzień potrafi palić i w nocy teżmycha28 lubi tę wiadomość
-
roletka wrote:Mycha dziękujemy
Ja tez zgage mam a już miałam spokój wcześniej lapala mnie na noc a teraz już cały dzień potrafi palić i w nocy też
A cos bierzesz? Ja pije mleko ale krotkotrwale dzialanie makupilam tez Refluxin taki prepsrat z alg morskich ale przy mocnym paleniu pomaga tylko troche
-
nick nieaktualny
-
Najczęściej mleko ale tak jak piszecie pomaga na krótko, jak już na prawdę wytrzymać nie mogę to biorę Reni gin mi zalecił bo niby nie miesza się z krwiobiegiem i jest bezpieczny w ciazy
Pszczółki dziękują za komplementymycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość