X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Marta, każdy etap rozwoju ma swoje uroki :) trzeba czerpać garściami z tych chwil bo juz mie wrócą :(

Oczywiście że tak :)

Kava lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Aszka mi z ogólnie opuchlizna z nóg,rak i buzi zeszła za parę dni,na brzuchu opuchlizny nie mam ale borykam się że spora nadwagą :-( niby dostałam pozwolenie od gina na ćwiczenia ale niestety mam taki ból kręgosłupa że są dni kiedy nie mogę się opiekować Zosią bo tak mnie boli :-( do tego kolana mi siadły,jak się schylam to czuję taki ból jakby mi się coś odszczypywało:-( no i do tego jeszcze okropniście krwawie w sumie tak jak w tym samym dniu zaraz po cc :-( zalewa mnie cholernie :-( mam nadzieję że te krwawienie już niebawem minie i że kręgosłup też odpuści,choć pani z Apteki stwierdziła że to nie po znieczuleniu tylko poprostu coś mi przeskoczylo w kregoslupie już w ciąży od ciężaru i poleciła zrobić przeswietlenie :-(
    moze ma racje ta babka z apteki, mnie tam czasami cos tez strzyknie ale wiem ze to jak nosze dziecko, niby mała mało wazy ale i w ciazy brzuch dawal swoje i teraz dziecko. Ja akurat co do wagi to juz zlecialam 8 kg! szok ale jak odjac dziecko i lozysko to wyjdzie z 4 wiec tak normalnie jakby. W ogole jak stoje to juz nie widac ze bylam w ciazy, czy siedze czy leze. Na pewno lekkie cwiczenia typu na kondycje pewnie mozna juz robic i moze Cie przestanie bolec. A z tym krwawieniem to tak ma byc do 6 tygodni, mi lekarz mowil ze mial pacjentki ze przyszly ze za duzo krwawia a tak ma byc wlasnie, ze krwawiasz, bo jak szybko by sie skonczylo krwawienie to nie jest dobrze, na pewno kilka tygodni krwawienia obowiazkowo, a masz wizyte u gina? Mi po 4 tygodniach zalecili wizyte u gina obowiazkowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:53

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Inska ale ty i tak będziesz musiała zbadać swoją grupę krwi bo trzeba mieć oryginał przy porodzie, ja miałam wpisane na wypisie po laparoskopii a nawet tego mi nie uznali i znów miałam badaną :)

Tak tak, mnie zrobili badanie na grupę krwi we wtorek także będą już mieli w systemie w szpitalu w którym rodzę.
    Dzięki Marta :)

agulas, roletka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi na zgagę pomaga herbata miętowa i.. tylko miętowa... Odpukać, jeszcze ani razu mnie nie zawiodła.
    Odstawiłam cytrusy i wszystko co pikantne. Oczywiście nie jest tak, że czuję się super rewelacyjnie, ale... nie budzę się już w nocy ze strasznym pieczeniem :/

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzsiaj zmieniłam lekarza. Aż kamień mi spadł z serca. Dzieci ważą 231g i 213g. I uwaga mamy chłopca i dziewczynkę :)
    A to dodam że mają 13.8cm oraz 12.3cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 12:59

Tilka, mia6, mycha28, Moniaa, roletka, Inska, justa1234, Kava, Anatolka, pragnaca dzidziusia, Astra, Viki26, agulas, Lilou1984, Konwalia, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz, bo z nerwow glowa mnie bolala i zarzygalam pol parkingu C.H :/

Moj zelek ma juz 4,5 cm :)) ciaza jest starsza o 4 dni, jest juz pępowinka, wiercil sie na USG, ze Pani dr nie mogla zrobic nawet sensownego zdjecia, widzialam piekne nozki raczki... baj
    ka. Zalałam gabinet łzami :)
    Jak dojde do siebie to doczytam co u was

Tilka, mia6, roletka, Takanijaka, Inska, justa1234, Kava, pragnaca dzidziusia, krysiak, agulas, Lilou1984, Konwalia lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super ze babelek rosnie :-)

Takanijaka gratuluje parki :-)

Takanijaka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka piękne zdjęcie :)

Takanijaka gratuluje parki :) Ale fajnie :)

Sylwia cieszę się razem z Tobą :) Super wieści :)

Dziewczyny, które męczą się ze zgagą - bardzo współczuje.

Ja za to przeziębiłam się okrutnie. Wczoraj tylko gardło bolało, ale w nocy dostałam takiego kataru, że szok. Na leżąco w ogóle nie mogę oddychać :/ Nos mam już cały czerwony od ciągłego smarkania. Mąż pognał do apteki i przyniósł mi syrop Prenalen, Fiorde do ssania i jakiś aerozol do nosa, ale przynosi to ulgę tylko na chwilę. No cóż... jakoś muszę to przetrwać. A żeby było zabawniej jeszcze mam problem z otwieraniem ust, bo szanowna górna, lewa ósemka postanowiła znowu trochę wyjść (oczywiście wychodzi krzywo, raniąc policzek i dziąsło).

Takanijaka lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Takanijaka, ale fajowo, chłopak i dziewczynka, no cudownie po prostu :)

Sylwia gratuluję! Cieszę się bardzo, że dzieciaczek rośnie, wierci się, znaczy się, że mu u mamuni super dobrze :) I tak trzymaj Groszku do 40 tygodnia :)

Takanijaka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w Nowym Roku :) Nie ogarnęłam jeszcze wszystkiego, więc nie wiem czy ktoś nowy do nas doszedł.
    Sylwia super że u Ciebie wszystko w porządku, że dzidzia rośnie, mam nadzieje że krwawienia ustały i że kosmówka jest doklejona.
    Takanijaka ale fajnie, że będzie parka, gratuluję z całego serca. <3
    Ja jeszcze nie wiem kto dokładnie mieszka u mnie, bo na ostatniej wizycie moja dzidzia się ukrywała, nóżki zaciskała żeby tylko się nie pokazać. Takie wstydliwe dziecko mam :)
    Poza tym cały czas czuję jak się rusza, wczoraj dostałam dwa takie silne kopniaki - niesamowite uczucie :)

Jeśli chodzi o pytanie co u mnie to bardzo dużo się działo i cały czas dzieje.
    Stary rok zakończyłam z rozwalonym łukiem brwiowym. Bardzo źle się poczułam no i zemdlałam, nie wiem ile to trwało ale jak się ocknęłam to zobaczyłam krew na podłodze okazało się że walnęłam w szafkę - cale szczęście że nie zabiłam się. Bozia chyba czuwała nade mną. Ostatnio dziwnie ciemno przed oczami mi się robi, że muszę się kłaść chociaż na chwilkę. Przy tym poty mnie oblewają ogromne nie wiem czym to jest spowodowane.

Papiery rozwodowe adwokat złożył w poniedziałek, teraz pozostaje mi czekać na wezwanie do sądu. Mój mąż zrobił mi niespodziankę w Nowy Rok i postanowił się wprowadzić - oczywiście z udziałem policji, bo ja wcześniej zmieniłam zamki. Jego nowa miłość go odwiedza - co doprowadza mnie do szału.
    Przedwczoraj zrobili sobie miły wieczorek u mnie w domu, nie wytrzymałam i wezwałam policję że zakłócają mi spokój. Przed policją wyszlam na wariatkę, Pani policjantka mi powiedziala że muszę się pogodzić z tym że mąż odszedł do innej a policja ma ważniejsze sprawy do robienia niż jeżdżenie po domach do sfrustrowanych kobiet.
    Mój mąż powiedział przed policją że jestem agresywna i się mnie po prostu boi :) Rozbawiło mnie to bardzo w całej tej sytuacji.
    Zresztą wiele by pisać ale nie będę forum zaśmiecać.
    Jeśli chodzi o adwokata, to kazał mi zbierać dowody na to że mój mąż ma inną, bo przed sądem on mógłby się wyprzeć i musiałabym mu to udowadniać a tak będę miala już wszystko gotowe. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo że zakończy się na pierwszej rozprawie. Oczywiście rozwód z jego winy. Jeśli chodzi o podział majątku to lepiej byłoby gdybyśmy się dogadali jeszcze przed rozwodem no i bez ingerencji sądu. Sprawa podziałowa może troszkę potrwać i często nie jest taka prosta jak się wydaje. Dlatego najpierw będziemy próbować dogadać się z moim eks bez sądu, w przyszłym tygodniu jesteśmy umówieni, nie wiem jak to się potoczy. Ja sądzę że mój mąż nie pójdzie na to, bo on już zapowiedział że chce połowy a to że ja spłacam kredyt go nie obchodzi. Natomiast ja chcę albo całe mieszkanie albo większą połowe ze sprzedaży i o to będzie mój adwokat walczył.

No i zapowiedział mi mój małżonek że dopóki nie zrobi testów na ojcostwo nie będzie płacił bo możliwe że on nie jest ojcem, że może w Invikcie doszło to pomyłki próbki więc dlaczego on ma płacić.
    Oczywiscie skonsultowałam to z adwokatem i kazał mi jak najszybciej pójść do klinki i skserować wszystkie dokumenty gdzie jest mojego męża podpis.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze ma racje ta babka z apteki, mnie tam czasami cos tez strzyknie ale wiem ze to jak nosze dziecko, niby mała mało wazy ale i w ciazy brzuch dawal swoje i teraz dziecko. Ja akurat co do wagi to juz zlecialam 8 kg! szok ale jak odjac dziecko i lozysko to wyjdzie z 4 wiec tak normalnie jakby. W ogole jak stoje to juz nie widac ze bylam w ciazy, czy siedze czy leze. Na pewno lekkie cwiczenia typu na kondycje pewnie mozna juz robic i moze Cie przestanie bolec. A z tym krwawieniem to tak ma byc do 6 tygodni, mi lekarz mowil ze mial pacjentki ze przyszly ze za duzo krwawia a tak ma byc wlasnie, ze krwawiasz, bo jak szybko by sie skonczylo krwawienie to nie jest dobrze, na pewno kilka tygodni krwawienia obowiazkowo, a masz wizyte u gina? Mi po 4 tygodniach zalecili wizyte u gina obowiazkowo.
    Mi kazał przyjść po 6 tygodniach czyli tak w połowie stycznia, ty to wogóle chudzinka byłaś więc nadwagą ci nie groziła nawet w ciąży :-) :-) a ja od zawsze mam problemy z wagą i do tego ta niedoczynność tarczycy jeszcze...

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka twój avatarek wymiata <3

Co do zgagi to ja steasznie przez nią cierpialam, i też piłam mleko ale na chwilę tylko działało :-P

Takanijaka baaardzo serdecznie gratuluję parki <3

Sylwiaśta żelek rośnie jak na drożdżach <3 to normalne że się zlalałaś łzami też tak reagowalam <3 nawet teraz czasem płacze jak widzę jak niechcący wyskoczy boczkiej mojej niuni nóżulka że śpioszków <3 to taki rozczulajacy widok <3 no ale ja ogólnie straszna beksa jestem :-P

Eliz jej brak mi słów na to co wyprawia ten bydlak!!!! Rozszarpałabym bym go gołymi rękoma :@ :@!!

• Kava Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka, Sylwia - no same cudowne wieści!!!
    Aż mnie ciarki przeszły 2 razy jak czytałam wasze wpisy :)

Mia - biedactwo z Ciebie. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Eliz - masakra jakaś :( Co tu dużo mówić. Faceci to jednak świnie.
    Sprawdza sie przysłowie, ze osobę z która żyjesz poznaje sie dopiero przy rozstaniu :(
    Mam nadzieje, ze wywalczysz wszystko to co sobie założyłaś &&&

sylwiaśta159, Takanijaka, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my się z małżem ważymy ostatnio regularnie. I jak nie mam spuchnięte ch rąk i nóg to ważę tak 90,5 a jak jestem opuchnięte to wtedy 92,5 kg.
    Stymulkę rozpoczynała z 74-75 kg wiec jak na razie chyba nie jest aż tak źle. Choć jeszcze troszkę przede mną.
    Ale małż wczoraj się załamał bo pomimo wzrostu 195 brakuje mu zaledwie 0,5kg aby przekroczyć magiczną 100...

sylwiaśta159, Viki26 lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz zycze ci wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
    Dobrze ze zalatwilas sprawe z adwokatem i mam nadzieje ze szybko dostaniesz rozwod.
    Na tego bydlaka nie mam slow. I jeszcze dziecka sie wypiera menda jedna.
    Przykro mi ze musisz przechodzic przez takie upokorzenia i patrzec jak oni sobie gruchja jak golabki w twoim domu a ty nic nie mozesz zobic. Mm nadzieje ze jest sprawiedliwosc na tym swiecie i dostaniesz w sadzie to co ci sie nalezy.
    Trzymaj sie kochana i dbaj o siebie a najwazniejsze ze dzidzia rosnie zdrowo :-) <3

sylwiaśta159, Konwalia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz no niestety sprawy o podział majątku potrafią ciągnąć się latami. Nawet jak rozwód poszedł w miarę szybko, to podczas podziałów wychodzi z człowieka to co najgorsze... Może jeszcze spróbujcie "profesjonalnego" mediatora?

U nas dzisiaj cztery miesiące :) Ulubione czynności: przewracanie się na brzuszek i jęczenie, bo na plecki nie potrafi. I chwytanie stópek :) Strasznie marudny jest ostatnio wieczorami, nie wiem czy ząbki powoli nie idą (oby jeszcze nie! Ale mąż w tym wieku już miał)...

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Astra, mia6, agulas, wiecznie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz przepraszam za polubienie, chcialam zacytowac. "Meza" chyba pokrecilo zdrowo. Nie znam czlowieka, a jestem tak zla... wzbudza we mnie tyle negatywnych emocji... ciesze sie, ze Ty sie jakos dzidlnie trzymasz... :*

Dziekuje Wam dziewczyny :*

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Eliz no niestety sprawy o podział majątku potrafią ciągnąć się latami. Nawet jak rozwód poszedł w miarę szybko, to podczas podziałów wychodzi z człowieka to co najgorsze... Może jeszcze spróbujcie "profesjonalnego" mediatora?

U nas dzisiaj cztery miesiące :) Ulubione czynności: przewracanie się na brzuszek i jęczenie, bo na plecki nie potrafi. I chwytanie stópek :) Strasznie marudny jest ostatnio wieczorami, nie wiem czy ząbki powoli nie idą (oby jeszcze nie! Ale mąż w tym wieku już miał)...
    Jejku już 4 miesiące :-D ale ten czas leci jak szalony :-D ja już się też doczekać nie mogę jak Zośka zacznie się wiercic i gaworzyć tak na całego :-D już powoli zaczyna gaworzyć ale jak tylko ma swój dzień ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś byliśmy u pediatry z Zosią bo kochana ma problemy dalej z kupa :-( teraz ma zatwardzenia :-( mamy przejść na specjalne mleko na zapracia czyli bebilon Comfort,i mała dostała jeszcze zawiesine do podowania na 7 dni a i jeszcze pediatra kazała mi kupić hernatkw hippy na lepsze trawienie i wiecie w aptece u nas nie sprzedają tych herbatek bo one zawierają cukier :-o też nie jestem zwolenniczką podawania od malenkiego słodkich herbatek więc wolę dalej podawać przegotowan wodę :-) wcześniej podawalam jej rumianek i herbatkę koperkową ale mała niechce tego pić a wodę jak troszkę podgrzeje to nawet troszkę wypija :-)

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, roletka, Konwalia, Takanijaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wspaniale wiesci :) parka :) Tak jak u Roletki :)

Mia6 wspolczuje choroby, kuruj sie I nie wychodzie z lozka .

Sylwiasta ja prawie na kazdej wizycie rycze, poprostu do mnie jakby jeszcze nie dociera , ze mam malenstwa pod serduszkiem <3

Eliz trzymaj sie, ja czytam I normalnie nie wierze, ze ta " gnida" tak CI zycie uprzykrza... Jestes silna babeczka <3

sylwiaśta159, mia6, roletka lubią tę wiadomość

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ