Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Tilka mnie dr P wypisala skierowanie i mam prenatalne w 11t5d za darmo w Gyn u dr Rozmus
tam w 1 i 2 trymestrze sa za darmo jesli masz skierowanie.
zapisałam się u siebie w mieście na 18 stycznia - mogłabym mieć problem dojechać do Katowic jakby mąż nie mógł bo ja tak nie za bardzo się teraz czuję żeby kierować sama. W każdym bądź razie powiedzieli mi 330zł za parkę. Od mojego lekarza usłyszałam to co wyczytałam - że można zrobić badanie krwi ale przy bliźniakach jest to bardzo trudne do interpretacji i w zasadzie mało kto to dobrze potrafi zrobić. Zobaczę jeszcze co powie mi lekarka, ta co będzie robić usg prenatalne, może będzie miała inne zdanie
PS moje szkraby mają już 45 i 43 mmpragnaca dzidziusia, Inska, mia6, justa1234, agulas lubią tę wiadomość
Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
I ja się melduję po wizycie. Maluszek zrobił nam psikusa i Ania okazała się chłopakiem
Po dzisiejszej prezentacji to już tak na 100% będzie Andrzejek albo Antoś
Wyniki mam piękne, szyjka super długa i trzyma, stanu zapalnego żadnego nie ma. Luteinę muszę brać nadal. Synuś nasz dzisiaj pięknie się ruszał i waży już 196g
Jutro dzwonie do Gyn umawiać się na połówkowe, bo podobno już ostatnio, przy prenatalnych, powinni podać termin. Jejku jak fajnie było móc znowu zobaczyć swojego szkraba
Tilka, Inska, Kava, mycha28, justa1234, Lilou1984, Moniaa, pragnaca dzidziusia, agulas, Konwalia, Takanijaka, aszka, Karolina1111 lubią tę wiadomość
-
mia6, ale cudownie! To ci niespodzianka
To będą dwa Antosie, bo u nas jeśli będzie chłopak, to Antoś właśnie.
Antosie fajne chłopaki
I gratuluję, że wszystko u Ciebie też dobrze! Ciekawe, że nadal musisz brać luteinę. Ja pierwotnie miałam zapisaną do 12 tygodnia, ale zobaczymy co mi położna powie we wtorek, jeśli coś w ogóle. Pewnie skończy się na kolejnej prywatnej wizycie.mia6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle super wiesci dziewczyny
) mia a to psikusa Wam dziecko zdobilo! mam nadzieje, ze i ja sie takimi w czwartek rano pochwale...
)
Dziewczyny, chyba wytocze proces Grycanowi, uzaleznili mnie od swoich lodow! Chalwa, kokos, malaga, biala czekolada POEZJA...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:06
mia6, Inska lubią tę wiadomość
-
Danae wrote:Ja mam tylko jedną uwagę do wózka baby design - torba. Według mnie jest beznadziejna, mało pojemna, zapina się na magnez, więc łatwo się otwiera. Jak sama znoszę stelaż to muszę mieć torbę na ramieniu, bo spada z wózka... Więc w ramach prezentu świątecznego zakupiłam sobie inną
mam podobne zdaniejest budżetowa...
też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową"
mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.
do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam
co myślicie?
-
Lilou ja sieje bunt i mam nadzieje ze mi to bokiem nie wyjdzie.
Piorę w tym samym proszku co swoje ubrania i dodaję ten sam płyn do płukania. Oczywiście wszystko w mniejszych ilościach niż sobie.
Moja siostra dla swojej, już 3 letniej córki tez prała w zwykłych proszkach i płynach i nic się nie działo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:23
Kava, pragnaca dzidziusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Lilou ja kupiłam lovele proszek bo w promocji była i płyn dzidziuś, plan mam taki ze zaczynam w przyszłym tyg pranie w tych specyfikach a później już w normalnym proszku albo kapsułkach co piore nasze, ja patrze na to że maluchy najprawdopodobniej będą wczesniakami i wolę żeby nie było jakichś zarzutów ze strony położnej czy lekarzy bo same wiecie jak to potrafi być
Mia no to niespodzianka
Ja po wizytach szyjka dalej ma 20mm czyli stanęła w miejscu, jest twarda i nie ma rozwarciaTomuś na wadze 1500g a Zuzia 1900g ale tak ciężko jest go pomierzyc już ze przypuszczam że jest trochę większy nawet nogi na usg nie umielismy mu znaleźć tak się ułożył
minimum jakie muszę wytrzymać to skończony 34 tydz a więc coraz bliżej
Trzymam kciuki za najbliższe wizyty
sylwiaśta159, justa1234, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Witam sie i ja
W czwartek idziemy do szpitala odlezec swoje do cc. Wozek kupilismu uzywany x-lander x-twin, a obejrzalam baaardzo duzo wozkow.
Mamy dokladnie taki
http://sprzedajemy.pl/x-lander-x-twin-wozek-blizniaczy,540466 tylko nie z tego ogloszeni. Jest rewelacyjny lekki i wąskisylwiaśta159, agulas, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość
-
melduję się po wizycie
szyjka długa i twarda. Alicja ma 700 g!
Główka jest już odwrócona ku wyjściu. Łożysko się przesunęło i wszystko jest ok
sylwiaśta159, mia6, roletka, mycha28, Inska, Konwalia, pragnaca dzidziusia, justa1234, Takanijaka, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilou1984 wrote:mam podobne zdanie
jest budżetowa...
też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową"
mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.
do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam
co myślicie?
Do mnie dzisiaj przyszła wspaniała torba Pink Lining z pingwinkamiKocham!
Ja piorę w Dzidziusiu ciągle.
I gratuluję wizyt dziewczyny :*pragnaca dzidziusia, agulas, mia6 lubią tę wiadomość
-
Agulas super ze wszystko juz ok
Fistaszek to lada dzien i twoje orzeszki beda na swiecie
Roletka duze juz dzieciaczkisuper ze szyjka daje rade oby tak dalej
Mia to niespodziankato gratuluje synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:07
pragnaca dzidziusia, roletka, agulas, mia6 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Kava a Ty też taka aktywistka dzisiaj ... aż miło Cie tutaj tak często widzieć...
Oby tak juz zostało bo to forum to jest juz jednak uzależnienie, które nie przechodzi wraz z porodem
Poza tym wszelkie informacje o ciążach forumowych ciotek czytam z takim rozrzewnieniem i wzruszeniem...
Chyba teraz całkowicie do mnie dotarło jakie cuda skrywają Wasze brzuszki :*
Inska, justa1234, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Astra, agulas, sylwiaśta159, mia6, Konwalia, mycha28, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny