X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tilka mnie dr P wypisala skierowanie i mam prenatalne w 11t5d za darmo w Gyn u dr Rozmus ;) tam w 1 i 2 trymestrze sa za darmo jesli masz skierowanie. :)

zapisałam się u siebie w mieście na 18 stycznia - mogłabym mieć problem dojechać do Katowic jakby mąż nie mógł bo ja tak nie za bardzo się teraz czuję żeby kierować sama. W każdym bądź razie powiedzieli mi 330zł za parkę. Od mojego lekarza usłyszałam to co wyczytałam - że można zrobić badanie krwi ale przy bliźniakach jest to bardzo trudne do interpretacji i w zasadzie mało kto to dobrze potrafi zrobić. Zobaczę jeszcze co powie mi lekarka, ta co będzie robić usg prenatalne, może będzie miała inne zdanie

PS moje szkraby mają już 45 i 43 mm :D

pragnaca dzidziusia, Inska, mia6, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik żelaza za 3 dni, ale nie mam szans na wizytę u lekarza w międzyczasie więc dowiem się dopiero we wtorek.

Jak tam Wiktor? Opowiadałam mojemu M. o Was i powiedział, że piękne imię wybraliście na znak zwycięstwa :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po wizycie. Maluszek zrobił nam psikusa i Ania okazała się chłopakiem :D Po dzisiejszej prezentacji to już tak na 100% będzie Andrzejek albo Antoś :D Wyniki mam piękne, szyjka super długa i trzyma, stanu zapalnego żadnego nie ma. Luteinę muszę brać nadal. Synuś nasz dzisiaj pięknie się ruszał i waży już 196g :) Jutro dzwonie do Gyn umawiać się na połówkowe, bo podobno już ostatnio, przy prenatalnych, powinni podać termin. Jejku jak fajnie było móc znowu zobaczyć swojego szkraba :D

Tilka, Inska, Kava, mycha28, justa1234, Lilou1984, Moniaa, pragnaca dzidziusia, agulas, Konwalia, Takanijaka, aszka, Karolina1111 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6, ale cudownie! To ci niespodzianka :) To będą dwa Antosie, bo u nas jeśli będzie chłopak, to Antoś właśnie.

Antosie fajne chłopaki ;-)

I gratuluję, że wszystko u Ciebie też dobrze! Ciekawe, że nadal musisz brać luteinę. Ja pierwotnie miałam zapisaną do 12 tygodnia, ale zobaczymy co mi położna powie we wtorek, jeśli coś w ogóle. Pewnie skończy się na kolejnej prywatnej wizycie.

mia6 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wiesci dziewczyny :)) mia a to psikusa Wam dziecko zdobilo! mam nadzieje, ze i ja sie takimi w czwartek rano pochwale... :))

Dziewczyny, chyba wytocze proces Grycanowi, uzaleznili mnie od swoich lodow! Chalwa, kokos, malaga, biala czekolada POEZJA... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:06

mia6, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, dziękujemy. Jak na razie nie narzekamy. Przynajmniej ja ;)
    Z każdym dniem boję się bardziej czy gdzieś za rogiem nie czyhają na nas kolki...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja mam tylko jedną uwagę do wózka baby design - torba. Według mnie jest beznadziejna, mało pojemna, zapina się na magnez, więc łatwo się otwiera. Jak sama znoszę stelaż to muszę mieć torbę na ramieniu, bo spada z wózka... Więc w ramach prezentu świątecznego zakupiłam sobie inną :)

mam podobne zdanie :) jest budżetowa...
    też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową" :)

mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
    słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.

do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam :)
    co myślicie?

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja trzymam kciuki za brak kolek jednak!! Moja młoda tak szarżuje w brzuchu że juz teraz czasami sprawia mi to dyskomfort.

Kava, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja sieje bunt i mam nadzieje ze mi to bokiem nie wyjdzie.
    Piorę w tym samym proszku co swoje ubrania i dodaję ten sam płyn do płukania. Oczywiście wszystko w mniejszych ilościach niż sobie.

Moja siostra dla swojej, już 3 letniej córki tez prała w zwykłych proszkach i płynach i nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:23

Kava, pragnaca dzidziusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja kupiłam lovele proszek bo w promocji była i płyn dzidziuś, plan mam taki ze zaczynam w przyszłym tyg pranie w tych specyfikach a później już w normalnym proszku albo kapsułkach co piore nasze, ja patrze na to że maluchy najprawdopodobniej będą wczesniakami i wolę żeby nie było jakichś zarzutów ze strony położnej czy lekarzy bo same wiecie jak to potrafi być :-)

Mia no to niespodzianka :-D

Ja po wizytach szyjka dalej ma 20mm czyli stanęła w miejscu, jest twarda i nie ma rozwarcia :-) Tomuś na wadze 1500g a Zuzia 1900g ale tak ciężko jest go pomierzyc już ze przypuszczam że jest trochę większy nawet nogi na usg nie umielismy mu znaleźć tak się ułożył :-D minimum jakie muszę wytrzymać to skończony 34 tydz a więc coraz bliżej :-)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty :-)

sylwiaśta159, justa1234, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;-) W czwartek idziemy do szpitala odlezec swoje do cc. Wozek kupilismu uzywany x-lander x-twin, a obejrzalam baaardzo duzo wozkow.
    Mamy dokladnie taki
    http://sprzedajemy.pl/x-lander-x-twin-wozek-blizniaczy,540466 tylko nie z tego ogloszeni. Jest rewelacyjny lekki i wąski

sylwiaśta159, agulas, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie :) szyjka długa i twarda. Alicja ma 700 g! :) Główka jest już odwrócona ku wyjściu. Łożysko się przesunęło i wszystko jest ok :)

sylwiaśta159, mia6, roletka, mycha28, Inska, Konwalia, pragnaca dzidziusia, justa1234, Takanijaka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    mam podobne zdanie :) jest budżetowa...
    też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową" :)

mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
    słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.

do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam :)
    co myślicie?

Do mnie dzisiaj przyszła wspaniała torba Pink Lining z pingwinkami :) Kocham!

Ja piorę w Dzidziusiu ciągle.

I gratuluję wizyt dziewczyny :*

pragnaca dzidziusia, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas super ze wszystko juz ok :-)

Fistaszek to lada dzien i twoje orzeszki beda na swiecie :-)

Roletka duze juz dzieciaczki :-) super ze szyjka daje rade oby tak dalej :-)

Mia to niespodzianka :-) to gratuluje synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:07

pragnaca dzidziusia, roletka, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki u nas bedzie syn, Mikolaj :). Pozdrawiam :)

Konwalia, pragnaca dzidziusia, Moniaa, mycha28, Inska, agulas, sylwiaśta159, justa1234, Takanijaka, mia6, Anko:-), Lilou1984, myszaaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sporo dzisiaj pozytywnych brzuszkowych wieści i niespodzianek. Aż miło sie czyta gdy wszystko dobrze sie układa :)

agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava a Ty też taka aktywistka dzisiaj ... aż miło Cie tutaj tak często widzieć... :)

Kava, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z listą naszych mamusiek obecnych i przyszłych? Kmb wrzucisz? :)

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Kava a Ty też taka aktywistka dzisiaj ... aż miło Cie tutaj tak często widzieć... :)
    Jak Synek daje sie wyspać i jest grzeczny to jest czas na wszystko :) Oby tak juz zostało bo to forum to jest juz jednak uzależnienie, które nie przechodzi wraz z porodem :P
    Poza tym wszelkie informacje o ciążach forumowych ciotek czytam z takim rozrzewnieniem i wzruszeniem...
    Chyba teraz całkowicie do mnie dotarło jakie cuda skrywają Wasze brzuszki :*

Inska, justa1234, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Astra, agulas, sylwiaśta159, mia6, Konwalia, mycha28, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    A jak z listą naszych mamusiek obecnych i przyszłych? Kmb wrzucisz? :)

Kmb do mnie mozesz dopisac 3 chlopcow :)

Inska, Kava, agulas, justa1234, sylwiaśta159, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ