X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Tilka Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Tilka mnie dr P wypisala skierowanie i mam prenatalne w 11t5d za darmo w Gyn u dr Rozmus ;) tam w 1 i 2 trymestrze sa za darmo jesli masz skierowanie. :)

zapisałam się u siebie w mieście na 18 stycznia - mogłabym mieć problem dojechać do Katowic jakby mąż nie mógł bo ja tak nie za bardzo się teraz czuję żeby kierować sama. W każdym bądź razie powiedzieli mi 330zł za parkę. Od mojego lekarza usłyszałam to co wyczytałam - że można zrobić badanie krwi ale przy bliźniakach jest to bardzo trudne do interpretacji i w zasadzie mało kto to dobrze potrafi zrobić. Zobaczę jeszcze co powie mi lekarka, ta co będzie robić usg prenatalne, może będzie miała inne zdanie

PS moje szkraby mają już 45 i 43 mm :D

pragnaca dzidziusia, Inska, mia6, justa1234, agulas lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik żelaza za 3 dni, ale nie mam szans na wizytę u lekarza w międzyczasie więc dowiem się dopiero we wtorek.

Jak tam Wiktor? Opowiadałam mojemu M. o Was i powiedział, że piękne imię wybraliście na znak zwycięstwa :)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduję po wizycie. Maluszek zrobił nam psikusa i Ania okazała się chłopakiem :D Po dzisiejszej prezentacji to już tak na 100% będzie Andrzejek albo Antoś :D Wyniki mam piękne, szyjka super długa i trzyma, stanu zapalnego żadnego nie ma. Luteinę muszę brać nadal. Synuś nasz dzisiaj pięknie się ruszał i waży już 196g :) Jutro dzwonie do Gyn umawiać się na połówkowe, bo podobno już ostatnio, przy prenatalnych, powinni podać termin. Jejku jak fajnie było móc znowu zobaczyć swojego szkraba :D

Tilka, Inska, Kava, mycha28, justa1234, Lilou1984, Moniaa, pragnaca dzidziusia, agulas, Konwalia, Takanijaka, aszka, Karolina1111 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Inska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6, ale cudownie! To ci niespodzianka :) To będą dwa Antosie, bo u nas jeśli będzie chłopak, to Antoś właśnie.

Antosie fajne chłopaki ;-)

I gratuluję, że wszystko u Ciebie też dobrze! Ciekawe, że nadal musisz brać luteinę. Ja pierwotnie miałam zapisaną do 12 tygodnia, ale zobaczymy co mi położna powie we wtorek, jeśli coś w ogóle. Pewnie skończy się na kolejnej prywatnej wizycie.

mia6 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wiesci dziewczyny :)) mia a to psikusa Wam dziecko zdobilo! mam nadzieje, ze i ja sie takimi w czwartek rano pochwale... :))

Dziewczyny, chyba wytocze proces Grycanowi, uzaleznili mnie od swoich lodow! Chalwa, kokos, malaga, biala czekolada POEZJA... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 18:06

mia6, Inska lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, dziękujemy. Jak na razie nie narzekamy. Przynajmniej ja ;)
    Z każdym dniem boję się bardziej czy gdzieś za rogiem nie czyhają na nas kolki...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja mam tylko jedną uwagę do wózka baby design - torba. Według mnie jest beznadziejna, mało pojemna, zapina się na magnez, więc łatwo się otwiera. Jak sama znoszę stelaż to muszę mieć torbę na ramieniu, bo spada z wózka... Więc w ramach prezentu świątecznego zakupiłam sobie inną :)

mam podobne zdanie :) jest budżetowa...
    też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową" :)

mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
    słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.

do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam :)
    co myślicie?

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava ja trzymam kciuki za brak kolek jednak!! Moja młoda tak szarżuje w brzuchu że juz teraz czasami sprawia mi to dyskomfort.

Kava, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja sieje bunt i mam nadzieje ze mi to bokiem nie wyjdzie.
    Piorę w tym samym proszku co swoje ubrania i dodaję ten sam płyn do płukania. Oczywiście wszystko w mniejszych ilościach niż sobie.

Moja siostra dla swojej, już 3 letniej córki tez prała w zwykłych proszkach i płynach i nic się nie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 19:23

Kava, pragnaca dzidziusia, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou ja kupiłam lovele proszek bo w promocji była i płyn dzidziuś, plan mam taki ze zaczynam w przyszłym tyg pranie w tych specyfikach a później już w normalnym proszku albo kapsułkach co piore nasze, ja patrze na to że maluchy najprawdopodobniej będą wczesniakami i wolę żeby nie było jakichś zarzutów ze strony położnej czy lekarzy bo same wiecie jak to potrafi być :-)

Mia no to niespodzianka :-D

Ja po wizytach szyjka dalej ma 20mm czyli stanęła w miejscu, jest twarda i nie ma rozwarcia :-) Tomuś na wadze 1500g a Zuzia 1900g ale tak ciężko jest go pomierzyc już ze przypuszczam że jest trochę większy nawet nogi na usg nie umielismy mu znaleźć tak się ułożył :-D minimum jakie muszę wytrzymać to skończony 34 tydz a więc coraz bliżej :-)

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty :-)

sylwiaśta159, justa1234, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;-) W czwartek idziemy do szpitala odlezec swoje do cc. Wozek kupilismu uzywany x-lander x-twin, a obejrzalam baaardzo duzo wozkow.
    Mamy dokladnie taki
    http://sprzedajemy.pl/x-lander-x-twin-wozek-blizniaczy,540466 tylko nie z tego ogloszeni. Jest rewelacyjny lekki i wąski

sylwiaśta159, agulas, mia6, mycha28, pragnaca dzidziusia, Takanijaka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie :) szyjka długa i twarda. Alicja ma 700 g! :) Główka jest już odwrócona ku wyjściu. Łożysko się przesunęło i wszystko jest ok :)

sylwiaśta159, mia6, roletka, mycha28, Inska, Konwalia, pragnaca dzidziusia, justa1234, Takanijaka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    mam podobne zdanie :) jest budżetowa...
    też zamierzam sobie dokupić jakąś "szałową" :)

mam pytanie odnośnie prania ubranek dziecięcych. czy wszystkie z Was prały\planują prać w środkach dziecięcych czy któraś się już zbuntowała?
    słyszałam już od 1 położnej i wyczytałam w książce o dzieciach że to pic na wodę że zwykłe płyny bardziej uczulają. Podobno nikt tego jeszcze nie udowodnił naukowo, a to wszystko to jest marketing firm, bo z medycznego punktu widzenia nie ma uzasadnionych powodów, żeby używać specjalnego proszku/płynu dla niemowlaka. Można też prać rzeczy dziecka ze swoimi.

do mnie to przemawia, tylko się trochę dygam :)
    co myślicie?

Do mnie dzisiaj przyszła wspaniała torba Pink Lining z pingwinkami :) Kocham!

Ja piorę w Dzidziusiu ciągle.

I gratuluję wizyt dziewczyny :*

pragnaca dzidziusia, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas super ze wszystko juz ok :-)

Fistaszek to lada dzien i twoje orzeszki beda na swiecie :-)

Roletka duze juz dzieciaczki :-) super ze szyjka daje rade oby tak dalej :-)

Mia to niespodzianka :-) to gratuluje synka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:07

pragnaca dzidziusia, roletka, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki u nas bedzie syn, Mikolaj :). Pozdrawiam :)

Konwalia, pragnaca dzidziusia, Moniaa, mycha28, Inska, agulas, sylwiaśta159, justa1234, Takanijaka, mia6, Anko:-), Lilou1984, myszaaa, agniesia2569 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sporo dzisiaj pozytywnych brzuszkowych wieści i niespodzianek. Aż miło sie czyta gdy wszystko dobrze sie układa :)

agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava a Ty też taka aktywistka dzisiaj ... aż miło Cie tutaj tak często widzieć... :)

Kava, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z listą naszych mamusiek obecnych i przyszłych? Kmb wrzucisz? :)

Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Kava a Ty też taka aktywistka dzisiaj ... aż miło Cie tutaj tak często widzieć... :)
    Jak Synek daje sie wyspać i jest grzeczny to jest czas na wszystko :) Oby tak juz zostało bo to forum to jest juz jednak uzależnienie, które nie przechodzi wraz z porodem :P
    Poza tym wszelkie informacje o ciążach forumowych ciotek czytam z takim rozrzewnieniem i wzruszeniem...
    Chyba teraz całkowicie do mnie dotarło jakie cuda skrywają Wasze brzuszki :*

Inska, justa1234, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Astra, agulas, sylwiaśta159, mia6, Konwalia, mycha28, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    A jak z listą naszych mamusiek obecnych i przyszłych? Kmb wrzucisz? :)

Kmb do mnie mozesz dopisac 3 chlopcow :)

Inska, Kava, agulas, justa1234, sylwiaśta159, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ