X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Dziewczeta mam pytanie jakie majtki poporodowe sa najlepsze? Wielorazowego uzytku czy jednorazowe? Poleccie jakies konktetne prosze
    Z tego co przekopywalam Internet to dziewczyny polecają wieloraziwe majtki z firmy Hartmann. Jednorazowe absolutnie nie ;)

mycha28 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki.ja dziś spalam tylko jakie 2h bo Zosia miała okropne problemy brzuszkowe :-( :-( ona Płakała a ja razem z nią :-( :'( serce mnie boli jak widzę jej cierpienie :-( :'(
    Ja majteczki też miała siateczkowe i je przpieralam a co do rozmiaro to faktycznie Aszka ma racje trzeba spr bo ja też miałam XL i mnie cisnely :-P ja w opakowaniu miałam jedne model majtkowy a drugue spodenkowe i powiem ze spodenkowe jak dla mnie nie zdają egzaminu.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się działo, pełno emocji :)
    Ja wróciłam ze szpitala, leżałam bo miałam skurcze przepowiadające, ale pomogła nospa w kroplówce. Listę uaktualniłam na 1 stronie, jak ktoś zainteresowany to pisać w poście, jak będę to nadrobię.

• Eliz Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się pochwalę brzuszkiem, oto Fiona w 18tc :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce20cc432754.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:58

mycha28, Moniaa, Astra, roletka, agulas, Anatolka, justa1234, Biała, Takanijaka, aneczka2015, Kava, Lilou1984, Konwalia, mia6 lubią tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz śliczny brzusio ☺

Eliz lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz jaka laska!
    Bosko. Mały brzuch niczym wzdęcia:-)

Eliz lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, ale Ci piękność rośnie :)

Eliz śliczny brzuszek, zgrabiutki, malutki jeszcze :)

My jutro mamy sesję zdjęciową. Mój brzuch nie wygląda na 9ty miesiąc ciąży, ale przynajmniej będzie fajna pamiątka :)

Dziewczyny w środę mam spotkanie z położną i tak myślę, czy warto o coś konkretnego zapytać jeszcze teraz przed porodem?

Moniaa lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko to samo pomyślałam o brzuchu naszej Eliz... taki stan "pokapuśniakowy" ...
    No i tak jeśli w temacie brzuchowym jesteśmy ... to mój momentami mi już koliduje ze zgrabnym poruszaniem się i wykonywaniem prostych czynności. Wczoraj smarując się przed snem mąż stwierdził że się rozwaliłam jak żaba na liściu . Po dłuższym namyśle bo kalafior słabo pracuje mogłam mu śmiało przytaknąć.

Astra, Inska, agulas, Pola7, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ... ja uwielbiam fotki. Także liczę że dasz nam tutaj oko nacieszyć swoją osóbką... w ramach anonimowości na buziaka mogę ci podesłać mojego renifera

Astra lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna wrote:
    Cześć dziewczyny
    Sylwiasta ale fajny brzuszek zgrabna dziewczyna z Ciebie super
    Anko córcia cudowna
    My jutro o 10:40 test papa trzymajcie kciuki u nas nadal mdłości szczególnie wieczorami pozdrawiam Was goraco
    Powodzenia na jutrzejszej wizycie :)

Eliz, ładniutki brzuszek :)

Ja dzisiaj byłam na glukozie i o dziwo bardzo mi smakowała :D. Obawiam się tylko wyników :/. Ale dopiero jutro je odbiorę, bo i tak jutro muszę do laboratorium skoczyć, bo dziś zapomniałam z domu wziąć siuśków i muszę jutro zawieźć, żeby na środową wizytę mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:07

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie mi również glukoza smakowała niesamowicie. A co do wyników... tez się ich obawiałam, bo byłam nastawiona na cukrzycę i skoro miałam przejść na dietę od następnego dnia to nieładnie to napiszę ale nażarłam się mandarynek, czekolady, jakiś tam ciastek. A wynik był elegancki.
    Takiego tez Tobie życzę.
    A co do siuśków to mi 2 razy zapomniało się nabierać o poranku. I od tamtej pory wieczorem stawiam pojemnik w łazience a po porannej toalecie od razu je odnoszę i wieszak w reklamówce na drzwiach wyjściowych.

Kava lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Wiecznie mi również glukoza smakowała niesamowicie. A co do wyników... tez się ich obawiałam, bo byłam nastawiona na cukrzycę i skoro miałam przejść na dietę od następnego dnia to nieładnie to napiszę ale nażarłam się mandarynek, czekolady, jakiś tam ciastek. A wynik był elegancki.
    Takiego tez Tobie życzę.
    A co do siuśków to mi 2 razy zapomniało się nabierać o poranku. I od tamtej pory wieczorem stawiam pojemnik w łazience a po porannej toalecie od razu je odnoszę i wieszak w reklamówce na drzwiach wyjściowych.
    hahah no to zrobiłam podobnie, bo zaciągnęłam wczoraj męża do mojej ukochanej cukierni i zjadłam najukochańszy i najbardziej czekoladowy kawałek tortu :D, gdyby było mi to już zakazane do końca ciąży.

Z siuśkami robię podobnie - kubeczek wstawiam do łazienki przy kibelku i rano już nie zapominam o nasiusianiu do kubeczka. Ale skleroza sprawiła, że zapomniałam wziąć kubeczka z zawartością :P. Muszę chyba przejąć Twój patent umieszczania kubeczka przy drzwiach wyjściowych

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia.... prawie się posikałam przez tą żabę na liściu :D
    Zdjęciem się jakimś pochwalę jak już dostanę od fotografa, aż sama jestem ciekawa efektu. Ja dziś się zwlokłam z łóżka żeby na badania jechać ale niestety auto nie odpaliło :/ co gorsza mamy je dopiero od wczoraj. Nawet nie komentuję nic żeby m nie wkurzać, bo wystarczająco podłamany jest. Mam nadzieję, że to tylko jakaś głupota, ale kurde zawsze coś, jak nie urok to sraczka

Inska lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa, ale mnie rozbawiłaś! Ty żabo rozłożona na liściu, haha, ma fantazję ten Twój M. ;)

Eliz ślicznie wygląda ten Twój brzusip. W ogóle to laski jesteście razem z Sylwią <3 Takie zgrabniutkie :)

Ja mam jutro prenatalne, trochę drżę, choć no kurcze musi być dobrze, prawda? I wyniki żelaza będę miała to się okaże czy jest anemia czy nie.
    Dobrze, że mi przypomniałyście: siuśki muszę wziąć ;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, ale brzunio <3
    dziewczyny, mój wyszedł tylko na zdjęciu jakoś tak szczupło dość, niestety ;) jak jeszcze kiedyś zdarzy mi się wstawić zdjęcie to może będzie trocchę bardziej realne ;P
    Trzymam za Wasze badania kciuki Inska i Sanna, ja naa swoje czekam do soboty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 14:46

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki strasznie się zmartwilam. Odebrałam dziś wyniki wymazu gardla i mam aż 4 bakterie. Właśnie czekam w kolejce do laryngologa, ale strasznie się boję czy wszystko będzie ok :(

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a może jeden rodzaj antybiotyku podziałałby na te wszystkie dziadostwa. Nie martw się za wczasu i daj znać koniecznie po wizycie.

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybrałam juz 6 dni Duomox i i tak wyszły te cholerstwa. Od miesiąca jestem podziebiona i to pewnie efekt. Masakra... jak nie urok to sraczka...

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
  • Inska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola bidulko, będę trzymać kciuki, żeby laryngolog zaradził.

Dziewczyny pytanie do bardziej zaawansowanych ciążowo tudzież już mam, kiedy przestałyście brać progesteron i czy zrobiłyście to stopniowo czy po prostu odstawiłyście z dnia na dzień? Mnie polski lekarz przepisał brać do 12 tygodnia włącznie ale nie sprecyzował, jak potem odstawić. Założę się, że jutro położna mi powie odstawiać, ale ja się boję, że jak przestanę ot tak nagle brać to się coś maluszkowi stanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:41

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska nie w wolno odstawiać z dnia na dzień. Trzeba zmniejszać dawki. Lutinusa juz nie biorę ale odstawiałam stopniowo , co tydzień zmniejszając dawki. A luteine podjezykową i dupka biorę do 20 tego tygodnia 2xpo jednej.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

06.2016 -Mój Cud ❤

2018 - 3 ICSI
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ