Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInska wrote:Pola bidulko, będę trzymać kciuki, żeby laryngolog zaradził.
Dziewczyny pytanie do bardziej zaawansowanych ciążowo tudzież już mam, kiedy przestałyście brać progesteron i czy zrobiłyście to stopniowo czy po prostu odstawiłyście z dnia na dzień? Mnie polski lekarz przepisał brać do 12 tygodnia włącznie ale nie sprecyzował, jak potem odstawić. Założę się, że jutro położna mi powie odstawiać, ale ja się boję, że jak przestanę ot tak nagle brać to się coś maluszkowi stanieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:54
-
Ja luteine brałam do 13 tyg i z dnia na dzień mi kazał lekarz odstawić a dufhaston brałam do 20 tyg i też z dnia na dzień odstawiony miałam,a lutinus brałam tylko dwa op bo gin z kliniki zamienił mi na luteine bo woadomo tańsza
no ale odstawienie zależy od polityki lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 15:55
-
Kurcze to będę miała rozkminkę. Ja biorę Cyclogest (400mg), bo jest o połowę tańszy od Lutinusu, który tutaj kosztuje 57e za tydzień kuracji. Problemw tym, że jest to czopek dopochwowy, który biorę raz dziennie, wieczorem przed snem. Chyba będzie musiała mi coś położna (czy lekarz) wypisać innego, co będzie można lepiej dawkować. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Kochane, bardzo pomocne, jak zawsze z resztą
-
Eliz wrote:Dziękuję dziewczyny, moja waga stoi w miejscu od listopada - 45kg, powiedzcie mi dużo przytyłyscie. Jak u was to wyglądało ?
, ale w środę wizyta i będę musiała pokonać strach
-
Boziu dziewczyny. To ja jestem dopiero na początku drogi, 13 tydzień, a mam +2kg. I się do tej pory cieszyłam, że przybrałam zgodnie z tym, co mi BMI sugerują. Ale jak słyszę, że Wy macie po mniej niż 4kg w dwudziestym którymś tygodnui, to stwierdzam, że pora odtsawić cukiereczka, ciasteczka i chelbuś na bok
-
Eliz piękny brzusio!
Ja póki co 3.5 kg ale to chyba same piersi i brzuch bo ręce jakby chudsze i nogi też.
Luteine brałam do 11 tc. Później lekarz kazał mi odstawić a od tygodnia brać znowu.
Dziewczyny mam doław czwartek byłam u nowego lekarza i badał szyjke. Piękna i długa 4.75cm. Dzisiaj byłam u "starego" lekarza właściwie tylko po to żeby dostać nowe L4. Lekarz postanowił zbadac szyjke i miała 3.6 cm. Aż mi się wierzyć nie chce ze w ciągu 5 dni mogła skrócić się o ponad 1 cm. Nie mam skurczy ani nic niepokojącego się nie dzieje. Pocieszam się że ten "stary" ma słaby sprzęt taki NFZtowy. Już sama nie wiem...
-
Eliz - pięknie wyglądasz. Ucałuj brzuszek ode mnie
Monia - no czas najwyższy w Twoim przypadku na coraz większy brzuszek. Luty tuż, tuż
Inska - za jutrzejsze prenatalne &&&&&
Pola - odezwij sie po wizycie u lekarza. Mam nadzieję, ze będzie dobrze.
Takanijaka - nie zamartwiaj się, bo to na pewno błąd pomiaru. A poza tym szyjka 3,6 cm to bardzo ładna szyjka
Ja prg brałam do 20 tc i odstawiłam z dnia na dzień. Ale też słyszałam o tym, ze w sumie powinno się to robić stopniowo.
-
Ja po wizycie. Się naczekalam jak głupia. Lekarz powiedział, że bakterie są, ale nie są ta jakieś niezwyczajne bakterie i one nam nie zagrażają. .. ufff.... jedynie drożdżaka można by się pozbyć. Pogrzebal mi w migdałach . Wycisnął jakieś zielone ropsko (wiem - fuuuj)- prawie puściłam na niego pawia - i kazał plukać Azulanem . W sobotę mam do niego jechać jeszcze raz i on na koniec leczenia mi wypłucze migdaly gentamycyną. Także chyba ulzylo. A no i czym mnie zmartwil- "nie widać po Pani czwartego miesiąca, wszystko jest w porządku?". Nie ma co - wie co powiedzieć. ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:06
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Hej laseczki. Od kilku dni albo nawet kilkunastu na majtkach zauwazylam sluz. Nie jest go duzo ale pojawia sie. Czy to normalne? I czy to cos oznacza?
Eliz chudzinko, brzuszek sliczny. Mam nadzieje ze dobrze sie czujesz? Pozdrawiam wszystkie mamuski
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualnyEliz wrote:Dziękuję dziewczyny, moja waga stoi w miejscu od listopada - 45kg, powiedzcie mi dużo przytyłyscie. Jak u was to wyglądało ?
Ja przytyłam podczas stymulacji z 46 na 50 kg. Ciążę zakończyłam mając na wadze 60 kg. Teraz ważę 48 kg.Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Dziewczyny pytanie do bardziej zaawansowanych ciążowo tudzież już mam, kiedy przestałyście brać progesteron i czy zrobiłyście to stopniowo czy po prostu odstawiłyście z dnia na dzień? Mnie polski lekarz przepisał brać do 12 tygodnia włącznie ale nie sprecyzował, jak potem odstawić. (
mi zmniejszał dawkę stopniowo, a właściwie nie dawkę tylko ilość aplikacji w ciągu dnia, a potem zupełnie odstawiłam (coś koło 13-14 tygodnia)
a ja się wzięłam za pranie
postanowiłam jednak kupić małe opakowanie dzidziowego proszku (marka rossmmanowa domol ultra sensitive) i płyn do prania i do płukania bobini baby
a oto cel na dziś
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12987968fac2.jpg
Mycha potwierdzam:) majtasy z canpol są ok! u mnie już leży w szufladzie 6 parWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:20
mycha28, Kava, pragnaca dzidziusia, Inska, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Lilou tez niedawno mialam takie kupki porozkladane na lozku
naszczescie juz poprasowane ulozone leza w komodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 19:24
Lilou1984, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Lilou ja juz mam takie 2 sterty za sobą. Ale jeszcze prasowanie czeka ...
A tu skarpeciochy i niedrapki
I jedna tura ubranek
I powiem szczerze że nie ma bardziej uroczego widoku niż takie malutkie ubranka ☺Lilou1984, mycha28, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, Konwalia, Astra, agulas, justa1234, Inska, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Hej laseczki. Od kilku dni albo nawet kilkunastu na majtkach zauwazylam sluz. Nie jest go duzo ale pojawia sie. Czy to normalne? I czy to cos oznacza?
Moim zdaniem to normalne, ja od dwóch miesięcy bez wkładek się nie ruszama w czasie ciąży nigdy żadnej infekcji tam nie miałam, a lekarz za każdym razem mówił że wydzielina prawidłowa. a to że jest jej dużo to trzeba się przyzwyczaić
Moniaa faktycznie słodki widokaneczka2015, Moniaa lubią tę wiadomość
-
O matko Monia ty masz wiecej skarpeciochow i niedrapkow dla jednej jak ja dla dwoch
Ale patent z grzejnikiem niezly
Moj maz jak zbieral pranie z suszarki to nie mogl sie na dziwic jakie to malutkieMoniaa lubi tę wiadomość