Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko przesliczna na ta Twoja ksiezniczka, zakochalam sie
Mia, tez na to licze, choc wiem, ze 13 tydzien to jeszcze bardzo bardzo wczesnie i to wciaz bardziej zgadywanie...zobaczymy juz we wtorek, czy w ogole lekarz bedzie chcial powiedziec, bo czytalam opinie, ze Irlandcy lekarze wola nie mowic jesli nie sa pewni na 100%, wiec pewnie jeszcze mi tak wczesnie nie powiedza. Choc chcialabym juz wiedziec jak sie zwracac do brzuszka
Co do przeziebienia, ja mialam okrutne tuz przed Swietami. Jadla czosnek rano, potem w ciagu dnia pilam bardzo duzo wody z cytryna i miodem, lub wywaru z imbiru z miodem. Ale ostatecznie, wydaje mi sie, ze bardzo pomogl mi syrop Prenalen, takze rowniez polecam. Aha, i inhalacje po poludniu: woda z sola lub olejkiem mietowym, bardzo mi oczyscilo zatoki.pragnaca dzidziusia, Anko:-), mia6 lubią tę wiadomość
-
Anko Haneczka jest przepiękna
ja daje małej przegotowana wodę ale teraz zamuwilam herbatkę hipp specjalna na lepsze trawienie bez cukru.ty w sumie nie musisz przepajac
a co do kup to nie pomogę bo nie znam się jakie powinny być konsystencję ich i barwa, ja się cieszę z każdej kupy jaką zrobi moja Zosia bo miała i miewa problemy z kupkami
ja jej podaję dicflor5 kropelek na dzień,moja też się prężyla i stekala ale ona miała zatwardzenia i pediatra przepisał nam specjalna zawiesinke na poprawę pracę jelit,podaję jej sabsimplex pomimo że nie ma kolek ale na wzdecia jej daje.z tymi brzuszkami i kopami maluszkow to jest katastrofa
na moją nie działa herbatka z kopru ani rumianek,zreszto pediatra odradzila mi podawanie herbatki z kopru bo na noektore dzieci właśnie źle działa.
Mia zdróweczka życzę
-
Anko, moja Olga nie ma problemów z kupą, co posiłek pampers pełny
Natomiast Ineczka ma problemy takie jak Twoja Hania. Pytałam położnej i powiedziała, że dziecko może nie robić kupy do 72 godz. Niestety im bliżej tej 72 godz. to oczywiście bolesność duża. Z tym, że na pokarmie mamy takie długie przerwy raczej nie mają miejsca. Zawsze mama może pić herbatki laktacyjne, które często w składzie mają ziółkana gazy i wzdęcia, co pomaga maluszkowi. Receptą też jest układanie dziecka na brzuszku, żeby naturalnie masował sobie brzuch lub masaż brzucha przez rodzica - zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pomagają również ciepłe okłady. Ja mam żelowy kompres kupiony w aptece, nagrzewam go wmikrofali i kładę Ingę na nim na brzuchu. Nie odwrotnie bo kompres jest za ciężki. Położna polecała kropelki Biogaja Protectis baby, ale my używamy kropeli Sab simplex - kupione w Austrii. W związku z tym, że nie mam na tyle pokarmu by wykarmić obie córcie, dokarmiam je sztucznym i dlatego podaję herbatkę Hipp - nie wiem czy jest u nas dostępna, bo też z Austrii. Położna mówiła jeszcze o ciepłych okładach z tłuczonego liścia białej kapusty, ale nie stosowałam. Ogólnie taka uroda niektórych dzieciaczków, a najgorsza jest niemoc rodzica...
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
Prenalen piłam na początku, ale skład i proporcje ilości do ceny mi nie podeszły. Syrop starczył mi na 2,5 dnia, a składa się głównie z cukru...za te 30 zł można narobić domowego syropu na litry
Pije teraz syrop z cebuli i czosnku, herbatki z cytryną, lipę z miodem, imbir dodaje do picia, smaruje gardło i zatoki maścią rozgrzewającą, jem tabletki do ssania, płuczę gardło wodą z wodą utlenioną i jodyną i jeszcze od wczoraj siemię lniane. A kanapki z czosnkiem to już obowiązkowo. Dlatego myślałam, że już mi będzie przechodziło, a tu lipa... Myślę, że to dlatego, że w nocy z powodu kataru oddychałam przez usta. Spróbuje jeszcze inhalacji i mokrego ręcznika na kaloryferze
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Mia ja też ciągle mam ropę w gardle. W sumie przeziebienie zaczęło się miesiąc temu. Domowe sposoby nie pomogły (i cały zestaw Prenalenu) i laryngolog zapisał duomox. Wybrałam 6 dni , ale i tak średnio przeszło. Tyle że u mnie problem głównie z gardłem i migdałami, nie mam kaszlu, ewentualnie krótkotrwały katar. Cały czas czuję i widzę tą ropę na migdałach. Miałam iść znowu do laryngologa ale stwierdziłam ze najpierw zrobię wymaz z antybiogramem, teraz czekam na wynik. W międzyczasie dostałam od znajomej kit pszczeli (podobno dobry na wszystko) i tym smaruję gardło. Niby jest ciut lepiej,ale zdrowa nie jestem. Jeden dzień jest lepiej, drugi gorzej. Mój ginekolog twierdzi, że na tym etapie juz to nie powinno zaszkodzić, byleby nie było gorączki. Ja jej nie miałam. Wiec tym się pocieszam. A Ty masz podobny etap do mnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:41
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyAnko moja miala w szpitalu zielone wodniste kupy i lekarka zmienila nam mleko na inne, bo powiedziala ze to niedobrze. Zielona kupa ma byc ale nie wodnista a taka bardziej gestawa. Dodatkowo my kupilismy dla naszej herbatke koperkowo rumiankowa to jest od 1 dnia zycia dziecka i podajemy. Dobrze dziala na brzuszek. Super fotka
Z dziecmi tak jest ze raz lepiej raz gorzej w koncu to małe to tez sie musi przywyczaic do tego swiata
Justa podziwiam bo u mnie wzystkie blizny widac nawet taka co sie jej nabawilam majac 10 latmoze te plastry pomoga, ale mi chodzi nawet nie o widocznosc tylko o brak bliznowców.
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:Anko moja miala w szpitalu zielone wodniste kupy i lekarka zmienila nam mleko na inne, bo powiedziala ze to niedobrze. Zielona kupa ma byc ale nie wodnista a taka bardziej gestawa. Dodatkowo my kupilismy dla naszej herbatke koperkowo rumiankowa to jest od 1 dnia zycia dziecka i podajemy. Dobrze dziala na brzuszek. Super fotka
Z dziecmi tak jest ze raz lepiej raz gorzej w koncu to małe to tez sie musi przywyczaic do tego swiata
Justa podziwiam bo u mnie wzystkie blizny widac nawet taka co sie jej nabawilam majac 10 latmoze te plastry pomoga, ale mi chodzi nawet nie o widocznosc tylko o brak bliznowców.
-
mycha28 wrote:Dziewczeta mam pytanie jakie majtki poporodowe sa najlepsze? Wielorazowego uzytku czy jednorazowe? Poleccie jakies konktetne prosze
Ja używałam takie siateczkowe, wielorazowe. Nie pamiętam firmy, pakowane po 2 szt. Później mąż dokupił kolejne pudełko i jeszcze długo używałam po powrocie do domu. Przepierałam, suszyły się i gotowe. Ważne żeby nie kupić takich flizelinowych, tylko siateczkowe. Takie polecali w moim szpitalu i rzeczywiście wygodne, delikatne, "oddychające".
Kava, mycha28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anko, a pewnie że się stęskniłam
A nawet martwić się zaczęłam bo zamilkłaś nam strasznie.
Ale teraz, jak już zobaczyłam Hanię to spokojna jestem. Jest cudowna!!!
Ogólnie muszę powiedzieć, że jakieś te nasze dzieci wyjątkowo urodziwe są.
Aż miło popatrzeć
Mycha - tak jak Biała pisze. Wielorazowe, siateczkowe. Najważniejsze żeby nie były fizelinowe.
Ja też używałam je jeszcze po powrocie do domu. Wygodne bardzo i oddychające.
Ja miałam takie:
https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/Wielorazowe,-siateczkowe-majtki-poporodowe-SM/2215?gclid=CNfxvqyCoMoCFefTcgodtZIIXgmycha28, Inska, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
Kava zimowe dzieci widać obdarowalo uroda hehe!
Dziewczęta z wcześniejszych miesięcy oczywiście tak sobie dowcipuje;-)!
Hanna śpi....kolejny trudny dzień za nami, ważne że noce przesyłka z jedną przerwa. Oby to się nie zmieniło na gorsze.
Martwie się tylko bo odciagnelam pierś i dała butle, chodziłam z nią 15min i nie odbiła:/
A po butli powinna?!
No nic, mam nadzieje ze będzie dobrze..... -
Anko, ja słyszałam takie opinie, ze po mm powinno się dziecku odbić a po kp nie koniecznie.
Ja karmie tylko piersią ale wcześniej dokarmiałam mm.
Czy po kp czy mm prawie nigdy sie mojemu synkowi nie odbija -
Cześć dziewczyny
Sylwiasta ale fajny brzuszek zgrabna dziewczyna z Ciebie super
Anko córcia cudowna
My jutro o 10:40 test papa trzymajcie kciuki u nas nadal mdłości szczególnie wieczorami pozdrawiam Was goraco
Kava, mycha28, Anko:-), pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, agulas, Takanijaka, mia6 lubią tę wiadomość