X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko cudna mala :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko przesliczna na ta Twoja ksiezniczka, zakochalam sie

flircik.gif

Mia, tez na to licze, choc wiem, ze 13 tydzien to jeszcze bardzo bardzo wczesnie i to wciaz bardziej zgadywanie...zobaczymy juz we wtorek, czy w ogole lekarz bedzie chcial powiedziec, bo czytalam opinie, ze Irlandcy lekarze wola nie mowic jesli nie sa pewni na 100%, wiec pewnie jeszcze mi tak wczesnie nie powiedza. Choc chcialabym juz wiedziec jak sie zwracac do brzuszka :)
    Co do przeziebienia, ja mialam okrutne tuz przed Swietami. Jadla czosnek rano, potem w ciagu dnia pilam bardzo duzo wody z cytryna i miodem, lub wywaru z imbiru z miodem. Ale ostatecznie, wydaje mi sie, ze bardzo pomogl mi syrop Prenalen, takze rowniez polecam. Aha, i inhalacje po poludniu: woda z sola lub olejkiem mietowym, bardzo mi oczyscilo zatoki.

pragnaca dzidziusia, Anko:-), mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko Haneczka jest przepiękna <3 ja daje małej przegotowana wodę ale teraz zamuwilam herbatkę hipp specjalna na lepsze trawienie bez cukru.ty w sumie nie musisz przepajac :-) a co do kup to nie pomogę bo nie znam się jakie powinny być konsystencję ich i barwa, ja się cieszę z każdej kupy jaką zrobi moja Zosia bo miała i miewa problemy z kupkami :-( ja jej podaję dicflor5 kropelek na dzień,moja też się prężyla i stekala ale ona miała zatwardzenia i pediatra przepisał nam specjalna zawiesinke na poprawę pracę jelit,podaję jej sabsimplex pomimo że nie ma kolek ale na wzdecia jej daje.z tymi brzuszkami i kopami maluszkow to jest katastrofa :-( :-( na moją nie działa herbatka z kopru ani rumianek,zreszto pediatra odradzila mi podawanie herbatki z kopru bo na noektore dzieci właśnie źle działa.

Mia zdróweczka życzę <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko możesz jej jeszcze robić masaże brzuszka i nóżkami,i na brzuszek kłaść,ja swojej często robię masażyki pomimo że protestuje :-P

• Biała Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, moja Olga nie ma problemów z kupą, co posiłek pampers pełny :) Natomiast Ineczka ma problemy takie jak Twoja Hania. Pytałam położnej i powiedziała, że dziecko może nie robić kupy do 72 godz. Niestety im bliżej tej 72 godz. to oczywiście bolesność duża. Z tym, że na pokarmie mamy takie długie przerwy raczej nie mają miejsca. Zawsze mama może pić herbatki laktacyjne, które często w składzie mają ziółkana gazy i wzdęcia, co pomaga maluszkowi. Receptą też jest układanie dziecka na brzuszku, żeby naturalnie masował sobie brzuch lub masaż brzucha przez rodzica - zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Pomagają również ciepłe okłady. Ja mam żelowy kompres kupiony w aptece, nagrzewam go wmikrofali i kładę Ingę na nim na brzuchu. Nie odwrotnie bo kompres jest za ciężki. Położna polecała kropelki Biogaja Protectis baby, ale my używamy kropeli Sab simplex - kupione w Austrii. W związku z tym, że nie mam na tyle pokarmu by wykarmić obie córcie, dokarmiam je sztucznym i dlatego podaję herbatkę Hipp - nie wiem czy jest u nas dostępna, bo też z Austrii. Położna mówiła jeszcze o ciepłych okładach z tłuczonego liścia białej kapusty, ale nie stosowałam. Ogólnie taka uroda niektórych dzieciaczków, a najgorsza jest niemoc rodzica...

Anko:-) lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenalen piłam na początku, ale skład i proporcje ilości do ceny mi nie podeszły. Syrop starczył mi na 2,5 dnia, a składa się głównie z cukru...za te 30 zł można narobić domowego syropu na litry ;) Pije teraz syrop z cebuli i czosnku, herbatki z cytryną, lipę z miodem, imbir dodaje do picia, smaruje gardło i zatoki maścią rozgrzewającą, jem tabletki do ssania, płuczę gardło wodą z wodą utlenioną i jodyną i jeszcze od wczoraj siemię lniane. A kanapki z czosnkiem to już obowiązkowo. Dlatego myślałam, że już mi będzie przechodziło, a tu lipa... Myślę, że to dlatego, że w nocy z powodu kataru oddychałam przez usta. Spróbuje jeszcze inhalacji i mokrego ręcznika na kaloryferze :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia ja też ciągle mam ropę w gardle. W sumie przeziebienie zaczęło się miesiąc temu. Domowe sposoby nie pomogły (i cały zestaw Prenalenu) i laryngolog zapisał duomox. Wybrałam 6 dni , ale i tak średnio przeszło. Tyle że u mnie problem głównie z gardłem i migdałami, nie mam kaszlu, ewentualnie krótkotrwały katar. Cały czas czuję i widzę tą ropę na migdałach. Miałam iść znowu do laryngologa ale stwierdziłam ze najpierw zrobię wymaz z antybiogramem, teraz czekam na wynik. W międzyczasie dostałam od znajomej kit pszczeli (podobno dobry na wszystko) i tym smaruję gardło. Niby jest ciut lepiej,ale zdrowa nie jestem. Jeden dzień jest lepiej, drugi gorzej. Mój ginekolog twierdzi, że na tym etapie juz to nie powinno zaszkodzić, byleby nie było gorączki. Ja jej nie miałam. Wiec tym się pocieszam. A Ty masz podobny etap do mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 16:41

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca cudowne wiadomości :) !!!!
    Teraz mocno trzymam kciuki, żeby Twoje Maluchy jak najdłużej u Mamuni gościły <3

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała no to trzymamy kciuki za nasze dziewczyny.
    W końcu minie:*?
    Musi!

Dziewczynki zazdro ciazy....marzy mi się jeszcze jedna!

Biała, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko moja miala w szpitalu zielone wodniste kupy i lekarka zmienila nam mleko na inne, bo powiedziala ze to niedobrze. Zielona kupa ma byc ale nie wodnista a taka bardziej gestawa. Dodatkowo my kupilismy dla naszej herbatke koperkowo rumiankowa to jest od 1 dnia zycia dziecka i podajemy. Dobrze dziala na brzuszek. Super fotka :) Z dziecmi tak jest ze raz lepiej raz gorzej w koncu to małe to tez sie musi przywyczaic do tego swiata :)

Justa podziwiam bo u mnie wzystkie blizny widac nawet taka co sie jej nabawilam majac 10 lat :D moze te plastry pomoga, ale mi chodzi nawet nie o widocznosc tylko o brak bliznowców.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anko moja miala w szpitalu zielone wodniste kupy i lekarka zmienila nam mleko na inne, bo powiedziala ze to niedobrze. Zielona kupa ma byc ale nie wodnista a taka bardziej gestawa. Dodatkowo my kupilismy dla naszej herbatke koperkowo rumiankowa to jest od 1 dnia zycia dziecka i podajemy. Dobrze dziala na brzuszek. Super fotka :) Z dziecmi tak jest ze raz lepiej raz gorzej w koncu to małe to tez sie musi przywyczaic do tego swiata :)

Justa podziwiam bo u mnie wzystkie blizny widac nawet taka co sie jej nabawilam majac 10 lat :D moze te plastry pomoga, ale mi chodzi nawet nie o widocznosc tylko o brak bliznowców.
    Aszka ty masz tendencje do blizn a ja do nadmiernych kg :-( :-(

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta mam pytanie jakie majtki poporodowe sa najlepsze? Wielorazowego uzytku czy jednorazowe? Poleccie jakies konktetne prosze

201602151781.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Dziewczeta mam pytanie jakie majtki poporodowe sa najlepsze? Wielorazowego uzytku czy jednorazowe? Poleccie jakies konktetne prosze

Ja używałam takie siateczkowe, wielorazowe. Nie pamiętam firmy, pakowane po 2 szt. Później mąż dokupił kolejne pudełko i jeszcze długo używałam po powrocie do domu. Przepierałam, suszyły się i gotowe. Ważne żeby nie kupić takich flizelinowych, tylko siateczkowe. Takie polecali w moim szpitalu i rzeczywiście wygodne, delikatne, "oddychające".

Kava, mycha28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mialam takie siateczkowe i kupilam rozmiar xl i wyobraz sobie ze mnie cisneły. Lepiej kup jakies i wyprobuj.

mycha28 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, a pewnie że się stęskniłam :)
    A nawet martwić się zaczęłam bo zamilkłaś nam strasznie.
    Ale teraz, jak już zobaczyłam Hanię to spokojna jestem. Jest cudowna!!!
    Ogólnie muszę powiedzieć, że jakieś te nasze dzieci wyjątkowo urodziwe są.
    Aż miło popatrzeć :D

Mycha - tak jak Biała pisze. Wielorazowe, siateczkowe. Najważniejsze żeby nie były fizelinowe.
    Ja też używałam je jeszcze po powrocie do domu. Wygodne bardzo i oddychające.
    Ja miałam takie:
    https://www.naszsmyk.pl/pl_PL/p/Wielorazowe,-siateczkowe-majtki-poporodowe-SM/2215?gclid=CNfxvqyCoMoCFefTcgodtZIIXg

mycha28, Inska, Anko:-) lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki za rady :-)

201602151781.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava zimowe dzieci widać obdarowalo uroda hehe!
    Dziewczęta z wcześniejszych miesięcy oczywiście tak sobie dowcipuje;-)!
    Hanna śpi....kolejny trudny dzień za nami, ważne że noce przesyłka z jedną przerwa. Oby to się nie zmieniło na gorsze.
    Martwie się tylko bo odciagnelam pierś i dała butle, chodziłam z nią 15min i nie odbiła:/:(
    A po butli powinna?!
    No nic, mam nadzieje ze będzie dobrze.....

dfe01f0225.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko, ja słyszałam takie opinie, ze po mm powinno się dziecku odbić a po kp nie koniecznie.
    Ja karmie tylko piersią ale wcześniej dokarmiałam mm.
    Czy po kp czy mm prawie nigdy sie mojemu synkowi nie odbija :/

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017

Wysłany: 11 stycznia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava to dobrze wiedziec...nie będę już na to tak zwracać uwagi.
    A ja od 4 na nogach. Mam nadzieje ze dzień będzie w miarę łaskawy bo dziś do 20tej bez męża!

dfe01f0225.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Sylwiasta ale fajny brzuszek zgrabna dziewczyna z Ciebie super
    Anko córcia cudowna
    My jutro o 10:40 test papa trzymajcie kciuki u nas nadal mdłości szczególnie wieczorami pozdrawiam Was goraco

Kava, mycha28, Anko:-), pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, agulas, Takanijaka, mia6 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ