X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z rana :-D też już wypilam kawusie i obiad ugotowalam :-D moja Zocha śpi jeszcze od wczoraj od 22.00 :-D :-D wogóle już zocha lepiej śpi,w nocy tylko dwa razy się budzi na papu a wcześniej co 2 h się budziła. Już wogóle jest inna, ma takie mądre oczka i często mi się przygląda jakby chciała mi powoedziec,, mamusiu kocham cie i przepraszam ze czasem płacze bez powodu <3 "<3 dziecko zmienia wszystko :-D Zakochałam się po uszy w tej naszej niesfornosci <3 a wogóle jest taka wymuszaczka że głowa mała :-D swoim udawanym płaczem na każdym wszystko wymusza :-D taki z niej niesforny gałcunek :-D :-D a ksywek ma tyle że głowa mała :-D gałcun,babajaguna,kopytniak,a dziadzio nazywa swoją wnusie koralikiem <3 <3 jakież życie jest piękniejsze z naszą Zochą<3 <3 jest jeszcze malusia ale daje nam mnustwo radości swoim zachwaniem,minkami i gestami :-D <3 dziecko to najwspanialszy cud :-D <3

Kava, agulas, Moniaa, Inska, aszka, mycha28, pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159, roletka, mia6, Konwalia, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka warto chodzić do szkoły rodzenia. Zdecydowanie polecam :)

Dziś w nocy moja córka zapewniła mi moc wrażeń. Do tej pory nie wymiotowalam. Dziś po godzinie 3 obudziłam się dlawiac się własnymi wymiocinami... Akurat maz jest w delegacji. Trochę się poddusilam. Potem palenie w gardle.. Nieco sobie podraznilam krtan, bo w ślinie miałam krew. żyć nie umierać :)
    Teraz jestem strasznie głodna i nie wiem co zjeść :( za to córeczka tatusia harcuje strasznie :) córeczka tatusia-o byla niegrzeczna :P

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi ale mi sie lezka zakrecila w oku po przeczytaniu, co piszesz o Zosi. Marze juz o zobaczeniu oczek mojego niunka lub niunki.

Agulas, bidulo, dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo, zamarlam jak napisalas, ze sie poddusilas. Kiedy M. wraca?

A my dzis zaczynamy 13 tydzien <3

agulas, Kava, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wraca dziś wieczorem, także już czuję się pewniejsza :)

Inska lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas wspołczuje, mnie tez wymioty brały głownie w nocy.

Mycha karm dzieciaczki karm, niech rosna :)

Justa masz cakowita racje :) zreszta dziecko tez musi poplakac bo to jedyny sposob komunikacji z nami, sugeruje ze zrobila siusiu/kupke albo głodna.

mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jak macie fajnie dziewczyny :)) ja sie jaram z moim, ze nasz rodzyneczek ma juz pepowinke przepiekna, to co bedzie jak poczuje ruchy malucha :D

aszka, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.

agulas, sylwiaśta159, Lilou1984, Inska, mycha28, Astra, aszka, Anatolka, roletka, Moniaa, Kava, Takanijaka, Kamila8k, justa1234, tulipanna, mia6, Konwalia, wiecznie, Karolina1111, agniesia2569 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.
    <3 <3 <3

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDzidziusia Cudowne wieści!!! gratuluje dziewczynki! to już wiadomo że to chłopcy będą jednojajowi:) przykro mi z powody wody w nerkach,m ale myślę, że jesteś pod dobrą opieką skoro wychwycili to tak szybko. skoro będą to teraz monitorować, myślę, że nie masz się czym martwić na zapas

sylwiaśta159, aszka, pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ale niespodzianka :-) gratuluje coreczki :-) mam nadzieje ze z tymi nerkami bedzie wszystko dobrze, narazie nie martw sie na zapas. Jestescie pod dobra opieka wiec musi byc dobrze :-)

aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ale niespodzianka! Super! Gratulacje ogromne. Będziecie mieć dwóch królewiczów i królewnę. Ja od zawsze marzyłam o tym żeby mieć troje dzieci i pierwszego synka i juz w wieku 13l wiedziałam jak będzie miał na imię. Trójki pewnie mieć nie będziemy jednak ale i tak jesteśmy przeszczesliwi ze w ogóle się udało no i ze jest ten wymarzony synuś.

A co do nerek to wiem ze bardzo często ta woda znika jeszcze przed porodem i mam nadzieję że będzie tak i w waszym przypadku.

sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, mycha28 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia chodz czesciej na kontrole niech monitoruja, z tego co ja kojarze z tych wymiarów co mi gin dawal bo nie mam przy sobie to cos jakies AP było i chyba na podstawie tego kwalifikowal czy ok czy nie (ale moge sie mylic bo nie mam przy sobie tej mojej rozpiski). Czesto tez tak jest ze na poczatku lekarz widzi jakies niedociagniecia a pozniej sie normuje z wiekiem dzieciatek.

pragnaca dzidziusia, mycha28 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że ciężko nie myśleć skoro się już wie o tej wodzie, ale myślę że gdyby to było coś poważnego to od razu skierowaliby was na dokładniejsze badania, głowa do góry kochana musi być dobrze no i gratuluję Muszkieterki <3

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Pragnaca dzidziusia chodz czesciej na kontrole niech monitoruja, z tego co ja kojarze z tych wymiarów co mi gin dawal bo nie mam przy sobie to cos jakies AP było i chyba na podstawie tego kwalifikowal czy ok czy nie (ale moge sie mylic bo nie mam przy sobie tej mojej rozpiski). Czesto tez tak jest ze na poczatku lekarz widzi jakies niedociagniecia a pozniej sie normuje z wiekiem dzieciatek.

Dziekuje dziewczyny <3

Kontrole bedziemy mieli co tydzien teraz zamiast dwoch :) Lekarz stwierdzil ze na tym etapie trzeba juz kontrolowac czesciej :) A w pon mamy wizyte u lekarza prowadzacego I tez bedziemy podgladac skarby :)

roletka, mycha28, aszka lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca to super niespodzianka... teraz juz będą wszystkie dzieci w domu ehh cudownie <3

U mnie na polowkowych lekarką zauważyła niewielkie pielektazje... powiedziała ze na tym etapie to nic groźnego bo jeszcze wszystko może się unormować. I tak też się stało. W 30 tc na tym usg 3 trymestru nie było już po nich znaku. Także na spokojnie.
    A ogólnie to Ci napiszę że niejednokrotnie jak pomyślę z przerażeniem o narodzinach swojej malutkiej, o trudach wychowania. To wtedy myślę o Tobie i uważam że moje panikowanie jest po prostu nie zasadne ... tak wiesz w pozytywnym tego słowa znaczeniu ☺

aszka, pragnaca dzidziusia, Inska, mia6, wiecznie lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, każde słowo które napisałas jest prawdą :)

Pragnąca - ale niespodzianka!!! Będzie 2 rycerzy i mała księżniczka. A imiona juz macie wybrane?

Inska - gratki!!! To juz 13 tc :)

Anko - zaginelas nam ostatnio. Odzywaj sie, co u Was?

U nas w końcu mrozy ustąpily więc pierwszy spacer w końcu mamy za sobą :)

roletka, aszka, pragnaca dzidziusia, Inska, Moniaa, justa1234, mia6, Konwalia lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc, uzywalyscie tych plastrow sławnych na blizne? Ja sie zastanawiam czy kupic, nie chodzi mi o widocznosc blizny tylko o brak bliznowców, czyli takich zrogowacen blizny, a podobno one na to tez dzialaja. W necie duzo pozytywnych opinii, chyba sie skusze, ale moze stosowałyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrze sie sie na usg unormowało :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa super, ze sie unormowalo :) Czytalam troche na necie ale juz nie Bede, bo tylko sobie wkrecam :(
    Musi byc dobrze I koniec kropka :) tego sie trzymamy :)

A strach minie jak tylko zobaczysz malenstwo :) Bedziesz tak zakochana jak Kava czy Justa :)
    Ja tych obaw nie mam I nigdy nie mialam :) najbardziej na swiecie balam sie, ze nigdy nie zostane mama I jak pomysle co wtedy czulam to ogarnia mnie pustka. Ivf dalo mi tyle szczescia naraz, ze moje serduszko ciagle sie raduje odkad jestem w ciazy :)
    Napewno bedziesz wspaniala, kochajaca mama <3

Kava, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Dziewczyny po cc, uzywalyscie tych plastrow sławnych na blizne? Ja sie zastanawiam czy kupic, nie chodzi mi o widocznosc blizny tylko o brak bliznowców, czyli takich zrogowacen blizny, a podobno one na to tez dzialaja. W necie duzo pozytywnych opinii, chyba sie skusze, ale moze stosowałyscie?

Ja nie stosuję ale też się nad nimi zastanawiam bo słyszałam sporo dobrych opinii.
    Obecnie stosuję żel Contractubex.

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 378 379 380 381 382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ