X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava co do imion to teraz sie zacznie :)
    Olivier mial byc ten jednojajowy a okazalo sie, ze jest Olivka :)

Nad reszta caly czas myslimy bo mamy inne typy z mezem :)

Kava, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca to jest absolutnie przecudowna niespodzianka. Trzech chłopców brzmiało cudownie ale dwóch chłopców i dziewczynka brzmi jeszcze lepiej. Kibicuje wam z całego serca

pragnaca dzidziusia, mycha28, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27f989f2ccb1da82med.jpg

już mi wywaliło bębenek, co to będzie potem!?

aszka, mycha28, roletka, pragnaca dzidziusia, justa1234, agulas, Takanijaka, mia6, wiecznie, Anuszka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta super bebenek :)

Kava ja zamowilam, bo sa w promocji zamiast 136, 99 zł, bede stosowac bo moja znajoma po cc 10 lat temu mowi ze ma wlasnie bliznowca i ze ja pobolewa, a tego chce uniknac.

sylwiaśta159, Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.
    Gratuluję córki!

Chiwlę mnie nie było, ale nie wracam sama:)

Anatolka, sylwiaśta159, mycha28, Viki26, pragnaca dzidziusia, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Gratuluję córki!

Chiwlę mnie nie było, ale nie wracam sama:)
    No super!!!
    Poprosimy o relację z pierwszej ręki ;)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.

Gratulacje kochana! Swietna wuadomisc, juz widze wasza radosc. Super!!!!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje :-)

Sylwia sliczny malutki brzuszek :-)

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czekamy na relacje :)

Sylwiasta brzuszek sliczny, zobaczysz, ze im wiekszy tym bardziej go bedziesz kochala, to jest mieszkanko twojego szkraba :)

justa1234, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia coś wspaniałego kochana że jednak będzie też mała pipeczka <3 <3 <3 a co do wody w płóckach to napewno będzie dobrze tylko trzeba często monitorować ;-)

Aszka ja powiem szczerze że nigdy nie słyszalam o plastrach ;-) :-P ja nic nie stosuje bo u mnie zawsze takie blizny ładnie się goją i nawet ślad nie zostaje :-)

Sylwaśta brzuniek śliczny <3

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Justa, każde słowo które napisałas jest prawdą :)

Pragnąca - ale niespodzianka!!! Będzie 2 rycerzy i mała księżniczka. A imiona juz macie wybrane?

Inska - gratki!!! To juz 13 tc :)

Anko - zaginelas nam ostatnio. Odzywaj sie, co u Was?

U nas w końcu mrozy ustąpily więc pierwszy spacer w końcu mamy za sobą :)

Heloł!
    Stesknila się? :)
    U mnie praca na 2 etaty z małą. Mamy 2 dobre dni na 3 źle i tak leci czas...
    Mała ma dziś miesiąc!:-)
    Ogólnie kocham bardzo! Choć łatwo nie jest.
    Teraz pytanie do mam:
    Jak wyglądają kupki waszych dzieci? Bo u nas jak słabo ścieta jajecznica, a jak boli brzuch to jeszcze bardziej wodniste. Trochę się martwie
    Bywają u nas płacze i ból brzuszka ze nie pozwala spokojnie pierś ssać.
    Podawajcie swoje metody na brzuch.....
    Ratunku!
    Mam dicoflor i czekam na sabsimplex

sylwiaśta159, Moniaa, mia6, agulas lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna podawać miesiecznemu dziecku herbatkę?
    Rumianek czy koperek?
    Generalnie to trochę panikuje. Sama nie wiem czy tak dzieci mają z brzuszkiem i kupkami czy może mała złapała wirusa?
    Byłam u lekarki to stwierdziła że skoro przybiera to wszystko ok.
    Ale i tak długie a szczupłe to moje dziecko.
    Moni może wyślę Ci zdjęcie na fcb i wrzucisz? I ja się Hania pochwale jak rośnie?

Dziewczyny tak w ogóle to czasu pisać nie mam ale czytam! Gratuluje wizyt i pięknie rosnacych brzuszków!

sylwiaśta159, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko pewnie ze wrzucę... tylko podeślij foto.
    A z Co do zachowań malutkiej lepiej mieć 2 dni dobre na 3 kiepskie niż wszystkie kiepskie.

Buziaki. A i nie tylko Java się stęskniła.... ja również <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Anko cudności ... <3 <3 <3

9a6yq0.jpg

2imadk.jpg

Pamiętamy - nie cytujemy ☺

mia6, sylwiaśta159, Astra, Konwalia, aneczka2015, roletka, pragnaca dzidziusia, wiecznie, Inska, justa1234, Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca - ale niespodzianka :) Super, że będzie też córeczka :)

Inska - no zobacz jak ten czas leci! pewnie już niedługo poznacie płeć :)

Justa - uwielbiam Twoje opisy Zosieńki :D

Sylwia - śliczny, mały brzuszek :) a będzie coraz piękniejszy :)

Kamila - gratulacje i czekamy na bliższe informacje ;)

Ja niestety jestem nadal chora. Dzisiaj znowu zaniemówiłam i na dodatek pojawił się kaszel :( Boje się o moje maleństwo, czy mu to nie zaszkodzi. Jak mi nie przejdzie do środy (to będzie tydzień odkàd mnie złapało), to pójdę do lekarza.

pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mia6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - jaka śliczna ta Twoja córcia!! :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ale niespodzianka. Super! Nie będziesz sama w tym stadzie choć i tak chłopcy będą mieli przewagę.

Justa super, że Zosienka juz tak ładnie śpi.

Anko a czemu chcesz podawać rumianek albo herbatkę? Jak karmisz piersią to nie jest to konieczne. Z Twojego opisu wynika, że kupka jest OK. Może ta strona Ci pomoże: http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia chciałam podawać bo często ja boli. Prezy się ma gazy, które ja wybudzaja. Stara się robić kupę i steka z 2 3h i płacze...pomyślałam że jej pomogą herbatki?
    Nie mam doświadczenia, dlatego pytam.
    Najlepsze jest to ze problem z kupa i gazami a kupka mięciutka i wodnista :/
    Nie rozumiem tego wszystkiego jeszcze.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko malenka jest przeslodka :)

Mia ja bralam ten syrop prenatel, pilam tez wlasny wyrob z cebuli I cukru a na sniadanie I kolacje jadlam kanapeczke z maslem I czosnkiem. Tez mialam kaszel I nie zaszkodzilo to malenstwom, jednakze ja odrazu poszlam do lekarza. Ten zalecil dodatkowo jeszcze powiesic mokry recznik na kaloryferze w nocy jak spie zeby powietrze nie bylob za suche I kaszel tak nie meczyc. Trzymalo mnie lacznie 5 dni, potem zaczelo juz puszczac. Mam nadzieje, ze wkrotce lepiej sie poczujesz. Siedz grzecznie w lozeczku I odpoczywaj.

mia6 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Pragnąca to super niespodzianka... teraz juz będą wszystkie dzieci w domu ehh cudownie <3

U mnie na polowkowych lekarką zauważyła niewielkie pielektazje... powiedziała ze na tym etapie to nic groźnego bo jeszcze wszystko może się unormować. I tak też się stało. W 30 tc na tym usg 3 trymestru nie było już po nich znaku. Także na spokojnie.
    A ogólnie to Ci napiszę że niejednokrotnie jak pomyślę z przerażeniem o narodzinach swojej malutkiej, o trudach wychowania. To wtedy myślę o Tobie i uważam że moje panikowanie jest po prostu nie zasadne ... tak wiesz w pozytywnym tego słowa znaczeniu ☺
    Super wieści z tymi miedniczkami przynosisz :D. Oby i u mojej kruszynki też się unormowało.

Anko, ślicznotka z Twojej córeczki :D

Agulas, jak wymioty? Dalej męczą?

Pragnąca, a to ci niespodziankę dzieciaki zrobiły :D. Super :)

Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ