Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwiasta super bebenek
Kava ja zamowilam, bo sa w promocji zamiast 136, 99 zł, bede stosowac bo moja znajoma po cc 10 lat temu mowi ze ma wlasnie bliznowca i ze ja pobolewa, a tego chce uniknac.sylwiaśta159, Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl
Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynkaDokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke "
My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka
Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100%
radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia
Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkachpodobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.
Chiwlę mnie nie było, ale nie wracam sama:)Anatolka, sylwiaśta159, mycha28, Viki26, pragnaca dzidziusia, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
pragnaca dzidziusia wrote:Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl
Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynkaDokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke "
My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka
Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100%
radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia
Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkachpodobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.
Gratulacje kochana! Swietna wuadomisc, juz widze wasza radosc. Super!!!!pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
nick nieaktualny
-
Pragnaca dzidziusia coś wspaniałego kochana że jednak będzie też mała pipeczka
a co do wody w płóckach to napewno będzie dobrze tylko trzeba często monitorować
Aszka ja powiem szczerze że nigdy nie słyszalam o plastrachja nic nie stosuje bo u mnie zawsze takie blizny ładnie się goją i nawet ślad nie zostaje
Sylwaśta brzuniek ślicznysylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:Justa, każde słowo które napisałas jest prawdą
Pragnąca - ale niespodzianka!!! Będzie 2 rycerzy i mała księżniczka. A imiona juz macie wybrane?
Inska - gratki!!! To juz 13 tc
Anko - zaginelas nam ostatnio. Odzywaj sie, co u Was?
U nas w końcu mrozy ustąpily więc pierwszy spacer w końcu mamy za sobą
Heloł!
Stesknila się?
U mnie praca na 2 etaty z małą. Mamy 2 dobre dni na 3 źle i tak leci czas...
Mała ma dziś miesiąc!
Ogólnie kocham bardzo! Choć łatwo nie jest.
Teraz pytanie do mam:
Jak wyglądają kupki waszych dzieci? Bo u nas jak słabo ścieta jajecznica, a jak boli brzuch to jeszcze bardziej wodniste. Trochę się martwie
Bywają u nas płacze i ból brzuszka ze nie pozwala spokojnie pierś ssać.
Podawajcie swoje metody na brzuch.....
Ratunku!
Mam dicoflor i czekam na sabsimplexsylwiaśta159, Moniaa, mia6, agulas lubią tę wiadomość
-
Czy mozna podawać miesiecznemu dziecku herbatkę?
Rumianek czy koperek?
Generalnie to trochę panikuje. Sama nie wiem czy tak dzieci mają z brzuszkiem i kupkami czy może mała złapała wirusa?
Byłam u lekarki to stwierdziła że skoro przybiera to wszystko ok.
Ale i tak długie a szczupłe to moje dziecko.
Moni może wyślę Ci zdjęcie na fcb i wrzucisz? I ja się Hania pochwale jak rośnie?
Dziewczyny tak w ogóle to czasu pisać nie mam ale czytam! Gratuluje wizyt i pięknie rosnacych brzuszków!sylwiaśta159, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość
-
Pragnąca - ale niespodzianka
Super, że będzie też córeczka
Inska - no zobacz jak ten czas leci! pewnie już niedługo poznacie płeć
Justa - uwielbiam Twoje opisy Zosieńki
Sylwia - śliczny, mały brzuszeka będzie coraz piękniejszy
Kamila - gratulacje i czekamy na bliższe informacje
Ja niestety jestem nadal chora. Dzisiaj znowu zaniemówiłam i na dodatek pojawił się kaszelBoje się o moje maleństwo, czy mu to nie zaszkodzi. Jak mi nie przejdzie do środy (to będzie tydzień odkàd mnie złapało), to pójdę do lekarza.
pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Pragnaca ale niespodzianka. Super! Nie będziesz sama w tym stadzie choć i tak chłopcy będą mieli przewagę.
Justa super, że Zosienka juz tak ładnie śpi.
Anko a czemu chcesz podawać rumianek albo herbatkę? Jak karmisz piersią to nie jest to konieczne. Z Twojego opisu wynika, że kupka jest OK. Może ta strona Ci pomoże: http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.htmlpragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Konwalia chciałam podawać bo często ja boli. Prezy się ma gazy, które ja wybudzaja. Stara się robić kupę i steka z 2 3h i płacze...pomyślałam że jej pomogą herbatki?
Nie mam doświadczenia, dlatego pytam.
Najlepsze jest to ze problem z kupa i gazami a kupka mięciutka i wodnista
Nie rozumiem tego wszystkiego jeszcze. -
nick nieaktualnyAnko malenka jest przeslodka
Mia ja bralam ten syrop prenatel, pilam tez wlasny wyrob z cebuli I cukru a na sniadanie I kolacje jadlam kanapeczke z maslem I czosnkiem. Tez mialam kaszel I nie zaszkodzilo to malenstwom, jednakze ja odrazu poszlam do lekarza. Ten zalecil dodatkowo jeszcze powiesic mokry recznik na kaloryferze w nocy jak spie zeby powietrze nie bylob za suche I kaszel tak nie meczyc. Trzymalo mnie lacznie 5 dni, potem zaczelo juz puszczac. Mam nadzieje, ze wkrotce lepiej sie poczujesz. Siedz grzecznie w lozeczku I odpoczywaj.mia6 lubi tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Pragnąca to super niespodzianka... teraz juz będą wszystkie dzieci w domu ehh cudownie
U mnie na polowkowych lekarką zauważyła niewielkie pielektazje... powiedziała ze na tym etapie to nic groźnego bo jeszcze wszystko może się unormować. I tak też się stało. W 30 tc na tym usg 3 trymestru nie było już po nich znaku. Także na spokojnie.
A ogólnie to Ci napiszę że niejednokrotnie jak pomyślę z przerażeniem o narodzinach swojej malutkiej, o trudach wychowania. To wtedy myślę o Tobie i uważam że moje panikowanie jest po prostu nie zasadne ... tak wiesz w pozytywnym tego słowa znaczeniu ☺. Oby i u mojej kruszynki też się unormowało.
Anko, ślicznotka z Twojej córeczki
Agulas, jak wymioty? Dalej męczą?
Pragnąca, a to ci niespodziankę dzieciaki zrobiły. Super
Moniaa, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość