Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava co do imion to teraz sie zacznie :)
    Olivier mial byc ten jednojajowy a okazalo sie, ze jest Olivka :)

Nad reszta caly czas myslimy bo mamy inne typy z mezem :)

Kava, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca to jest absolutnie przecudowna niespodzianka. Trzech chłopców brzmiało cudownie ale dwóch chłopców i dziewczynka brzmi jeszcze lepiej. Kibicuje wam z całego serca

nick nieaktualny, mycha28, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27f989f2ccb1da82med.jpg

już mi wywaliło bębenek, co to będzie potem!?

nick nieaktualny, mycha28, roletka, nick nieaktualny, justa1234, agulas, Takanijaka, mia6, wiecznie, Anuszka, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta super bebenek :)

Kava ja zamowilam, bo sa w promocji zamiast 136, 99 zł, bede stosowac bo moja znajoma po cc 10 lat temu mowi ze ma wlasnie bliznowca i ze ja pobolewa, a tego chce uniknac.

nick nieaktualny, Kava, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.
    Gratuluję córki!

Chiwlę mnie nie było, ale nie wracam sama:)

Anatolka, nick nieaktualny, mycha28, Viki26, nick nieaktualny, mia6, Lilou1984 lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Gratuluję córki!

Chiwlę mnie nie było, ale nie wracam sama:)
    No super!!!
    Poprosimy o relację z pierwszej ręki ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Dziewczyny I ja sie witam po USG polowkowym ( 20 tc) mimo iz suwaczek pokazuje mi mniej, jakos zle przeliczyl :)

Dzisiaj spotkala Nas mega niespodzianka Nasz synek , ktory MA osobne lozysko I jest wiekszy od swoich jednojajowych braci okazal sie dziewczynka :) Dokladnie pokazano nam trzy linie ktore pokazuja, ze MA " pipeczke " :) My w szoku, bo juz 2 razy nam powiedzieli, ze wszyscy sa chlopcami, a tu okazuje sie, ze pepowina miedzy nozkami naszej ksiezniczce sie zakrecila I dlatego mysleli, ze chlopiec. Pani sonografer zawolala kolezanke z pokoju obok do potwierdzenia, a ta skanujac mowi: od lewej chlopiec, chlopiec I dziewczynka :) Obie potwierdzily, ze sa pewne na 100% :) :) radosc ogromna , maz zawsze marzyl o coreczce. Maz zaczal plakac, ja zaraz za nim , cos niesamowitego nas spotkalo, taki ogrom szczescia :)

Wszyscy rozwijaja sie prawidlowo jednakze chlopcy maja wode w nerkach :/ podobno jest to czesta przypadlosc chlopcow I dopoki tej wody jest malo, nie MA co sie martwic, bo dzieci ja wysikuja I to nic groznego, jednakze musza to monitorowac I mierzyc czy ilosc plynu sie nie zwieksza I czy dobrze sie jej pozbywaja. Czy ktoras z Was tak miala dziewczyny ze swoimi dzieciaczkami? Lekarz mowi ze to nic powaznego I zeby sie nie martwic , no ale stres juz jest I jakos nie moge przestac o tym myslec.

Gratulacje kochana! Swietna wuadomisc, juz widze wasza radosc. Super!!!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila gratulacje :-)

Sylwia sliczny malutki brzuszek :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czekamy na relacje :)

Sylwiasta brzuszek sliczny, zobaczysz, ze im wiekszy tym bardziej go bedziesz kochala, to jest mieszkanko twojego szkraba :)

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia coś wspaniałego kochana że jednak będzie też mała pipeczka <3 <3 <3 a co do wody w płóckach to napewno będzie dobrze tylko trzeba często monitorować ;-)

Aszka ja powiem szczerze że nigdy nie słyszalam o plastrach ;-) :-P ja nic nie stosuje bo u mnie zawsze takie blizny ładnie się goją i nawet ślad nie zostaje :-)

Sylwaśta brzuniek śliczny <3

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Justa, każde słowo które napisałas jest prawdą :)

Pragnąca - ale niespodzianka!!! Będzie 2 rycerzy i mała księżniczka. A imiona juz macie wybrane?

Inska - gratki!!! To juz 13 tc :)

Anko - zaginelas nam ostatnio. Odzywaj sie, co u Was?

U nas w końcu mrozy ustąpily więc pierwszy spacer w końcu mamy za sobą :)

Heloł!
    Stesknila się? :)
    U mnie praca na 2 etaty z małą. Mamy 2 dobre dni na 3 źle i tak leci czas...
    Mała ma dziś miesiąc!:-)
    Ogólnie kocham bardzo! Choć łatwo nie jest.
    Teraz pytanie do mam:
    Jak wyglądają kupki waszych dzieci? Bo u nas jak słabo ścieta jajecznica, a jak boli brzuch to jeszcze bardziej wodniste. Trochę się martwie
    Bywają u nas płacze i ból brzuszka ze nie pozwala spokojnie pierś ssać.
    Podawajcie swoje metody na brzuch.....
    Ratunku!
    Mam dicoflor i czekam na sabsimplex

nick nieaktualny, Moniaa, mia6, agulas lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mozna podawać miesiecznemu dziecku herbatkę?
    Rumianek czy koperek?
    Generalnie to trochę panikuje. Sama nie wiem czy tak dzieci mają z brzuszkiem i kupkami czy może mała złapała wirusa?
    Byłam u lekarki to stwierdziła że skoro przybiera to wszystko ok.
    Ale i tak długie a szczupłe to moje dziecko.
    Moni może wyślę Ci zdjęcie na fcb i wrzucisz? I ja się Hania pochwale jak rośnie?

Dziewczyny tak w ogóle to czasu pisać nie mam ale czytam! Gratuluje wizyt i pięknie rosnacych brzuszków!

nick nieaktualny, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko pewnie ze wrzucę... tylko podeślij foto.
    A z Co do zachowań malutkiej lepiej mieć 2 dni dobre na 3 kiepskie niż wszystkie kiepskie.

Buziaki. A i nie tylko Java się stęskniła.... ja również <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Anko cudności ... <3 <3 <3

9a6yq0.jpg

2imadk.jpg

Pamiętamy - nie cytujemy ☺

mia6, nick nieaktualny, Astra, Konwalia, aneczka2015, roletka, nick nieaktualny, wiecznie, Inska, justa1234, Takanijaka, agulas lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca - ale niespodzianka :) Super, że będzie też córeczka :)

Inska - no zobacz jak ten czas leci! pewnie już niedługo poznacie płeć :)

Justa - uwielbiam Twoje opisy Zosieńki :D

Sylwia - śliczny, mały brzuszek :) a będzie coraz piękniejszy :)

Kamila - gratulacje i czekamy na bliższe informacje ;)

Ja niestety jestem nadal chora. Dzisiaj znowu zaniemówiłam i na dodatek pojawił się kaszel :( Boje się o moje maleństwo, czy mu to nie zaszkodzi. Jak mi nie przejdzie do środy (to będzie tydzień odkàd mnie złapało), to pójdę do lekarza.

nick nieaktualny, justa1234 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• mia6 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko - jaka śliczna ta Twoja córcia!! :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca ale niespodzianka. Super! Nie będziesz sama w tym stadzie choć i tak chłopcy będą mieli przewagę.

Justa super, że Zosienka juz tak ładnie śpi.

Anko a czemu chcesz podawać rumianek albo herbatkę? Jak karmisz piersią to nie jest to konieczne. Z Twojego opisu wynika, że kupka jest OK. Może ta strona Ci pomoże: http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

nick nieaktualny, justa1234 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia chciałam podawać bo często ja boli. Prezy się ma gazy, które ja wybudzaja. Stara się robić kupę i steka z 2 3h i płacze...pomyślałam że jej pomogą herbatki?
    Nie mam doświadczenia, dlatego pytam.
    Najlepsze jest to ze problem z kupa i gazami a kupka mięciutka i wodnista :/
    Nie rozumiem tego wszystkiego jeszcze.

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko malenka jest przeslodka :)

Mia ja bralam ten syrop prenatel, pilam tez wlasny wyrob z cebuli I cukru a na sniadanie I kolacje jadlam kanapeczke z maslem I czosnkiem. Tez mialam kaszel I nie zaszkodzilo to malenstwom, jednakze ja odrazu poszlam do lekarza. Ten zalecil dodatkowo jeszcze powiesic mokry recznik na kaloryferze w nocy jak spie zeby powietrze nie bylob za suche I kaszel tak nie meczyc. Trzymalo mnie lacznie 5 dni, potem zaczelo juz puszczac. Mam nadzieje, ze wkrotce lepiej sie poczujesz. Siedz grzecznie w lozeczku I odpoczywaj.

mia6 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Pragnąca to super niespodzianka... teraz juz będą wszystkie dzieci w domu ehh cudownie <3

U mnie na polowkowych lekarką zauważyła niewielkie pielektazje... powiedziała ze na tym etapie to nic groźnego bo jeszcze wszystko może się unormować. I tak też się stało. W 30 tc na tym usg 3 trymestru nie było już po nich znaku. Także na spokojnie.
    A ogólnie to Ci napiszę że niejednokrotnie jak pomyślę z przerażeniem o narodzinach swojej malutkiej, o trudach wychowania. To wtedy myślę o Tobie i uważam że moje panikowanie jest po prostu nie zasadne ... tak wiesz w pozytywnym tego słowa znaczeniu ☺
    Super wieści z tymi miedniczkami przynosisz :D. Oby i u mojej kruszynki też się unormowało.

Anko, ślicznotka z Twojej córeczki :D

Agulas, jak wymioty? Dalej męczą?

Pragnąca, a to ci niespodziankę dzieciaki zrobiły :D. Super :)

Moniaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ ‹ 379 380 381 382 383 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ