X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    No właśnie miała Justa zapytać czemu nie zawsze masz usg czy to czasem nie NFZ.
    Bez obrazy ale jakby moja lekarka mi powiedziała ze nie ma potrzeby to i tak stanęło by na moim. Pewnie powiedziałabym ze fantastycznie ze jest ksiazkowo ale teraz proszę juz być poważnym i zrobić usg.
    Mamy 21 wiek i tylko lenistwo lekarza lub NFZ ogranicza przed zrobieniem usg.
    Mi kolega ginekolog raz robił usg. Gdzie w 9tyg i powiedział ze mógłby przestać po 3 sekundzie bo dziecko pieknie trzyma rączki nad głową i wciąż nimi rusza. Ze dużo ćwiczy i jest silne bo na tym etapie trzymanie rąk nad głową jest dla niego wysiłkiem. Ale pomizial i porobil fotki bo i tak sobie w miedzy czasie rozmawialiśmy.
    Kolega ma klinikę medyczna we Wrocławiu, i pracowałam dla niego kiedyś, jest to facet z dużym doświadczeniem i pasja, on po tym usg w 9 tyg powiedział ze nawet nie robilby pappa. Obejrzał mózg serce budowę głowy i te rączki do góry i podsumowal ze to na pewno zdrowe dziecko. Ale........człowiek i tak się boi:)
    Nie robi mi na każdej wizycie usg bo tam gdzie chidze na nfz jest spieprzony aparat niestety :-( i lekarz muwi że na badziewiu prawie nic nie widać zreszto mój najdroższy też był że mną i widział jaki obraz jest na tym monitorze, a lekarz jeszcze muwi że niechce się podpisać pod tym zrobionym usg bo jes niewyraźne i dlatego jeżdżę do niego prywatnie ;-) a do innego gina na nfz się nie przeniosę bo nikomu nie ufam za dużo przeszłam z tymi naszymi lekarzami z miasta :-/ a mój gin nie ma wpływu na to jaki jest sprzęt w przychodni bo nasza szpital i przychodnia są w poważnych tarapatach finansowych i straszne rzeczy się u nas dzieją :-/ ludzie się zwalniają i niema komu przy pacjentach chodzić :-/ a lekarz do którego chodzę dla mnie jest naprawdę super i nie zrezygnuje z niego ;-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę prawdopodobnie jutro. Dam znać oczywiście.
    Kochana piękny plan na poród!

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i JUSTA dobrze. Ja nie winie lekarza a 'biedny bogaty' NFZ.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciezaroweczki jaka u was dziś pogoda? ;-) bo w pułtusku to trochę słońca za chmurkami ale tak fajnie jest nie upalnie jak w sam raz :-D a ja powolutku szykuje się na imprezę integracyjna z pracy :-D obchodzimy dziś 30lecie istnienia firmy, około 500 osób będzie hulało na imprezie :-D będzie nawet Kombi ;-) dziś przebieramy się za lata 80 i 90 ;-) w tamtym roku przebieralismy się za lata 60 ;-) co roku coś innego :-D można się wyszaleć na takiej imprezie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze u mnie w Wawie to na NFZ sie czeka i 4 m-ce do lekarza, wiec .... nawet nie bede tego komentowac.

Justa hihi, ale fajnie :)

U mnie słonecznie, my juz bylismy na zakupach ale spozywczych, mi słabo wiec tylko chodzimy po to co naprawde potrzebne. Jutro nasza rocznica slubu, wiec robimy sobie uroczysty/ą obiado/kolacje w domu :) Tez zaliczylismy krotki spacerek i teraz juz wylacznie lenistwo. Troche mnie zdenerwowała pogoda, nie wiem jak Wy, ale ja sie nienajlepiej czuje jak sa takie upały, a podobno teraz przez 1.5 tyg ma byc do 38 stopni. Rany :/

Moniaa ja sobie kupiłam getry przez allegro bo ja ogolnie mam rozmiar s, w ciazy teraz m i w spodnie to sie nie mieszcze, bo o ile nogi wchodza to juz w talii ciezko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 15:25

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ja w ubiegłym roku ciąże prowadziłam na Karowej. Chodziłam też do innego gina prywatnie, ale też do drugiego na NFZ. I faktycznie na pierwszą wizytę czekałam ok 2,5m-ca, ale później jak lekarka kazała przyjść za 2 tygodnie to nie było problemu z zapisem. Więc nie jest tak źle na NFZ.
    Obecnie ciąże również prowadzę u dwóch ginów. Do jednego chodzę prywatnie, a do drugiego na NFZ.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mojej gin 4 m-ce bo ona tylko przyjmuje dwa dni w tygodniu na NFZ. Prywatnie za to przyjmuje poza Wawa i dlatego odpada. Z kolei mam fajnego gina prywatnie, ale ceny tez ma niezłe. A jak oceniasz szpital na Karowej? Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.

Tyle się nagadali o tej rejonizacji, a nikt nic nie wie. I miała trwać do 10.08 jak otworzą ponownie ten zamknięty oddział, a jeszcze nawet tego nie zaczęli :P

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-D ;-) :-*

My wróciliśmy z imprezy o 23.00 :-/ bo trochę potanczyłam i brzuszek się napiął i strasznie plecki mnie bolały :-( ale ogólnie cieszę się że pojechaliśmy bo spotkałam swoich znajomych z pracy ;-) w pracy wszyscy wiedzą że mamy ciążę z ivf i co chcwile ktoś podchodził i gratulował i obcałowywał mnie :-D naprawdę to miłe że ludzie te reagują i ciągle każdy się pytał jak się czuje i wogóle :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wrzuć swój brzuch z teraz bo zdjęcie z przed 3 tygodni juz chyba nie aktualne;-);-P
    Ja dziś zaczęłam sprzątać i brzuch rozbolal. Sprzątanie i smierdzaca chemia to nie idzie w parze z ciaza:(

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko zagon chłopa do roboty :) a Ty lez i pachnij na kanapie. :)

Justa dobrze, ze sie bawiłas i wszystko poszło gładko. Dzieki za zyczonka, skromnie obchodzimy ale wiadomo w pewnym stanie to sie nie baluje.

Danae pewnie jak zwykle skonczy sie na gadaniu, jak to w Pl ;) :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrzucę wieczorkiem na twoje życzenie ;-) jak będę siedziała na kompie to wpuszcze zdjęcie bo z telefonu mi jakoś to nie idzie :-P ;-)

Viki26, Biała, agga1984 lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka chłop i tak mimo że wyjątkowo dużo pracuje to odkurzacz z 2 razy w tygodniu myje okna i podłogi.
    To ja chciałam coś miłego dla niego zrobic:-)
    Żeby było tak ładnie.

aszka, agga1984 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czekam;-)

Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka chłop i tak mimo że wyjątkowo dużo pracuje to odkurzacz z 2 razy w tygodniu myje okna i podłogi.
    To ja chciałam coś miłego dla niego zrobic:-)
    Żeby było tak ładnie.
    moj tak samo. U mnie lekarz na samym poczatku powiedział do nas, tzm do meza, ze on ma od teraz przejac obowiazki domowe i pracowac, jako 100% facet. Faktycznie nie narzekam, ja prawie nic nie robie. :D I tak wczesniej obowiazki domowe byly po 50% na osobe bo ja tez mam prace, a teraz jest 90% dla niego ale nie narzeka.

Viki26, agga1984 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko proszę bardzo :-) a ja czekam na zdjęcie Twojego brzuszka :-)
    2a9a865c34873bb8med.jpg

Viki26, agniesia2569, Biała, Moniaa, aszka, Madzia82, Konwalia lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale ładny brzuszek! Takim to można się chwalić :*

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Justa ale ładny brzuszek! Takim to można się chwalić :*
    Dziękuję :-) Ty też taki będziesz miała kochana :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mega! :)
    Boski.
    To ja myślałam że mam duży ciążowy.
    Ale taki jak twój to przewiduje na 7m bo nie sądzę że urośnie tak zaraz w 6 tym.
    Ale pięknie dziś ją czuje.
    Boskie!!!!

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mega! :)
    Boski.
    To ja myślałam że mam duży ciążowy.
    Ale taki jak twój to przewiduje na 7m bo nie sądzę że urośnie tak zaraz w 6 tym.
    Ale pięknie dziś ją czuje.
    Boskie!!!!
    Dziękuję :-) mam nadzieję że ja Twój brzunio też zobaczę :-)

Anko:-) lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ