Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Anko:-) wrote:No właśnie miała Justa zapytać czemu nie zawsze masz usg czy to czasem nie NFZ.
Bez obrazy ale jakby moja lekarka mi powiedziała ze nie ma potrzeby to i tak stanęło by na moim. Pewnie powiedziałabym ze fantastycznie ze jest ksiazkowo ale teraz proszę juz być poważnym i zrobić usg.
Mamy 21 wiek i tylko lenistwo lekarza lub NFZ ogranicza przed zrobieniem usg.
Mi kolega ginekolog raz robił usg. Gdzie w 9tyg i powiedział ze mógłby przestać po 3 sekundzie bo dziecko pieknie trzyma rączki nad głową i wciąż nimi rusza. Ze dużo ćwiczy i jest silne bo na tym etapie trzymanie rąk nad głową jest dla niego wysiłkiem. Ale pomizial i porobil fotki bo i tak sobie w miedzy czasie rozmawialiśmy.
Kolega ma klinikę medyczna we Wrocławiu, i pracowałam dla niego kiedyś, jest to facet z dużym doświadczeniem i pasja, on po tym usg w 9 tyg powiedział ze nawet nie robilby pappa. Obejrzał mózg serce budowę głowy i te rączki do góry i podsumowal ze to na pewno zdrowe dziecko. Ale........człowiek i tak się boi:)i lekarz muwi że na badziewiu prawie nic nie widać zreszto mój najdroższy też był że mną i widział jaki obraz jest na tym monitorze, a lekarz jeszcze muwi że niechce się podpisać pod tym zrobionym usg bo jes niewyraźne i dlatego jeżdżę do niego prywatnie
a do innego gina na nfz się nie przeniosę bo nikomu nie ufam za dużo przeszłam z tymi naszymi lekarzami z miasta
a mój gin nie ma wpływu na to jaki jest sprzęt w przychodni bo nasza szpital i przychodnia są w poważnych tarapatach finansowych i straszne rzeczy się u nas dzieją
ludzie się zwalniają i niema komu przy pacjentach chodzić
a lekarz do którego chodzę dla mnie jest naprawdę super i nie zrezygnuje z niego
-
A ciezaroweczki jaka u was dziś pogoda?
bo w pułtusku to trochę słońca za chmurkami ale tak fajnie jest nie upalnie jak w sam raz
a ja powolutku szykuje się na imprezę integracyjna z pracy
obchodzimy dziś 30lecie istnienia firmy, około 500 osób będzie hulało na imprezie
będzie nawet Kombi
dziś przebieramy się za lata 80 i 90
w tamtym roku przebieralismy się za lata 60
co roku coś innego
można się wyszaleć na takiej imprezie
-
nick nieaktualnyPowiem Wam ze u mnie w Wawie to na NFZ sie czeka i 4 m-ce do lekarza, wiec .... nawet nie bede tego komentowac.
Justa hihi, ale fajnie
U mnie słonecznie, my juz bylismy na zakupach ale spozywczych, mi słabo wiec tylko chodzimy po to co naprawde potrzebne. Jutro nasza rocznica slubu, wiec robimy sobie uroczysty/ą obiado/kolacje w domuTez zaliczylismy krotki spacerek i teraz juz wylacznie lenistwo. Troche mnie zdenerwowała pogoda, nie wiem jak Wy, ale ja sie nienajlepiej czuje jak sa takie upały, a podobno teraz przez 1.5 tyg ma byc do 38 stopni. Rany
Moniaa ja sobie kupiłam getry przez allegro bo ja ogolnie mam rozmiar s, w ciazy teraz m i w spodnie to sie nie mieszcze, bo o ile nogi wchodza to juz w talii ciezko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 15:25
-
Aszka ja w ubiegłym roku ciąże prowadziłam na Karowej. Chodziłam też do innego gina prywatnie, ale też do drugiego na NFZ. I faktycznie na pierwszą wizytę czekałam ok 2,5m-ca, ale później jak lekarka kazała przyjść za 2 tygodnie to nie było problemu z zapisem. Więc nie jest tak źle na NFZ.
Obecnie ciąże również prowadzę u dwóch ginów. Do jednego chodzę prywatnie, a do drugiego na NFZ.justa1234, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia u mojej gin 4 m-ce bo ona tylko przyjmuje dwa dni w tygodniu na NFZ. Prywatnie za to przyjmuje poza Wawa i dlatego odpada. Z kolei mam fajnego gina prywatnie, ale ceny tez ma niezłe. A jak oceniasz szpital na Karowej? Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.
-
nick nieaktualnyaszka wrote:Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.
Tyle się nagadali o tej rejonizacji, a nikt nic nie wie. I miała trwać do 10.08 jak otworzą ponownie ten zamknięty oddział, a jeszcze nawet tego nie zaczęliaszka lubi tę wiadomość
-
Aszka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu
:-*
My wróciliśmy z imprezy o 23.00bo trochę potanczyłam i brzuszek się napiął i strasznie plecki mnie bolały
ale ogólnie cieszę się że pojechaliśmy bo spotkałam swoich znajomych z pracy
w pracy wszyscy wiedzą że mamy ciążę z ivf i co chcwile ktoś podchodził i gratulował i obcałowywał mnie
naprawdę to miłe że ludzie te reagują i ciągle każdy się pytał jak się czuje i wogóle
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko zagon chłopa do roboty
a Ty lez i pachnij na kanapie.
Justa dobrze, ze sie bawiłas i wszystko poszło gładko. Dzieki za zyczonka, skromnie obchodzimy ale wiadomo w pewnym stanie to sie nie baluje.
Danae pewnie jak zwykle skonczy sie na gadaniu, jak to w Pl -
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Aszka chłop i tak mimo że wyjątkowo dużo pracuje to odkurzacz z 2 razy w tygodniu myje okna i podłogi.
To ja chciałam coś miłego dla niego zrobic:-)
Żeby było tak ładnie.I tak wczesniej obowiazki domowe byly po 50% na osobe bo ja tez mam prace, a teraz jest 90% dla niego ale nie narzeka.
Viki26, agga1984 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Justa mega!
Boski.
To ja myślałam że mam duży ciążowy.
Ale taki jak twój to przewiduje na 7m bo nie sądzę że urośnie tak zaraz w 6 tym.
Ale pięknie dziś ją czuje.
Boskie!!!!mam nadzieję że ja Twój brzunio też zobaczę
Anko:-) lubi tę wiadomość