Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    No właśnie miała Justa zapytać czemu nie zawsze masz usg czy to czasem nie NFZ.
    Bez obrazy ale jakby moja lekarka mi powiedziała ze nie ma potrzeby to i tak stanęło by na moim. Pewnie powiedziałabym ze fantastycznie ze jest ksiazkowo ale teraz proszę juz być poważnym i zrobić usg.
    Mamy 21 wiek i tylko lenistwo lekarza lub NFZ ogranicza przed zrobieniem usg.
    Mi kolega ginekolog raz robił usg. Gdzie w 9tyg i powiedział ze mógłby przestać po 3 sekundzie bo dziecko pieknie trzyma rączki nad głową i wciąż nimi rusza. Ze dużo ćwiczy i jest silne bo na tym etapie trzymanie rąk nad głową jest dla niego wysiłkiem. Ale pomizial i porobil fotki bo i tak sobie w miedzy czasie rozmawialiśmy.
    Kolega ma klinikę medyczna we Wrocławiu, i pracowałam dla niego kiedyś, jest to facet z dużym doświadczeniem i pasja, on po tym usg w 9 tyg powiedział ze nawet nie robilby pappa. Obejrzał mózg serce budowę głowy i te rączki do góry i podsumowal ze to na pewno zdrowe dziecko. Ale........człowiek i tak się boi:)
    Nie robi mi na każdej wizycie usg bo tam gdzie chidze na nfz jest spieprzony aparat niestety :-( i lekarz muwi że na badziewiu prawie nic nie widać zreszto mój najdroższy też był że mną i widział jaki obraz jest na tym monitorze, a lekarz jeszcze muwi że niechce się podpisać pod tym zrobionym usg bo jes niewyraźne i dlatego jeżdżę do niego prywatnie ;-) a do innego gina na nfz się nie przeniosę bo nikomu nie ufam za dużo przeszłam z tymi naszymi lekarzami z miasta :-/ a mój gin nie ma wpływu na to jaki jest sprzęt w przychodni bo nasza szpital i przychodnia są w poważnych tarapatach finansowych i straszne rzeczy się u nas dzieją :-/ ludzie się zwalniają i niema komu przy pacjentach chodzić :-/ a lekarz do którego chodzę dla mnie jest naprawdę super i nie zrezygnuje z niego ;-)

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę prawdopodobnie jutro. Dam znać oczywiście.
    Kochana piękny plan na poród!

dfe01f0225.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i JUSTA dobrze. Ja nie winie lekarza a 'biedny bogaty' NFZ.

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciezaroweczki jaka u was dziś pogoda? ;-) bo w pułtusku to trochę słońca za chmurkami ale tak fajnie jest nie upalnie jak w sam raz :-D a ja powolutku szykuje się na imprezę integracyjna z pracy :-D obchodzimy dziś 30lecie istnienia firmy, około 500 osób będzie hulało na imprezie :-D będzie nawet Kombi ;-) dziś przebieramy się za lata 80 i 90 ;-) w tamtym roku przebieralismy się za lata 60 ;-) co roku coś innego :-D można się wyszaleć na takiej imprezie ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze u mnie w Wawie to na NFZ sie czeka i 4 m-ce do lekarza, wiec .... nawet nie bede tego komentowac.

Justa hihi, ale fajnie :)

U mnie słonecznie, my juz bylismy na zakupach ale spozywczych, mi słabo wiec tylko chodzimy po to co naprawde potrzebne. Jutro nasza rocznica slubu, wiec robimy sobie uroczysty/ą obiado/kolacje w domu :) Tez zaliczylismy krotki spacerek i teraz juz wylacznie lenistwo. Troche mnie zdenerwowała pogoda, nie wiem jak Wy, ale ja sie nienajlepiej czuje jak sa takie upały, a podobno teraz przez 1.5 tyg ma byc do 38 stopni. Rany :/

Moniaa ja sobie kupiłam getry przez allegro bo ja ogolnie mam rozmiar s, w ciazy teraz m i w spodnie to sie nie mieszcze, bo o ile nogi wchodza to juz w talii ciezko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 15:25

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ja w ubiegłym roku ciąże prowadziłam na Karowej. Chodziłam też do innego gina prywatnie, ale też do drugiego na NFZ. I faktycznie na pierwszą wizytę czekałam ok 2,5m-ca, ale później jak lekarka kazała przyjść za 2 tygodnie to nie było problemu z zapisem. Więc nie jest tak źle na NFZ.
    Obecnie ciąże również prowadzę u dwóch ginów. Do jednego chodzę prywatnie, a do drugiego na NFZ.

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u mojej gin 4 m-ce bo ona tylko przyjmuje dwa dni w tygodniu na NFZ. Prywatnie za to przyjmuje poza Wawa i dlatego odpada. Z kolei mam fajnego gina prywatnie, ale ceny tez ma niezłe. A jak oceniasz szpital na Karowej? Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Podobno po tej akcji we Wrocławiu maja wszedzie wprowadzic rejonizacje.

Tyle się nagadali o tej rejonizacji, a nikt nic nie wie. I miała trwać do 10.08 jak otworzą ponownie ten zamknięty oddział, a jeszcze nawet tego nie zaczęli :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-D ;-) :-*

My wróciliśmy z imprezy o 23.00 :-/ bo trochę potanczyłam i brzuszek się napiął i strasznie plecki mnie bolały :-( ale ogólnie cieszę się że pojechaliśmy bo spotkałam swoich znajomych z pracy ;-) w pracy wszyscy wiedzą że mamy ciążę z ivf i co chcwile ktoś podchodził i gratulował i obcałowywał mnie :-D naprawdę to miłe że ludzie te reagują i ciągle każdy się pytał jak się czuje i wogóle :-) :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wrzuć swój brzuch z teraz bo zdjęcie z przed 3 tygodni juz chyba nie aktualne;-);-P
    Ja dziś zaczęłam sprzątać i brzuch rozbolal. Sprzątanie i smierdzaca chemia to nie idzie w parze z ciaza:(

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko zagon chłopa do roboty :) a Ty lez i pachnij na kanapie. :)

Justa dobrze, ze sie bawiłas i wszystko poszło gładko. Dzieki za zyczonka, skromnie obchodzimy ale wiadomo w pewnym stanie to sie nie baluje.

Danae pewnie jak zwykle skonczy sie na gadaniu, jak to w Pl ;) :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko wrzucę wieczorkiem na twoje życzenie ;-) jak będę siedziała na kompie to wpuszcze zdjęcie bo z telefonu mi jakoś to nie idzie :-P ;-)

Viki26, Biała, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka chłop i tak mimo że wyjątkowo dużo pracuje to odkurzacz z 2 razy w tygodniu myje okna i podłogi.
    To ja chciałam coś miłego dla niego zrobic:-)
    Żeby było tak ładnie.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa czekam;-)

Moniaa, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka chłop i tak mimo że wyjątkowo dużo pracuje to odkurzacz z 2 razy w tygodniu myje okna i podłogi.
    To ja chciałam coś miłego dla niego zrobic:-)
    Żeby było tak ładnie.
    moj tak samo. U mnie lekarz na samym poczatku powiedział do nas, tzm do meza, ze on ma od teraz przejac obowiazki domowe i pracowac, jako 100% facet. Faktycznie nie narzekam, ja prawie nic nie robie. :D I tak wczesniej obowiazki domowe byly po 50% na osobe bo ja tez mam prace, a teraz jest 90% dla niego ale nie narzeka.

Viki26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko proszę bardzo :-) a ja czekam na zdjęcie Twojego brzuszka :-)
    2a9a865c34873bb8med.jpg

Viki26, agniesia2569, Biała, Moniaa, nick nieaktualny, Madzia82, Konwalia lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ale ładny brzuszek! Takim to można się chwalić :*

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Justa ale ładny brzuszek! Takim to można się chwalić :*
    Dziękuję :-) Ty też taki będziesz miała kochana :-)

Viki26 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mega! :)
    Boski.
    To ja myślałam że mam duży ciążowy.
    Ale taki jak twój to przewiduje na 7m bo nie sądzę że urośnie tak zaraz w 6 tym.
    Ale pięknie dziś ją czuje.
    Boskie!!!!

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mega! :)
    Boski.
    To ja myślałam że mam duży ciążowy.
    Ale taki jak twój to przewiduje na 7m bo nie sądzę że urośnie tak zaraz w 6 tym.
    Ale pięknie dziś ją czuje.
    Boskie!!!!
    Dziękuję :-) mam nadzieję że ja Twój brzunio też zobaczę :-)

Anko:-) lubi tę wiadomość

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ