X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie mamy wybrany wozek, bo ogladalismy identyczne tylko pojedyncze. bedzie nas stac na uzywany, bo nowy to okolo 3400 zl, a to duzo. A tutaj liczy sie waga, wymiary itd, jak sie doliczy np wage dzieciakow to robi sie bardzo duzo.
    A chcialam jeszcze zapytac mamuski blizniakowe-tez macie wizyty co dwa tygodnie?

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak będzie później ale teraz mam wizytę za dwa tygodnie :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezeli chodizsz do dr Piekarz to co dwa tygodnie, ona mi zawsze mowi, ze dizeci musza byc poogladane nie rzadziej niz wlasnie co dwa.

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG dzisiaj. Wszystko dobrze :) Przy okazji lekarz zrobił mi ekspresowe USG i wody też są w normie.

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Justa ja mam nacięte oba jaowody po pozamacicznej, wiec nie wiem jak naturalanie mogloby się nam udać, ale w cuda wierzę:)

Moniaa super że z maluszkiem wszytsko ok!
    Ja też się naczytałam na miesięczniówkach różnych historii i tak jak wy więcej tam nie mam zamiaru zaglądać.

Duża gratuluję udanego USG!

Byłam dziś jednak na USG u mojego dr, śmiał się co ze mnie za panikara, ale oczywiście zrobił usg. Maluszek na nim pływał, machał rączkami i nóżkami:) więc czekam już spokojnie na prenatalne.
    Niestety nie znam twojego przypadku :-( i napisałam tak jak to mi lekarz powiedział,zreszto znam przypadek gdzie para miała pięć transferów i niestety nie udało się dopiero zaszła jakimś cudem naturalnie :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae to fajnie że wszystko jest w porządku :-)

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek , Roletka ja również mam wizyty co dwa tygodnie. Rzeczywiscie u dr Piekarz to norma :) z jednej strony jest to trochę męczące, ale z drugiej to dobrze wiedzieć na bieżąco co się dzieje.

Fistaszek jaki wózek wybrałaś? Ja napewno zdecyduję się na uzywany, i to najlepiej żeby był 3w1, żebym nie musiała się juz martwić fotelikami do samochodu. Dla mnie koszt nowego wózka jest duży i w dodatku biorąc pod uwagę czas przyjścia na świat maluchów, to raczej bezsensowny, bo w zimie to ja pewno głębokim wózkiem nie pospaceruję za dużo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 21:36

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Właśnie z naszą Minuśką rozmawiałam o tym. Mi jakoś nie przychodzi do głowy aby kupować spodnie z ciążowy golfem w 10tc

A ja musiałam kupić (choć po ośmiu latach starań obiecywałam sobie że kupię jak najpóźniej się da), bo standardowe spodnie uciskały mnie w podbrzusze i aż bolało... Także to czasami nie taki głupi pomysł :P

Ja miałam wejść w temat "bliźniaki" czy jakoś tak, ale nie dam rady... wolę być w temacie gdzie kobietki przechodziły podobne perypetie etc.

Ja boję się z jednej strony cieszyć, ale z drugiej stwierdziłam... jak nie teraz, to kiedy? Jak ma być dobrze, to będzie dobrze.

Moniaa, Duza, bardzo się cieszę że u Waszych Maleństw ok! :D

Lelewela, gratki z wejścia w II trymestr!

Fistaszek, kciukuję za wyniki!

Agniesia, to za to by wszystko było dobrze!!!

Fistaszek, ja mam teraz wizytę po 4 tygodniach i trochę się zdziwiłam... no ale nie wnikam, już niedługo. Co do wózków, to szukam jakiejś okazji cenowej, bo nie mam zamiaru wydać tyle ile widziałam, że wózki bliźniacze potrafią kosztować...

Danae, super że wszystko ok!

duza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle odnośnie ubrań ciążowych to jeśli któraś z Was jest z Wrocławia to ja polecam w Magnolii sklep LC Waikiki - mają kilka wieszaków rzeczy w dość przyzwoitych cenach. Mam kilka koszulek i ładnie się trzymają.

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cudowne wieści. Ja z Wrocławia. Na pewno odwiedze:)
    Może i jutro!:)
    Gdzie chcesz rodzic kochana?

dfe01f0225.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pojedynczej ciąży i wizyty też mam co 2 tygodnie. Mi lekarz powtarza, że na mnie trzeba chuchać z każdej strony i stąd tak częste wizyty. A mi to odpowiada, więc jest ok.

Anko:-), aszka, Konwalia lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 lipca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę co 2 tyg.
    Raz bo chciałam dwa bo lekarka rozumie stres po przezytych doświadczeniach:-)

dfe01f0225.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZyli takie wizyty sa ok. Ja wam powiem, ze na koniec tych 2 tygodni to mi sie czas dluzy i tak. Wole, jak dzieciaki ogladaja i wiem, ze ejst ok

aszka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo jak sie ktos ma martwić to nawet i co tydzień można chodzić. Usg nie szkodzi, wiec ja też jak raz miałam wątpliwości to chyba 2 razy byłam w m-cu. Ogólnie to chodze co 3 - 4 tyg.

A tak ogólnie jak Was dziewczyny inni ludzie odbierają w ciązy? Bo ja np. m-c temu zanosiłam l4 do pracy i faktycznie nie wygladałam super, straszne mdłosci mnie meczyły i jedna kolezanka do mnie mówi ze wygladam okropnie, a szef że super :D

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 09:31

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tak częstych wizyt ;-) ja mam co trzy, cztery tygodnie i nie zawsze mi robi usg bo muwi że ciąża jest książkowa więc nie ma potrzeby ciągle zaglądać do małej :-) a jak tak uwielbiam na nią patrzeć :-D <3

Mam znajoma co ma już dwójkę dzieci i trzecie w drodze i ma 38 lat i co najlepsze dostała skierowanie na darmowe prenatalne i nie poszła! Ona jest w czwartym miesiącu ciąży i maiala dopiero jedno usg na początku :-o :-o przeżyłam szok jak mi to powiedziała, ale dla niej to nic złego że miała tylko jedno usg no ale dla mnie to nie dopomyslenia tym bardziej że jest już w wieku w którym trzeba jeszcze bardziej dbać o ciążę, oczywiście niech nikt się nie czuję urażony z tego powodu że napisałam o wieku, nie myślę że kobieta mając 38lat jest stara tylko ze powinna bardziej dbać o siebie a ona totalą olewkę sobie zrobiła :-/

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa masz racje, ale nie wiem czy wiecie, ale usg na NFZ przysługuje chyba tylko 3 lub 4 razy w trakcie ciazy. Jaja normalnie, takze np. jak ktos chodzi na NFZ bo go nie stac i lekarz nie ma ochoty to nie zrobi usg.

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wiadomo jak sie ktos ma martwić to nawet i co tydzień można chodzić. Usg nie szkodzi, wiec ja też jak raz miałam wątpliwości to chyba 2 razy byłam w m-cu. Ogólnie to chodze co 3 - 4 tyg.

A tak ogólnie jak Was dziewczyny inni ludzie odbierają w ciązy? Bo ja np. m-c temu zanosiłam l4 do pracy i faktycznie nie wygladałam super, straszne mdłosci mnie meczyły i jedna kolezanka do mnie mówi ze wygladam okropnie, a szef że super :D

Miłego dnia :)
    Mi każdy muwi że wyglądam bardzo ładnie :-P niewiem czy chcą się podlizać ale każdy mi muwi że ciąża mi służy, więc ja się cieszę że tak muwią choć może myślą inaczej ;-) ja sobie samej nie za bardzo się podobam bo już sporo przytyłam ale powiem szczerze że uwielbiam brzuszek ciążowy :-D <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa masz racje, ale nie wiem czy wiecie, ale usg na NFZ przysługuje chyba tylko 3 lub 4 razy w trakcie ciazy. Jaja normalnie, takze np. jak ktos chodzi na NFZ bo go nie stac i lekarz nie ma ochoty to nie zrobi usg.
    No właśnie kochana masz rację bo mi nie na każdej wizycie robi :-( więc czasem jeżdżę prywatnie żeby podejzec Zośkę ;-)

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miała Justa zapytać czemu nie zawsze masz usg czy to czasem nie NFZ.
    Bez obrazy ale jakby moja lekarka mi powiedziała ze nie ma potrzeby to i tak stanęło by na moim. Pewnie powiedziałabym ze fantastycznie ze jest ksiazkowo ale teraz proszę juz być poważnym i zrobić usg.
    Mamy 21 wiek i tylko lenistwo lekarza lub NFZ ogranicza przed zrobieniem usg.
    Mi kolega ginekolog raz robił usg. Gdzie w 9tyg i powiedział ze mógłby przestać po 3 sekundzie bo dziecko pieknie trzyma rączki nad głową i wciąż nimi rusza. Ze dużo ćwiczy i jest silne bo na tym etapie trzymanie rąk nad głową jest dla niego wysiłkiem. Ale pomizial i porobil fotki bo i tak sobie w miedzy czasie rozmawialiśmy.
    Kolega ma klinikę medyczna we Wrocławiu, i pracowałam dla niego kiedyś, jest to facet z dużym doświadczeniem i pasja, on po tym usg w 9 tyg powiedział ze nawet nie robilby pappa. Obejrzał mózg serce budowę głowy i te rączki do góry i podsumowal ze to na pewno zdrowe dziecko. Ale........człowiek i tak się boi:)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    O cudowne wieści. Ja z Wrocławia. Na pewno odwiedze:)
    Może i jutro!:)
    Gdzie chcesz rodzic kochana?

Jak się uda to na Kamieńskiego, w wodzie :)

Jakbyś była dzisiaj w tym sklepie to mogłabyś spojrzeć czy w tych ciążowych rzeczach mają jakieś koszulki do karmienia? Bo zdałam sobie sprawę, że nic takiego nie mam...

Anko:-) lubi tę wiadomość

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ