X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna jak chcesz rodzic w zosce to miej na uwadze ewentualnie drugi szpital. Na tym forum juz dziewczyny pisały ze nawet wykupienie poloznej w tym szpitalu miejsca nie gwarantuje a sa obłozeni. Moja kolezanka tam rodziła i mowi, ze były bardzo duzo dziewczyn i odsyłali, akurat ona pojechała tam nagle bo miała najblizej i ją przyjeli ale chyba dlatego ze juz prawie rodziła.

agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tez Pania doktor porwadzaca która tam pracuje wiec może da rade ale wiadomo niczego nie da się przewidzieć :(

74di4z174lr410ce.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ja będę podpisywać umowę jakoś w lutym i to będzie wcześniej niż 37 tydzień.
    Położna wybrałam jakoś ok 20-22 tygodnia. Pani sobie mnie wpisała w swój notesik, a umówiliśmy się na telefon pod koniec stycznia/początek lutego. I mamy się umówić na spotkanie i podpisanie umowy. Jeśli będziesz czuć się bezpieczniej, to możesz wcześniej zadzwonić i podpytać jak to wygląda w szpitalu, w którym chcesz rodzic. Nie ma nic gorszego niż niepewność :)

Czy slyszalyscie o tym, że porodowki w marcu, kwietniu i maju są najbardziej oblegane przez to że dzieci zostały poczete w wakacje? Ostatnio usłyszałam taka opinie... I boję się też trochę tego oblężenia w kwietniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:12

Sanna, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas na lipiec tez jest sporo :) w sobote mam wizyte z Pania Doktor to może ja podpytam

agulas, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka w UK spotkania z polozna w UK wygladaja nieco inaczej. Przydziela ja szpital, sama nie wybieram. Przychodzi do mnie co tydzien I bada ogolny Stan zdrowia I przeprowadza wywiad jak sie czuje. Od 27 tc Bede miala przydzielona kolejna polozna, ktora bedzie mi asystowala podczas porodu.

Inska, agulas, aneczka2015 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widziałam ostatnio jakiś spis kiedy sie rodzi najwiecej noworodków i wychodzi dokładnie 16.09 i okolice. Gus chyba to opublikował.
    Ale czy to na pewno prawda...

agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas mnie jak wzieli do szpitala to dwa dni wczesniej nie przyjmowali, bo w Wawie mało jest szpitali ogolnie a ludzi masa, masa i masa. Jak przyjedziesz karetka i akcja porodowa w toku to musza wziac, a jak brak akcji to nawet nie zbadaja i odesla.

agulas lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ale tu cisza....

Juz dziewczynom na lutówkach pisałam co mi się ostatnio przydarzyło... a mianowicie w sobotę poczułam ze jakby coś mi odpadło z buta... co się okazało odpadł mi flek. Okey takie rzeczy się zdarzają i u najlepszych producentów. Ale jak zobaczyłam to COŚ do czego ten flek był przytwierdzony to padłam ze śmiechu. To jakaś dykta czy coś haha Moja siostra nazwała TO COŚ BIO AMORTYZATOREM
    Buciki kupiłam na wyprzedaży sezonowej w ubiegłym roku za trochę ponad 3 stówki. Rozumiem firma Liu Jo jest włoska i ta ich zima trochę różni się od naszej.... no ale

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 05:52

agulas, pragnaca dzidziusia, justa1234, Viki26, Takanijaka, Inska, Lilou1984, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się ze szpitala, szyjka moja pobiła chyba rekord aż 2mm, dziś jestem po pierwszej dawce na płucka jutro kolejna i byle wytrzymać później 48h, na ktg skurcze nawet na 90 się pisały tylko ze ja ich nie czuję dla mnie to zwykle twardnienia takie same jak mam od 18tc, lekarze są spokojni więc i ja nie panikuje, po kroplowce z magnezu twardnienia dużo rzadsze no i typowo akcja reakcja maluchy robią wygibasy i wtedy pojawia się skurcz

Mała, Mysza meldujcie się jak sytuacja u was?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Czy slyszalyscie o tym, że porodowki w marcu, kwietniu i maju są najbardziej oblegane przez to że dzieci zostały poczete w wakacje? Ostatnio usłyszałam taka opinie... I boję się też trochę tego oblężenia w kwietniu...

U mnie dziecko wrześniowe, więc "poczęte" w okolicach Sylwestra. Wtedy jest spory ruch :) Ale na przykład we Wrocławiu wiem że od końca grudnia jest ciągłe przepełnienie i jest masakra na porodówkach. Raczej nie ma reguły...

agulas, Viki26 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) czuję się spokojniejsza. Czyli jak trafi tak trafi :)

Roletka, to już tuż tuż!!! A jak Mysza???

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka u nas tez sie piszą skurcze ale ja ich właśnie nie czuje. Jedne czułam ti ojjj ale wtedy silna kroplowka i jest ok. Ja juz ba szczęście po sterydach. Ja do piątku musze dotrzymać i będę spokojna . Chce żeby mi zrobili cc 3 lutego . Juz starczy tego czekania itd

agulas lubi tę wiadomość

Mała Mi
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam połówkowe. Proszę o kciuki..

kmb, agulas, Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26, Kava, justa1234, Lilou1984 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno :*

Pola7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola za polowkowe &&&&&&&&&&

Pola7 lubi tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja trzymam! :) &&&&&

Pola7 lubi tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca kciuki za polowkowe.

Monia, ale "praca" i to za 3 stowki, a buty do naprawy jak nie do wywalenia. Teraz tak produkuja :/

Roletka && za szczesliwe rozwiazanie i doczekanie.

Kava mozliwe, ze tak jest.

A w ogole teraz sie rodzi na 100 dziewczynek 106 chłopcow, wiec ktora urodzi dziewczynke, to chłopaki sie beda bic :D (i dobrze bedzie w czym wybierac :D haha).

agulas, Kava, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    I ja trzymam! :) &&&&&

Arlenka a gdzie suwaczek? :)

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:03

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka PANI szewc powiedziala ze da sie naprawić dziś po 14 mam odebrać.

Viki26, pragnaca dzidziusia, Mola80 lubią tę wiadomość

• arlenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Arlenka a gdzie suwaczek? :)

:)

Yyyy...kurcze nie przełamałam się jeszcze :P
    Już chyba tydzień temu złożyłam suwaczek ale zabrakło mi odwagi żeby wkleić. Po tych moich przejściach nadal do końca to do mnie nie dociera.
    Trochę się tego mojego krwiaka jeszcze boję, myślałam że wstawię jak się z nim uporam. Pani dr mowila że na 90% ten krwiak będzie się ewakuował, ale jak na razie nic się nie dzieje.
    To dobrze tak w ogóle? Czy może on powinien zostać"wydalony"?

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ