X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.

Roletka MalaMi u mnie byly skurcze po 120% i tez czulam tylko twrdnienie jakie odczuwam od dluzszego czasu i wygibasy chlopakow.

Narazie sie uspokoilo u nas. Dzis rano na ktg byly tylko dwa po 30% a czulam taki okresowy bol w dole brzucha.
    Ale brzuch juz mietszy dzis tylko chlopaki tworza gory i doliny :-)

U nas jest taki plan: leze,leze biore nospe i lutene pod koniec 35tc czyli weekend zdejmujemy pessar i zobaczymy czy szyjka wytrzyma jeszcze tydzien do 37 tc i cc. Jesli bedzie sie cos dzialo robimy wczesniej ciecie.
    Bardzo bym chciala wytrzymac wole lezez tu sama jak najdluzej niz zeby chlopcy nie musieli pozniej lezec w oddziale

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi a ile waza Twoje dzieciaczki?

Pragnaca sliczny avatarek :-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu emocji z Wami dziewczyny. Dzień bez zalogowania dniem straconym ;)

Pola kciuki za połówkowe!

Ja dziś kupiłam fotelik dla dzidziusia. Trafił się Maxi Cosi Cabriofix za małe pieniądze i stwierdziłam, że biorę. Takim sposobem kupiliśmy pierwszą rzecz dla Erosa ;-)

Moniaa, justa1234, pragnaca dzidziusia, kmb, Pola7, Kava, wiecznie, Lilou1984, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowym. Wprawdzie lekarz powiedział, że przyszłam za wcześnie (!) , ale te kilka dni nie powinny zrobić jakiejś większej różnicy. Na dzień dzisiejszy nie widzi nic niepokojącego i potwierdził na 100% córcię. Także proszę o dopisanie Oli <3

Moniaa, agulas, arlenka, mycha28, pragnaca dzidziusia, Kava, Konwalia, Lilou1984, justa1234, Inska, Viki26, Biała, sylwiaśta159, myszaaa, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • agulas Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola gratuluję :)

Ja jestem dziś strasznie podekscytowana. Złożyłam zamówienie na mebelki. Czekam na wycenę. Wpłacam i czekam 6 tygodni :)
    Dzisiaj brzusio faluje i faluje :) Mała Alice szaleje :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:27

mycha28, pragnaca dzidziusia, Pola7, arlenka, Inska, Viki26, sylwiaśta159, wiecznie lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i oczywiście baaardzo dziękuję za kciuki! A to zdjęcie Oli dla wszystkich ciotek z wątku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:51

pragnaca dzidziusia, mycha28, Kava, Konwalia, justa1234, agulas, Moniaa, Inska, Biała, Marta1986, sylwiaśta159, myszaaa, wiecznie lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Yyyy...kurcze nie przełamałam się jeszcze :P
    Już chyba tydzień temu złożyłam suwaczek ale zabrakło mi odwagi żeby wkleić. Po tych moich przejściach nadal do końca to do mnie nie dociera.
    Trochę się tego mojego krwiaka jeszcze boję, myślałam że wstawię jak się z nim uporam. Pani dr mowila że na 90% ten krwiak będzie się ewakuował, ale jak na razie nic się nie dzieje.
    To dobrze tak w ogóle? Czy może on powinien zostać"wydalony"?

Ja tez swoj ustawilam OK 10 tc takze rozumiem :)

Super, ze z malutka wszystko dobrze. :)
    Co do krwiaka to nie mam pojecia, nie pomoge :(

Aaaa no I sliczne imie dla coreczki :) :)

arlenka, Pola7 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Pola gratuluję :)

Ja jestem dziś strasznie podekscytowana. Złożyłam zamówienie na mebelki. Czekam na wycenę. Wpłacam i czekam 6 tygodni :)
    Dzisiaj brzusio faluje i faluje :) Mała Alice szaleje :) <3

Moje tez dzisiaj szaleja :) :) :)

Agulas pochwal sie mebelkami jak juz dojda :)

• Kava Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwiaka to jest szansa, że się wchłonie.

Pola - super wiadomości. Najważniejsze, że wszystko dobrze :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Astra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeść :)
    Gratuluję udanych wizyt dziewczynki :)
    Pola gratuluję ślicznej córci. Już połowa za Wami :)

arlenka, krwiak może się opróżnić, ale lepiej żeby się wchłonął. Ja miałam dwa i jeden się opróżnił. Myślałam że na zawał zejdę, bo niestety leci jak z kranu, a mogą się też skurcze pojawić co już bywa niebezpieczne. Drugi 3x1,5cm się wchłonął po ok 8-10 tygodniach leżenia.

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra dziękuję :) w temacie in vitro czuje się obcykana, ale to co sie teraz dzieje to dla mnie wszystko nowe...
    Mój krwiak miał chyba 2x1,5 na wizycie 2 tyg temu. Lekarka byla dość mocno przekonana o tym ze będzie sie ewakuował. Może dlatego ze byl położony nad szyjką..?
    W przyszłym tygodniu mam wizytę, mam nadzieję że nic się przez ten czas nie wydarzy!

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do MAMUSIEK... jakiej firmy majtki poporodowe polecacie? Chyba lepiej kupić te z siateczki niż fizelinowe...

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Yyyy...kurcze nie przełamałam się jeszcze :P
    Już chyba tydzień temu złożyłam suwaczek ale zabrakło mi odwagi żeby wkleić. Po tych moich przejściach nadal do końca to do mnie nie dociera.
    Trochę się tego mojego krwiaka jeszcze boję, myślałam że wstawię jak się z nim uporam. Pani dr mowila że na 90% ten krwiak będzie się ewakuował, ale jak na razie nic się nie dzieje.
    To dobrze tak w ogóle? Czy może on powinien zostać"wydalony"?

Ja mialam krwiaka do 13 tc później się wchlonal. Oczywiście z pomocą Duphastonu.

Ja po polowkowych już. Trochę jestem przejęta bo nie wyszło idealnie. Tzn synuś zdrowy ale u córeczki wyszły 2 zwapnienia w serduszku i niedomykalnosc zastawki... niby niewielka ale musimy iść do kardiologia.

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka będzie dobrze, pewne rzeczy normują się na troszkę późniejszych etapach ciąży. Nie czytaj za duzo na ten temat w necie, bo wybiórczo przyswoisz tylko te negatywne info

Ja wierze że będzie dobrze! :*

pragnaca dzidziusia, agulas, Inska, Takanijaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka Moniaa MA racje. U moich chlopcow tez na polowkowych stwierdzono wielowodzie w nerkach ale lekarz kazal sie tym nie stresowac, bo wiele nieprawidlowosci ksztaltuje sie wlasnie na dalszym etapie ciazy. Nie czytaj internetu czasem, bo to co mozna Tam wyczytac to niejednokrotnie bzdury. Jestescie pod opieka lekarza I napewno bedzie kontrolowal stan maluszkow profesjonalnie.

Takanijaka, Moniaa lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budyń by mi ktoś może zrobił :-) śmietankowy :-)

Kava, Inska, myszaaa lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    do MAMUSIEK... jakiej firmy majtki poporodowe polecacie? Chyba lepiej kupić te z siateczki niż fizelinowe...

Zdecydowanie wielorazowe z siateczki a'la bokserki. Ja miałam firmy hartmann. 4 sztuki wystarczyły. Szybko schną.

Moniaa lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka, dziewczyny mają rację, przede wszystkim nie czytaj w necie. Ja również wierzę, że wszystko się wyklaruje w kolejnych tygodniach. Jasne, idzćie do kardiologa, lepiej dmuchać na zimne, ale nie zamartwiaj się na zapas Skarbie.

Ja się właśnie netem zestresowałam dziś rano. Szukałam jak długo inne dziewczyny przyjmują 5mg kwasu foliowego. Mnie lekarz zalecił do 6 mies. włącznie. No, ale czytając natknęłam się na informacje, że osoby chore na epilepsję, a ja chorowałam jako dziecko, powinny też przyjmować kwas foliowy na 3 miesiące przed zajściem w ciąże, czego ja nie robiłam. Brałam standardowe 400mcg. Więc się zestresowałam, że teraz moje dziecko może mieć rozszczep kręgosłupa przez to...Czekam jak na szpilkach na połówkowe a to jeszcze ponad miesiąc :(

Czyli klasyczny przykład czego NIE należy robić! Nie czytać w necie ;)

Takanijaka lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam krwiaka ale po 2 tyg sam się wchlonal po luteinie :)

arlenka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

Moniaa ja miałam jednorazowe z Canpol babies dla mnie rewelacja sprawdziły się :)
    Jakbyś chciała to mogę Ci podesłać bo kilka sztuk mi zostało :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ