Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie i ja.
Roletka MalaMi u mnie byly skurcze po 120% i tez czulam tylko twrdnienie jakie odczuwam od dluzszego czasu i wygibasy chlopakow.
Narazie sie uspokoilo u nas. Dzis rano na ktg byly tylko dwa po 30% a czulam taki okresowy bol w dole brzucha.
Ale brzuch juz mietszy dzis tylko chlopaki tworza gory i doliny
U nas jest taki plan: leze,leze biore nospe i lutene pod koniec 35tc czyli weekend zdejmujemy pessar i zobaczymy czy szyjka wytrzyma jeszcze tydzien do 37 tc i cc. Jesli bedzie sie cos dzialo robimy wczesniej ciecie.
Bardzo bym chciala wytrzymac wole lezez tu sama jak najdluzej niz zeby chlopcy nie musieli pozniej lezec w oddziale
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
-
Ależ tu emocji z Wami dziewczyny. Dzień bez zalogowania dniem straconym
Pola kciuki za połówkowe!
Ja dziś kupiłam fotelik dla dzidziusia. Trafił się Maxi Cosi Cabriofix za małe pieniądze i stwierdziłam, że biorę. Takim sposobem kupiliśmy pierwszą rzecz dla Erosa
Moniaa, justa1234, pragnaca dzidziusia, kmb, Pola7, Kava, wiecznie, Lilou1984, Viki26, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ja już po połówkowym. Wprawdzie lekarz powiedział, że przyszłam za wcześnie (!) , ale te kilka dni nie powinny zrobić jakiejś większej różnicy. Na dzień dzisiejszy nie widzi nic niepokojącego i potwierdził na 100% córcię. Także proszę o dopisanie Oli
Moniaa, agulas, arlenka, mycha28, pragnaca dzidziusia, Kava, Konwalia, Lilou1984, justa1234, Inska, Viki26, Biała, sylwiaśta159, myszaaa, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Pola gratuluję
Ja jestem dziś strasznie podekscytowana. Złożyłam zamówienie na mebelki. Czekam na wycenę. Wpłacam i czekam 6 tygodni
Dzisiaj brzusio faluje i falujeMała Alice szaleje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:27
mycha28, pragnaca dzidziusia, Pola7, arlenka, Inska, Viki26, sylwiaśta159, wiecznie lubią tę wiadomość
-
Ah no i oczywiście baaardzo dziękuję za kciuki! A to zdjęcie Oli dla wszystkich ciotek z wątku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:51
pragnaca dzidziusia, mycha28, Kava, Konwalia, justa1234, agulas, Moniaa, Inska, Biała, Marta1986, sylwiaśta159, myszaaa, wiecznie lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualnyarlenka wrote:Yyyy...kurcze nie przełamałam się jeszcze
Już chyba tydzień temu złożyłam suwaczek ale zabrakło mi odwagi żeby wkleić. Po tych moich przejściach nadal do końca to do mnie nie dociera.
Trochę się tego mojego krwiaka jeszcze boję, myślałam że wstawię jak się z nim uporam. Pani dr mowila że na 90% ten krwiak będzie się ewakuował, ale jak na razie nic się nie dzieje.
To dobrze tak w ogóle? Czy może on powinien zostać"wydalony"?
Ja tez swoj ustawilam OK 10 tc takze rozumiem
Super, ze z malutka wszystko dobrze.
Co do krwiaka to nie mam pojecia, nie pomoge
Aaaa no I sliczne imie dla coreczkiarlenka, Pola7 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulas wrote:Pola gratuluję
Ja jestem dziś strasznie podekscytowana. Złożyłam zamówienie na mebelki. Czekam na wycenę. Wpłacam i czekam 6 tygodni
Dzisiaj brzusio faluje i falujeMała Alice szaleje
Moje tez dzisiaj szaleja
Agulas pochwal sie mebelkami jak juz dojda -
Czeeść
Gratuluję udanych wizyt dziewczynki
Pola gratuluję ślicznej córci. Już połowa za Wami
arlenka, krwiak może się opróżnić, ale lepiej żeby się wchłonął. Ja miałam dwa i jeden się opróżnił. Myślałam że na zawał zejdę, bo niestety leci jak z kranu, a mogą się też skurcze pojawić co już bywa niebezpieczne. Drugi 3x1,5cm się wchłonął po ok 8-10 tygodniach leżenia.arlenka, Pola7 lubią tę wiadomość
-
Astra dziękuję
w temacie in vitro czuje się obcykana, ale to co sie teraz dzieje to dla mnie wszystko nowe...
Mój krwiak miał chyba 2x1,5 na wizycie 2 tyg temu. Lekarka byla dość mocno przekonana o tym ze będzie sie ewakuował. Może dlatego ze byl położony nad szyjką..?
W przyszłym tygodniu mam wizytę, mam nadzieję że nic się przez ten czas nie wydarzy!V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
arlenka wrote:Yyyy...kurcze nie przełamałam się jeszcze
Już chyba tydzień temu złożyłam suwaczek ale zabrakło mi odwagi żeby wkleić. Po tych moich przejściach nadal do końca to do mnie nie dociera.
Trochę się tego mojego krwiaka jeszcze boję, myślałam że wstawię jak się z nim uporam. Pani dr mowila że na 90% ten krwiak będzie się ewakuował, ale jak na razie nic się nie dzieje.
To dobrze tak w ogóle? Czy może on powinien zostać"wydalony"?
Ja mialam krwiaka do 13 tc później się wchlonal. Oczywiście z pomocą Duphastonu.
Ja po polowkowych już. Trochę jestem przejęta bo nie wyszło idealnie. Tzn synuś zdrowy ale u córeczki wyszły 2 zwapnienia w serduszku i niedomykalnosc zastawki... niby niewielka ale musimy iść do kardiologia. -
Takanijaka będzie dobrze, pewne rzeczy normują się na troszkę późniejszych etapach ciąży. Nie czytaj za duzo na ten temat w necie, bo wybiórczo przyswoisz tylko te negatywne info
Ja wierze że będzie dobrze! :*pragnaca dzidziusia, agulas, Inska, Takanijaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTakanijaka Moniaa MA racje. U moich chlopcow tez na polowkowych stwierdzono wielowodzie w nerkach ale lekarz kazal sie tym nie stresowac, bo wiele nieprawidlowosci ksztaltuje sie wlasnie na dalszym etapie ciazy. Nie czytaj internetu czasem, bo to co mozna Tam wyczytac to niejednokrotnie bzdury. Jestescie pod opieka lekarza I napewno bedzie kontrolowal stan maluszkow profesjonalnie.
Takanijaka, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:do MAMUSIEK... jakiej firmy majtki poporodowe polecacie? Chyba lepiej kupić te z siateczki niż fizelinowe...
Zdecydowanie wielorazowe z siateczki a'la bokserki. Ja miałam firmy hartmann. 4 sztuki wystarczyły. Szybko schną.Moniaa lubi tę wiadomość
-
Takanijaka, dziewczyny mają rację, przede wszystkim nie czytaj w necie. Ja również wierzę, że wszystko się wyklaruje w kolejnych tygodniach. Jasne, idzćie do kardiologa, lepiej dmuchać na zimne, ale nie zamartwiaj się na zapas Skarbie.
Ja się właśnie netem zestresowałam dziś rano. Szukałam jak długo inne dziewczyny przyjmują 5mg kwasu foliowego. Mnie lekarz zalecił do 6 mies. włącznie. No, ale czytając natknęłam się na informacje, że osoby chore na epilepsję, a ja chorowałam jako dziecko, powinny też przyjmować kwas foliowy na 3 miesiące przed zajściem w ciąże, czego ja nie robiłam. Brałam standardowe 400mcg. Więc się zestresowałam, że teraz moje dziecko może mieć rozszczep kręgosłupa przez to...Czekam jak na szpilkach na połówkowe a to jeszcze ponad miesiąc
Czyli klasyczny przykład czego NIE należy robić! Nie czytać w necieTakanijaka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moniaa wrote:do MAMUSIEK... jakiej firmy majtki poporodowe polecacie? Chyba lepiej kupić te z siateczki niż fizelinowe...
Moniaa ja miałam jednorazowe z Canpol babies dla mnie rewelacja sprawdziły się
Jakbyś chciała to mogę Ci podesłać bo kilka sztuk mi zostało