Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyInska wrote:Takanijaka, dziewczyny mają rację, przede wszystkim nie czytaj w necie. Ja również wierzę, że wszystko się wyklaruje w kolejnych tygodniach. Jasne, idzćie do kardiologa, lepiej dmuchać na zimne, ale nie zamartwiaj się na zapas Skarbie.
Ja się właśnie netem zestresowałam dziś rano. Szukałam jak długo inne dziewczyny przyjmują 5mg kwasu foliowego. Mnie lekarz zalecił do 6 mies. włącznie. No, ale czytając natknęłam się na informacje, że osoby chore na epilepsję, a ja chorowałam jako dziecko, powinny też przyjmować kwas foliowy na 3 miesiące przed zajściem w ciąże, czego ja nie robiłam. Brałam standardowe 400mcg. Więc się zestresowałam, że teraz moje dziecko może mieć rozszczep kręgosłupa przez to...Czekam jak na szpilkach na połówkowe a to jeszcze ponad miesiąc
Czyli klasyczny przykład czego NIE należy robić! Nie czytać w necie
Inska dobrze, ze masz swiadomosc, ze to czytanie to bzdura I wiecej tego nie rob. Ja odkad naczytalam sie o wodzie w nerkach u chlopcow martwie sie, ze dzieci urodza sie z wada nerek I jeszcze beda mialy operacje po porodziezaluje, ze wogole o tym czytalam
Niech nasze przypadki beda przestroga dla reszty dziewczyn...Inska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska zabraniam Ci tak myslec! Ja tez nie bralam 3 mce przed kwasu, tylko moze dwa tyg przed crio o ile. Bez przesady
gdyby tak bylo to polowa dzirci patologicznych rodzin miala by ta przypadlosc a tak nie jest, glowa do gory
)
Takanijaka- to zrozumiale ze sie zmartwilas, jednak na pewno jest tak jak lekarz i dziewczyny mowiabede mocno trzymala kciuki za wizyte!!
-
nick nieaktualny
-
Haha, no wiem Sylwia, ale ta moja epilepsja wieku dzieciecego mnie troche zmartwila. Nic, na razie staram sie o tym nie myslec! Polowkowe niedlugo
A Ty jak sie czujesz?
Chyba tak pragnaca. Nudne ciaze, grzeczne dzieci to i nie ma komu pisac
O! To ja Wam opowiem. Poszlam dzis na pierwsze zajecia z jogi dla kobiet w ciazy. Bylo nas kilkanascie. Rozpietosc zaawansowania ciaz ogromna: ja najmlodsza w 15 tygodniu po przepiekna Pania w 38 tygodniu. Zajecia byly baaaaardzo spokojne, praktycznie samo rozciaganie, oddychanie i cwiczenie miesni Kegla. Inaczej to sobie wyobrazam troche, bo przywyklam do wiekszej dynamiki na jodze, ale bylo fajnie.
Fajnie bylo po prostu pobyc w pokoju pelnym ciezarowek, posluchac co je meczy, jak sie czuja, posluchac rad nauczycielki, powymieniac sie informacjami: wiecie, ze sa aplikacje na telefon, ktore przypominaja, zeby w danym momencie cwiczyc miesnie Kegla - ja nie mialam pojecia!
No, to ktora pisze kolejna, co u niej?pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Ineska - masz rację - nie czytaj! oszaleć można. na pewno będzie wszystko dobrze. standardowa dawka kwasu foliowego to tez coś dla organizmu. a co do większych dawek - ja na początku ciazy bralam 5 mg i myslalam ze to jest dużo
, a teraz od miesiaca biore 15 mg razem z żelazem:P wiec juz nawet nie chcialo mi sie drążyć, ale podobno się lepiej wchłania żelazo. hemoglobina mi poszła o 0,2 w górę...wow..zaszalałam!
-
U nas dziś cudowna noc. Od 23:00 do 8:00 tylko jedna przerwa na karmienie. A do tego bardzo krótka bo tylko 30 minut
Juz dawno sie tak nie wyspałam. Gdyby tak było zawsze...
Anko, Justa co u Was?
Fistaszku, odezwij sie w miarę możliwości.
Eliz, martwy sie o Ciebie i czekamy na wiadomość.
Ginger - Ciebie wywołuje juz 2 raz
No i jak sie czuje nasza drużyna A? Ciążowo?arlenka, Sanna, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Viki26, Konwalia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Kava zdecydowanie ciążowo
Nadrabiam mdłościami chyba za pozostałe dziewczyny na szczęście nie wymiotuje a nowe metody walki z nimi działają ale na chwilę. Od wczoraj pomaga pepsi zobaczymy kiedy to przestanie działać
A i brzuch mnie zaczął boleć tzn takie rozpychanie gniecenie też tak miałyście na początku pamiętacie jeszcze jak to było ?arlenka, Asienka1184, pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Inska zabraniam Ci tak myslec! Ja tez nie bralam 3 mce przed kwasu, tylko moze dwa tyg przed crio o ile. Bez przesady
gdyby tak bylo to polowa dzirci patologicznych rodzin miala by ta przypadlosc a tak nie jest, glowa do gory
)
Takanijaka- to zrozumiale ze sie zmartwilas, jednak na pewno jest tak jak lekarz i dziewczyny mowiabede mocno trzymala kciuki za wizyte!!
Jak fajnie się was czyta!
Sylwia a ty i te twoje ciężkie poczatki!
Coś wspaniałego twój suwak!
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Kava wrote:U nas dziś cudowna noc. Od 23:00 do 8:00 tylko jedna przerwa na karmienie. A do tego bardzo krótka bo tylko 30 minut
Juz dawno sie tak nie wyspałam. Gdyby tak było zawsze...
Anko, Justa co u Was?
Fistaszku, odezwij sie w miarę możliwości.
Eliz, martwy sie o Ciebie i czekamy na wiadomość.
Ginger - Ciebie wywołuje juz 2 raz
No i jak sie czuje nasza drużyna A? Ciążowo?
Ja mam 3 dzień bez nabiału bo pojawił się sluz w kupie i te bole brzuszka. Chce małej pomoc!
Tez ładnie śpi moja Hania od kilku dni. Tfu tfu odpukac:-)
Pobudka jedna ok 4rano:-)
pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość
-
Anuszka mnie mdli głównie jak mam pusty żołądek, więc staram się jeść mało, a często
Nie jest to takie proste biorąc pod uwagę, że jednocześnie staram się w miarę dietetycznie dobierać jadłospis - przez te moje wyniki po obciążeniu glukozą, trochę się wystraszyłam. Coś mi się wydaje, że jak pani dr zobaczy te wyniki to będzie jeszcze ostrzej
A brzuch też mnie od czasu do czasu pobolewa.Trochę jakby okresowo, ale delikatniej i troszkę inaczej umiejscowiony.V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
My pokonaliśmy wirusa sraczko wymiotowego
Ja już zgłaszam ze wymiotów i mdłości mam dość na przyszłe parę lat !!!!
W sobote mamy wizytę u Pani Doktor prowadzącej, może wkoncu się dowiemy co tam w brzuszku siedzi
Mam ogromna chęć na zakup detektora bo przecież zwariować można od wizyty do wizyty
Inska chętnie bym poszla na takie zajecia musze poszukać -
A my się dziś donosiliśmy
kurcze, wierzyłam, że kiedyś będę tak daleko, ale było to takie odległe, a tu już! Jeszcze 2 tygodnie i synek będzie z nami. Jakoś to do mnie nie dociera. Mam wrażenie, że wszystko dzieje się obok, mimo, że przecież widzę dzień w dzień jak mi brzuch tańcuje i nie raz mocno zaboli jak kopa dostanę.
Dziewczyny, nie zamartwiajcie się, nie czytajcie w internecie. Nic to nie zmieni, a jedynie może przynieść więcej stresu. No bo przecież same leczyć się nie będziecie, tak czy inaczej trzeba czekać do kolejnych wizyt, kolejnych badań i zaufać lekarzom. Na zamartwianie się jeszcze przyjdzie czas. Wy i Wasze dzieciątka jesteście pod dobrą opieką lekarzy. Większość jakichś nieprawidłowości zanika jeszcze w życiu płodowym. Także, głowy do góry i dajemy maleństwom się rozwijać Jeszcze mają sporo czasu dla siebie
Anuszka mnie też na mdłości pomagała pepsi i kanapka z wędlinąA tak chciałam w ciąży jesć zdrowo i w ogóle, a tu od owoców miałam odrzut, mięso, nabiał to samo, warzywa też średnio, słodycze (na szczęście) też. Dopiero około 32tc wróciły mi smaki.
Aplikację HiMommy też polecam
A tu my dzisiejsi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:18
pragnaca dzidziusia, arlenka, Moniaa, Takanijaka, Viki26, Konwalia, Anuszka, justa1234, sylwiaśta159, agulas, Sanna, mycha28, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKava takie dziecko to aniolek
super
Anko mam nadzieje, ze malutka tez juz da mamusi pospac
Anuszka macica CI sie powieksza stad to rozpychanie. Oczywiscie, ze pamietam jak to jestja nadal to czuje
Mdlosci przechodza OK 13-14 tc , podobnie jak Arlenka jadlam czesto a malymi porcjami wtedy byly mniej uciazliwe
Sanna dobrze, ze juz po wirusie, dbaj o siebie I malenstwo. A detektor polecam w 100%mimo iz czuje kopniaczki to jak dzieci sa leniwe to I tak po niego siegam zeby sprawdzic
a w pierwszych tc pomogl mi nie zwariowac
Ja wizytuje dzisiaj o 14. Poprosze o porcje kciukow
Takanijaka, Kava, Viki26, Anuszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny