X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Takanijaka, dziewczyny mają rację, przede wszystkim nie czytaj w necie. Ja również wierzę, że wszystko się wyklaruje w kolejnych tygodniach. Jasne, idzćie do kardiologa, lepiej dmuchać na zimne, ale nie zamartwiaj się na zapas Skarbie.

Ja się właśnie netem zestresowałam dziś rano. Szukałam jak długo inne dziewczyny przyjmują 5mg kwasu foliowego. Mnie lekarz zalecił do 6 mies. włącznie. No, ale czytając natknęłam się na informacje, że osoby chore na epilepsję, a ja chorowałam jako dziecko, powinny też przyjmować kwas foliowy na 3 miesiące przed zajściem w ciąże, czego ja nie robiłam. Brałam standardowe 400mcg. Więc się zestresowałam, że teraz moje dziecko może mieć rozszczep kręgosłupa przez to...Czekam jak na szpilkach na połówkowe a to jeszcze ponad miesiąc :(

Czyli klasyczny przykład czego NIE należy robić! Nie czytać w necie ;)

Inska dobrze, ze masz swiadomosc, ze to czytanie to bzdura I wiecej tego nie rob. Ja odkad naczytalam sie o wodzie w nerkach u chlopcow martwie sie, ze dzieci urodza sie z wada nerek I jeszcze beda mialy operacje po porodzie :( zaluje, ze wogole o tym czytalam :(
    Niech nasze przypadki beda przestroga dla reszty dziewczyn...

Inska lubi tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Inska dobrze, ze masz swiadomosc, ze to czytanie to bzdura I wiecej tego nie rob.

Tak jest! ;-)

lup.gif

pragnaca dzidziusia, Moniaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dzięki dziewczyny. Nie będę czytała... jutro na 12 mamy wizytę u kardiologa i się okaże.
    Dzięki jeszcze raz :*

pragnaca dzidziusia, Inska, agulas, Moniaa lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska zabraniam Ci tak myslec! Ja tez nie bralam 3 mce przed kwasu, tylko moze dwa tyg przed crio o ile. Bez przesady :) gdyby tak bylo to polowa dzirci patologicznych rodzin miala by ta przypadlosc a tak nie jest, glowa do gory :))

Takanijaka- to zrozumiale ze sie zmartwilas, jednak na pewno jest tak jak lekarz i dziewczyny mowia :) bede mocno trzymala kciuki za wizyte!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale tu cisza... Dziewczyny piszcie co u Was? Mam nadzieje, ze ta cisza to dzieki bezproblemowym ciaza I grzecznym dzieciaczkom :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, no wiem Sylwia, ale ta moja epilepsja wieku dzieciecego mnie troche zmartwila. Nic, na razie staram sie o tym nie myslec! Polowkowe niedlugo :) A Ty jak sie czujesz?

Chyba tak pragnaca. Nudne ciaze, grzeczne dzieci to i nie ma komu pisac ;-)

O! To ja Wam opowiem. Poszlam dzis na pierwsze zajecia z jogi dla kobiet w ciazy. Bylo nas kilkanascie. Rozpietosc zaawansowania ciaz ogromna: ja najmlodsza w 15 tygodniu po przepiekna Pania w 38 tygodniu. Zajecia byly baaaaardzo spokojne, praktycznie samo rozciaganie, oddychanie i cwiczenie miesni Kegla. Inaczej to sobie wyobrazam troche, bo przywyklam do wiekszej dynamiki na jodze, ale bylo fajnie.
    Fajnie bylo po prostu pobyc w pokoju pelnym ciezarowek, posluchac co je meczy, jak sie czuja, posluchac rad nauczycielki, powymieniac sie informacjami: wiecie, ze sa aplikacje na telefon, ktore przypominaja, zeby w danym momencie cwiczyc miesnie Kegla - ja nie mialam pojecia! :)

No, to ktora pisze kolejna, co u niej?

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska - masz rację - nie czytaj! oszaleć można. na pewno będzie wszystko dobrze. standardowa dawka kwasu foliowego to tez coś dla organizmu. a co do większych dawek - ja na początku ciazy bralam 5 mg i myslalam ze to jest dużo :P, a teraz od miesiaca biore 15 mg razem z żelazem:P wiec juz nawet nie chcialo mi sie drążyć, ale podobno się lepiej wchłania żelazo. hemoglobina mi poszła o 0,2 w górę...wow..zaszalałam!:P

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ja polecam aplikacje HiMommy... moje dzieciątko codziennie wysyła mi smsa co tam u niego się aktualnie dzieje.

myszaaa, Konwalia, Anuszka, Inska, Astra, pragnaca dzidziusia, Takanijaka, Viki26, sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś cudowna noc. Od 23:00 do 8:00 tylko jedna przerwa na karmienie. A do tego bardzo krótka bo tylko 30 minut :)
    Juz dawno sie tak nie wyspałam. Gdyby tak było zawsze...

Anko, Justa co u Was?
    Fistaszku, odezwij sie w miarę możliwości.
    Eliz, martwy sie o Ciebie i czekamy na wiadomość.
    Ginger - Ciebie wywołuje juz 2 raz ;)
    No i jak sie czuje nasza drużyna A? Ciążowo?

arlenka, Sanna, pragnaca dzidziusia, Moniaa, Viki26, Konwalia, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava zdecydowanie ciążowo :) Nadrabiam mdłościami chyba za pozostałe dziewczyny na szczęście nie wymiotuje a nowe metody walki z nimi działają ale na chwilę. Od wczoraj pomaga pepsi zobaczymy kiedy to przestanie działać ;)

A i brzuch mnie zaczął boleć tzn takie rozpychanie gniecenie też tak miałyście na początku pamiętacie jeszcze jak to było ?

arlenka, Asienka1184, pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska zabraniam Ci tak myslec! Ja tez nie bralam 3 mce przed kwasu, tylko moze dwa tyg przed crio o ile. Bez przesady :) gdyby tak bylo to polowa dzirci patologicznych rodzin miala by ta przypadlosc a tak nie jest, glowa do gory :))

Takanijaka- to zrozumiale ze sie zmartwilas, jednak na pewno jest tak jak lekarz i dziewczyny mowia :) bede mocno trzymala kciuki za wizyte!!

Jak fajnie się was czyta!
    Sylwia a ty i te twoje ciężkie poczatki!
    Coś wspaniałego twój suwak!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    U nas dziś cudowna noc. Od 23:00 do 8:00 tylko jedna przerwa na karmienie. A do tego bardzo krótka bo tylko 30 minut :)
    Juz dawno sie tak nie wyspałam. Gdyby tak było zawsze...

Anko, Justa co u Was?
    Fistaszku, odezwij sie w miarę możliwości.
    Eliz, martwy sie o Ciebie i czekamy na wiadomość.
    Ginger - Ciebie wywołuje juz 2 raz ;)
    No i jak sie czuje nasza drużyna A? Ciążowo?

Ja mam 3 dzień bez nabiału bo pojawił się sluz w kupie i te bole brzuszka. Chce małej pomoc!
    Tez ładnie śpi moja Hania od kilku dni. Tfu tfu odpukac:-)
    Pobudka jedna ok 4rano:-)

pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka mnie mdli głównie jak mam pusty żołądek, więc staram się jeść mało, a często :) Nie jest to takie proste biorąc pod uwagę, że jednocześnie staram się w miarę dietetycznie dobierać jadłospis - przez te moje wyniki po obciążeniu glukozą, trochę się wystraszyłam. Coś mi się wydaje, że jak pani dr zobaczy te wyniki to będzie jeszcze ostrzej :/

A brzuch też mnie od czasu do czasu pobolewa.Trochę jakby okresowo, ale delikatniej i troszkę inaczej umiejscowiony.

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witojcie ;)

U mnie też ciążowo ale lekko, choć są dni, że muli cały czas. Ale nie narzekam ;) wizyta w poniedziałek no i umówiłam się na prenatalne na 26.02;)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pokonaliśmy wirusa sraczko wymiotowego
    Ja już zgłaszam ze wymiotów i mdłości mam dość na przyszłe parę lat !!!!

W sobote mamy wizytę u Pani Doktor prowadzącej, może wkoncu się dowiemy co tam w brzuszku siedzi

Mam ogromna chęć na zakup detektora bo przecież zwariować można od wizyty do wizyty

Inska chętnie bym poszla na takie zajecia musze poszukać :)

74di4z174lr410ce.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się dziś donosiliśmy :D kurcze, wierzyłam, że kiedyś będę tak daleko, ale było to takie odległe, a tu już! Jeszcze 2 tygodnie i synek będzie z nami. Jakoś to do mnie nie dociera. Mam wrażenie, że wszystko dzieje się obok, mimo, że przecież widzę dzień w dzień jak mi brzuch tańcuje i nie raz mocno zaboli jak kopa dostanę.

Dziewczyny, nie zamartwiajcie się, nie czytajcie w internecie. Nic to nie zmieni, a jedynie może przynieść więcej stresu. No bo przecież same leczyć się nie będziecie, tak czy inaczej trzeba czekać do kolejnych wizyt, kolejnych badań i zaufać lekarzom. Na zamartwianie się jeszcze przyjdzie czas. Wy i Wasze dzieciątka jesteście pod dobrą opieką lekarzy. Większość jakichś nieprawidłowości zanika jeszcze w życiu płodowym. Także, głowy do góry i dajemy maleństwom się rozwijać Jeszcze mają sporo czasu dla siebie :)

Anuszka mnie też na mdłości pomagała pepsi i kanapka z wędliną :) A tak chciałam w ciąży jesć zdrowo i w ogóle, a tu od owoców miałam odrzut, mięso, nabiał to samo, warzywa też średnio, słodycze (na szczęście) też. Dopiero około 32tc wróciły mi smaki.

Aplikację HiMommy też polecam :)

A tu my dzisiejsi
    aa0d9e5d8c6a75ffmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:18

pragnaca dzidziusia, arlenka, Moniaa, Takanijaka, Viki26, Konwalia, Anuszka, justa1234, sylwiaśta159, agulas, Sanna, mycha28, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava takie dziecko to aniolek :) super :)
    Anko mam nadzieje, ze malutka tez juz da mamusi pospac :)

Anuszka macica CI sie powieksza stad to rozpychanie. Oczywiscie, ze pamietam jak to jest :) ja nadal to czuje :)
    Mdlosci przechodza OK 13-14 tc , podobnie jak Arlenka jadlam czesto a malymi porcjami wtedy byly mniej uciazliwe :)

Sanna dobrze, ze juz po wirusie, dbaj o siebie I malenstwo. A detektor polecam w 100% :) mimo iz czuje kopniaczki to jak dzieci sa leniwe to I tak po niego siegam zeby sprawdzic :) a w pierwszych tc pomogl mi nie zwariowac :)

Ja wizytuje dzisiaj o 14. Poprosze o porcje kciukow :)

Takanijaka, Kava, Viki26, Anuszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra przecudny brzuszek :) Zgrabna mamusia :)

Astra lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, ale masz malutki brzuszek jak na ten etap ciąży :). Ślicznie :D

Astra, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zaczęłam 19tc wczoraj a 17+6 jeszcze miałam spotkanie z porcelaną, więc z tym mijaniem po pierwszyn trymestrze to różnie bywa...

Viki26, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ