Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, Mycha i Roletka - kciuki za Was i Wasze Maluchy!

Viki, fajny ten przepowiadacz ;-) Core mi wrozy! Za dwa trzy tygodnie Wam powiem czy sie sprawdzilo :)

nick nieaktualny, Viki26, basiurka, nick nieaktualny, Lilou1984 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki mi sie sprawdziło jak moja kolezanka mówiła, ktora ma 4 dzieci: 2 chłopcow i 2 dziewczynki. Ze jak dziewczynka to ciut przed owu, a jak chłopiec to po owu.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny ale budujecie napięcie! Dzieciaki może trochę zostaną w brzuszkach, a jeśli nie to kciukam i czekam na same dobre wieści!!!

Aszka, na razie kieruje się na Inflancka. Mam najbliżej. Mąż pracuje w budynku obok. W razie W będzie szybko przy mnie :P Obym nie zalowala wyboru :P
    a to na pewno dobrze ze mąż obok. Nie bedziesz załowac w ogole szpitale w Wawie maja dobre opinie.

agulas lubi tę wiadomość

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Mycha melduj się jak sytuacja?

Anatolka nie zazdroszczę, mam nadzieję że jednak synek nie będzie miał problemów ani brzuszkowych ani skórnych i szybko będziesz mogła.swoja dietę rozszerzać ;-)

Ale mi smaka na gołąbki i rolady zrobiliście :-D

Kto w najbliższym czasie wizytuje?

Ja wizytuję w najbliższy wtorek. I już mam pietra. . .

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Anatolka gratulacje chłopczyka,imie juz macie wybrane?

Pawełek będzie :-)

roletka, Inska, Viki26, Sanna, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    agulas ja też w inflancką celuje :) tydzień temu zaczęliśmy tam Szkołę Rodzenia :) i chyba weźmiemy położną dla spokoju psychicznego :P

ja już jestem po szkole:D też mam zamiar wziąć położną. Przy pierwszym porodzie będę spanikowana jak nigdy :D Jakoś będę spokojniejsza :P Na ich stronce są położne z numerami tel. Ja mam się ze swoją skontaktować pod koniec stycznia/początek lutego. Ma nam pokazać szpital, sale porodowe, omówić plan porodu i takie tam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 06:41

basiurka lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece do pracy do napisania pozniej

74di4z174lr410ce.png
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pewnie mi umknęło...co z Fistaszkiem, ueprodziła??? Na pierwszej stronie Basiurka wstawiła, że 1-go. (?)

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Hej dziewczyny, pewnie mi umknęło...co z Fistaszkiem, ueprodziła??? Na pierwszej stronie Basiurka wstawiła, że 1-go. (?)
    cześć ktoś pisał, że urodziła w styczniu stąd-1.

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Pawełek będzie :-)
    jak mój mąż <3

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dziewczyny jako maly przerywnik/zabawe zajrzyjcie tutaj http://www.prozdrowie.pl/Aplikacje/Chinski-przepowiadacz-plci i napiszcie czy wam płeć sie zgadza:)
    za mc zaplodnienia wzielam oczywiscie punkcje. Mi sie zgadza :)
    Nie pisza jednak jak to jest w blizniakami ani trojaczkami ;)
    dla mnie się sprawdziło :)

Viki26, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anatolka za info :)

My Was dzisiaj witamy w dobrym humorze, bo zaczynamy II trymestr :)))

Anuszka, arlenka, wiecznie, Kava, Asienka1184, nick nieaktualny, Inska, Viki26, nick nieaktualny, Sanna, agulas, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie w dzien dobry tvn mowił ten gin Południewski to samo co moja kolezanka :D :D o tej płci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weekendzie :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, szyjki I skurcze - zeby ich nie bylo I dzieciaczki posiedzialy jeszcze troche :)

Sylwiasta Gratuluje 2 trymestru :)

Ja w srode mam wizyte poloznej, a w czwartek USG w szpitalu I wizyta z moim lekarzem prowadzacym + test obciazenia glukoza bleeeeee :(

agulas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do plci to ja gdzies Tam gleboko wierzylam, ze dziewczynka tez bedzie, ale jak lekarz potwierdzil 2 razy , ze same chlopaki to przestalam wierzyc w moje przeczucia :)
    Jednakze moja tesciowa do konca powtarzala, ze lekarze sie myla I Tam jest jedna dziewczynka I miala racje :)

aneczka2015, Viki26, Inska, agulas, Sanna, Lilou1984, Moniaa, kmb, justa1234, Konwalia, Anuszka, mia6 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. A jak to jest wlasnue z polozna? Kiedy sie ha wybiera i jak to wyglada?

Pragnaca widze ze masz juz jakies spotkanie z polozna??? A ja jeszcze nic w tym kierunku nie zrobilam. :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • agulas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 położna to taka osoba, która jest na telefon przed porodem. Może pokazać Ci szpital, omówisz z nią plan porodu (moja powiedziała, że wspólnie ustalamy co zrobić abym czuła się dobrze i pewnie, np. czy chcę spróbować rodzić bez znieczulenia, a może chcę się powyginać na piłce, czy chcę by mąż był ze mną itp itd).
    Następnie położna jest z Tobą podczas porodu a później pomaga Ci w szpitalu.
    Tak bynajmniej swoją rolę opisała moja położna.

Sanna, Lilou1984, aneczka2015, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    aneczka2015 położna to taka osoba, która jest na telefon przed porodem. Może pokazać Ci szpital, omówisz z nią plan porodu (moja powiedziała, że wspólnie ustalamy co zrobić abym czuła się dobrze i pewnie, np. czy chcę spróbować rodzić bez znieczulenia, a może chcę się powyginać na piłce, czy chcę by mąż był ze mną itp itd).
    Następnie położna jest z Tobą podczas porodu a później pomaga Ci w szpitalu.
    Tak bynajmniej swoją rolę opisała moja położna.

Taka położna jest jak sobie za nią zaplacisz w szpitalu.

Jest też położna z ośrodka zdrowia. Idzie się, składa deklaracje, pozniej można przyjść do niej do przychodni albo ona do Ciebie do domu i pogadać itp. Przychodzi też na wizyty patronazowe po porodzie. Trzeba jej zgłosić, że dzidziuś się urodził i do.2 dni po powrocie ze szpitala powinna wpaść do domu zajrzeć do Was. Nie będzie jechać do szpitala z Tobą rodzic.

agulas, aneczka2015, nick nieaktualny, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam chwilke

słuchajcie tak się opisałam rano na temat tej poloznej a wkleilo mi samo witaj no się zdenerwowałam, tym bardziej ze edytowalam pare razy posta a mimo wszystko zostawalo witam
    SMIESZNIE :)

Ja chciałabym rodzic z taka polozna z która podpisuje się umowę chyba miedzy 37 a 42 tygodniem ciąży powinna być w pogotowiu :)chce rodzic z polozna która będzie ze mna caly czas ponieważ to moja pierwsza ciaza i mam przeczucie ze jak będzie ktoś obok kto ogarnia cala sytuacje to polowa sukcesu za mna :) Mój mąż się nie pisze na tę atrakcje i ja tez nie chciałabym żeby widział, choć bardzo chce żeby caly czas był w szpitalu :)

My w sobote mamy wizyte u Pani doktor prowadzącej :) może dowiemy się czy to chłopczyk czy dziewczynka :)

A czy ktoras z Was rodzi albo rodziła w Św Zofii??

Inska, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ