X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda coraz większa i bardziej ruchliwa. Czuje to mój pęcherz i żołądek, o i żebra też . Troszkę ciężej się już robi ... ale jeszcze staram się śmigać na zakupy. Na spacerki wybieram się po galeriach handlowych bo pogoda jakoś ostatnio nie dopisuje a jakoś nie chce aby infekcja jakaś się przyplątała do mnie. Po nocy zawęź mam spuchnięte dłonie ale wieczorem juz noc nie widać bo chyba spływa do stóp.
    Czasami złapie mnie "chyba" skurcz ale tak dziwnie bo tylko po lewej stronie brzucha. I w zasadzie to nie wiem czy to to hehe
    Moja waga waha się na poziomie +17-18 kg jakoś stanęła w miejscu. A mi to nie przeszkadza.
    Co do czasu ... hmm bardzo szybko zleciało te 9 miesięcy. Teraz napawa się swoim brzuszkiem. Wiem ze później będę za nim tęskniła.
    A co do emocji to staram się nie zgłębiać, nie wnikać w to wszystko co się dzieje. Jeszcze jakiś strach by przyszedł a po co mi to hehe
    Już poczynił zakupy apteczne. Podkłady, podpaChy, jakiś linomag. Nawet nosefride kupiłam aby flukasy odciągać.
    ALE TORBĘ MAM NADAL NIE SPAKOWANĄ mąż mnie chyba powiesi jak się zacznie akcja a ja jeszcze będę kompletować się .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:56

Inska, Viki26, pragnaca dzidziusia, Kava, Astra, szałwia, mia6 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Kava i Anko ale Was się miło czyta <3

O tym samym pomyślałam Moniaa...Ale Ty też już niedługo będziesz nam takie historie fundowała <3

pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ... oby oby... same pozytywne ☺

sylwiaśta159, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja sie nie moge napatrzec na Twoj brzuszek pragnaca <3 tam siedza trzy CUDA.. jak bąbelki sie ruszaja to czujesz, ktory jest ktory??

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, pakuj się, pakuj :) ja już spakowana jestem :) wyszły mi 2 torby i jakieś przydasie w 2 reklamówkach ;P Oczywiście karteczki przylepione aby M wiedział co jest co :)

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, Kava, Moniaa, szałwia, mia6 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Oczywiście karteczki przylepione aby M wiedział co jest co :)
    Urocze :))

Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Jak ja sie nie moge napatrzec na Twoj brzuszek pragnaca <3 tam siedza trzy CUDA.. jak bąbelki sie ruszaja to czujesz, ktory jest ktory??

Tak mi sie wydaje ,ze rozpoznaje ktore kopie bo wiem jak sa rozmieszczone, ale ciagle sie jeszcze przemieszczaja I moge je mylic :) :)

Inska, sylwiaśta159, aneczka2015, szałwia lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pakuj się! I najlepiej napisz nam, co bierzesz :) A ja zrobię kopiuj - wklej do swojego notesika :)

pragnaca, to co piszesz w głowie mi się nie mieści. Normalnie science-fiction wiedzieć, które dzieciątko się rusza <3 cudownie!

Ja dziś kupiłam szumisia, nie wytrzymałam ;-)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś u położnej związku z tymi wczorajszymi bólami i okazało się że były to mięśnie i ze jest wszystko ok co za ulga :) w nagrodę kupiłam se truskawki i maliny dla odstresowania się

Inska, Viki26, szałwia, mia6 lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    U mnie były dwa zarodki to już w ogóle byłam pewna że zostały razem ;)
    Miałaś wysoką betę i będzie u Ciebie Pawełek to jednak jeszcze mam szansę na synka bo wbiłam sobie do głowy że u mnie w brzuchu to dziewczynka.

Ja też byłam przekonana, że będę sukienki kupować a nie czołgi i miecze świetlne ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 14:11

Anuszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska, mam nadzieje ze się sprawdzi. Ja polecam osobiście :)

Anatolka - ja też byłam pewna, że mała królewna mieszka u mnie w brzuszku :)

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) A ja chciałam się z Wami pożegnać już chyba na dobre bo i tak rzadko piszę więc postanowiłam że całkiem trzeba będzie konto usunąć..
    Trzymajcie się ciepło szczęśliwych rozwiązań :)papa

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Astra Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Marta jakie żegnać ;( przecież jak nawet raz na miesiąc coś napisze to jest super! zawsze tak miło się czyta o postępach Waszych dzieciaczków.

Co do płci to ja byłam pewna, że będzie synek, aż miałam wyrzuty sumienia że przecież może być dziewczynka, a ja tylko o chłopaku myślę, ale to było silniejsze. Każda myśl o dziecku była rodzaju męskiego no i się sprawdziło. Nawet na usg jak nam lekarz mówił to nie było żadnego zaskoczenia :)

Monia ja torbę spakowałam w niedzielę dopiero a i tak uważam, że jeszcze miałabym czasu a czasu na to :) ale mąż też już naciskał zestresowany, że mam się spakować.

a mam pytanie do mamuś, które rodziły przez cc bez akcji porodowej, jak szybko udało wam się karmić maluszki i czy na początku nie było problemu z pokarmem tzn czy on był w ogóle. Samym cc się tak nie przejmuję, jak tym, że mogę nie mieć pokarmu :/

Inska, Moniaa lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Hehehe ja klientkom w ciazy robie. Uważam że to jeden z delikatniejszych zabiegów. Ja sama w coazy robiłam mikro i delikatne kwasy ale jednak kwasy.
    W ciazy odradzam tylko lasery ultradźwięki prądy i intensywne masaże okolic brzucha.
    Spokojnie rób i się relaksuj .

Kava u mnie też z początku były krzyki, ale trafiłam na fajna laktacyjna która wytlumaczyla ze mleka nie może mi braknac.
    I tak faktycznie dziś widzę jest. Mam dni ze Hani cały dzień płacze i calutki jest na piersi, to poprzedza skok rozwojowy a ona widocznie napędza sobie moja laktacje.
    I tez gdy 1 raz tak miałam to prawie siegnelam po mm bo płakała darla się, brała pierś wypluwala i była cała spocona.
    Dziś zakładam ze trudno, mam po dniu dziś Hanka 18/24h na cycu i jakoś się z tym godze.

Ale waga przy twoim piórkowa.

Ważne ze karmisz, mm mało jak na dobę wiec super.

Pytanie do karmiących piersią, jak długo chcecie tak karmić dzidzie?

Ja chcę rok, może troszkę dłużej. Zobaczymy jak będzie, bo u nas ciągle problem ze zbyt małym przybieraniem.

Malutek od początku stycznia przeobraził się w bestyjkę i nie mam na nic czasu i ochoty :(

• arlenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dziś wizytę i krwiak się wchłonął :D Obyło się w sumie bez jakichkolwiek plamień czy krwawień, więc bardzo się cieszę :)
    A tak w ogóle dopiero dociera do mnie co się dzieje... zobaczyłam rączki i nóżki...i takie realne staje się to, że zamieszkał we mnie mały dzidziol :)
    Choć nadal jeszcze nie do końca wierzę w swoje szczęście... :)

Oto moje maleństwo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a16c87c13c.jpg

Anatolka, aneczka2015, Konwalia, Anuszka, Viki26, pragnaca dzidziusia, Asienka1184, sylwiaśta159, agulas, Kava, Moniaa, justa1234, gaja13, szałwia, Inska, wiecznie, mia6 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka, jaki zdolny lekarz, że takie foto cyknal :-) bardzo zacne ;-) a teraz możesz nakopac mężowi, który stresowal Was, że ta beta jakąś taką nieduża... :-)

arlenka, pragnaca dzidziusia, Kava lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arlenka świetne foto

arlenka lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe starała się żeby było ładne dla męża, powiedziałam wcześniej że pytał czy coś więcej niż plama już będzie ;)
    Dzieki ;)

pragnaca dzidziusia, aneczka2015 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plama- no to mogl powiedziec tylko facet :P bardzo sie ciesze Arlenko!

Kava, pragnaca dzidziusia, arlenka, Anuszka lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Marta jakie żegnać ;( przecież jak nawet raz na miesiąc coś napisze to jest super! zawsze tak miło się czyta o postępach Waszych dzieciaczków.

Co do płci to ja byłam pewna, że będzie synek, aż miałam wyrzuty sumienia że przecież może być dziewczynka, a ja tylko o chłopaku myślę, ale to było silniejsze. Każda myśl o dziecku była rodzaju męskiego no i się sprawdziło. Nawet na usg jak nam lekarz mówił to nie było żadnego zaskoczenia :)

Monia ja torbę spakowałam w niedzielę dopiero a i tak uważam, że jeszcze miałabym czasu a czasu na to :) ale mąż też już naciskał zestresowany, że mam się spakować.

a mam pytanie do mamuś, które rodziły przez cc bez akcji porodowej, jak szybko udało wam się karmić maluszki i czy na początku nie było problemu z pokarmem tzn czy on był w ogóle. Samym cc się tak nie przejmuję, jak tym, że mogę nie mieć pokarmu :/

Astra, ja o dziwo miałam pokarm natychmiast po porodzie.
    Sama się zdziwiłam. Od początku musiałam troszkę dokarmiać ale to było chyba 10 ml na dobę na początku :)
    Rozumiem Cie, bo też sie mega stresowałam czy będzie pokarm.
    Staraj sie nie martwić, bo nawet jak go nie będzie to będziesz przystawiać Synka do piersi i w końcu sie pojawi. Dodatkowo mozesz wspomagać się laktatorem.
    Będzie dobrze &&&&

pragnaca dzidziusia, Astra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ