X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna dziewczynka :)) cos mi sie wydaje, ze rocznik 2016 chlopcow bedzie mial w kim "przebierac" :P Inska gratuluje Matyldzi :))
    Anuszka :*
    Arlenka- najwazniejsze ze z maluchem wszystko ok :)))!!!
    Szalwia, wlasnie przytylam juz 2kg, jak nawet nie 2,5. Troche sie martwie bo przeciez Marcela wazy tyle co nic, wody tez, lozysko tez- na tym etapie oczhwiscie wiec to pewnie nic innego jak tluszcz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:41

agulas, Inska, arlenka lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 20tc i jak się zaczęłam w 9tc ważyć to przytyłam 1,1kg... Jak gin to dzis zobaczy to pewnie spyta czy mąż mi lodówkę na kłódkę zamyka... ;-)

Zaraz idę na ćwiczenia dla brzuszków :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arlenka wrote:
    Aaaa zapomniałam w sumie napisać, że dostałam glukometr i dieta w związku z wynikami obciążenia glukoza, ale trudno, będziemy się stosować. Jutro nie poświętuję ;) po dzisiejszym podglądaniu nic mi nie zepsuje humoru! :)
    Witaj kolejna słodka mamo. Jakoś trzeba sobie radzić ;). Dasz radę :)
    Inska wrote:
    Arlenka jaki slodziak ten Twoj maluszek, sliczna fotka ❤️

A ja nie wytrzymalam i...poszlam na usg i...bedzie corunia
    Inska, gratuluję córci :D. Imię wybraliście śliczne - Matylda to był mój drugi typ w kolejności po Hani :)

Inska, arlenka lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś wie co u Mychy i Roletki???

mycha28 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa dziewczyny!

W ogromnym szoku byliśmy bo jakoś czuliśmy, że chyba synek będzie a tu jednak dziewczyna! Serce oczywiście chciało mi z radości wczoraj wieczorem wyskoczyć!
    Ja chyba podświadomie pragnęłam córki. Pochodzę z domu, gdzie kobiety bardzo blisko się trzymają. I jakoś po odejściu mamy i babci w ostatnich latach, zostało nas tylko trzy: ja, moja chrzestna i jej córa. Także Tilli (takie zdrobnienie od Matyldy;-) ) cudownie uzupełni nasz mały krąg <3

agulas, Moniaa, Viki26, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie. Doktorek kazał oznaczyć grupę krwi tatusia dodam że ja mam RH+. Macie jakieś pomysły w jakim celu to badanie?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziwne, że kazał Wam zbadać grupę krwi tatusia, bo skoro Ty masz RH+ to nawet jeśli on miałby RH- to i tak konfliktu nie będzie. Zapytaj najlepiej w jakim to celu

Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to tam nie przeszkadza ;) Niech tatusiek też się poświęca :D P.S. panicznie boi się pobierania krwi faceci ;)

Inska, Viki26 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wy rozpoznajecie kiedy dzidzia ma czkawkę?

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Mi to tam nie przeszkadza ;) Niech tatusiek też się poświęca :D P.S. panicznie boi się pobierania krwi faceci ;)
    Mój też przeżywał ze będzie musiał iść do wampira. Ale paskudnikowi się upiekło bo mam 0 Rh+

Inska, Viki26, Anuszka lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dziewczyny a jak wy rozpoznajecie kiedy dzidzia ma czkawkę?
    To niby takie kopniaczki, drgania regularne.
    Ja dopiero zaczęłam je czuć i rozpoznawać może w 30 tc. Choć dziewczyny u mnie na lutówkach czuły może od 20tc.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Czy ktoś wie co u Mychy i Roletki???

Agulas <3 za zainteresowanie <3

My z chlopakami lezymy nadal w szpitalu, skurcze sie wyciszyly i plan taki ze cc 15 lutego o ile nic sie nie zadzieje. Wtedy moja doktor wraca z urlopu i zaczniemy 38 tc czyli ciaza donoszona :-)

agulas, Inska, Viki26, Kava, Takanijaka, mia6 lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha trzymam kciuki za dotrzymanie do 15 lutego :-)

Arlenka rzeczywiście boskie to zdjęcie :-) My mamy też fajne ujęcia, ale żadnego 3D.

Inska Gratuluję córci i podzielam zdanie dziewczyn, imię też mi się podoba, znam jedną dorosłą Matyldę i fajna z niej babka :-)

Dziewczyny nie bójcie się, coś czuję, że u nas będzie chłopak, więc będziecie mogły przedstawiać kandydatki ;)

Inska, arlenka lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Agulas <3 za zainteresowanie <3

My z chlopakami lezymy nadal w szpitalu, skurcze sie wyciszyly i plan taki ze cc 15 lutego o ile nic sie nie zadzieje. Wtedy moja doktor wraca z urlopu i zaczniemy 38 tc czyli ciaza donoszona :-)
    Wow to już tak niedługo <3 i będziesz tuliła maluszki <3

mycha28 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie wyszukuje różne rzeczy dla malucha, skoro i tak muszę dużo leżeć i chciałabym poprosić o radę. Nie widziałyście gdzieś wysokiego bujaczka jak te BEABA tylko tańszego i do większej wagi? :-)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Mycha trzymam kciuki za dotrzymanie do 15 lutego :-)

Arlenka rzeczywiście boskie to zdjęcie :-) My mamy też fajne ujęcia, ale żadnego 3D.

Inska Gratuluję córci i podzielam zdanie dziewczyn, imię też mi się podoba, znam jedną dorosłą Matyldę i fajna z niej babka :-)

Dziewczyny nie bójcie się, coś czuję, że u nas będzie chłopak, więc będziecie mogły przedstawiać kandydatki ;)
    też czułam że u nas będzie chłopak,mąż to był wręcz przekonany :P, a tu okazało się że będzie córeczka :D

Inska, szałwia lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wyjść do sklepu na zakupy i stanąć oko w oko ze stertą wszechobecnych pączków. Ale będę dzielna i się nie dam. Odbiję sobie po porodzie ;)

justa1234 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzisiejszym usg chlopaki waza 2600 g i 2400 g i...obaj sa teraz glowkowo ulozone :-) jeszcze moze obejdzie sie bez cc ;-)

Viki26, Astra, justa1234, wiecznie, Kava, agulas lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta wcale nie dużo przytyłaś moim zdaniem i brzunio piękny :-)
    Wiecznie u nas mąż córkę obstawia, ja czuję, że chłopak, poza tym brzuch mam na chłopaka i dobrze wyglądam ;-)

Viki26, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, kciuki wielkie zaciśnięte! Byle do 15ego! :)

Szałwia dobrze mówi Sylwia. W każdej mądrej książce, którą czytam na temat ciąży jest napisane, że w pierwszym trymestrze naturalne jest przybranie 2-3kg, czyli mieścisz się Kochana idealnie w widełkach.

Ja przed rozpoczęciem stymulacji byłam na 14 dniowej diecie warzywno-owoceowej. Schudłam z 6kg jak nic. Potem wróciłam do normalnego jedzenia i mój organizm oszalał: nie dość, że daje mi jeść, to jeszcze jesteśmy w ciąży, fajowo, nabieram zatem wagi z powrotem.
    I takim sposobem, pomimo, że ja naprawdę niewiele jadam tak w ogóle, mam już do przodu 4kg, a to dopiero połowa 4 miesiąca ;-)

nick nieaktualny, Viki26, Asienka1184, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ