X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spokojnie jeszcze siedzę... przede mną w kolejce jest jeszcze Viki ☺

Inska, Kava, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha. Jakiś czas temu mąż powiedział, że zamówił coś z ubranka dla Małej. To było w sumie zaraz po tym, jak się dowiedzieliśy, że będzie dziewuszka.
    Dziś przyszła paczka a w niej:

ztb1h0.jpg

Jak się domyślacie, tatuś pasjonat tatuaży ;-)

Edit: A w ogóle to dziś się zorientowałam, że rozpoczełyśmy 5 miesiąć, yay! Ależ ten czas leci, za szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:20

pragnaca dzidziusia, Moniaa, Lilou1984, Takanijaka, Kava, wiecznie, aszka, agulas, justa1234, Viki26, mia6, Biała lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam I nie wierze normalnie, ludzie to maja jednak " zryte banie". Przepraszam, za wyrazenie ale inaczej nie da sie tego skomentowac. U Feski tez jakas afeta, ze niby bujdy na resorach pisze w pamietniku. U Zelmy jest afera w komentarzach, wlacznie z osobami co znaja Feske osobiscie. Szczegolow nie znam, powiedziala mi dzisiaj rano dobra znajoma, ktora sledzila jej pamietnik, ja tego nie robilam, to sie nie wypowiadam.

Mychaa trzymamy kciuki kochana za Was <3 <3

Takanijaka ja planuje wytrzymac do 18 kwietnia minimum a ty? :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Hahaha. Jakiś czas temu mąż powiedział, że zamówił coś z ubranka dla Małej. To było w sumie zaraz po tym, jak się dowiedzieliśy, że będzie dziewuszka.
    Dziś przyszła paczka a w niej:

ztb1h0.jpg

Jak się domyślacie, tatuś pasjonat tatuaży ;-)

Boskie :)

• vella Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny czy u którejś z was beta rosła ciut wolniej a potam było wszystko ok ?
    Moja beta 7dpt 116
    9dpt 222 czyli przyrost 81%, podwojenie po 2 dniach i 7 godzinach.
    Bardzo się boję i denerwuję... jutro idę na kolejną betę...

I jeszcze jedno pytanie... oriętujecie się może czy badania zrobione w różnych labolatoriach mogą się różnić?

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy mogę brać magnez np neomag (taki posiadam) czy muszę kupić jakiś specjalny dla ciężarnych ?

Ja biore magne B6 Chyba tu chodzi tylko o to, zeby sie dobrze wchlanial, jesli neomag na Ciebie dziala, to mozesz go przyjmowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:50

Anuszka, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witajcie dziewczyny czy u którejś z was beta rosła ciut wolniej a potam było wszystko ok ?
    Moja beta 7dpt 116

I jeszcze jedno pytanie... oriętujecie się może czy badania zrobione w różnych labolatoriach mogą się różnić?

Beta powinna byc robiona w tym samym laboratorium, jesli byla robiona w innym stad te roznice w wartosciach moga byc.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik się tłumaczyla przed południem... ;-)

Anuszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Moja beta 7dpt 116

Tak jak pragnąca wczesniej napisała to beta może sie różnić w zalezności od labu.
    A nie równo rosła z tego co pamiętam to dla naszej Anko ... a teraz cieszy się śliczną dziewuszką :)

• Kava Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka - widziałam...
    I na dodatek niektóre dziewczyny wierzą jej i współczują.
    Na wrześnówkach też się udzielała i te same bzdury pisała podobno.

vella, ale przyrost jest dobry. Czym się martwisz?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella przyrost jest w normie więc bez nerwów. Jak będziesz szła robić powtore idź do labo z 9 dpt łatwiej będzie obliczyć czy dobrze przyrasta

k0kdanlij48n3q4y.png
  • vella Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Vella przyrost jest w normie więc bez nerwów. Jak będziesz szła robić powtore idź do labo z 9 dpt łatwiej będzie obliczyć czy dobrze przyrasta
    Tak teraz patrzę na te wyniki i na jednych jest (ICD-9: L46) a na drugim (ICD-9: L49) to chyba metody wykonywania badań. Przez to miałam za drugim razem w innym labo bo to była niedziela i jutro znowu robię w tym pierwszym bo to w moim mieście...

3Ecdp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Nocna afera na grudniówkach.
    Pamiętacie Dżejzi, która udawała, ze jest w ciąży bliźniaczej i ukradła zdjęcie usg MałejMi83?

Tak wiec założycielka wątku grudniówek - Flakonik zrobiła to samo (jeśli to nie ta sama osoba) i całą "ciążę" oraz "po porodzie" kradła zdjęcia jakiejś dziewczyny z Holandii chyba wstawiała jako swoje.
    Ktoś przypadkiem trafił na te fotki na instagramie i się delikatnie zdziwił.
    Ku przestrodze tu jest link do tego profilu:
    https://www.instagram.com/robydijk/

Na grudniówkach możecie sobie popatrzeć na fotki Flakonik i porównać. SZOK!!!
    dla mnie to w ogole jest jedna laska co kupe czasu siedzi na forum i nie moze zajsc. Ale nie bede pisac ktora to, bo to tylko moje podejrzenie a stad mi sie nasunelo ze przy daaawnej historii dzejzi to pisala do niej na forum ze sie spotykały itd, wiec skoro laska cała historie zmysliła to jak sie mogły spotykac? ;) Ona ma chorobe psychiczna, moze na jednym nicku jest ta "staraczka" co sie w ciaze nie udaje zajsc tyle lat a na drugim tworzy fikcyjne osoby zaciazone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:57

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, jestem po drugiej procedurze 18d po transferze beta 7876 :)
    Miło mi zagościć u Was :)

aneczka2015, Inska, Anuszka, aszka, agulas, sylwiaśta159, Moniaa, justa1234, arlenka, Takanijaka, Anatolka, Anko:-), Viki26, Konwalia, wiecznie, mia6, Madzia82 lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina witamy! Piekna beta

adrenalina lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ICD-9: L46 to jest kod badania nie metoda wykonania badania. U mnie napisane jest np że wykonano metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas. A wystarczy że laboratorium będzie miało trochę inne odczynniki i mogą wyjść przeboje z przyrostami. Trzymam kciuki i wierzę że będzie wszystko ok :) Daj znać jutro jaki wynik!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Czesc, jestem po drugiej procedurze 18d po transferze beta 7876 :)
    Miło mi zagościć u Was :)
    gratulacje :)

• Inska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina witamy, witamy...ogromne gratulacje! To teraz zapnij pasy, bo ani się obejrzysz a będzie połowa ciąży :)

vella, jest bardzo ładny pzryrost, więc nie ma się czym martwić. Ja pierwsze dwie bety robiłam w tym samym labie, trzecią w innym i wszystko jak widać jest ok <3 U Ciebie też będzie!

Pytanie drogie Panie, czy któraś miała nadpłytkowość? Bo mnie dziś pokazano wyniki badań krwi i mam za dużo płytek. Pobrali mi krew raz jeszcze ale jestem ciekawa czy może któraś z Was spotkała się z czymś podobnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:13

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vella ja robiłam betę tego samego dnia w 2 laboratoriach. Wyniki się bardzo różniły od siebie.

Adrenalina witaj :) to miło mieć kolejną koleżankę na fioletowej :)

Mychaa czekamy na info :D

Anuszka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    adrenalina witamy, witamy...ogromne gratulacje! To teraz zapnij pasy, bo ani się obejrzysz a będzie połowa ciąży.
    Juz nie mogę sie doczekać :)

Inska, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

‹‹ 440 441 442 443 444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ