X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Juz nie mogę sie doczekać :)

Coś w tym jest :) Mi się wydaje że niedawno sikałam na test a tutaj zanim się obejrzę przywita mnie drugi trymestr ;) Szok najlepsze jest to że dalej to do mnie nie dociera ;)

agulas, Inska, pragnaca dzidziusia, adrenalina, Lilou1984 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Coś w tym jest :) Mi się wydaje że niedawno sikałam na test a tutaj zanim się obejrzę przywita mnie drugi trymestr ;) Szok najlepsze jest to że dalej to do mnie nie dociera ;)

Ha! Pamiętam, jak witałyśmy Drużynę A na fioletowej stronie. To już drugi trymestr?! Ale czas zasuwa! Cudownie! Gratulacje Anuszka!

pragnaca dzidziusia, Anuszka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina witamy <3

Ja niedlugo zaczynam 3 trymestr :) nie moge sie doczekac :) moja ciaza jest akurat ciezka I b.problemowa ,wiec chcialabym zeby czas lecial jeszcze szybciej...
    Najbardziej jednak fascynuja mnie ruchy dzieci, to jest uczycie ktore nie jestem w stanie opisac, uwielbiam jak Tam sobie baraszkuja I brzuszek faluje :) tego napewno bedzie mi brakowalo.

adrenalina, Inska, agulas, Viki26, sylwiaśta159, Biała, mia6, Lilou1984, Madzia82 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ogladalyscie dziś może rozmowy w toku? :-D tam były piecioraczki :-D :-D :-D :-D normalnie byłam w szoku jak je zobaczyłam :-D a ci najlepsze njapierw miały być bliźniaki później,trojaczki a dopiero,kolejne usg czworaczki a przy porodzid okazało się że piecioraczki i na dodatek pięć dziewczynek hihihihij :-D :-D ojciec się wypowiadał że chce jeszcze syna :-D hahah gorzej jak znowu trafią siw piecioraczki :-P :-D

agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Nocna afera na grudniówkach.
    Pamiętacie Dżejzi, która udawała, ze jest w ciąży bliźniaczej i ukradła zdjęcie usg MałejMi83?

Tak wiec założycielka wątku grudniówek - Flakonik zrobiła to samo (jeśli to nie ta sama osoba) i całą "ciążę" oraz "po porodzie" kradła zdjęcia jakiejś dziewczyny z Holandii chyba wstawiała jako swoje.
    Ktoś przypadkiem trafił na te fotki na instagramie i się delikatnie zdziwił.
    Ku przestrodze tu jest link do tego profilu:
    https://www.instagram.com/robydijk/

Na grudniówkach możecie sobie popatrzeć na fotki Flakonik i porównać. SZOK!!!

Link mi nie działa.
    O kurwa a ja z nią na priv parę razy rozmawialam!!! Szok!!!
    I polewalysmy razem z innego forum!

dfe01f0225.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ha! Pamiętam, jak witałyśmy Drużynę A na fioletowej stronie. To już drugi trymestr?! Ale czas zasuwa! Cudownie! Gratulacje Anuszka!
    Jeszcze dwa tygodnie do drugiego trymestru niby wieczność ale wiem że zanim się obejrzę to już wrzesień będzie :-)
    I pamiętam jak Ty testowałas A to już prawie połówka :-)

pragnaca dzidziusia, Inska, agulas lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ! Nie rozumiem po co ludzie to robią ?:/

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witajcie dziewczyny czy u którejś z was beta rosła ciut wolniej a potam było wszystko ok ?
    Moja beta 7dpt 116
    9dpt 222 czyli przyrost 81%, podwojenie po 2 dniach i 7 godzinach.
    Bardzo się boję i denerwuję... jutro idę na kolejną betę...

I jeszcze jedno pytanie... oriętujecie się może czy badania zrobione w różnych labolatoriach mogą się różnić?
    Tak mi rosla najpierw po 100% a później podwajala się raz na cztery dni.
    Spokojnie i wykonaj badanie jeszcze z 2 dwa razy co dwa dni.
    Dziś mam zdrowa piękna córkę.

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kurcze ogladalyscie dziś może rozmowy w toku? :-D tam były piecioraczki :-D :-D :-D :-D normalnie byłam w szoku jak je zobaczyłam :-D a ci najlepsze njapierw miały być bliźniaki później,trojaczki a dopiero,kolejne usg czworaczki a przy porodzid okazało się że piecioraczki i na dodatek pięć dziewczynek hihihihij :-D :-D ojciec się wypowiadał że chce jeszcze syna :-D hahah gorzej jak znowu trafią siw piecioraczki :-P :-D

Ja ogladalam :)
    Ciezko ma moj mozg to ogarnac :)
    A te dziewczynki takie slodkie byly :)

justa1234 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dla mnie to w ogole jest jedna laska co kupe czasu siedzi na forum i nie moze zajsc. Ale nie bede pisac ktora to, bo to tylko moje podejrzenie a stad mi sie nasunelo ze przy daaawnej historii dzejzi to pisala do niej na forum ze sie spotykały itd, wiec skoro laska cała historie zmysliła to jak sie mogły spotykac? ;) Ona ma chorobe psychiczna, moze na jednym nicku jest ta "staraczka" co sie w ciaze nie udaje zajsc tyle lat a na drugim tworzy fikcyjne osoby zaciazone.

Myślisz o dziewczynie na literę M?
    Czy się mylę?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny to wiecej tu oszustek jest?? Strach pomyslec. Czlowiek sie otwiera, uzewnetrznia, dzieli swoimi emocjami, a ludzie to wykorzystuja :( przykre to jest bardzo...

Inska lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po 30 tyg odczuwalyscie ucisk na Grazyne? I kucie w środku Grażyny?
    Może Ala się tak układa, że ciśnie mocniej. Zastanawiam się też nad krótsza szyjka. Wizytę mam za tydzień.
    Mam nadzieję, że dotrzymam chociaż do 34 tygodnia :)

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas tak.
    Wszystkie cuda czulam:-)

agulas lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja spokojnie jeszcze siedzę... przede mną w kolejce jest jeszcze Viki ☺
    dokładnie :) do TP zostało mi 5 dni! :) w tym tygodniu jeszcze ostatnia wizyta u mojego ginekologa i mam nadzieję że będę się rozpakowywać jak nie w weekend, to do 28, a przynajmniej oby nie 29 ;P

Monia jak u ciebie jest ze snem? Ja już miejsca znaleźć sobie nie mogę, mimo że całe łóżko od 4 nocy jest dla mnie, bo mojego przetransportowałam do salonu;p

sylwiaśta159, Anko:-), agulas, pragnaca dzidziusia, Kava, Lilou1984 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.

Trafiłaś prawie dobrze :-) ale więcej w temacie znajdziesz po różowej stronie tutaj:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gyncentrum-katowice-in-vitro,9519.html

Lub

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,2948.html

Skopiuj tam swój post i na pewno dziewczyny pomogą :-)

Moniaa, agulas, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita ... zapraszam na forum na różową stronę ...

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,1.html
    Tam teraz dziewczyny na bieżąco opisują jak wyglądają procedury u nich. Są ogromną mennica wiedzy!!!

agulas, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Monia jak u ciebie jest ze snem? Ja już miejsca znaleźć sobie nie mogę, mimo że całe łóżko od 4 nocy jest dla mnie, bo mojego przetransportowałam do salonu;p
    Dotychczas budziłam się tylko podczas przewracania z prawego na lewy bok i odwrotnie. Czasami wstawałam raz na siku. A dziś od 4 do 6 zero spania było ... net poszedł w ruch aż telefon rozladowalam hehe
    A dziś cały dzień brzucho twardy jak kamień... aż dziwne bo nigdy tak nie było. Mała oczywiście trzyma pięty w żołądku a mnie zalewa MOC KWASU ŻOŁĄDKOWEGO

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja takie bole mam juz od paru tygodni :/

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak to jest z rozmiarami ciuszków? Jakie i przy ile cm "wzrostu" nosiły wasze skarby zaraz po urodzeniu? Jak długo nosiły dany rozmiar? :) :)

Inska lubi tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ