X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Juz nie mogę sie doczekać :)

Coś w tym jest :) Mi się wydaje że niedawno sikałam na test a tutaj zanim się obejrzę przywita mnie drugi trymestr ;) Szok najlepsze jest to że dalej to do mnie nie dociera ;)

agulas, Inska, pragnaca dzidziusia, adrenalina, Lilou1984 lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Coś w tym jest :) Mi się wydaje że niedawno sikałam na test a tutaj zanim się obejrzę przywita mnie drugi trymestr ;) Szok najlepsze jest to że dalej to do mnie nie dociera ;)

Ha! Pamiętam, jak witałyśmy Drużynę A na fioletowej stronie. To już drugi trymestr?! Ale czas zasuwa! Cudownie! Gratulacje Anuszka!

pragnaca dzidziusia, Anuszka lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina witamy <3

Ja niedlugo zaczynam 3 trymestr :) nie moge sie doczekac :) moja ciaza jest akurat ciezka I b.problemowa ,wiec chcialabym zeby czas lecial jeszcze szybciej...
    Najbardziej jednak fascynuja mnie ruchy dzieci, to jest uczycie ktore nie jestem w stanie opisac, uwielbiam jak Tam sobie baraszkuja I brzuszek faluje :) tego napewno bedzie mi brakowalo.

adrenalina, Inska, agulas, Viki26, sylwiaśta159, Biała, mia6, Lilou1984, Madzia82 lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ogladalyscie dziś może rozmowy w toku? :-D tam były piecioraczki :-D :-D :-D :-D normalnie byłam w szoku jak je zobaczyłam :-D a ci najlepsze njapierw miały być bliźniaki później,trojaczki a dopiero,kolejne usg czworaczki a przy porodzid okazało się że piecioraczki i na dodatek pięć dziewczynek hihihihij :-D :-D ojciec się wypowiadał że chce jeszcze syna :-D hahah gorzej jak znowu trafią siw piecioraczki :-P :-D

agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, sylwiaśta159, mia6 lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Nocna afera na grudniówkach.
    Pamiętacie Dżejzi, która udawała, ze jest w ciąży bliźniaczej i ukradła zdjęcie usg MałejMi83?

Tak wiec założycielka wątku grudniówek - Flakonik zrobiła to samo (jeśli to nie ta sama osoba) i całą "ciążę" oraz "po porodzie" kradła zdjęcia jakiejś dziewczyny z Holandii chyba wstawiała jako swoje.
    Ktoś przypadkiem trafił na te fotki na instagramie i się delikatnie zdziwił.
    Ku przestrodze tu jest link do tego profilu:
    https://www.instagram.com/robydijk/

Na grudniówkach możecie sobie popatrzeć na fotki Flakonik i porównać. SZOK!!!

Link mi nie działa.
    O kurwa a ja z nią na priv parę razy rozmawialam!!! Szok!!!
    I polewalysmy razem z innego forum!

dfe01f0225.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Ha! Pamiętam, jak witałyśmy Drużynę A na fioletowej stronie. To już drugi trymestr?! Ale czas zasuwa! Cudownie! Gratulacje Anuszka!
    Jeszcze dwa tygodnie do drugiego trymestru niby wieczność ale wiem że zanim się obejrzę to już wrzesień będzie :-)
    I pamiętam jak Ty testowałas A to już prawie połówka :-)

pragnaca dzidziusia, Inska, agulas lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ! Nie rozumiem po co ludzie to robią ?:/

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Witajcie dziewczyny czy u którejś z was beta rosła ciut wolniej a potam było wszystko ok ?
    Moja beta 7dpt 116
    9dpt 222 czyli przyrost 81%, podwojenie po 2 dniach i 7 godzinach.
    Bardzo się boję i denerwuję... jutro idę na kolejną betę...

I jeszcze jedno pytanie... oriętujecie się może czy badania zrobione w różnych labolatoriach mogą się różnić?
    Tak mi rosla najpierw po 100% a później podwajala się raz na cztery dni.
    Spokojnie i wykonaj badanie jeszcze z 2 dwa razy co dwa dni.
    Dziś mam zdrowa piękna córkę.

pragnaca dzidziusia, agulas lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Kurcze ogladalyscie dziś może rozmowy w toku? :-D tam były piecioraczki :-D :-D :-D :-D normalnie byłam w szoku jak je zobaczyłam :-D a ci najlepsze njapierw miały być bliźniaki później,trojaczki a dopiero,kolejne usg czworaczki a przy porodzid okazało się że piecioraczki i na dodatek pięć dziewczynek hihihihij :-D :-D ojciec się wypowiadał że chce jeszcze syna :-D hahah gorzej jak znowu trafią siw piecioraczki :-P :-D

Ja ogladalam :)
    Ciezko ma moj mozg to ogarnac :)
    A te dziewczynki takie slodkie byly :)

justa1234 lubi tę wiadomość

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    dla mnie to w ogole jest jedna laska co kupe czasu siedzi na forum i nie moze zajsc. Ale nie bede pisac ktora to, bo to tylko moje podejrzenie a stad mi sie nasunelo ze przy daaawnej historii dzejzi to pisala do niej na forum ze sie spotykały itd, wiec skoro laska cała historie zmysliła to jak sie mogły spotykac? ;) Ona ma chorobe psychiczna, moze na jednym nicku jest ta "staraczka" co sie w ciaze nie udaje zajsc tyle lat a na drugim tworzy fikcyjne osoby zaciazone.

Myślisz o dziewczynie na literę M?
    Czy się mylę?

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny to wiecej tu oszustek jest?? Strach pomyslec. Czlowiek sie otwiera, uzewnetrznia, dzieli swoimi emocjami, a ludzie to wykorzystuja :( przykre to jest bardzo...

Inska lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy po 30 tyg odczuwalyscie ucisk na Grazyne? I kucie w środku Grażyny?
    Może Ala się tak układa, że ciśnie mocniej. Zastanawiam się też nad krótsza szyjka. Wizytę mam za tydzień.
    Mam nadzieję, że dotrzymam chociaż do 34 tygodnia :)

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas tak.
    Wszystkie cuda czulam:-)

agulas lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja spokojnie jeszcze siedzę... przede mną w kolejce jest jeszcze Viki ☺
    dokładnie :) do TP zostało mi 5 dni! :) w tym tygodniu jeszcze ostatnia wizyta u mojego ginekologa i mam nadzieję że będę się rozpakowywać jak nie w weekend, to do 28, a przynajmniej oby nie 29 ;P

Monia jak u ciebie jest ze snem? Ja już miejsca znaleźć sobie nie mogę, mimo że całe łóżko od 4 nocy jest dla mnie, bo mojego przetransportowałam do salonu;p

sylwiaśta159, Anko:-), agulas, pragnaca dzidziusia, Kava, Lilou1984 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowita198600 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem tutaj nowa, z moim M. staramy się o dziecko od ponad roku. Mój M. ma słabe nasienie, ja brak jednego jajnika, AMH- 1,62 brak owulacji; jesteśmy po jednej nie udaj inseminacji. Pod koniec stycznia zdecydowaliśmy na in vitro w Klinice Gyncentrum. Dziś ma 1dc, od jutra tzn. 2dc mam zacząć się stymulować Gonalem F. 75ml i Menopurem 75ml i w sobotę 6dc mam jechać na kontrolne USG. Napiszcie mi dziewczyny jak u Was wyglądała cała procedura in vitro? za którym razem Wam się udało? My z moim M. jesteśmy w Programie 2+1 w Gyncentrum. Czekam na nasze opinie. Pozdrawiam.

Trafiłaś prawie dobrze :-) ale więcej w temacie znajdziesz po różowej stronie tutaj:

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gyncentrum-katowice-in-vitro,9519.html

Lub

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,2948.html

Skopiuj tam swój post i na pewno dziewczyny pomogą :-)

Moniaa, agulas, Inska lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowita ... zapraszam na forum na różową stronę ...

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,1.html
    Tam teraz dziewczyny na bieżąco opisują jak wyglądają procedury u nich. Są ogromną mennica wiedzy!!!

agulas, Inska lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Monia jak u ciebie jest ze snem? Ja już miejsca znaleźć sobie nie mogę, mimo że całe łóżko od 4 nocy jest dla mnie, bo mojego przetransportowałam do salonu;p
    Dotychczas budziłam się tylko podczas przewracania z prawego na lewy bok i odwrotnie. Czasami wstawałam raz na siku. A dziś od 4 do 6 zero spania było ... net poszedł w ruch aż telefon rozladowalam hehe
    A dziś cały dzień brzucho twardy jak kamień... aż dziwne bo nigdy tak nie było. Mała oczywiście trzyma pięty w żołądku a mnie zalewa MOC KWASU ŻOŁĄDKOWEGO

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja takie bole mam juz od paru tygodni :/

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak to jest z rozmiarami ciuszków? Jakie i przy ile cm "wzrostu" nosiły wasze skarby zaraz po urodzeniu? Jak długo nosiły dany rozmiar? :) :)

Inska lubi tę wiadomość

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ