X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ogromne gratulacje!!! Wiem, że jest Ci ciężko, ale pamiętaj dasz radę! Czasem wydaje się, że braknie sił, ale to nieprawda! Dla mnie i tak najtrudniejszy był zastój pokarmu w obu piersiach...a teraz zwyczjnie brak snu :/ Trzymam za Was kciuki &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:02

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - wielkie gratulacje!!!
    Dużo siły, zdrowia i cierpliwości. Na pewno dacie radę :*

Sylwia, nie ma sprawy :)

Biała, a co u Was? Jsk sobie radzicie z 2 szkrabami?
    Cudownie sie dzieci zmieniają, prawda? Są coraz bardziej kontaktowe :)

Właśnie, Eliz odzywaj sie do Moni bo moja paczuszka do Ciebie tez czeka ;)

pragnaca dzidziusia, _cherryLady, Inska lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Eliz zero wieści ... ni widu ni słychu.
    Myślę że może po prostu chce pozostać anonimowa. A jak coś napisze to dam znać od razu.

pragnaca dzidziusia, Kava, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychaa gratulacje :) dzielna Mama wytrwala tak daleko :) Dasz rade, cc to operacja, musi minac pare dob zeby bylo lzej ....

Sylwia ale tajemniczy nick :)

Powiem Wam, ze podobnie jak Takanijaka probowalam przebrnac przez grudniowki I zobaczyc co Tam flakonik powyrabiala I wychodzi na to, ze Flakonik, Kourtney, Dzejzi I Blair to ta sama osoba .... Z ta ostatnia pisalam na forum o ciazy blizniaczej....
    Zeby nikt mi zdj nie podkradl, zmienilam profilowe :)

Milego dnia dziewczynki :)

Moniaa, Kava, _cherryLady, Takanijaka lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Tak mnie długo nie było, że muszę Was teraz mocno nadrabiać ;)
    Widzę, że jakaś afera znowu z podszywaniem się? Ehh...dlatego mam i będę miała opory przed wrzucaniem zdjęć i mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe.

Mycha - serdeczne gratulacje!! :) Odpoczywaj i dochodź do siebie :) Dużo sił i zdrówka dla Was :)

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• jowita198600 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witajcie dziewczynki :-)

15 lutego w wyniku cc o godz 10.15 i 10.17 przyszli na swiat Wojtus 2540 gram i Szymus 2380 gram.
    Ja ciezko ale dochodze do sibie

Mycha28 a powiedz mi proszę za którym razem Ci się udało? czym się stymulowałaś? sama zadecydowałaś o 2 zarodkach czy po prostu Ci się udało?

5nowhwv.png
    Kubuś przyszedł na świat 04.06.2018 o godzinie 9:00 ♥
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca padłam na twarz ze śmiechu patrząc na Twojego nowego awatara hahaahah

pragnaca dzidziusia, Viki26, agulas lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychaa gratki :-D :-D

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha gratulacje
    Indgie miło mi to słyszeć bo juz dawno się zastanawiałam co u ciebie ale nie mogłam znaleźć żadnych informacji moja mała jest tylko tydzień młodsza:)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Witajcie dziewczynki :-)

15 lutego w wyniku cc o godz 10.15 i 10.17 przyszli na swiat Wojtus 2540 gram i Szymus 2380 gram.
    Ja ciezko ale dochodze do sibie
    mycha gratuluję ;)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha gratulacje :)

Mi sie wydaje ze raczej w takich tematach jak nasze IUI in vitro to raczej siedza "normalne" osoby bo jednak zeby tyle lat sie starac i przejsc to co my przechodzimy to jednak mimo wszystko trzeba miec psychike w porzadku, chociaz oczywiscie mozna miec depresje itd. ale i ogląd rzeczywisty. Dla mnie ta dzejzi, balir i flakonik itd to po prostu chora nieszczesliwa kobieta. Jest taka jednostka choroba jak ciaza rzekoma i sadze ze ona naprawde w to wierzy ze jest w ciazy moze i ma jakas schizofrenie i dlatego tyle profili.

Anko nie na inna litere, ale moze i tez ma kilka kont innych i pisze jako te znajome.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:34

agulas, _cherryLady, pragnaca dzidziusia, Sanna, Biała, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    Tak mnie długo nie było, że muszę Was teraz mocno nadrabiać ;)
    Widzę, że jakaś afera znowu z podszywaniem się? Ehh...dlatego mam i będę miała opory przed wrzucaniem zdjęć i mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe.

Mycha - serdeczne gratulacje!! :) Odpoczywaj i dochodź do siebie :) Dużo sił i zdrówka dla Was :)
    pewnie ze nie, ja tez nie daje bo pozniej taka wariatka moze sciagnac :/

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za 8 dni mam pierwsze usg. Tak strasznie sie boje. Myślicie ze bedzie widać juz serduszko ?
    Czy mamy słabsze ciaze ? Badz bardziej narażone na stratę niz dziewczyny z ciąż naturalnych. Tak bardzo sie cieszę ze mam ochotę skakać z zazdrości, czasami nie mogę uwierzyć ze to sie dzieje naprawdę, a z drugiej strony strasznie boje sie rozczarowania ze cos bedzie nie tak jak powinno.
    Do tego nie mam zadnych objawów. Oprócz tego ze dopada mnie paniczny głód co 3 albo co 2 godziny w nocy tez sie budzę jeść. Poza tym nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:06

Sanna, agulas lubią tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta z dziś 362 :'( przyrost tylko 63% co robić??? Da się w ogóle coś zrobić???

3Ecdp1.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina ja serduszko zobaczyłam w 5t6d przy becie 23tyś u mnie szybciutko się pokazało miałam szczęście :) a który to będzie dzień u Ciebie ?

Vella trzeba czekać najważniejsze że przyrasta!!! Miałaś dwa zarodki może jeden obumarł a drugi walczy! Trzymam kciuki!

Mnie męczą bóle takie jak na miesiączkę? Czy tak może się dziać ?

k0kdanlij48n3q4y.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    adrenalina ja serduszko zobaczyłam w 5t6d przy becie 23tyś u mnie szybciutko się pokazało miałam szczęście :) a który to będzie dzień u Ciebie ?
    U mnie to bedzie 6t 3d.

• Inska Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina, wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na serduszko. Przygotuj sobie koniecznie paczkę husteczek, bo moment jak zobaczysz te fasolkę na ekranie jest bardzo wzruszający :)
    I nie mamy słabszych ciąż. Wszystko jest teraz w rękach matki natury, tak jak w przypadku naturalnych ciąż. Jasne, po IVF częściej wykrywa się poronienie, ale to tylko i wyłącznie dlatego, że tak dokładnie i blisko się wszystko monitoruje. Poza tym, ciąża jak każda inna, tak mnie to lekarz prowadzący przynajmniej tłumaczył.
    Maluszek tam dzielnie walczy, więc tylko go kochaj :)

vella, a w tym samym labie robiłaś?

adrenalina, pragnaca dzidziusia, Sanna, agulas, Kava lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vella wrote:
    Moja beta z dziś 362 :'( przyrost tylko 63% co robić??? Da się w ogóle coś zrobić???
    Niestety nic się nie da zrobić. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Albo na kolejne badanie bety albo na usg, pęcherzyk a potem serduszko.

Inska lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuszka wrote:
    Mnie męczą bóle takie jak na miesiączkę? Czy tak może się dziać ?
    Ja myślę że takie ciągnięcie w pachwinach i bóle miesiaczkowe pojawiają się często.
    Weź sobie no spe max bądź forte, połóż die i poczekaj aż przejdzie.

Anuszka, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

• vella Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska
    Robiłam w tym labo co za pierwszym razem.

3Ecdp1.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ